Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smoky2011
tag
válasz Tommmmka #23689 üzenetére
Hát a konfigodat tuti,hogy elviszi.
crossfire-be szeretnéd kötni????VGA-kat.
Szerintem elviné de én minimum egy 700W-os tápot ajánlanékÉlj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sephiroth83 #23698 üzenetére
Mondjuk senki nem tudja, mire lehet való... Ha egy fotót csinálnál, tán egyszerűbb dolgunk lenne. Kötve hiszem, hogy a csatlakozó színe számítana, de a vezetéké annál inkább. És szerintem nem csak egy piros vezeték megy abba, hanem több, más színű is. Ha hiányos információkat adsz meg, ne csodálkozz, hogy a válaszok sem lesznek túl bőbeszédűek. Jelen esetben az ez előtti hozzászólásig éppen nulla.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Sephiroth83
csendes tag
Hahó? Senki nem tud segíteni?
"Áldassék az intelligencia minden formája."
-
vzsryl
nagyúr
-
-
szabod
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Gigabyte GA-EP43-S3L | Intel Core2 Quad Q9400 2,66 GHz | MSI R4770 512 MB | 2x Kingmax 2Gb DDR2 800 MHz | Codegen 6224Ehhez szeretnék én egy tápot venni. Eddig egy 550 W-os szuperált 6 évig, de már halálán van szegény, kellene valami amivel leválthatnám.
Először is kell-e nekem egyáltalán 550 W-os táp? /az első hszt nézegettem, de elvesztettem a fonalat.../
Szóval milyen tápot tudnátok ajánlani a konfigomhoz? Árkategória max 10k.
Előre is köszi. -
vzsryl
nagyúr
válasz bolygo85 #23691 üzenetére
Ha a GX550 D3-as végződésű, akkor az megfelelőbb lenne a GS600-nál.
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3Egyébként bőven elég lenne 500W is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Tommmmka
senior tag
Az lenne a kérédsem, hogy egy Corsair GS600 elvinne e pluszba egy 560ti-t
konfig:
i5 2500
Gigabyte z68p-ds3
Gigabyte gtx560ti
8gb kingston hyperx
1 vinyó
1 dvdés ebbe szeretnék plusz egy 560ti-t pakolni semmi tuning full alapon menne a gép
-
bolygo85
tag
Sziasztok táp vásárlása elött állok két alany már lenne:
Corsais GS600
Cooler Master GX550
Melyik a jobb és a legfontosabb halkabb?Vive cum honore, mori cum gloria!
-
Johnyy
tag
válasz Krissz5435 #23671 üzenetére
Köszi az infókat.
Chieftec-et választom. -
KAMELOT
titán
CORSAIR AX1200-as tiszta új 56 000ft-ért jó ár szerintetek???
(#23683) ZozzHUN: Kár hogy nem laksz ot ahol én. Tudnék tiszta új EVGA GTX580 3GB-et 123 000ft-ért.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
a347
aktív tag
Ki merjem próbálni a négyszög kimeneti UPS-emet az aktív PFC-s tápommal? Állítólag nem lenne egészséges.
A hivatalos szerviz (BPS) műszaki igazgatója szerint mennie kellene a kettőnek, elméletileg.Eaton NV1400h
FSP Aurum 650W modular -
Pubszon
veterán
Na, ezeknek örülök.
Szétszedve nem volt, feszültségek rendben vannak.
Ahogy néztem nem sokat ment, mert nem nagyon volt poros a belseje meg a venti sem, az angolok meg nem nagyon takarítanak (mert itt vettem Angliába.).ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Sephiroth83
csendes tag
Hali!
Kérnék egy kis segítséget. Vettem egy Seasonic SS-400HS tápot amin van egy 24 pin csati, egy 4 pin, 2 molex és piros kábelen külön egy darab fekete molex. A fekete sem vinyót sem olvasót nem hajt meg. Esetleg régebbi alaplapokra rádugni a 4 pin helyett vagy mire lehet ez való?
"Áldassék az intelligencia minden formája."
-
Traxx
őstag
válasz Pubszon #23670 üzenetére
Nos, a VGA nem egy nagyétvágyú jószág, de a proci eléggé kajál. Viszont alapon no problem, alulfeszelve pláne Jól láttad, tényleg Seasonic, a maga korában szép volt a 80Plus plecsni, szóval ilyen téren még ma sem nevezhető elavultnak.
