Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz DR|FTK|NG #99898 üzenetére
nem valószínű, hogy ilyen egyszerű lenne a megoldás, kikapcsolt gépnél is csinálja a lámpa, szóval itt inkább a vezetékezéssel lesz baj, úgy értem a házban.....elég régi családi ház, szóval lehet már esedékes lenne újravezetékezni.
érdekes módon viszont a cicergés a táp felől elmaradt, legalábbis tegnap este óta nem hallom......
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
snake1977
őstag
Erre egy választ kaphatnék? [link] vagy várjam meg amíg megjön a szervizelésből a G550M?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Theory66 #99900 üzenetére
Szia.
"Félmoduláris/moduláris táp ajánlás kellene 18-20k forintért, ha van akkor olcsóbban."
Be Quiet! Pure Power 9 400W CM, 500W CM
Cooler Master G450M, G550M
FSP Hyper M 500A halkság mennyire számít?
"Mire számítsak ha nem a középső Hamburgból kapok vissza hanem az újból."
A Sirtec belsősnél kicsit rosszabb, de a gépre veszélyes kategóriától elmarad."Mennyi idő a gariztatás PCX-Thermaltake vonalon ha van róla tapasztalat."
Boltfüggő, néhányan szeretik húzni-halasztani, gariztatás szempontjából a PCX nem a legjobb hírű."Lehetséges-e másik tápot kérni ha kifizetem a különbséget."
Bolt- és eladófüggő. Ha többedszerre viszed vissza, akkor általában lehetséges, bár a gariztatásban nem vagyok otthon(szerencsére).
rétisün(#99901)
Öreg, elkopott alkatrészek
snake1977(#99887)
Szia.Öreg tápegység, de mennie kéne a gépeddel. Ha nincsen rajta PCI-E áramcsatlakozó(1db 8 pines kell), akkor kelleni fog molex > PCI-E átalakító. Nem tudom fejből a 12V-os ágak elosztását, ha nem megy az R9 380-nal, akkor érdemes lenne megpróbálni csak az IGP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
a seasonic evo-k forgalmazasa befejezodott itthon? sehol nem talalok mar belole raktaron, pedig nagyon szimpatikus darabok: normalis minosegi belso teljes modularitassal. ( jonny kg )
esetleg a gyarto all le veluk es masik szeria varhato helyette? vagy csak atmeneti hiany?
koszonom!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
edda80
tag
Vettem egy házat, de a tápot alulra kell tenni, ehhez megfelelő tápot is kell választanom vagy ez független?
-
MMIX
addikt
válasz mghltm #99904 üzenetére
50 ezer Ft-os 80+Bronze táp nem fogy.
COOLERMASTER V850 850W 51 ezer Ft.
ENERMAX Platimax 850W 54 ezer Ft.
CORSAIR RMi Series RM850i 47 ezerFt.
CHIEFTEC APS-1000CB 1000W DC-DC sirtec 80+Bronze 35 ezer Ft.Az XFX-es verziói kaphatóak a Seasonic M12II DC-DC -nek, és talán az ANTEC verziók is.
A Seasonic M12II DC-DC nem a halkságáról híres.A valamikori bányásztápok is olcsóbbak lettek és úgy általában a Gold tápok is, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Theory66
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #99903 üzenetére
Hát igazából ha hozza a Hamburg szintjét(mert az sem zavart, nem nagyon szoktam figyelni a hangjukra, de szerintem a 4 venti a házban úgyis elnyomja a tápét) az már jó, ha halkabb nem baj. FSP szimpatikus árban is ,meg amivel eddig találkoztam még mennek. A Be quiet csak hangban jobb mint a másik kettő? FSP vagy CM lenne ha magadnak vennéd?
-
Hunork
veterán
-
MMIX
addikt
Seasonic Discontinued Products lista
A kisebb EVO-k, 620W és kisebbeket, láttam most is árlistán. (80+Gold árban)Apropó PRIME, azt már lehet tudni, hogy lesz Seasonic Prime, XFX verzió is. orionpsudb.com Indulást még nem tudni pontosan.
XFX XTI, XTS2 and XTR2 series
----------------------
A passzív Seasonic PRIME csak jövő tavasszal esedékes.[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz DR|FTK|NG #99903 üzenetére
Köszönöm! igp-t használok most is, nincs rajta csak 2db 6pines, de akkor veszek átalakítót és kipróbálom ha elméletben elegendő a vga kártyához a teljesítménye, a kondik szemre, rendben vannak nem puposodnak.
