Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4012) csusza` válasza Ablakos (#4011) üzenetére


csusza`
senior tag

Én is össze szoktam switchelni a lábakat, de a master portot akkor is a bridge-be teszem, ha csak mondjuk egyetlen ethernet lábon megy ki a hálózat.

Bridge-s hálózaton semmi bajom nincs a cAP kezeléssel. Simán switchelve még nem is próbáltam.

Egyébként szerintem a capsman csak bridge-lt hálózaton megy, mivel a datapath-nál bridge-t lehet megadni csak neki, ha jól emlékszem.

Viszont, ez kényelmessé teszik a dolgokat, mert ha pl. két SSID-t szóratsz és két teljesen külön hálózatra tudsz felkapcsolódni, a datapath-nál más-más bridge-ket adhatsz meg.

Tényleg, ezzel kapcsolatban kérdés: technikailag ez egyébként rendben van? Van egy static management IP-je a cap-oknak, szórnak egy office SSID-t ugyanazon a datapath bridge-n, mint amiben a management IP van, illetve adott esetben egy guest-et, aminek a datapath-ja másik bridge-re mutat. Gondolom pontosan ez az, amiért a capsman egyáltalán létezik.

Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.