Nem tudni, mennyi idős a táp, mennyit ment (mert gondolom használt volt), ez a benne lévő kondik öregedése miatt számíthat. Ha ezek nem vészesek, akkor jó vétel volt (egy esetleges átkondizás is megáll saccra pár ezresből, és akkor van egy műszakilag kifogástalan tápod).
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Meszes #23677 üzenetére
A ketté osztott ág nem előny, főleg, ha gyengébb is. A lényege, hogy a leadott áramerősséget kétfelé ossza (szabvány miatt), a kérdés, hogy a pci-e csatlakozók külön külön vannak egy egy ágon, vagy egy ágon van a kettő, ha egy ágon van a kettő, akkor lehet legózni, ha nagy fogyasztású vga-d van, hogy 2 ágra kösd, mert ha egyre kötöd nem fog elég ampert kapni. Az egy ágasnál nincs ilyen probléma ezek nem követik a szabvány, ott minden cucc egy helyről kapja az áramot.
Az FSP Hexa sem rosz,csak a kábelei rövidek.
-
Meszes
csendes tag
válasz Recon666 #23666 üzenetére
Akkor azt jól értelmezem, hogy mivel a Chieftec CTG-500-80P-ben a 12V-os ág ketté van osztva, az csak akkor lenne előny az XFX Pro 450-nel szemben, ha SLI-ben gondolkodnék?
Mivel mindig is 1 VGA volt a gépemben így fontosabb lenne 1 erős 12V-os ág, mint például az XFX esetében? Vagy teljesen félreértem az 1 kontra 2 ág szerepét...
Végül még egy utolsó potenciális táppal kapcsolatban kérném a véleményeteket, hogy milyen a 2 másikkal szemben:
FORTRON HEXA 500 W PC tápegység (FSP-HE-500) - 12k-értKöszönöm!
-
KayDash
csendes tag
Kösz a választ, akkor azt hiszem megnyugodhatok.
[ Szerkesztve ]
-
KayDash
csendes tag
üdv!
kis segítségre lenne szükségem, most tervezek cserélni a gépemben pár dolgot, egy 450w-os chieftec tápom van, és nem tudom, hogy elég lesz-e az új confighoz. Ezek lesznek majd benne:
alaplap: ASUS M5A97
cpu: Phenom II X4 965 c2
ddr3: 4db 1gb-os
vga: GeForce 8600 GT
2 db hdd
1 db dvd írómeg még különböző usbs eszközök, pl. hangkártya, billentyűzet, egér, midi controllerek...
köszi!
-
porpi007
tag
Köszi az infot...Akkor lehet, hogy velem van baj Mondjuk nekem szivacson van a vinyó, meg a ház oldala is elég jól hangszigetel. Egyszer kipróbáltam, hogy csak az ssd volt bekötve, procit, vga-t egy reserator torony(szintén szivacson áll) hűti, a házventiket meg kihúztam. Az egyedüli venti a tápban ment, de ha barátnőm gépe mellé álltam, akkor is az én gépemet hallottam...A hétvégén megszülöm, hogy kell-e nekem ay aurum
Babi néni! Magáé a macska?
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Johnyy #23667 üzenetére
Azt mondják az fsp jobb, de pl ha alsó tápos házba akarod akkor rövidek a kábelei. Ha ezzel nincs gond akkor szerintem FSP. Ha meg nem alsó tápos, de tudod hogy váltasz majd alsótáposra akkor chieftec. Bárlehet ebben az árkategóriában van más 400 wattos is ami mindekettő feltételnek megfelel.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Giii
senior tag
Sziasztok! Mi a véleményetek erröl a tápról?? Ö lenne a várományos......Thermaltake Smart SP-630P 80+ AMD Fx 4100+8Gb Ram+1Tb vinyó+XFX 6950 2Gb elöre is thx!
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Szotyi25
tag
válasz Meszes #23663 üzenetére
Szia!
Igaz én is innen tanulgatom a dolgokat, de ha csendet szeretnél és vízhűtést, nem biztos hogy jó döntés az a procihűtő. A processzorhűtős topikban nem rajonganak, az ilyen egybe ketyerékért. Ha ezt ott ajánlották, akkor bocsánat a kotnyeleskedésért. Szerintem annak az árából kijönne egy jobb procihűtő (igaz csak levegős) és a maradék lóvéból kijönne egy stabil márkás táp. Én is most cserélem és már ott tartok hogy fsp aurum cm gold 550w, pedig 20 volt a max. amit rá akartam szánni, de annyit olvastam utána hogy inkább ez hosszútávra.
-
Johnyy
tag
válasz Krissz5435 #23660 üzenetére
Értem, akkor ezek jók lesznek.
(Habár faterom azt mondja, hogy már inkább 240 V szaladgál errefele, nem 230.)Akkor még erre lennék kíváncsi:
Chieftec 400W CTG-400-80P
vagy
FSP HEXA 400WA linkelt oldal szerint a csatlakozókban megegyeznek. Árban is forma - formák.
A CTG-re 1 évvel több garancia van. -
Recon666
Közösségépítő
válasz Meszes #23665 üzenetére
Az lehet, hogy nagyobb szám van a csifi-re írva, ellenben osztott ágas és a 12v-ágon 400w-ot ad le, míg az XFX 408w egy ágon, a lényeg pedig ez, mert innen veszi a proci a videokártya...stb az áramot.
Az Iarena-t hagyd, kis hatásfoka, és kevésbé strapabíró belseje van.
[ Szerkesztve ]
-
-
Meszes
csendes tag
Sziasztok!
Sokat tanultam tőletek már csak a topik olvasgatásával is, mégis kikérem a véleményeteket egy tervezett konfigról:
i5-2500k 4.5-5.0GHz-re hajtva, amit csak elbír majd
Asrock Z68 PRO3 GEN3
Antec Kühler H2O-620 vízhűtés
Kingston HyperX Blu 8GB KHX1600C9D3B1K2/8GX Kit
2x7200rpm winchester, DVD-RWA lényeg a proci, mert elsősorban 1080p kódolásra fogom használni, csak másodsorban játékra. Ezért a videókártya vételt elhalasztom, de majdan egy középkategóriás 7xxx-es Radeon vagy 6xx-es GeForce be fog kerülni még a gépbe (ha már lesznek teszt eredmények), addig elég az integrált GPU.
Fontos a zajszint is, mert ha már vízhűtést tervezek, ne sipítson a tápventillátor mellette.
Ennek fényében kérek tippeket PSU választásban. Megnéztem netes kalkulátort, szerinte 500W biztonságos, meg persze 80+ jó lenne, ugyanakkor nem szeretnék 15k-nál semmi esetre sem többet erre költeni, mert akkor máshonnan kellene elvennem.
Saját kútfőmből eddig a Chieftec CTG 500-80P tűnik a legjobbnak 13k-ért, de ti vagytok a szakértők, ezért kérdezlek Titeket.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
biglion-lord
tag
válasz Recon666 #23627 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen fáradozásod illetve segítséged sokat segítettél/segítettetek.
Nos ahogy korábban írtam későbbre is gondolok, ha ez a gép megadná magát és tervezem 1 erőgép vásárlását játék miatt. Van még 2 PC az egyikben szintén 400w tp van és 1 másik az fél éves gép. Ha össze jön az új gép akkor 1-ik PC-t kivonom a forgalomból és abból tenném át a 400w tp-t, a jelenlegi meghibásodottba mivel elég jól teljesít korához képest az új táp. meg menne az új konfigba, ezért gondolkodom jobb minőségűben+teljesítmény.
Korábbi tapasztalataim azt mondják jobb, ha kicsit túl van tervezve táp teljesítmény szemszögéből, bővítés, játék nincs nagy melegedés és 1 idő után a táp is gyengülhet.1.Erre gondoltam, innen vásárolhatok megbízható?
Ezt venném: nem találtam olyan oldalt ahol a csatlakozókat is látnám, remélem tudom csatlakoztatni régebbi alaplaphoz?
[link]
Ezt is néztem:
[link]
2. Másik kérdésem mi a különbség a BOX és OEM között?
3. Ez mennyivel másabb mint a fenti márka? Gondolok megbízhatósát, tartósság stb.?
[link]ZozzHUN
Neked is köszönöm segítséged.Azért ha van még valamilyen véleményetek szívesen fogadom ne kíméljetek.
