Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz hito #68309 üzenetére

Akkor ott vannak a 10x turistazoomok is, az Oly 14-150-est 70-től már el lehet csípni, de a régebbi Pana 14-140 f4-5.6-ot is láttam már annyiért nemrég.
    Én kipróbáltam a gépemen a digitális zoomot. Nem voltam elragadtatva tőle.
    (Másrészt Olyn nem is túl kézreálló - csak menüből lehet kapcsolni, SCP-ről nem, és fixen csak 2x).

Élesség: obi, bitráta, de beállítás is. Contrast, sharpness, saturation beállítás nézd meg, hogy van-e videónál, és ha igen, akkor a sharpnesst változtatva milyen lesz. Ha túlságosan magasra van állítva, okozhat természetellenes élességet, moirét, részletes textúrájú tárgyak lassú mozgásánál zavaró artifacteket.

Jeah: jajj de sündisznók vagyunk, mikor kötöttem beléd utoljára? :P
    Bocs, de ezt viszont gyakran elköveted. Pedig szerintem több időt töltesz itt, mint én (hsz-ek száma és gyakorisága alapján mindenképp), tehát nálam többször látod. Lehet, hogy itt a Meszkalin Cavinton ideje? :P

G_g_g: ahogy Lassú Víz is írta, teljesen másra való. Meg azt sem árt tisztázni, hogy a képek miért nem lettek élesek:
    a.) a gyors mozgástól elmosódott/bemozdult -- ezesetben túl hosszú a záridő, csökkentsd a záridőt ISO emelésével vagy vakuzással. Plafon felé fordítós, diffúzorral, és akkor nem is atomvillanás. Meg különbenis, még betegség felismerésére is használható :P
    b.) a gyerkőc kimozdult a fókusz-síkból -- ekkor próbálkozhatsz a követő-AF-fel, hátha, de ez nem a rendszer erőssége; a kioldást állítsd késleltetés nélküli sima vagy sorozat-L, és ha van elég fény, esetleg még rekeszelhetsz, hogy mélyebb legyen az élességi tartomány.

Új hozzászólás Aktív témák