Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#103010) gyapo11 válasza MrChris (#103007) üzenetére


gyapo11
őstag

Olvashatatlan, túl kevés pixelre kerülnek a betűk, nem tudja értelmesen megformálni. Kb. mintha 8k-s képet néznénk 4k-s monitoron. 4-ből számol ki 1 pixelt. Erre írtam az előbb, hogy olyan képet van értelme ilyen monitoron nézni, amiben benne van a sok infó, a betűkkel pedig benne van. De ezt már nagyon régen megoldották az újratördeléssel és a nagyítással. Vagy azért kellene több pixeles monitort nézni mert kevesebbet kell zoomolni és tördelni?
Szerintem ne keverjük a pixelekből álló információr a vektorokból állóval. A betűk vektorosak, amiket minden megjelenítésnél arra a pixelsűrűségre és mennyiségre számít ki valamilyen driver. Nem látom értelmét a 4x és az x pixeles monitoron megjelenő betűket hasonlítani. Ha nincs közelebb a monitor az 1 '/pixel látószögnél, akkor éles, pixelmentes képet látunk, a 4x-es monintoron 4-szer annyi pixelt, és ezzel 4-szer annyi betűt.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.