Még 1x köszönöm segítségetek. -
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23645 üzenetére
Na...bepattintottam. Eddig hangban minimális különbséget érzékelek, a CM javára De tényleg alig valamennyit. Végül a vinyó gumis felfüggesztése elhalasztódott, kiderült, hogy túl kicsi gumikat sikerült vadásznom Szóval ha az dolgozik, akkor még morog a gép, és emiatt nem vagyok vele teljesen elégedett. Ezt leszámítva a rendszer gyakorlatilag hangtalan, ha azt sikerül meglépni, akkor lesz igazi a gép.
Szerelés: megszívattam magam, mert lusta dög voltam levenni a procihűtőt, és részben az alatt kellett mókuskodni a CPU 4 pin-es kábelével. Na csak az volt 5 perc A többi gyorsan ment, igaz nincs is agyonzsúfolt gépem. A kábeleket kissé merevnek találtam. Az eredeti fekete csavarok helyett a régiekkel tettem vissza, mert van a tápon egy rezgéscsökkentő gumibetét, és így az eredeti csavarok rövidek lettek volna.
Teljesítményileg nem hiszem, hogy valaha is túl fogom terhelni Azt a bravúrt a Seasonic-kal sem sikerült elérnem, igaz, max. 3870 volt a gépben, némi tuninggal Összességében megérte szerintem a dolog
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Tápot szeretnék venni.
Egy kicsit össze vagyok zavarodva, mert nem találtam sehol teszteket.Ezeket néztem ki:
Chieftec 400W CTG-400-80P BOX 13 005.- Ft 3 év gar.
400W-os, aktív PFC, 80%-os hatásfok
Chieftec 400W CTG-400-80P OEM 11 875.- Ft 3 év gar.
400W-os, aktív PFC, 80%-os hatásfokFSP HEXA 400W Active PFC 80+ 12 268.- Ft 2 év gar.
400W teljesítmény, aktív PFC, 12cm ventilátorEzek szerint ezek a tápok 80+ -osak, de [link] szerint egyik sem az .
Hogy is van ez?
Ezekről esetleg teszteket tudtok mutatni?Az adatlapomon lévő konfighoz lesz.
-
asuspc96
őstag
Hali!
Nem igazán találtam jó topicot erre mert valószínűleg kapcsolatban van a táppal is véleményem szerint.....
Lenne egy kérdésem hozzátok....
Megvettem 576-ba a Fifa12
És akármit is csinálok egy Windows újrahúzás után se működik.
a gépem AMD-x4-es 4Gb RAM, GTX460-(1Gb)...nem értem....A menete:
Feltepíti az Origint majd a játékot leszedi a netről....
Mikor fent van elindul a játék és "mielőtt behozná az országok választását kilép azonnal"
Mikor "leáll" a game nem ad semmilyen hibaüzit...Előre is köszöni, asuspc96
-
djRusT
tag
válasz ZozzHUN #23656 üzenetére
bocsi, kevertem a számozást, fene se tudja már a mai világba rendesen követni amd-éknél, inteléknél ezt a sok számozást 7950 akart lenni
| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
djRusT
tag
válasz ZozzHUN #23654 üzenetére
MMIX
köszönöm szépen az infótHát fiúk én már megvettem a Gigabyte-ot, és eddig minden oké vele, remélem így is marad. (tuningoltam is az i5-öt 4,5GHz-re és így is leadja azt a teljesítményt, amit kell )
Remélem ha cserélem a vga-t (pl 6950, 7750...) , akkor is elég lesz a táp...| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
MMIX
addikt
válasz djRusT #23632 üzenetére
Gigabyte Superb 620 (GE-E620-C3) +12V 36A=432W.
Chieftec CTG 500-nál egy picit erősebb. Gigabyte vakítós számozása van. FSP GHN 500W 80+ belső.
A harisnyázott kábelek : Alaplap kábel, CPU tápkábel és PCI-e kábel. A molex és SATA kábelek nem harisnyázottak. A harisnyázás nem megy be a táp dobozába. -
ZozzHUN
addikt
válasz Krissz5435 #23650 üzenetére
Hát én is OEM-et vettem, mert volt csavarom és kötegelőm, doboz meg nem kell, gariztatásnál még a végén számon is kérik, így meg csak ki kell kapni gépből és garilevéllel hozzájuk vágni
-
Krissz5435
aktív tag
Most nézegettem a chieftec ctg 500 80p-t és elgondolkoztam, hogy a box-os verzióhoz mi jár pluszba? Vagy pontosan mi a különbség a box és az oem között a dobozon kívül? Mindekettőnek ugyanannyi a garija.