[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Hunork #99910 üzenetére
Nem is értem ,nem hogy az FSP hanem több gyártó használja ezeket a ventiket ,ráadásul némelyikre adnak 5 év garanciát ,nevetséges.
1-2 évvel az FSP alsó kategóriás tömeggyártása sem volt ilyen ,Yate loon beszerzés sztem nem régóta rontja a régóta megbízható tápegység színvonalát.
Majdnem 3 éves Hexa+ 400w volt tápomban nem tudom milyen venti van ,de mai napig nem hallani szinte a hangját.Sajnos már minden termékre igaz a romlás ,nem csak tápegységekről is lehetne szó ,mindenen spórolnak és keresnek ,nem azt kapja az ember a pénzéért amit meg is érdemelne.
Akadnak még ritkább ,"kisebb" gyártók ,akik törekednek a jó minőségre és jót akarnak csinálni kevesebb pénzért is,de azok a gyártók már nem mindig a "nagyobb" vállalatok.
-
mghltm
addikt
válasz TechN7ne #99916 üzenetére
hexa - Yate Loon D12SM-12
hexa+ - Yate Loon D12SH-12
(#99913) MMIX
a kisebb evo-kra gondoltam ( 520 es 620 ), azok 20-25e korul voltak elerhetoek, bar meredeket esett az 550-es modularis gold ara, megeri a par ezrest raforditani.
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Hunork
veterán
válasz TechN7ne #99918 üzenetére
Hát ez lehetséges. Nekem az utóbbi három Trust, Chieftec, és most FSP. Eddig mindegyik halk volt, semmi zörej, kivéve pont a legdrágább, legminőségibb FSP-t. DE mióta oldalán van, ma estétől hivatalosan is az új házban, azóta csendben van. Még mindig nem találtam értelmes magyarázatot erre. Lehet, oldalt fektetve tesztelték Kínában.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Uzi74
senior tag
A holnap érkező Thermaltake Paris 80 Plus Gold tápegységemben is 140-mm-es Typ TT-1425B/D14BH-12 Yate Loon van ha minden igaz, kezdjek aggódni emiatt?
[ Szerkesztve ]
-
Tetsu
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm ezt a gépet szeretné összerakni:
intel i5 6500 turbo 3.6ghz
asus h110m-a alaplap
8gb 2133 mhz ram
1tb 7200 rpm hdd
120 GB SSD
GTX 960 2GBEzt a 2 tápot nézte ki:
Corsair vs450
Deepcool Nova 500W DN500Szerintetek jók ezek vagy gyorsan felejtse el??
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
dogab93
tag
Sziasztok!Mi a véleményetek egy EVGA 500B tápról?Egy i5 6500 és egy Rx 470 4gb mellett lenne??Előre is köszönöm a segítséget!
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
Sziasztok!
i7 930 4GHz 1.250V + R9 290 referencia. Ugye nem lesz gond és bírni fogja az FSP Raider 550-es tápom? -
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz dogab93 #99928 üzenetére
Be Quiet! Pure Power L8 350W, 400W > 3 év, kifutó széria(a Pure Power 9 az utódja)
Be Quiet! Pure Power 9 350W > 3 év, a 400w-os inkább 20k
Chieftec CPS-400S, CPS-450S, CPS-500S > 2 év
FSP Hexa+ 400, 500 > 3 év
FSP Hyper (S) 500 > 5 évHangra mennyire vagy érzékeny?
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
-
tejmaffia123
tag
Sziasztok ! Kollégám le szeretné cserélni a Corsair RM750-es tápját (sima RM)
Egy platinumos hatásfokút szeretne teljesen modulárisat !
Konfig: I7 4770K, GTX1080 SEA HAWK 16GB ram 1 SSD 1 Merevlemez -
gyiku
nagyúr
válasz tejmaffia123 #99934 üzenetére
var egy kicsit, es jonnek az uj seasonicok. meg egy kicsit var, es megkapja ugyanazt xfx-ben, olcsobban.
hüllő
-
tejmaffia123
tag
De ha nem akar várni ?!
-
gyiku
nagyúr
válasz tejmaffia123 #99936 üzenetére
akkor vesz egy uj seasonic platinumot vagy klonjat most, ami mar 4 eves konstrukcio.
hüllő
-
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
FSP Hyper M500 és Hydro X450/550 között vacillálok. Előbbinél tetszik, hogy moduláris, és olcsóbb, utóbbinál, a jobb hatásfok.
Plusz szempont a halk működés. Csak a Hydro jár passzívan kb 60%-os terhelés alatt?
A konfigom nem eszik sokat, fx6300 és jelenleg vga nélkül megy, azután max. 150w-os fogyasztással modernebb kártyát raknék bele, tuningolni szoktam egy keveset. A gépem kb. napi 2-3 órát menne maximum.
Köszönöm a válaszokat előre is!Szilárd
-
Theory66
aktív tag
válasz DR|FTK|NG #99909 üzenetére
Rákérdeztem pcx-re, lehetséges náluk a váltás elvileg.
Ezeket ajánlottad ugye?
[Be Quiet]
[FSP]
[CM]Ha jól értelmeztem a leírásokat hatásfokra a legjobb a Be Quiet mert silver, aztán a CM mert bronz, és végül az FSP ami csak standard 85+(de a 12V oszlopban az FSP mindkettőnél magasabb W értékkel szerepel). Viszont az fsp 5 év garis a másik kettő pedig csak 3, és a CM-ben ugyan olyan venti van mint az FSP-ben. Érdemes a 2 év + garit feláldozni a halkabb és ezüst BeQ-ra, vagy a bronz de olcsó CM-re?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Szilard7 #99938 üzenetére
Szia.
Egyértelműen a Hydro X, ha fel tudod áldozni a modularitásságot.
A Hydro X nem félpasszív, csak a Hydro G.Ha az FX-ed IGP-vel megy, akkor ajánlott lenne alaplapot is cserélni igazi 970-esre vagy 990X/990FX-esre.
Theory66(#99939)
A CM G450M/G550M/G650M/G750M-re öt évet vállal a CM, de ezt a boltok sokszor nem adják meg.
Én magamnak a Be Quiet!-et venném meg, a három közül a legjobb hatásfokú(mondjuk a jobb hatásfok nem mindig jelent jobb minőséget) és a leghalkabb, illetve a kábelek feketék.
tejmaffia123(#99941)
Annyiért jó árban van.
Ezt a cikked olvasd el a neved miatt: [link] -
Sati01
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következö van egy Termaltake Hamburg 530w os tápom birna e egy gtx980ti t?
Többi cuc
Cpu intek i5 2500k
Ram corsair 16gb
Hdd 1tb wd talán lesz Ssd is.Előre is kösz a válaszokat.
Üdv. Sati
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Úgy 3 hete vettem egy új gépet, egy FSP Hexa+ 500-as táppal. Viszont zavaróan hangos. teher mentesen is megy a venti amit nem igazán értek. Játék alatt nem zavarna, de filmezés és netezés közben idegesítő, hogy szól a gépben valami.
A kérdésem az lenne, hogy hasonló erősségű tápból milyent tudtok ajánlani, ami halkabb esetleg leállítja a ventit ha nem kell annyi hűtés? Tudnátok ebben segíteni?Előre is köszönöm!
-
wiock01
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretném első bányászgépemet összerakni, ehhez szeretném a segítségeteket kérni: nem tudom milyen és mekkora táp kéne a következőkhöz:
- Asrock H81 pro btc lap
- 6x rx 470
- celeron g1620 proci
- 1 SSD
Előre is köszönöm a segítséget. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Sati01 #99943 üzenetére
Szia.
Igen, de én nem kötném rá, ha HEC belsős(TR2-530AH2NH).
BudaiZoli(#99944)
Szia.Legolcsóbban félpasszív:
-Corsair RM550x > nem kapcsolható ki ez a mód, teljesen moduláris
-EVGA GQ 650 > félmoduláris
-EVGA GS 550 > teljesen moduláris
wiock01(#99945)
Szia.6db RX 470 tud fogyasztani terhelve: [link]
-Be Quiet! Dark Power Pro 11 1000W
-Be Quiet! Power Zone 1000W
-Cooler Master V1000
-Corsair RM1000i
-EVGA G2 1000W
-Super Flower Leadex Gold 1000W
-Super Flower Leadex Platinum 1000WH81-es lapba nem jó a G1620.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Filmvilág
- Mini PC
- További aktív témák...
- ZALMAN GigaMax 80Plus Bronze 750W
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Seasonic Focus GM 650W 80+ Gold félmoduláris tápegység
- LC-Power LC6550 V2.3 550W 80 PLUS Bronze tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs