Hirdetés
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
-
válasz
Csandi #100098 üzenetére
Szia,
1. build:
ID-COOLING SE-207-XT Slim Black - 18k
Thermalright Peerless Assassin 120 MINI Black - 22kHa igen, akkor továbbviszem a kérdést, hogy az jobb-e, mint a legjobb 240-es AIO?
Részemről erre nem tudom a választ. Egy tesztet néztem meg az előbb, ott 1440p-n egy 5090 mellett a 9800X3D játéktól függően leginkább ~50% körül dolgozott, vagy az alatt, de a Warzone-nál például felment 80%-ra is. Szerintem ekkora méretben ezeknél erősebb léghűtést nem igazán találni, ha ezek nem válnak be, vagy túl hangosak, akkor marad az AiO.
2. build:
163mm-ig, 9800X3D-re az AK620 a legjobb termék? (ajánló alapján).
Nem, ár-érték arányban semmiképpen sem. Ezek legalább annyit tudnak, ha nem többet:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 21k
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 22k
Zalman CNPS14X Duo Black - 23k
Thermalright Peerless Assassin 140 Black (PEERLESS-ASSASSIN-140-BK) - 25k
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25kA Peerless Assassin 140 egy elég erős hűtő lett, viszont ezek közül az a legdrágább. Ha az arany középutat keresed, akkor Phantom Spirit 120 SE.
Nem akarok AIO vs Air vitát kirobbantani, csak tisztán a teljesítményük alapján kérdezem.
Hát azt semmiképpen se robbants ki itt, mert alapvetően ez inkább egy hardverajánló topik, ahol célzottan hardverajánlás folyik, nem pedig vita.Utóbbira ott vannak a kibeszélő topikok, pl.: CPU léghűtés kibeszélő.
Mivel gondolom játékra kell egy X3D processzor, nem pedig munkára, így szerintem a léghűtést nyugodtan rá lehet tenni. -
Csandi
őstag
Sziasztok,
1. build:
144mm magasságig van olyan léghűtő ami elég egy 9800X3D-nek (mindenféle bios mókolás, alulfeszelés nélkül)? Ár mindegy.
Ha igen, akkor továbbviszem a kérdést, hogy az jobb-e, mint a legjobb 240-es AIO?
2. build:
163mm-ig, 9800X3D-re az AK620 a legjobb termék? (ajánló alapján).
Ha igen (vagy ha nem hanem más) akkor megint továbbviszem, jobb lenne mint egy 280-as AIO?
Nem akarok AIO vs Air vitát kirobbantani, csak tisztán a teljesítményük alapján kérdezem.
Köszi
Ja igen a RAM: Low profile, vagy G.Skill Flare X, vagy Corsair Vengeance
Ház most mindegy még nem dőlt el, de ezek a magasságokAlaplap is ettől függ, hogy ITX vagy mATX lesz. VGA 4080 Super
-
válasz
Tylerx #100095 üzenetére
Vannak különbségek, igen. Az EVO magasabb, nehezebb a bordája, +1 hőcsöve van, erősebbek a ventilátorai és jobb a csapágyazása is. A statikus nyomása majdnem kétszerese a Peerless Assassin ventijeinek.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE:
Thermalright Phantom Spirit 120 EVO:
-
válasz
Tylerx #100093 üzenetére
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25k
Illetve ezek RGB-s verziói, ha van. -
Tylerx
csendes tag
Sziasztok,
max. 40k
Fractal Design Meshify 2 XL
GIGABYTE Z790 DDR5 GAMING X AX
i7-12700k + RTX 4080
G.SKILL Trident Z5 RGB 2x32GB DDR5 6400MHz
Nincsenek. (Jelenleg egy Corsair elite h170i lcd-t használok, ami másfél év után halálba szopat a kontaktos problémáival, meguntam, aircooling ftw!)
-
semetka
őstag
válasz
Rowon #100085 üzenetére
Köszi szépen. Valóban fontos lenne a csendes működés de ha bírja kisebb hűtő is akkor azt venném és nem feltétlen az ár miatt. Biztos a végletekig le van ez tesztelve de valahogy félek a nehéz hűtőktől. Valószínű azért mert eddig csak gyári megoldásokat használtam, és olvastam többször róla hogy a nehéz hűtők okoztak problémákat.
-
válasz
semetka #100084 üzenetére
Szívesen! Nem feltétlenül. Az általad megadott anyagi keret és a csendes működés miatt gondoltam egy ikertornyos hűtőre. Ha túl nagynak találod, akkor egy combosabb single tower hűtő is elég lehet. Például:
Thermalright Burst Assassin 120 - 12k
ID-COOLING SE-226-XT BLACK - 18k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 18k -
válasz
semetka #100079 üzenetére
Szia,
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25kBe queit-eket nézegetem de nem tudom hogy postosan melyik kompatibilis és melyik hűtené le. Nem lesz játék rajta.
Elég rossz az ár-érték aránya a BQ hűtőknek, ezért sem linkeltem közülük, mert szerintem nem igazán éri meg velük foglalkozni. Ezek a távol-keleti olcsó hűtők a legtöbb nyugati márkát kezdik kiszorítani a piacról.
-
semetka
őstag
20000-250002.: Milyen házba kerül?
Be quiet pure base 5013.: Milyen alaplapra lesz?
Asus Z890 Plus Wifi4.: Processzor és videókártya típusa?
245K, nincs VGA5.: Ramok pontos típusa?
Kingston KF560C30BBK2-326.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
nincsBe queit-eket nézegetem de nem tudom hogy postosan melyik kompatibilis és melyik hűtené le. Nem lesz játék rajta
-
válasz
Freddzger #100077 üzenetére
Szia,
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25kAz árak alakulása miatt a Phantom Spiritet jobban ajánlom most megvenni, mint a Peerless Assassint.
-
Freddzger
csendes tag
Sziasztok!
1: ~20-25k
2: Lian Li Lancool 207
3-4: ASRock B650M-HDV/M.2, Ryzen 7500F, Powercolor RX 7800 XT Red Devil
5: Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30
Fontos, hogy halk legyen, így nem baj, ha kissé túlméretezett. (Első körben egy Thermalright Peerless Assassin-re gondoltam) -
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100074 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget - ezek szerint duplán
És kapásból a Noctua felé mentem volna, de leginkább az ismertsége, meg a minősége, legalábbis a híre miatt. Ha egy használt árából kijön egy - ezek szerint - ajánlottabb új, akkor nagy eséllyel új lesz.
A használtakat az áruk miatt nézegettem (ld. éppen az említett Noctuát, ami kevesebb, mint a fele az újnak), de nem feltétlenül ragaszkodok az Apróhoz.
Egy IS-50X éppen pár napja ment el, el is volt mentve , csak kérdezni nem volt időm hamarabbA sorrend, amit írtál, az ajánlottság sorrendje, vagy kb mind ugyanolyan jó?
-
válasz
banderasz77 #100071 üzenetére
Szia,
10k forinttal bezárólag:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 9k
ID-COOLING SE-214-XT ARGB ~ 9k
RAIJINTEK Themis II (0R10B00220) - 9k
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 - 9-10k -
Szia,
ID-COOLING IS-50X 120mm - 12k
ID-COOLING IS-55 BLACK PWM 120mm - 14k
Scythe Big Shuriken 3 Rev. B - 20k
Használtak közül Shuriken B. -
banderasz77
addikt
válasz
jimpo #100069 üzenetére
Minél kevesebb,ami megfelelő, halk és ennyi.2.: Milyen házba kerül?
Aerocool Cylon Pro3.: Milyen alaplapra lesz?
AsRock Z690 PG Reptide4.: Processzor és videókártya típusa?
i3-12100F, RX5700XT 50th Ann.5.: Ramok pontos típusa?
Corsair Vengeance6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Semmi -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Kukáztam (szinte szó szerint
) egy házat, egy korrekt alaplappal, vettem bele cpu-t ramot, és lett belőle nas.
Mennyit számok rá?
0-20k, de minél kevesebbet
Mostani ram, cpu, alaplap után jött ötlet, és elszállt a költségvetés (ld lentebb az alkatrészeket), szóval ezen már nem múlik semmi
A ház:
Érdekes, mert nincs rajta márkajelzés, de egy matrica a hátulján mégis segített, és elvileg ez: Silverstone SG02-F Ha tényleg ez, akkor a gyári adatok szerint a max hűtő magasság 82mm.
Alaplap:
SUPERMICRO X11SCL-F (mATX, C242 chipset, S1151 (H4) )
CPU:
8C/16T, max TDP 95W (Intel CC150)
RAM:
2x32GB ECC UDIMM
VGA:
Nem lesz, távmanagement lesz (van is)Jó lenne, ha minél halkabb lenne, a dolgozóban másfél méterre van tőlem. Csicsa mindegy, úgyse látszik
Leginkább Apróról nézelődök. Van pár LP hűtő hirdetés, kérdés, melyik a legjobb nekem?
(perpill: Alpenföhn Black Ridge, Alpenföhn Silvretta, D-COOLING SE-207-XT SLIM, IDcooling IS-40 v3, Scythe Shuriken B, Noctua NH-L9x65) -
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbi irodai pécébe szeretnék cpu hűtőt vásárolni a gyári Intel alu hűtő helyett, ami már zavaróan hangos, mit javasoltok?
Lehetőleg 10k alatt.2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master N2003.: Milyen alaplapra lesz?
Asus H110M-K4.: Processzor és videókártya típusa?
I3 7100, integrált vga5.: Ramok pontos típusa?
Kingston KVR21N15S8/46.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Minél halkabb legyen. Használt is jöhet. -
Throme
veterán
válasz
Rowon #100063 üzenetére
Endorfy esetében most a cpu hűtőkre gondoltam, de látom az ajánlásodban is szerepel.
Az említett config még nem épült meg, a proci és videokártya tervezett alkatrészek, a hűtővel egyetemben.
Bocs, de nem tudom minek a rövidítése a CO, nekem ez a szén-monoxid, de nyilván itt mást jelent.Választok a megadottakból.
(még filózok a pc frissítésén, mert így is egy valag pénz, hogy nem 0-ról indulok)
Kösz a választ!
-
válasz
Throme #100062 üzenetére
Szia,
Egy ID-COOLING SE-214-XT ARGB megfelelő lehet?
Akár, de szerintem hangos lesz. CO-t tudsz állítani? -30-at meg kellene próbálni neki. Más alternatívák feketében és RGB-vel:
ID-Cooling SE-226-XT ARGB - 17k
ENDORFY Fortis 5 Black ARGB (EY3A014) - 19k
ID-Cooling Frozn A610 ARGB - 21kAfelől is érdeklődöm, hogy az Endorfy vállalható márka?
Kérdés, hogy melyik termékben? A márka önmagában nem sokat jelent, példának a Kolink gépházad, ami egy egész jó kis ház, viszont a Kolink tápegységek java abszolút kerülendő.
-
Throme
veterán
Sziasztok!
A szükséges feltételek teljesüljenek.
Tudunk 25-30k huf alatt maradni?2.: Milyen házba kerül?
Kolink Citadel Mesh RGB3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE B450M DS3H-CF4.: Processzor és videókártya típusa?
AMD Ryzen 5800X
AMD RX 7800XT5.: Ramok pontos típusa?
2db Kingstone Predator DDR4 8GB
2db Kingstone Fury DDR4 8GB6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
RGB
Hűtő színe fekete és/vagy fém szín
Szeretném, hogy a RAM-ok beszerelt hűtés esetén is ki-beszerelhetők maradjanak.Afelől is érdeklődöm, hogy az Endorfy vállalható márka?
Fenti konfig esetén mi a minimum CFM érték?
Egy ID-COOLING SE-214-XT ARGB megfelelő lehet?Köszönöm szépen!
-
válasz
DeXHerO #100058 üzenetére
Szia,
A gépház is elég gázos szellőzés szempontjából, talán azt is érdemes lehet cserélni. Hűtőnek, amit javasolni tudok:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k
Zalman CNPS14X Duo Black - 21k
Ez mellett még ajánlom a CO-t -30-ra legalább levinni az UEFI beállításokban. -
DeXHerO
újonc
Sziasztok. Most egy DeepCool AK400 Zero Dark hűtőm van de nem vagyok meg elégedve vele játék telepitéskor simán felmegy 95c-ra. Biosba a ventilátor sebesség 60c-tól maxra van húzva. Játékok alatt ilyen 65-80c közöt ugrál, 20c-os szobába. Mx6-os pasztával raktam össze.
.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30-40ezer ft2.: Milyen házba kerül?
SPIRIT OF GAMER Rogue 53.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING B650M-PLUS4.: Processzor és videókártya típusa?
Ryzen 7 7700X, Inno3D RTX40705.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X56.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Nem feltétlenül kell hogy világítson. -
válasz
DeXHerO #100056 üzenetére
Légy szíves tedd fel újra a kérdést a topikösszefoglaló kérdéssorának megválaszolásával:
Vízhűtésekkel itt nem foglalkozunk, de a processzor maga nem is igényli a vízhűtést. -
DeXHerO
újonc
Szasztok. Adot egy pc
Alaplap ASUS TUF GAMING B650M-PLUS
Processzor AMD Ryzen 7 7700X
Proci hűtő DeepCool AK400 Zero Dark. Nem igazán vagyok megelégedve velle 220TDP írnak rá . De játék telepités allat simán fel megy a proci 96C-ig. Valami combosabb hütöt tudtok ajánlani? Magaságra nagyobb nem fér már el. vagy inkább 2 ventis vízhűtő lenne a jobb neki. Paszta az mx6-ot használtam hozzá. Házba jó a szellőzés RTX4070 max teljesitényen is 70C-os -
válasz
Pete55555 #100054 üzenetére
Szia,
Van egy kiszemelt, ebből van RGB és "sima" is, és Debrecenben azonnal elérhető, ami nekem most jól jön, mert a többi alkatrész holnapra megérkezik
ID-Cooling SE-214-XT FRGB
Határesetként az is belefér, 150 mm-ig fér a házadba hűtő, azt írod. Alternatíva még:
Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB ~ 10k
Kérdés, ha a lapon nincs RGB csati, ez fog bárhogy világítani?
Jó kérdés, RGB ügyben nem vagyok járatos, még sosem használtam... Utólagosan veszel RGB vezérlőt, talán az segít. Bővebben szerintem a ventilátoros topikban tudnak segíteni: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
Pete55555
addikt
Sziasztok,
Feltettem IDE egy kérdést, ha nem oldódik meg /úgy látom 0-val egyenlő, hogy megfelelő átalakító szettet kapok/ akkor vennék egy új hűtőt.
10k körül
Cubitek mini cube /max 150mm cpu hűtő/
B650M HDV M2 /most kérlek tekintsünk el attól, hogy ez egy mITX ház, a lap pedig mATX - a ház moddolva van + SFX táp van bent, így elfér a mATX lap/
Ryzen 5 8400f - GTX 1650 ez később cserélve lesz 6700 / 3600 vagy hasonló teljesítményű / áramfelvételű VGA-ra.
Kingston Fury Beast 16G 5600Mhz - egy modulban a későbbi bővíthetőség miatt.
Világíthat, de ha többe kerül, akkor nem feltétel.
Van egy kiszemelt, ebből van RGB és "sima" is, és Debrecenben azonnal elérhető, ami nekem most jól jön, mert a többi alkatrész holnapra megérkezik
ID-Cooling SE-214-XT FRGB
Kérdés, ha a lapon nincs RGB csati, ez fog bárhogy világítani? Vagy kell vmi külön csati/átalakító...stb hozzá? Igazából a fekete / fehér / RGB közt nincs árban nagy különbség, tehát akkor már kb mindegy melyiket veszem... -
válasz
thornadoj #100043 üzenetére
Ebbe a házba elvileg csak 56 mm magasságig fér procihűtő, tehát:
Thermalright AXP90-X47 - 16k
Thermalright AXP90-X47 Black - 16kPicivel magasabban szóba jöhetne még ez a típus, viszont jelentősen drágább:
-
válasz
Uzmany #100044 üzenetére
Szia,
Légszállítás szempontjából szerintem nem a legjobb megoldás ez a ház, de majd meglátjuk mit mutat élesben a történet. Részemről:
ID-COOLING Frozn A620 GDL - 25kEzeket mindenképpen ajánlom. A RAM-ra vonatkozóan pontos típust nem találtam, mert ilyen nincs, hogy Teamgroup Creators. Magasság végett lenne érdekes a pontos típus.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
a hütési teljesitményt részesiteném elönyben2.: Milyen házba kerül?
Jonsbo d32 pro3.: Milyen alaplapra lesz?
Tuf b850m4.: Processzor és videókártya típusa?
amd 9800x3d - Proart 4070s5.: Ramok pontos típusa?
Teamgroup Creators 2x16gb cl306.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
feketében szeretnémKöszönöm
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
Halk hűtöt keresek. A gyári hűtő is kellőképp hűvösen tartja.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
25.000 Ft de nem baj ha használt, és jóval olcsóbb2.: Milyen házba kerül?
factral design nod 2023.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock ab350 gaming itx4.: Processzor és videókártya típusa?
ryzen 2200g/integrált5.: Ramok pontos típusa?
kingston hyperx fury hx426c16fb3/86.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
halk legyen! -
válasz
Avocadoo #100039 üzenetére
Szia,
Ezekből válogatnék, bár meggondolnám az AiO-t is. Utóbbiban ebben a topikban nem tudunk segíteni.
Thermalright Peerless Assassin 140 Black (PEERLESS-ASSASSIN-140-BK) - 25k -
Avocadoo
újonc
Sziasztok,
A lenti CPU-hoz keresek, a jelenlegi hűtőnél (Cooler Master Hyper 212 Black Edition) jobb léghűtőt.
Előre is köszönöm.
Max: 25.000 Ft2.: Milyen házba kerül?
Aerocool Aero One Frost3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock Z790 PG Lightning alaplap4.: Processzor és videókártya típusa?
Intel Core i7-14700KF / RTX 30805.: Ramok pontos típusa?
Corsair Vengeance / CMK32GX5M2B5200C406.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Ne legyen fehér -
Chapel
addikt
Hahó,
Alábbbiakban kérnék segítséget, a hűtéssel nagy bajom nincs, a venti hangos, nincs baja csak régi...új venti vagy új hűtő? Jelenleg ez van benne csak 3 heat pipe-os verzióval.
15K körül ha elég.
Fractal Desgin 3000, fektetve, nyitott oldal lappal, a földön rezgésgátló alapzaton.
AsRock Z370M PRo4
Intel i79700k,de tervben van i99900k, PC RX 6700XT 12Gb Red Devil
KINGSTON FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16
Ne legyen semmilyen világítása. -
válasz
AndrewTdi #100031 üzenetére
Szia,
Részemről:
RAIJINTEK THEMIS II - 8.400
THERMALRIGHT Assassin Spirit 120 PLUS V2 - 11.890
THERMALRIGHT Burst Assassin 120 - 13.190
Ezek felett 15k-ig már nincs értelmes alternatíva, személy szerint ezekből választanék. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Az alábbi paramétereket figyelembe véve szeretnék CPU hűtőt egy irodai gépbe. nyilván a jobb ha minél halkabb az árat figyelembe véve.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
15K körül ha elég.2.: Milyen házba kerül?
Asus Prime AP2013.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME B760M-A WIFI D44.: Processzor és videókártya típusa?
Intel i5 13400 dedikált VGA nélkül5.: Ramok pontos típusa?
KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/166.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
nincs. Ipontól rendelnék mindent,m szóval hogyha ott lenne olyan amit ajánlanátok, az egyszerűbb lenne, de nyilván meg tudom rendelni máshonnan is. -
válasz
kocsoradam #100028 üzenetére
Azzal is jól jártál.
Vizet próbálom kerülni mert ismerősök véleménye alapján napi hosszú változatos használat mellett a levegő hűtés jobban bírja(elvileg) és kisebb a meghibásodás esélye is.
Az "és" utáni résszel talán egyetértek, de az elejével nem igazán. Pontosítva a dolgot: ha munka célokra használod a gépet és hosszú ideig tartó renderelés, vagy egyéb nagy processzorterheléssel járó feladatot végzel, sok szálon és magas kihasználtsággal, akkor a víz jobb teljesítményt fog nyújtani.
Mindegy, a lényeg, hogy majd kipróbálod, hogy milyen eredményeket kapsz, ha kevés lesz a Phantom Spirit, akkor max hűtőt cserélsz.
-
kocsoradam
csendes tag
válasz
Rowon #100027 üzenetére
Egy phantom spiritet vettem végül mert az alaplappal kicsit megugrottak a számításaim ès sosbe kellett egy hűtés. Tesztek alapján teszi ez is a dolgát. Visziszont majd ha gond adódna a jövőben cserélem. Vizet próbálom kerülni mert ismerősök véleménye alapján napi hosszú változatos használat mellett a levegő hűtés jobban bírja(elvileg) és kisebb a meghibásodás esélye is.
Köszönöm szèpen a segítséget. -
válasz
kocsoradam #100025 üzenetére
Szia,
A 9950X3D-re már lehet, hogy inkább vizet néznék. 9800X3D-hez az is jó lehet, amit a kollegina írt, vagy:
ID-COOLING FROZN A620 ARGB White (jelenleg kifogyott a készlet)
Thermalright Peerless Assassin 140 White - 25k
Deepcool AK620 (R-AK620-WHNNMT-G-1) - 26k
Thermalright Frost Spirit 140 V3 ARGB White - 28k
Deepcool R-AK620-WHADMN-G - 36k
Legutolsónak eléggé elborult az ára, ennyit azért nem biztos, hogy ér. Ár-érték arányban a Peerless Assassin 140 egy igen jó ajánlat. -
Curtain
senior tag
válasz
kocsoradam #100025 üzenetére
Én az itteni ajánlás alapján egy ilyet fogok venni a 7800x3d-hez. Ez menne az igényeidhez (szín, rgb) de várd meg a többiek ajánlását szerintem. Én nem nagyon értek ehhez.
-
kocsoradam
csendes tag
Sziasztok! Eddig egy Be Quiet! Dark Rock Pro 2-t használtam amit szerettem. Most viszont új gépet építek így szükséges lett egy új hűtő is. Mivel naponta akár 10 órát is megy a gép és a folyadék hűtéstől tartok kicsit így maradnék a levegő hűtésnél. Egy Dark Rock Elite hűtőt néztem ki viszont a véleményeket olvasva egy olcsóbb hűtő is teljesen ellátja a feladatát (ha nem jobban) Ehhez szeretném kérni egy hozzáértő segítségét ha 2k gamingre használom a procit illetve livestreamelek közben róla mi lene a legcélszerűbb?
20-50k körül. Olcsóbb nyilván jobb lenne de fontos a jó teljesítmény.2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Torrent Compact3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS ROG STRIX B650E-F4.: Processzor és videókártya típusa?
CPU: Ryzen 7 9800x3d később lehet, hogy egy ryzen 9 9950x3d fogja váltani.
GPU: MSI Ventus rtx 5080 oc5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL 64GB Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL30 2d (később lesz még 2)6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Fehér/ezüst illene a legjobban illetve az rgb is feldobná de egy sima feketével is beérem csak tegye a dolgát
Köszönöm szépen a segítséget! -
válasz
Curtain #100021 üzenetére
Az új hűtőnél azért szerintem számítani fog hogy több hőelvezető cső van mint a mostanin. Nem?
Számíthat, bár nem csak a mennyiség fontos, hanem a minőség is.Így talán kisebb fordulaton fogja tudni ugyanazt a hőfokot.
Igen, jó a logikád. Ezek a nagyobb testű hűtők már tömegre is nagyobbak.Ez az alul feszelés annyi csak hogy minden magra beállítok mondjuk -20/30 co-t? Annyira nem értek ehhez a részhez és itt lehet hogy off téma is kicsit.
Való igaz és ezért inkább privát üzenetben folytatnám ezt a részt.
-
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100020 üzenetére
Igen állítottam be egyéni venti profilt a cpu-ra és a házventikre is. Az új hűtőnél azért szerintem számítani fog hogy több hőelvezető cső van mint a mostanin. Nem? Így talán kisebb fordulaton fogja tudni ugyanazt a hőfokot. Ez az alul feszelés annyi csak hogy minden magra beállítok mondjuk -20/30 co-t? Annyira nem értek ehhez a részhez és itt lehet hogy off téma is kicsit.
-
válasz
Curtain #100019 üzenetére
A ventilátor fordulatszámán próbáltál-e változtatni? UEFI-ben vagy Windows alatt van a FanControl is. Lehet, hogy 40-50%-os max fordulat elég annak a ventilátornak. Ha rövid időre felugrik 80 fokra az még annyira szerintem nem baj.
Egyenlőre még nem mertem piszkálni, amíg nincs nagy szükség rá addig hagyom inkább.
Nekem az 5600x-en rajta van a -30 CO. Alig melegszik, halkabb a hűtő és a proci várható élettartama is csak növekszik. Nem akarlak rábeszélni, de azért megfontolni lehet, hogy érdemes lenne, mert akkor talán hűtőt sem kell cserélni. -
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100018 üzenetére
Egyenlőre még nem mertem piszkálni, amíg nincs nagy szükség rá addig hagyom inkább. A mostani hűtővel játékok alatt megáll 60fok környékén, egyedül shader betöltésekor ugrik fel 80fok körülre de akkor már üvölt a venti. Ez nyáron csak rosszabb lesz (hang) , ezért is fogok cserélni. Ha az új hűtő tudja tartani ezeket a hőfokokat csak halkabban az már tökéletes lenne nekem.
-
Curtain
senior tag
válasz
jimpo #100014 üzenetére
Nincs ezzel a házzal semmi baj hűtésileg azért mert régi. (ez nem olyan mint a cpu/vga hogy elavul. Vízhűtésnek nincs helye de az amúgy is overkill lenne ehhez a konfighoz). Elöl 2, hátul 1, felül 1 120-as venti van benne jelenleg. És még lehetne belepakolni mert van hely hozzá. Egyetlen oka van hogy valószínűleg cserélni fogom az pedig hogy kívül már kicsit leharcolt szegény.
-
válasz
Curtain #100013 üzenetére
Szia,
Endorfy Fortis 5, Id Cooling Se-226xt, Id Cooling Frozn A610. Szerintetek melyik lenne a legjobb?
Ezekből a Fortis 5-öt, vagy az A610-et ajánlom. A Fortis 5 nagyon jó hűtő, sokan dícsérik, nekem is volt. Az A610 annyiból jobb a 226-XT-nél, hogy ennek már folyadékcsapágyas a ventilátora és a dizájnja is szebb. Tehát ezek közül vagy a Fortis 5-öt vagy az A610-et választanám.
További lényegi előrelépés már csak egy ikertornyos hűtő lehetne:
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 22k -
Curtain
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy id cooling se 214xt van a procimom, elég jól elboldogul de nyáron szerintem ez már kevés lesz. Ezért is szeretném lecserélni. Átolvasgatva az itteni ajánlásokat ezek közül gondoltam valamelyiket: Endorfy Fortis 5, Id Cooling Se-226xt, Id Cooling Frozn A610. Szerintetek melyik lenne a legjobb? Vagy az adott ársávban van ezeknél jobb választás? Előre is köszönöm a segítséget!
20k körül.2.: Milyen házba kerül?
Egy régi Zalman z3 plus. (jövőben cserélem hasonló méretűre)3.: Milyen alaplapra lesz?
Asus tuf gaming b650m-plus4.: Processzor és videókártya típusa?
7800x3d, 7800xt5.: Ramok pontos típusa?
Kingston Fury Beast6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
Nincsenek különösebb igények -
válasz
modecom1994 #100011 üzenetére
-
válasz
modecom1994 #100009 üzenetére
Szia,
Az RGB ram látszódjon-e vagy rálóghat a hűtő első ventilátora? -
modecom1994
tag
Hali
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20-30e
2.: Milyen házba kerül? Phanteks P200A
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI MPG B650-I EDGE WIFI
4.: Processzor és videókártya típusa? 7800X3D 7900XTX
5.: Ramok pontos típusa? 32GB (2x 16GB) Corsair Vengeance RGB DDR5-6000 DIMM CL30 Dual Kit
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) Nem
Köszönöm -
válasz
cenTURIONRX #100005 üzenetére
60-70 fok között még teljesen jó vagy, az UEFI -ben korlátozd le a ventilátor teljesítményét 40%-os fordulat környékére. Annyi is elég lesz neki.
-
válasz
cenTURIONRX #100003 üzenetére
Ha AM5-re is legyen alkalmas, akkor én vennék egy Peerless Assassint. [link] Kicsivel többe kerül, de biztosan tartós lesz és elég bitang hűtő.
-
cenTURIONRX
lelkes újonc
válasz
Rowon #100002 üzenetére
Fogalmam sincs mi okozza, egyébként régebben már volt 5600X konfigom (a mostani már nem main gép, csak hobbibol rakam össze ezt), és az se melegedett egyáltalán, ugyanezzel a hűtővel használtam. Valszeg waffer széléről jutott hozzám ez a darab
. Tulajonkeppen ez a jatek kergeti halálra ezt a processzort csak.
-
válasz
cenTURIONRX #100001 üzenetére
Én sokallom a 80 fokot, főleg úgy, hogy -27 CO is van. Ott valami nem kerek. Nekem egy Burst Assassin van ugyanezen a procin és játék közben 50-60 fok között megáll, de ez mellett max 40%-ot pörög a ventilátor, amivel szinte hangtalan. Ugyanezt tudta tavaly egy Assassin X Refined SE hűtővel is, ami ugyanarra a sémára van legyártva, mint a te Freezer 33-ad. Négy hővezető cső, 120-as venti. Még a házad is jól szellőzik, szóval arra sem lehet ráfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest