Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Üdv!
Jó táp, csak nagy valószínűséggel ilyet nem találsz sehol. Két ilyen TR2 RX 450W van (550W-ból is), egy régi meg egy újabb. A réginek gyenge a 12V-os ága, alacsony a hatásfoka és a hangja sem túl kecsegtető, tehát elavult, nem éri meg az árát. Az újabbik 80+-os, 12V-on 396W-ot képes leadni és halk is, továbbá minőségi, modern CWT bél van benne.
Régebbi típus jele: W0146RE
Újabbik típus jele: W0146RU
Ha ilyen tápot veszel, akkor mindenképp érdeklődd meg, hogy mi a típusvégződése, és csak a RU-t kérd. Ha kihoznák, és nem RU, akkor egyszerűen küld vissza, hogy ez nem az, amit Te rendeltél. Tudom ajánlani az ipon.hu-t, mert nekik van egy ún. garanciafutárjuk, ami ingyen hozza-viszi a garanciális cuccokat, de csak akkor ha valóban fennáll valamilyen probléma és azt nem Te okoztad.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Úgy tűnik több féle is készült belőle, de ezzel még rosszabb a helyzet, mint a TT TR2 RX W0146RU-val, mert egyetlen egy webshopnál lehet megtalálni, de az is utoljára januárban lett frissítve. Tehát valószínűleg ezt a tápot sem tudod beszerezni újonnan. Ha tudsz próbálj meg spórolni CM Silent Pro 500W-ra.
(#464) mpierre: Nagyon halk, HTPC-ben is megállja a helyét.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
14adam
addikt
válasz Rider74 #1778 üzenetére
létezik astec táp de még soha nem hallottam róla. Ha van 12voltos égőd akkor azt rátudod kötni úgy,hogy sárgába az egyik kábel a másik meg a feketébe és ezzel le is van terhelve a táp.
Mondjuk az jobb lenne ha lelenne ennyire terhelve mert mást kapsz mint amikor csak a lap van rákötve. De azért ha csak lappal indítod akkor is lehet látni,hogy túl sok feszt vagy túl keveset ad le.
De mivel öreg ezért inkább kevesebbet fog leadni mert már elöregedtek benne a kondik is,főleg ha áll egy helybe akkor gyorsabban elromlik mint amikor folyamatos használatban van.
Multiméter.
12 voltos méréshez : sárga+fekete kábelbe
5 voltos méréshez: prios+fekete kábelbe
3.3 voltos méréshez: narancssárga+ fekete,csak ezzel az a baj,hogy csak az atx csatin van ilyen,szóval a lap hátulján tudod ezt megmérni.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Rider74 #1781 üzenetére
Persze. Elég egy izzó is. Zöldet meg az egyik feketét kell összezárni de úgy,hogy elötte már lelegyen terhelve. Ha már a lámpa rajta van akkor már nem kell semmit rákötni.
Igen,max 180wattot bír leadni. De mivel régi ezért kicsit kevesebbet bír leadni biztos.
(#1780) Razermazer 432wattot bír leadni 12volton. Ez bőven elég lesz és megbízható táp
-
04ahgy
nagyúr
válasz Rider74 #21843 üzenetére
Ha a GPS-400AA 101A neked halk, akkor nem hallottál még halk tápot. Én amúgy szeretem a GPS szériát, robusztus felépítésük van.
A linkeltek közül én a GX550-t (RS-550-ACAA-D3) venném, azért, mert az egyágas. Nagyon jó minőségű és terhelhetőségű Enhance belseje van.HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Rider74 #21858 üzenetére
A GPS-400A viszonylag középmezőny, a vége fele, de a GPS-400AA hangos. Ettől függetlenül a GX-et javaslom a linkelt két típus közül.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
-
ludla
őstag
válasz Rider74 #25209 üzenetére
Szerinted akkor nekem is elég egy HIPRO 350W táp PC összetevők
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
ludla
őstag
válasz Rider74 #25213 üzenetére
És esetleg a ModeCom Logic 420W-PRO ez esetleg még meg bízható? Erről régebben nem írtak nagyon rosszakat.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
balpis
őstag
válasz Rider74 #25209 üzenetére
elvileg a proci fogyasztása egyenesen arányos a frekvenciával és négyzetesen a feszültséggel.
A VGA-nál ez valójában nem ilyen egyértelmű, mert hát ott nem minden frekit és feszültséget állítasz együtt.Én úgy tudtam, hogy az AMD procik fel is tudják venni a TDP-ben megadott teljesítményt full terhelésen. Igaz, egy 965 vagy 980-as is ugyanűgy 125W TDP, mint egy 955, azaz a 955 valóban valószínűtlen, hogy a 125W-ot megközelítse alapfeszen és frekin.
De ha biztosra akar az ember menni, akkor szerintem célszerű egy elvi max. fogyasztást nézni mindenre és azokat összeadni. Igaz, a gyakorlatban ez soha nem adódik majd ki, de ez a biztos.Az említett esetben a proci frekije is rendesen meg van emelve, a feszültség is, így közel a duplája lehet a terhelése az alapfeszes/frekis maxnak.
És ráadásul még tovább szeretné emelni a tuningot - ha jól emlékszem a felvetésre.A mostani példakonfig szerintem sem fogyaszt a gyakorlatban 400W felett, de a felső közelítést adó számítással biztos nem jársz úgy, hogy nem bírja a táp. És nem is fog 100% közelében ketyegni általában.
Ha valaki ennyire tuningol, nem hiszem, hogy folyamatosan idle-ben járatná, azaz az alsó tartomány gyenge hatásfokának kisebb veszélyét érezném.A te gépedhez nem írtad a feszültséget, de gyanúsan alacsony a fogyasztása. A Prime alatti még egész hihető is - bár arra is többet tippeltem volna (kb. ennyit a táp másik oldalára, mint amennyi a konnektorból) De különösen a VGA furcsa, főleg egy OC-s változat esetében.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz Rider74 #25265 üzenetére
Elhiszem.
De nála AMD van, eleve jóval magasabb fogyasztással, amit a feszemelés nagyon elvihet az egekbe. A VGA-t is húzza rendesen. A méréseit neki is elhszem.Ennek ellenére azt mondom, hogy semmi értelme ennél tovább húznia, játékhoz meg max. egy jó 550W kellene neki is. De ő tudja...
(#25267) KAMELOT: a WPM 600 pont ugyanennyit tud, de kevesli a tuninghoz...
(#25266) Rider74: az a teszt a D3-ról van, ami jó. Az E3-ról - amit felvetett - kb. 1-200 hozzászólásonként leírják itt, hogy veszélyes... pl. itt
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest