- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helyezd az egészet abba a kontextusba, amelyben beszélgettünk (Oly vs. mobil). Ez egy egyszerű, hétköznapi jelenet, amelyben a fényképezőgépről kiderül, hogy nincs kellően széles dinamikatartománya, ezért a csúcsfények durván kiégnek. A többi már csak magyarázkodás, hiszen nyilván lehet expót igazítani a beégő bőrhöz, de akkor az arc árnyékos oldala lesz túl sötét. A vége úgyis az, hogy ezeket az egyszerű, hétköznapi jeleneteket is muszáj utómunkázni, pedig ezzel a gyártóval kapcsolatban oly sokszor elhangzik, hogy "nem kell raw". Egy mobil viszont automata módban tökéletesen kiexponálja a jelenetet. És amikor ezt tapasztalja a felhasználó, akkor bizony hajlamos kukázni a fényképezőgépet.
Amiről a Fuji kapcsán írsz (DR), hasonló van a Sonynál is (DRO néven fut, 6 fokozatban állítható), de egyszerűen nincs értelme minden egyes fotó előtt állítgatni a jelenetnek megfelelően és akkor még hol van a mikrokontraszt meg a többi? De még valószínűleg a vázon matatva sem tudom úgy belőni, mint a mobil AI-támogatású fejlett képfeldolgozása, amiért viszont nem kell babrálni semmit.
Az általad emlegetett "átlag Józsika" feldolgozás nélküli "instakész" fotókat akar. Én például az asszonyról készítem a legtöbb képem, ezek jelentős részénél helyes expó mellett simán elvérezne az Oly vázból kieső képe.
Nem az Oly ekézése a cél, hanem annak a bemutatása, miért veszélyes különösen rájuk nézve egy mobil. Egyszerűen azért, mert ezekben a gyakori, hétköznapi helyzetekben jobban teljesítenek.
Na de befejezem a témát, mert ilyenkor az szokott történni, hogy néhány embernél elindul a sírás, engem pedig kimoderálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch Dock Set /// Számla + Garancia
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Kolink Stronghold ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest