Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz DR|FTK|NG #100395 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
Akkor ennél maradok, remélem a V2 változatot osztogatja a kereskedés, 2014 után asszem azok jöttek be.
Frankó a Super Flover Leadex platinum 550w is, de azért 10 rugó csak 10 rugó.
Meg aztán , igazából a mostani FSP RAIDER 550W tápommal is el-el vagyok, csak kell másik gépbe valami értelmes táp, aztán inkább házon belül megoldom, okosban.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
MMIX
addikt
Új Corsair VS. (legalábbis a külső új) 400/500/600W
[ Szerkesztve ]
-
Beelzee
tag
Sziasztok.
Táp választásban szeretnék segitséget kérni.
Gépem jelenleg:
asrock h81m dgs 2.0 alaplap
i5-4440 3.20 ghz +még gyári hűtő
EVGA GTX 760 SC 2gb gpuNéztem tápot EVGA 500W WHITE 80+ 12cm (100-W1-0600-K2). Ez megfelelne a confighoz? Vagy ajánlotok valami mást ilyen árban. Előre is köszönöm.
-
balogh888
csendes tag
Sziasztok ! Tápegység vásárlása előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket.
A konfig :Proci:Amd fx 8350
Alaplap:Msi 970 gaming
Video kari: Ati 5850
Ram: 2x4Gb kingstone hyperx
Hdd: 2tb WD Green
Hűtés: Deep Cool Lucifer V210-15 ezer lenne a keret rá !
Használt táp is szóba jöhet ! Tuning nem lesz ! Viszont sokszor vágok videókat és maxon járatom a gépet olyankor.. Videó kártya cserélve lesz (RX 460-470) de most marad ez ami van kb. 180 watt a fogyasztása ha jól emlékszem
Milyen tápot és hány wattosat vegyek ? Én valami 560W körül tippelném meg a minőségi tápok közül azt amivel nem lesznek újra indulások. Ha valakinek van tapasztalata azt meg köszönném
Válaszotokat köszi előre is! Üdv. Csaba !
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #100347 üzenetére
Hali
Azóta sem cseréltem még le a tápegységet ,el szerették volna már többen vinni aprón de rágom a körmöm rajta.
Igazság az ,hogy a gépem szinte éjjel-nappal megy ,sokszor napokig ki sincsen kapcsolva ,az alkatrészeim hála a nagyobb ATX háznak és a minőségi vga hűtésnek többeközt eléggé hűvösek ,tápegységet is beleértve ,összességében meg jelenleg egy elég halk gépem van annak ellenére is ,hogy legalább 8db venti forog benne összesen.
Neten böngészve kevés info derül ki róla ,ezek mellett még is elég sok fogy belőle ,pl. LeC is említette ,hogy sokat vesznek tőle mindig van nála készleten és még nem nagyon vittek vissza belőle ,sőt a felhasználói tapasztalatok és vélemények kimondottan jók.
ShenZhen UTP egy külföldi fórum szerint az FSP gyárhoz van köze ,de eléggé zavaros számomra.
ITT még találtam egy külföldi tesztet róla ,ott is dicsérik.Végeredményben ,most megint jöhet a szerelgetés ,eladás ,pénz veszteség + rádobás ,válogatás...
Miközben ,használok egy ultra halk ,hűvös ,jó minőségű kábelek/csatlakozók finom puha harisnyával fedett nem jingjangos ventis tápegységet ,ami még pluszban kinézetre passzol a gépemhez.Egy okos gondolat talán ,mivel és hogyan tudom fizikailag is letesztelni a tápegységet ,hogy minden normálisan működik és van e egy alap védelem beleépítve?
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz TechN7ne #100406 üzenetére
Az a fórum arról szól, hogy összetévesztette a hasonló nevű kínai gyárakat, vagy nem? Akkor pedig nem FSP, csak az FSP betűkre koncentrálsz.
Itt akik ajánlani szoktak, azok az ismertebb nevű gyártók gyártmányait szokták ajánlani.
Persze az ismeretlen is lehet használható, az ember inkább azt ajánlja amit jobban ismer.ShenZhen az egy ipari város vagy körzet, tele van mindenféle gyárakkal.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz draco31 #100408 üzenetére
Akkor örülünk Vincent
Nekem közben szerencsém volt, azaz inkább az eladó volt roppant korrekt, gari időn túl a javithatatlan tápot kicserélte egy másik G550M-re, igy megusztam az esetleges javítási költséget is, csupán a postát kellett állnom, ritka korrekt embert fogtam ki....BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Graphics
Jómunkásember
válasz TechN7ne #100406 üzenetére
Figyi, vegyél egy Seasonic SS400-ET-t.
Nekem volt 40 db, a leghalkabb táp, tartós csapággyal.Más ötletem nincs már
Ezt a Shenzen Izé tápot én nem erőltetném, ha akarsz rizikózni vedd.Raider: Hangosabb mint a Hyper
Kicsit túlpörgöd ezt a táp témát szerintem, ne vedd rossz néven Én is variáltam sokáig, de most végülis mi az alapprobléma, hogy minden héten váltani kell?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
i7 860+gtx580+8gb ram+2hdd, 1ssd-t elbír kínlódás nélkül egy ctg-500-as csifi?
Előre is köszi!Eeeeh, what’s up, doc?
-
holozis_HUN
veterán
üdv!
Chieftec GPS-500 A8 kártya elbírna egy Gigabyte R9 290 4Gb kártyát? A honlapon 600W ajánlott, de nem szeretnék tápot cserélni... Köszi!
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Beelzee #100404 üzenetére
Szia.
Nem rossz tápegység a tesztek alapján, de HEC belsős.
Ha számít a hang: Be Quiet! Pure Power L8 400W(habár kifutó széria, 3 év garancia), esetleg Chieftec CPS-500S(2 év)
Ha nem: FSP Hexa+ 400(3 év), FSP Hyper (S) 500(5 év)
balogh888(#100405)
Szia.No, egy keresztnévrokon.
Ennyiért újonnan ezek közül választanék: Chieftec CPS-500S(2 év garancia), vagy ha nem számít a hang, akkor FSP Hyper (S) 500(5 év). 400w-tal már jól van.
Használtan Seasonic S12II 520-620, vagy FSP Raider (S) 550-650, bár az utóbbi nem annyira halk.
Tálydi(#100411)
Szia.Furmark alatt necces lenne.
holozis_HUN(#100412)
Szia.500w elég megfelelő ágelosztással(a tápegység dobozán belüli forrasztgatás nélkül nem nagyon tudod módosítani). A tied 408W-ra képes 12V-on, ami elég lenne, de két részre van osztva; egy 24A-esre és egy 21A-esre, de nem találtam erről adatot, hogy melyik hova megy. Emellett csak egy darab PCI-E áramcsatlakozó van rajta, és én személy szerintem nem vagyok híve a molex > PCI-E átalakítóknak, de általában működni szoktak az ilyen megoldások.
Egy próbát megér, de számíts arra, hogy nem lesz elég. -
holozis_HUN
veterán
válasz DR|FTK|NG #100413 üzenetére
Videokártya topikban írták, hogy a kártya fogyaszt olyan 210W-ot. Proci nincs húzva. Van 6 pines csati rajta, lehet hozzácsatolni 2 pint, így lesz egy 8 pines csatlakozó. Átalakítóval meg tudom oldani a másik 6 pines csatlakozót.
Mit fotózzak le a tápon/ kábeleken? Amivel pontosan meg lehetne mondani. Mert ha tényleg nem bírná, akkor inkább vennék egy R9 280X-et.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz holozis_HUN #100412 üzenetére
A tápcsere nem szeretet kérdése
Az a táp nem túl acélos belsőre épít, ideig óráig jó lehet, az a baj ketté van osztva az ág, tehát nem ideális a Te esetedben.
Kardinális kérdés egyáltalán milyen procid van, van-e értelme a kártyának
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
holozis_HUN
veterán
válasz Graphics #100415 üzenetére
i5-3330 a proci.
Hát olyan ~ 3 éve van meg ez a táp, sűrűn tisztogatom, ventilátora még jó, nem csörög, semmi zúgás nem jön ki belőle. Majd valamelyik nap rá akarok nézni, hogy a kondik hogy állnak. Ja és sosem melegedik a gép, ez is + pont. Ha meghúzva tesztelem a HD 7770-em, akkor is röhögve elmegy, tudom, nem egy kategória. Rainbow Six siege érdekel, sóval a minimum egy HD 7970 szint, ezt tudja az R9 280X és az R9 290.
-
Gelemb
csendes tag
Sziasztok egy AMD rx460 alá milyen tápot ajánlotok ?
Segítségeteket előre is köszönöm -
Beelzee
tag
Sziasztok.
Táp választásban szeretnék segitséget kérni.
Gépem jelenleg:
asrock h81m dgs 2.0 alaplap
i5-4440 3.20 ghz +még gyári hűtő
EVGA GTX 760 SC 2gb gpuNéztem tápot EVGA 500W WHITE 80+ 12cm (100-W1-0600-K2). Ez megfelelne a confighoz? Vagy ajánlotok valami mást ilyen árban.
Előre is köszönöm.
-
Beelzee
tag
válasz DR|FTK|NG #100422 üzenetére
Ne haragudj nem vettem észre a választ.Az az fsp hexa+400 korrekt áron van,az akkor is kiszolgálja?
Csak mert a gpu oldalán 550watt az ajánlott.Hozzáteszem semmi tapasztalatom nincs a tápokkal.8 évig ment a trust 520wattos tápom,habár a ventije már zörgött,ezért cseréltem. -
Shadowguard
senior tag
Lassan összeáll a gépem, múltkor már kaptam hozzá tápajánlást, szóval csak annyi érdekelne, hogy a kettő között van valami lényeges különbség?
CORSAIR RMx Series 650W és CORSAIR RMi Series RM650i 650W
Melyiket ajánlanátok inkább? -
hundai
aktív tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném!
1.: Mennyit szánnál rá?
● 20.000Ft körül legyen
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● FX8350; ASUS M5A97 LE R2.0;2x4gb kingston; MSI Radeon RX 470 GAMING X 4G;dupla ventis TX3 EVO; 4db 12cm-es rendszerhűtő; esetlegesen pár neon ;NZXT S340
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Alsótápos gépházba kellene, így jó lenne ha elérnének a kábelek mindenhova, legalább 2db 6+2es tápcsati legyen rajta
Jelenlegi kiszemeltem : FSP Hyper M 600W[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #100420 üzenetére
Még annyit, hogy a ventilátor ugyanaz az enyémben, mint amilyen az új CPS sorozatban, Globe Fan (sleeve bearing). Nálam nagyon sokat ment a gép és ennyi év után is nagyon csendes.
Magyarán ez a CPS sorozat figyelembe véve, hogy a CTG sorozat utódja, minderre rájön a kedvező árcédula, szerintem bátran ajánlható kategória. Ezentúl ha gépet rakok össze, nem kérdés milyen tápot tegyek bele.[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Krilehor #100423 üzenetére
Szívesen.
Beelzee(#100424)
Szívesen.
Persze, azt az ilyen Akyga, Codegen, M-Tech, stb csodák miatt szokták írni.
Shadowguard(#100425)
Szia.Ez a kettő ugyan arra a belsőre épül, de az RMi-ben van Corsair Link támogatás, illetve Corsair NR135P venti van benne, nem Corsair NR135L. Ez a két tápegység hangerőben egy helyen helyezkednek el, a tesztek alapján mintha az RMi kicsit halkabb lenne.
hundai(#100426)
Szia.Ha nem vagy érzékeny a hangra, akkor jó lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
-
_Atesz
addikt
válasz Graphics #100431 üzenetére
PC planetnél szinte ugyanannyi, de ha hozzáadod a kiszállítást költségét, mivel a mizu-nál az nincs, úgy mégjobb az összkép.
hosszú tapasztalat nincs vele
Mivel ugyanaz gyártja az egész nyákot (sirtec) kisebb módosításokkal, de még a venti is ugyanaz, szerintem a CTG sorozatról a tengernyi pozitív tapasztalat (az enyém is ide tartozik) elég kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
mesteruram
tag
válasz Shadowguard #100425 üzenetére
Igazából semmi csak annyi hogy az RMi az a Corsair linken keresztül vezérelhető az RMx pedig nem lehet. Éppen most rendeltem egy 650RMi szóval előtte azért olvasgattam róla.
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Már egyszer írtam ez ügyben pár hete/napja, de akkor számomra túl drága tápegységek lettek ajánlva. A történet az, hogy 1 hónapja össze raktam egy új gépet, de a benne lévő FSP Hexa+ 500 táp mocskos hangos nekem. A régi gépemben egy FSP Raider 550 volt, és szinte hangja sem volt, talán ha jól emlékszem még félpasszív is volt.
Tehát olyan 15-18 ezer FT körül szeretnék valami hasonló tápot ami halk. Nagyon csábít az egyszer már bevált Raider, de nem tudom, hogy van-e nála jobb. Vissza olvasgattam, de nem jutottam dűlőre.Tudnátok a fenti árban 1-2 halk tápot ajánlani?
Köszönettel
Zoli -
holozis_HUN
veterán
válasz holozis_HUN #100416 üzenetére
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-990X-Gaming SLI
AMD FX 8-Core FX-8320 3.5Ghz
16GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black
Toshiba 1TB DT01ACA100
MSI Radeon R7 370 GAMING 4G
+esetleg később SSD.Cooler Master B500 500W tápegység?
Ha nem ezt, akkor: Aqua-ból milyen tápot ajánlanátok?
-
Dancs Ákos
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt segítséget kérek.
Milyen tápegységet vegyek egy I5 6500 és egy GTX 1070 alá??
A VGA cserélve lesz idővel 1080-ra.20-25 ezer forint körül keresek minőségi tápot.
A másik kérdésem egy kicsit OFF:
A jelenlegi tápom egy FSP Raider 650.
Viszont már 3 éves.
Van értelme cserélnem?? -
_Atesz
addikt
válasz Dancs Ákos #100438 üzenetére
1070-et cseréled 1080-ra Mi az, amire nem elég az 1070
Amúgy ha a táp korára gondolsz, akkor 3 év az még kb. a harmada életciklusban egy minőségi tápnak, ha csak nem volt szénné terhelve.
Ha nincs gari már rá, akkor szétszeded, kitisztítod és megnézed van-e púpos kondi, Ha nincs, nem sípol, zúg, tesztelés alatt tartja a feszkókat, akkor sztem nincs okod a cserére, de azért várd meg a szakik mit mondanak. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz BudaiZoli #100434 üzenetére
Szia.
Be Quiet! Pure Power L8 400W(3 év garancia, kifutó széria), vagy drágábban Be Quiet! Pure Power 9 400W(3 év)/400W CM(3 év, félmoduláris, a Pure Power 9 400w-tól ugyan arra a belsőre épül, mint az FSP), Seasonic S12II 430-520(5 év).
szabifotos(#100436)
Szia.Mekkora a max kereted?
Én inkább Chieftec Force CPS-450S-et, vagy CPS-500S-et vennék, vagy drágábban FSP Hyper (S) 500-at, habár ez nem kifejezetten halk, de az előzővel ellenben erre öt év garancia jár, nem csak kettő.Ha FX-et veszel, akkor ajánlott (kicsit) tuningolni, és egy jobb hűtőt venni rá.
R7 370 helyett én elgondolkoznék egy RX 460-on. -
4264adam
veterán
Sziasztok
18.000Ftig milyen tápegységet ajánlottok ??
Sajnos az XFX 450 szikrát hány es mar sok sata le van törve a merev kábel miatt es a fordított kialakítás. 2600k tuning es max 150w vga
[ Szerkesztve ]
-
-
Hunork
veterán
válasz 4264adam #100445 üzenetére
FSP-nél vigyázni kell. Jobb, ha oldalt fektetős házba veszed, akkor néma, és hűvös. TechN7ne kolléga is megjárta vele. Én meg úgyis házat cseréltem, és így jól érzi magát. Nem tudom, lehet, valami titok övezi ezeket a tápokat...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest