Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz TayRol #33981 üzenetére

Nekem még IBIS nélkül is kellene a GX7. :D

Ettől függetlenül örülök ennek a tesztnek. A 20-assal itt se volt túl meggyőző, de őszintén szólva a látószöge miatt a 20-ashoz én sose igényeltem a stabit, teljesen jól elvoltam nélküle eddig is. A 45-össel már nem lenne hátrány, de azzal is meglőttem eddig is mindent stabi nélkül. Az mZuiko 75/1,8 az eslő olyan mFT obi ami mellett már szinte biztos fájna a stabi hiány, de ezzel az obival meg meglepően jól teljesített itt a GX7.

No persze egy teszt nem teszt. Főleg a stabi esetében rengeteg a szubjektív tényező. Az se mindegy kinek a kezében van a gép, de még az se mindegy, hogy épp milyen idegállapotban van, hány kv-t tolt be pl. teszt előtt. :DDD
    Ezen felül az se mindegy adott gépen ki mennyire találja meg a stabil fogást. Jelen esetben pl ez a csóka ahogy nézem bal szemes volt. Ez a GX7 esetében elsőre azt gondolná az ember, hogy direkt kényelmetlen is lehet. Más szempontból viszont az is lehet, hogy egy sarokba helyezett keresős gépnél egy balszemes ember a gépet jobban meg tudja támasztani a fejével, mint egy jobb szemes.

Szóval jó volt ez a teszt, de azért még jó lenne még több ilyet is látni több kézből. :)

Új hozzászólás Aktív témák