[ Szerkesztve ]
-
mgm81
aktív tag
Egy Chieftec 500W CTG-500-80P elég lessz 125wattos CPU és,
ha 6850-et crossfire-be teszek?
(a sima 6850 1x6p**, de ehhez 2x6**-kell)[ Szerkesztve ]
Üdv.: mgm81
-
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23645 üzenetére
Persze, bár hozzátenném, hogy nem a legújabb Seasonic-om van..ennek még nincs 80Plus plecsnije vagy ilyenek. De elég stabil állatfaj (volt, mert kezdenek a kondik benne kiszáradni, és ezért produkálgat random restartokat). Tervezem a felújíttatását, és úgy lesz egy frankó tartaléktápom
Halkságban várok előrelépést amiatt is, hogy ha már szétkapom a gépet, a vinyót postásgumis módon függesztem fel Ha melózik, van hangja...így remélhetőleg csökkenni fog. Tehát ha bejön a számításom, nem lesz teljesen objektív az összevetés, de igyekszem majd a nyers tényekre hagyatkozni
-
krobi1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Enermax EG-465AX-VE(G) tápegységem és gépfejlesztésen töröm a fejem ezért kérdezném, hogy elég lehet-e ez a táp az alábbi konfighoz:proci: i5 2500
alaplap: Asus p8z68 v-le
vga: Asus HD6850
HDD: 1db
SSD: 1db
ODD: 1dbesetenként még egy HDD.
köszönöm a válaszokat előre is.
Rob -
Traxx
őstag
válasz Recon666 #23643 üzenetére
Valamit valamiért Tény, hogy a halkságnak (javítok: az extrém halkságnak) ára van. Nekem is Seasonic van-volt (ma csere GX450-re)...kíváncsi leszek a különbségre. Amúgy nem olyan drágáért szerintem Be quiet, abból is a Straight Power sorozatot skubiznám alaposabban.
[ Szerkesztve ]
-
porpi007
tag
Igen, igen ezeket én is nézegettem, de horror áron vannak. Az aurummal már régebben is szemezgettem, de nagyon drága volt. De most nagyon lement az ára...lehet, hogy bevállalok egyet...Nem tudom. Csalódás volt a GX450 is, most azért szeretnék biztosra menni...
-
Traxx
őstag
válasz porpi007 #23637 üzenetére
Nem ventis tápban még a Seasonic X400 vagy X-460 is alternatíva lehet.
A Be quiet! tényleg csöndes, de az Enermax Modu 87+ tápjai is hozzák kb. ugyanazt a szintet, tehát én azokat is bevenném a listába."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
djRusT
tag
válasz Recon666 #23631 üzenetére
szia
Vélemény??? Aláírásomban lévő konfighoz mennyire ajánlott/megfelelő?| AsRock P67 Fatal1ty Performance B3 | Intel Core i5-2500k | Thermaltake Contac 30 CPU Cooler | Kingston 2x2GB DDR3 | Leadtek GTX560 1GB | Thermaltake M5 + LCD kijelző beépítve (4x20) | Gigabyte E620 | LG GT540 @ 2.3.7 Android |
-
Recon666
Közösségépítő
válasz porpi007 #23630 üzenetére
Valószínüleg az FSP Aurum 400 a leghalkabb ezek közül, de ha hangtalan kell; FSP Zen FSP400-60GNF.
[ Szerkesztve ]
-
porpi007
tag
-
Recon666
Közösségépítő
válasz biglion-lord #23626 üzenetére
FSP 350APN jó lesz hozzá. Nagyobb felesleges, nem egy nagy fogyasztású a géped. Egy jobb 500-600w-os még egy ilyen gépet elvinne, a lényeg a 12v-ág, hogy ott mennyit ad le, a tiéd gondolom nem sokat, ez lehet a probléma, a másik meg gondolom valami noname, ami azt sem adja le ami rá van írva. kicsivel többért van a Chieftec CTG 400 80P.
[ Szerkesztve ]
-
biglion-lord
tag
Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni tőletek tápegység problémám van, már olvasgattam, de nem jutottam megoldáshoz.
1 régi pcről van szó kb. 12-13 éves és mivel jól szuperál és a régebbi, de elvétve 1-2 újabb programok is jól futnak rajta, ezért áldoznék rá és ezen még xp megy ami régebbi játék stb. jobban mennek.A gond már régebben kezdődött, de akkor megoldottam szétszedtem, takarítottam és átkötöttem a táp kábeleket és megjavult. Akkor a videó kártyára dugott áram kábelen mért áram kevesebb volt így a tápból 1 másik kijövőt dugtam rá amelyiken nagyobb áramot mértem. Terhelés alatt újra indul a pc pl. ha indítok 1 játékot, normál esetben semmi gond nincs, csak terhelés alatt és ha melegebb van akkor is jelentkezik az újraindulás csak hamarabb. Újrainduláskor azt írja ki a videó kártya nem kap jelet gondolom letilt a károsodás elkerülése végett. A videó kártyának 2 kábelen kellene áramot adni, de mivel nincs annyi lehetőségem így 1-et osztottam el 2-é.
Rendszer:
CPU típusa AMD Athlon XP, 2083 MHz (12.5 x 167) 2600+
Alaplap neve Abit KD7(-RAID) Alaplap azonosítója KT400-8235-6A6LYA1AC-DN
Fizikai memória Összes 2047MB Memória típusa DDR SDRAM
Videokártya Radeon X1950 Pro Memória mérete 512 MB
DVD/CD meghajtó 1db
HDD SAMSUNG 160GB 2db MAXTOR 120gb 1db (IDE kábel)
Jelenlegi Tápegység 400WOlyan tápegységet szeretnék vásárolni ami megbízható és esetleg védelemmel is el van látva, ha gond lenne az alaplappal vagy mással (zárlat, meghibásodás esetén) akkor a tápegység lekapcsol. Annak is örülnék, ha amennyiben a pc megadná magát akkor fel tudjam használni a tápegységet újabb vagy másik pc-be. Nem ez az egyetlen pc ami használatban van + a közzel jövőben, ha minden jól alakul szeretnék beruházni 1 újabb erőműre (játék miatt) ezért gondolnék a tápegység tartalék vagy használatra amennyiben a jelenlegi pc megadná magát. Bár nem tudom lehetséges a jó tápegység megoldás a kábelek csatlakozója miatt mivel ez nem 1 mai pc és hogy később is tudjam használni a tápegységet újabb pc-ben, ha a régi pc kifeküdne. A jelenlegi 400W-os tápegységtől nagyobbra gondoltam talán 500-600W és sok csatlakozási lehetőséggel mivel sok eszköz van benne.
Amennyiben lehetséges szeretném segítségeteket illetve véleményeteket kérni vagy 3 típust és vásárlási lehetőséget honnan érdemes. Segítségetek előre nagyon szépen megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
válasz Krissz5435 #23624 üzenetére
Valami lehet a szerverrel, mert időutazó lettem. éjfélkor írom ezt az üzenetet.
És 35 percet siet[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz Krissz5435 #23622 üzenetére
Fényképezd le.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz ZozzHUN #23621 üzenetére
Jó de konkrét dolgokra gondoltam, pl hogy ha a két nagy kondi 85 fokos akkor x belsős, vagy ha lenyitom a tápot, akkor a jobb-felső sarokban van valami jel, ami y belsőre utal, vagy valami ilyesmi.
-
ZozzHUN
addikt
válasz Krissz5435 #23620 üzenetére
Hát a belsejét úgy lehet a leggyorsabban kideríteni ha belenézel.
-
Krissz5435
aktív tag
Már nem tom szerkeszteni az előző hozzászólásom
Azt hogyan tudom kideríteni, hogy egy adott táp milyen márkájú, milyen belseje van, satöbbi? Mert az én tápomon kb csak az ágak ampere van és kész. Semmi márkára utaló jel nincs.Egy ilyen gépházhoz volt alapból.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz markito16 #23618 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem stabil (az én lassan 7 éves noname tápom is stabil) csak ha az ember rá akar kötni 700 wattnyi fogyasztót, akkor ne lepődjön meg ha error lesz a vége. Nem azt mondtam, hogy rossz táp, csak nem a legjobb, meg egy rendesnek nevezhető 700-as táp 25-30 körül kezdődik.
-
markito16
csendes tag
válasz Krissz5435 #23616 üzenetére
Hali.
Amit én kaptam most raptoxx táp(450w) az nagyon stabil.
2db 9600gt-ét visz meg egy e8400 prockot stb..
Nem melegszik nagyon stabilnak tűnik.Telefonon elértek!06-20-538-22-97 Azért ne hívj , mert épp unatkozol.:D
-
neduddki
nagyúr
HI!
megmekkent az elso pnf-em, kondipupusodas, de miel abban a mikrobi laborban tortent, ahol a wd40 is bugot okozott, igy asztan eszt nem az fsp-nek rovom fel:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Krissz5435
aktív tag
Nekem is 125 wattos procim van(955 be) és ugyan úgy 6850, és ezt egy jó öreg megbízható 400 w-os táp hajtja meg. Majd kiokosítanak, melyik a legjobb, de szerintem a raptoxx nem. Értelmes 700 wattos táp nem 15nél kezdődik. Nekem erre a konfigra, tuninggal egy chieftec ctg 500-ast ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
-
mgm81
aktív tag
Helló
Erröl a táprol mit tudtok?
A játékokhoz jó, és 125wattos Cpu-hoz?Üdv.: mgm81
-
Pubszon
veterán
Hi.
Későn írok, de jó árban hirtelen megvettem egy Antec EarthWatts EA-380-as tápot.
Szerintetek jó választás volt?
Úgy látom, hogy Seasonic belsős.
9600GT meg egy Q6600 megy majd alá, tuning nem lesz, sőt, a procit alul is fogom feszelni.
Más extra nem lesz a gépbe, csak egy SSD meg egy HDD.Vélemény?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
MMIX
addikt
Megvan az első 80+Titanium táp.
Dell D750E-S2 1U 750W 92.50% 94.89% 96.03% 94.87% (10% 20% 50% 100% 230 Volt. Internal Redundant)
Delta belső. Tehát a Delta az első. (2012.01.30)[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz Antaran #23606 üzenetére
6 éves LCPower helye a veszélyes hulladék gyűjtő, nem egy PC belseje. De ettől függetlenül lehet a videókártyának is baja. Vegyél egy FSP 350-60APN-t, ez jelenleg a legolcsóbb használható táptípus. (esetleg Chieftec iArena 350W, de az FSP valamivel jobb minőség)
Ha az új táppal is vannak gondok, akkor a videókártya VRM része is gyengélkedik már. -
XharX
aktív tag
válasz andronymus #23605 üzenetére
A hatásfoka meg 80+(standard)
Amit (#23604)-ba írtam most nézem nem jó. Azt akartam hogy ajánlottaK CTG jó lesz, nem pedig azt amit írtam. Elnézést érte
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz andronymus #23605 üzenetére
Szia!
Nincs vele gond, egyedül a kábelei rövidek. -
Antaran
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segitséget kérni. Táp gyanús ügy.
Szerintem a tápom beadta a kulcsot (ami kb 6 éves.) vagy a video kártya?
A gép:
Core 2 E8400 proci, passziv hűtésű 8600GT nvidia, 4 vinyó + dvd iró van a gépben és 4extra ventillátor.
Táp: LCPOWER 5550, 1x sem volt tisztitva/karbantartva.Jelenség:
Minden pöpecül működött,mire fel 2 napja azt csinálja a gép,hogy hideg inditás után sötét képernyő van, plusz sipol 1 hosszút és 2 rövidet, ami a grafikus kártyát jelenti , megnéztem az alaplap leirásban. Aztán ha reset gombot nyomok, utána beindul szépen minden, van kép, és szép a kép is mind a 2 monitoron , + az NFS is jól fut, és nem fagy le, szóval a bekapcsológombos inditás esetén van a gáz, és ahogy néztem szemmel, a házban is elég későn indulnak el a ventillátorok. Több másodperc késéssel a bekapcsolás után.
Próbáltam minden vinyót leszedni, ugyanez történik. Hideg bekapcsnál nincs kép semilyen, reset után meg van.
Ezen felül a gép hideginditásnál is beindul, csak nincs kép. Ezt onnan tudom, hogy ugye amikor resetet nyomok hogy legyen végre kép is, a windows 7 kiirja startupkor (reset után lesz kép), hogy nem jól állitották le és hogy akarok e normal startupot. Ez csak úgy állhat elő, hogy előtte beindul a win7 a kép nélküli menetben. (mert előtte én normálisan állitottam le).
Mit gondoltok? Akinek van tapasztalata?When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
andronymus
tag
Sziasztok mi a véleményetek az FSP Hexa 500W tápjáról mennyire jó és milyen a hatásfoka ?köszi előre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest