- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RobbyJr
addikt
válasz
PlayMax #159687 üzenetére
Én is megcsináltam a kedvedért, csak nem posztoltam képet róla. Nálam is stabilan tartotta az értékeket. El is mondtam többször, hogy 100%, hogy kifogtál egy rosszat.
Minden márkából / típusból ki tudsz fogni hibásat, ettől függetlenül megértem ha elment a kedved tőle.
Reméljük a következővel nem lesz gondod. -
Csorbi
addikt
válasz
PlayMax #159660 üzenetére
Én sanszos hogy akkor már inkább egy Montech Titan Gold 1000-est vennék 10 év garival.
-
RobbyJr
addikt
válasz
PlayMax #159622 üzenetére
Tuti kifogtál egy hibásat.
Tegnap én is rá eresztettem az OCCT Powert, 15 percig nyomtam, össz. fogyasztás 550W volt, minden ágon stabilan tartotta az értékeket. Tápnak a ventije minimum fordulatra volt állítva, és épphogy langyos volt ezidő alatt.
Kár leírni valamit, ha egyszerűen hibás. Ha tökéletesen menne nálad is, akkor meg dicsérnéd mint én. Azzal viszont egyetértek, hogy a kábelek lehetnének jobbak, de ha működik tökéletesen, akkor mit foglalkozzak vele? -
válasz
PlayMax #159542 üzenetére
Megnézetm én is ezt a RMX 1000W tápot.
Kábeleket nem mértem meg tolómérővel, hogy milyen a régi tápegységhez képest.
De ennek a tápnak más a kábelek szigetelése, mint a 10 éves tápomnál van.
Szóval első ránézésre lehet, hogy picit véknyabb, de a régi vezetékeken a szigetelés valószínü vasatagabb.
Ezért lehet látni azt, mintha véknyabb lenne. -
Héraklész
aktív tag
válasz
PlayMax #159578 üzenetére
Pár napja lecseréltem a 450 wattos Be Quiet! tápomat egy 850 wattos Corsairre, de ég és föld a különbség a Be Quiet! javára csak ránézésre is. nem mértem semmit. A kábelek minősége, a csendesség, a kidolgozás, a mellékelt apróságok...
Sajnos ez van.Be Quiet! Straight Power 11 450 W versus Corsair RM850x.
-
steewcv65
őstag
válasz
PlayMax #159576 üzenetére
Érdekes, amúgy nekem a seasonic halt le 2,5 év alatt.....
Egyik napról a mássikra fagyások majd utána már restartok.Ameddig nem volt restart, nem is abban kerestem a hibát.De a táp volt, vettem ma egy 4-5 éves cwt belsős silvesstone 850w g tápot és láss csodát. a 12 v 450-500w terhelésnél 11,9v.....
A seasonic focus gx 850 g tápom meg 230w gpu terhelésnél is 11,56-62v környékén ingadozott és az 5v részről ne is beszéljek.....Szóval ja, a nagy márkát nem néztem, mert ő a nagy császár, aztán meg a második ami így halt le az elmúlt 5 évben.. -
PlayMax
nagyúr
válasz
PlayMax #159542 üzenetére
El sem hiszem ,de úgy néz ki szerencsém volt elsőre (nem szokott tápegység esetén).
Nagyon halk és nem ciripel ,
A kábeleket picit nehéz volt besugdosni és enyhén lazán tartanak ,24 pin és a vga kábel picit elmozdult mikor igazítottam a kábeleket ,duplán oda kell figyelni minden valóban teljesen be e van dugva. Van rajtuk két darab kábelfésű ,jelenleg még azokkal is bajban vagyok.
Röviden ,eddig a táp nagyon jó és halk ,kábelek viszont nem a kedvenceim.
Esetleg ha eldurran vsgy bármi gond történik jelzem. -
BigBear
senior tag
válasz
PlayMax #159411 üzenetére
A probléma az, hogy amit írtam, nem alja holmi volt egyik se. Írtam már, Seasonic Focus GX hangos, idióta ventivezérléssel, holott azért nem a legalja holmi.
Corsair RMe / RMx evjarattól függetlenül is tud problémás lenni (coil whine, rattling), Asus Rog Thor táp, coil whine, NZXT C Gold coil whine, stb-stb. Mégis hova menjen feljebb az ember? Alaplapok dettó. Oke, hogy olcsó B650 esetleg hibás (fenéket oké, 50-60-70e Ft-os holmi az dollárban is látható, szarnak rá, nulla minőségellenőrzés) de találkoztam hulladék százezres lapokkal is.
Úgyhogy tartom, hogy messze több a selejt. Masrészt attól, hogy relatív olcsó, alsó-közép polcos valami, miért lenne törvényszerű, hogy szar? Másrészt lásd Intel kínlódása, Nvidia bajok, AMD és lapok szenvedés, leégések stb. Ez mind-mind a "majd a user tesztel" hozzáállás. Hát bekaphatják. -
CriticalHit
addikt
válasz
PlayMax #159211 üzenetére
"Van három jó gyártó (Seasonic ,FSP és Corsair)"
A kardodba dőlsz, hamut szórsz a fejedre, ha itt és most megtudod az igazságot arról, hogy az általad jó tápgyártónak titulált Corsair által gyártott tápok száma pont annyi amennyit a többi már bevezetett nagy márka (pl. Asus, Antec, be Quiet!, Fractal Design, Phanteks, Gigabyte, Asrock, Cooler Master, MSI, ADATA, Endorfy, Aerocool stb ) "gyárt", vagyis 0? A Corsair a Seasonic és az általad lekicsinylően noname gyártó barkácsolónak nevezett CWT, Great Wall beszállítóktól veszi meg a tápot, címkézi át és adja el felárral.
Rhino666
Egyetértek abban, hogy a gyári minőségellenőrzésen soha nem lenne szabad átengedni olyan tápot, amelyikben a venti hibásan működik.
655321
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 660W
ENDORFY Supremo FM5 650W
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 650W 80
ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80
ASRock SL-650G 650W 80 -
KAMELOT
titán
válasz
PlayMax #159213 üzenetére
Milyen noname gyártók?
CWT az Enermax kizárólagos beszállítója.
Gospower, Murata, Flextronics.....Egy tápgyártó kér belsőt, OEM meg olyat gyárt le neki.
Hi-tech kér, akkor olyat gyártanak.
Számold ki, hogy egy 200€ tápon mennyi a nyeresége. Adó, vám, anyag + munka költségek levonása után.
Akkor ilyen 100€ tápon???
Azért nem értem, hogy vesznek 1M gépet, de 20k tápot akar tenni bele. -
CriticalHit
addikt
válasz
PlayMax #159031 üzenetére
A CWT ( Channel Well Technology) belsőjű Montech Titan Gold 1200W valóban "nincs azon a minőségi szinten mint a 2020-as Seasonic GX 850", hanem jóval magasabb minőségi szintet képvisel és igazán jövőt álló.
A CWT korántsem "neve sincs" gyártó. Éppen ellenkezőleg. Számos nagy márkanév OEM beszállítója, mint például az egyik legjobb tápsorozat a Corsair RMX-é.
Érdemes átolvasni akár ezt az alapos szakmai tesztet: [link] vagy [link]" proved pretty good, achieving second place in the overall performance chart. Only the NZXT C1200 manages to take the performance lead by a small margin, but this unit costs 100 dollars more!"
-
Kerio
őstag
válasz
PlayMax #159036 üzenetére
Akkor biztosan rosszul hallok, és a redditten is rosszul hallanak, sőt ezen az oldalon lent kommentelők is rosszul hallanak. De mégegyszer leírom: Nálam csak alapon csinálja, amint elindítok pl egy CPU benchmarkot, el is hallgat. Sőt addig nem is volt hangja, amíg ki nem vettem a VGA-t.
Holnap jön az új, és akkor elleszek ezzel a "nevesincs" táppal.
-
Csorbi
addikt
válasz
PlayMax #159015 üzenetére
A réz nem lett kevésbé tömörebb
(fellevegősítették, vagy mi?) , és vékonyabb sem hiszem, azért vannak szabványok amiket be kell tartani.
Ellenben a vezetékek szigetelése készülhet tök más anyagból, ami rugalmasabb, azért érzed hajlékonyabbnak az egészet - nem a réz változása miatt. -
-
-
BigBear
senior tag
válasz
PlayMax #158931 üzenetére
Tesztkörnyezet
AlaplapMSI MEG X570 GODLIKE
ProcesszorAMD Ryzen 7 5800X (PBO: Enabled)
ProcesszorhűtőFractal Design Celsius S36
Memória4 x 16 GB Patriot Viper 4 Blackout DDR4-3600
...Majd 550W-ra én nem 550-es tápot pakolnék... Ahogy Rhino666 kolléga jelezte, 750W körül nézelődnék.
-
-
woci01
tag
válasz
PlayMax #155020 üzenetére
https://www.bequiet.com/en/case/1854 ilyen házba pakolnám bele, nem tudom, hogy ez mennyit csökkent a zajon, bár ha jól gondolom a PSU ventillátora az kifele néz, szóval...
-
Cs1csó
titán
válasz
PlayMax #154845 üzenetére
Ezzel óvatosan, hogy "legjobb tápot gyártja" ebben túl sok az általánosítás azért egy Seasonic S12-öt ne keverjük össze egy Seasonic Prime Ultra-val. Vagy amikor az egyik tápjukra 3-5 év garit a másikra 10-12 éver adnak.
A azünetmentes tápoknál szoktam azt kiemelni az hogy pl. az APC gyártja kevés az üdvösséghez.
Mindennek tetejében még az ár érték arányra is érdemes figyelni. -
CriticalHit
addikt
válasz
PlayMax #154826 üzenetére
"FSP sem a régi ,nagyon alá adták a szinvonalat."
Forrás erre a megalapozatlan kijelentésedre, amikor az FSP Hydro G Pro /GT Pro/ /PTM/PTM+ szériás tápok mind jól teljesítenek és jól is szerepelnek a tesztekben. Az új VITA szériáról pedig még nincs rossz tapasztalat.
Az általad favorizált Corsair köztudottan nem gyárt tápot csak megveszi valamelyik gyártótól, esetleg cseréli a ventilátor és átmatricáza. -
válasz
PlayMax #154521 üzenetére
Az ATX 3.0 nem csak azt jelenti, hogy milyen csatlakozó van a kábel végén..
The specifications for ATX 3.0 were released in February 2022. It includes the new 16-Pin 12VHPWR connector that can deliver up to 600 W for H+ and up to 675 W in H++ to graphics cards. These incorporate data lines for components to negotiate power capabilities with the PSU so they do not draw more power than the PSU is capable of delivering. The specification also has more strict requirements for handling spikes, two times the nominal output for 100 microseconds -
jeni
félisten
válasz
PlayMax #154513 üzenetére
65W a fogyasztása a a Ryzen 8500G-nek.
Ha még ráhagyok akkor legyen max 90W ezt is nagyon felfelé kerekítettem.
Így a 300W tápegység esetén simán bele kell férjen az össz. fogyasztásnak.
FSP erősebb és több a gari. -
_Balee_
aktív tag
válasz
PlayMax #152910 üzenetére
Esetleg ez a Corsair? Sajnos a 850W-osból nincs az alzánál. És fontos, hogy holnapra megjöjjön.
-
kromatika
veterán
válasz
PlayMax #152675 üzenetére
Köszi a választ.Nos akkor bukta,mert nem lett regisztrálva,és anno az Alza 24 hó garit adott rá. Nos akkor szeretnék kérni 650-750W Gold táp ajánlást .A gép amihez kellene: GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX,Ryzen7 7700X, Radeon RX 6700 XT, 2TB HDD, 1TB Nvme SSD, 2x16GB DDR5 ram, be quiet pure base 500dx,4db rgb venti. Jövőre nézve tervben van a 6700XT ről 6900XT re lépés.ha nem túl nagy a fel ár,akkor jó lenne ha ATX 3.0 táp lenne, fél moduláris is megfelel, és kérnék 650W és 750W Gold ajánlást is.Keretre nem tudom mit írjak ,jó lenne a lehetőleg leg olcsóbban megúszni,persze a megbízható,és minőségi kategórián belül. KB 40 lenne a max határ. Köszönöm szépen előre is.
-
CriticalHit
addikt
válasz
PlayMax #152298 üzenetére
Sem az Asus, a Corsair, Evga, Fractal Design stb, nem gyárt/másol tápot. Címkéz OEM beszállítói terméket. A kulcs, hogy melyiket és, hogy tényleg megéri-e a címke a felárat.
raziel01: Az Fractial Design tápok belseje Sirfa-High Power, amelyik a szép letisztult forma ellenére sajnos gyenge kínai Teapo szilárd kondenzátorokat használ a sokkal jobb minőségő japán Nippon Chemi-Con helyett. -
MMIX
addikt
válasz
PlayMax #152113 üzenetére
Csak a Prime-ra írom, a Vertex is 12év garos lett.
-
SoulReaver
veterán
válasz
PlayMax #151983 üzenetére
Nekem csak annyi volt a kérdésem, hogy van-e itt tapasztalat ezzel a táppal.
A válasz helyett mindenki csak le akar beszélni, minek az, meg a bronz táppal is ellehet lenni...
Ha nincs nagy különbség a gold meg a titan között, akkor minek gyártanak különböző hatásfokú tápokat?
Jelenlegi terveimhez a 850W egy bőven elégendő táp lesz.
Elhiszem, hogy mindenki spórolni akar, de engem csak a tapasztalat érdekelt volna.
Köszi még egyszer...
Nem csak cpu meg vga van a gépben...
Részemről téma off.
Ok.
-
Interceptor
addikt
válasz
PlayMax #151857 üzenetére
"Pontosan ez a kicentizés ,marad 100w és mindenki legyen boldog ,hogy majdnem max. on pörög a táp terhelés alatt."
Szerintem is, az a rendszer ami terhelés alatt megeszik legalább 460-at, az alá minimum egy jobb minőségű 650-es tápot tennék, hogy ne legyen annyira csúcsra járatva a tápegység. Ezt anno mindig sulykolták itt a fórumon, hogy erre figyeljünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest