- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom hova forduljak azért írok ide. Vettem egy 2 hónapos raptoxx RT-600 P tápot. Akitől vettem hibátlanul ment. Utaltam és megjött a táp. Be szereltem és nem ad áramot a lapnak mert még az alaplapi led sem világít! Corsair tx 650 táppal megy a gép rendesen. Mi lehet a gond a Raptoxx-al? Kábelek át mozgattam tápot le kapcsoltam de semmi még a ventik sem mozdulnak. Gari papír itt van nálam szóval akkor intézzem a garanciát? Mást nem tudok. köszönöm előre is
-
MontyCrew
senior tag
Értem, köszönöm, én még szebbnek is találom
teljesítményre mi lehet, én úgy látom hogy a Corsair egy picit jobb hatásfokon üzemel.
-
-
MMIX
addikt
350-420W Roundup - 4 olcsó tápegység tesztje. Planet3Dnow.de
be quiet! System Power 350 W (FSP APN)
Kiss Quiet KS 420 W (MAX POWER INTERNATIONAL(H K) CO LTD - E210743) 50%-ig terhelhető gagyi. Hamisítvány passzív PFC. (MAX POWER gyártmány, vagy az UL szám is hamis, MAX POWER-nek mindenképp kínos)
Jou Jye JJ-A350APU 350 W (CWT GPA)
LC Power LC8400P Metatron Assembler 400 W (Great Wall) 80%-ig bírta a tesztet. -
andrade
senior tag
válasz
rába d12 #25388 üzenetére
Ilyen nincs hogy egy azonos típusú ház mm-re egyforma!Két microATX ház egyes méretei is több cm-el eltérnek egymástól csak azalaplaptartónak kell egyformának lennie és a kártyanyílások helyének.Midi háznál is van három 5,25-ös hely de van négyes is.
Van micro ATX ház amelyiknek egy mérete se éri el a 400mm-t, van amelyiknek 430-nál is több. -
törölt tag
Sziasztok a kérdésem az lenne ha jelenlegi konfighoz vennék egy fx8120 8 magos cpu-t akkor elég lenne még-e a táp?
Gép: Asus M4N68MT-LE-V2 nem támogatja az fx szériát
Sapphire 4850 512mb
2x2gb 1333mhz kingmax ddr3
athlon x2 235e+hyper tx3
chieftec ctg450
1-hdd 1 odd -
rába d12
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Ez a kiválasztott gép konfigom.
-Asrock 880GMH/u3s3
-AMD AM3 athlon II x2 270
-Kingston DDR3 Hypex 4096MB 1600Mhz 4GB
-Revoltec 3r k400 (g0531)
-WD blue 7200rpm 1tb 32MB sata
-chieftec 450W iarena 12cm atx (ctgpa450s)
-régi ata pioneer dvd-rw dvr115d1. kérdésem: a tápegység amit kinéztem szerintetek jó lesz-e a konfig ellátásához ezalatt értem a csatlakozókat?
2. Néztem az alaplap oldalát de volt aki azt mondta hogy az 1600mhz-s memóriát nem tudja kezelni, én viszont arról a listáról néztem ki amin a támogatottak vannak. léci nézzétek meg ti is bisztosra akarok menni?!
3. a ház méreteivel vennek ellentmondások 2 ugyanolyan ház mégis mások a méretek. valaki tudna megbízható méreteket írni?köszi előre is!!!
-
Joco175
tag
válasz
Krissz5435 #25385 üzenetére
Hát végül is mindegy csak ne a sima mezei ezüst !
-
J3LLyF!sH
tag
Sziasztok! Ehhez a konfighoz elég egy AcBel 330w-os táp:
Intel Dual Core e5500
GeForce 9600gt
2gb ddr2 ram
1 HDD
1 ODD
Meg az is kérdés,hogy egyáltalán megbízható-e? Mert olvastam már róla, van ahol azt írjak, hogy rossz, van ahol azt, hogy teljesen jó. Akkor most melyik igaz? -
Joco175
tag
válasz
jookomak #25382 üzenetére
Szia !
Hát akkor most már tényleg nem tudom mit válasszak a chiftecről jókat írnak csak nekem valami (szines) kellene
! De hát ha nem lesz más akkor marad a ChieftecCTG-500-80P
Meg még lenne egy FSP BlueStorm II. 500W igaz használt de decemberig garis ! Csak attól egy kicsit tartok mivel mégis csak egy használtról van szó ! -
Alister71
nagyúr
Olyan táphiba van, hogy ha bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik, látszólag elindul minden. viszont a vga nem kapcsol be. A venti a vga-n is pörög, viszont képet nem ad. Próbáltam egy régi pci vga-val, mert másik agp-s kártyám nincs, azzal se kapcsol be.
Ma kicseréltem a gép belsejét, alaplapot, procit, a hibajelenség ugyan ez maradt. Se az agp-s vga, se a pci vga nem ad képet. -
DeadBullet
tag
-
aquarius962
tag
válasz
Krissz5435 #25370 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre nincs esetleg később egy GT 210-es 1GB kreülne rá (integrált van a lapon)
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
aquarius962 #25368 üzenetére
Ha nincs vga,( vagyis integrált) akkor szerintem elbírja.
-
Joco175
tag
Sziasztok !!
Egy kis segítséget szeretnék kérni táp kiválasztás terén ! A pár kiszemelt táp közül melyiket lenne érdemes megvenni és miért ? Vagy ha esetleg más típust ajánlotok azt is szívesen meghallgatom !!
Chieftec CTG-500-80P
Corsair CX CMPSU-500CXV2EU 500W
COOLER MASTER GX 450 W
Enermax NAXN 450WAmit hajtana : AsRock 990FX EXTREME 3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Kignston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Cooler Master Hyper TX3
Samsung 320GB 16MB
Gigabyte GTS250 1GB DDR3 GVN250ZL1GIA segítséget előre is köszönöm
!!!
-
aquarius962
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem.
Egy Delta 300 W-os táp elég-e az alábbi konfighoz:
Alaplap: Asrock ALiveNF6G-VSTA
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM: 3 GB DDR2 800 MHz
HDD: 2 db Samsung
ODD: 2 db DVD író
hűtés: 3 db 8 cm-es ventilátor -
Aucor
senior tag
Nem vagyok egy szaki, de a be quiet! általában FSP és más minőségi belsőkkel dolgozik, de nem tudom, hogy ez is olyan-e.. Majd a szakik megmondják. De tessék egy teszt. Végülis harisnyázott kábelek, 420w nagyonmaximum le tud adni, 75%-ig kb hangtalan, afölött pedig elég hangos...
-
Julot
aktív tag
Hát már hogy ne lenne választásom?! Nem muszáj itthon vásárolnom! Van ebay, és tsai, de értelem szerűen elsősorban az itthoni vásárlást preferálnám én is, de nem mindenáron! Ezért kérdeztem, hogy a be quiet! tápok mennyire megbízhatóak, pontosabban a lentebb említett típus?
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Tápokat nézegetek és felfigyeltem a CORSAIR CX430W v2-re. Bőven elég lenne nekem, de olvastam pár helyen, h ki lehet fogni durván sípolósat is közülük. Ez gáz....
Valaki meg tudná cáfolni/erősíteni ezt az állításom.
Illetve ilyen "hibával" le lehet gariztatni? Kicserélik, vagy elintézik egy "ez ilyen" szöveggel (ipon)? -
JokerStars
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek az alábbi két konfigba milyen tápokat vegyek? Tudnátok segíteni?
#1:
Alaplap: MSI P67A-GD55 (B3)
Processzor: Core i5-2400K
VGA: Radeon HD6950 1GB
Memória: 8GB Kingston
HDD: 3db 500GB, 1,5TB, 2TB SATA
#2:
Alaplap: MSI H61M-P22 (B3)
Processzor: Core i3-2130
VGA: Radeon HD6670 1GB
Memória: 4GB Kingston
HDD: 500GB SATA
Optikai meghajtó: 1db SATA -
Apone33
őstag
Hello!
Egy 750-es Chifi (nitro) táp elvisz két gtx480-at sli-ben? Valószínű hogy kisebb tuning is lesz.
-
andrade
senior tag
válasz
DeadBullet #25361 üzenetére
Én nem állok ki a Codegen mellett csak az igazat írom le.Ahogy védelem van benne úgy stabilizálás is nem olyan könnyen ad az le 9V-ot.Semilyen adat nincs arra hogy tömegével mennének a Codegenek tönkre és vinnék a lapokat is.Aki meg áramfaló gépet videokártyát használ ami drágább is az vegyen drágább tápot is.Én 260W-al tudtam terhelni a 400-ast 100 óra üzemidőben és nagyon stabil feszültségekkel.Ahhoz hogy megszaladjon a táp rossz alkatrésznek kell benne lenni ami márkásnál is előfordulhat.Pld az FSP Hexa 3A árammegrántást nem bírt el Mostanában kicsit sok lett a meghibásodás a ventillátoroknál az FSP márkánál
-
DeadBullet
tag
válasz
andrade #25353 üzenetére
Igen. Az utobbi idoben vannak bennuk a felsorolt vedelmek, de megkerdeznelek teged mennyire szeretik a szamitogep alkatreszek, hogy ha 5volt helyett mondjuk 9voltot adnak le. 12volt helyett 20-at. Plusz az is ott van, hogy a nevleges teljesitmenyuk felet jo ha letudjak adni anelkul hogy a feszek virtus tancba kezdjenek. Ha annyira kiallsz a codegen tapokert akkor kerlek egy codegen hajtsal meg egy tuningos q6600 aramzabalot meg egy eros videokartyat es azutan kivancsi vagyok mi marad meg a gepedben.
-
ludla
őstag
Esetleg ez nem lenne jó? FSP SFX (kis méretű)
Igaz a csakit száma ezen se sok. -
Julot
aktív tag
válasz
andrade #25355 üzenetére
Köszönöm a válaszod! A csatlakozókat megoldom, eddig is chieftec matx táp volt a házban, 2 SATA, 6 Molex csatlakozóval. Sajnos ez a táp beadta a kulcsot ( szétverve a gépet, alaplap, proci és egy vinyó bánta ) De kellene valami helyette, ami beférne a Chieftec mATX HTPC házba...
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. HTPC-mbe keresek egy megbízható, stabil mATX tápot. 7db HDD.-t és 1 DVD írót kellene az alaplap és processzoron kívül ( i3, sandy bridge ) kiszolgálnia, időnként egy-egy USB.-re kötött külső HDD.-t. Úgy gondolom 300-350W körüli teljesítmény elég lenne, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre, pontos típusmegjelöléssel, és hogy hol lehet kapni itthon?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
DjDanee87
addikt
válasz
drahotab #25350 üzenetére
Nem, és gondold át, hogy mennyit is szánnál a tápra. Veszel pár ezer forintért egy Codegen tápot, aztán tönkreteszi az egész géped és veheted meg az egészet újra. Melyik éri meg? A megfelelő védelmekkel ellátott minőségi táp kicsivel drágábban, vagy a kockázat, hogy bármikor tönkreteheti az egész géped egy gagyi táp ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pickle Rick #25348 üzenetére
A HD6850-hez mindenképp, a GTX560-hoz ha nem tuningolod, vagy csak alapfeszen tuningolod.
HGyu
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig. Szeretnék beledobni egy videókártyát a két jelölt a 6850 vs GTX560. A kérdésem az lenne, hogy mindkét kártyához elég lesz a 400-as táp?
- Intel Core i3 2100 3Ghz
- ASRock X68 Extreme3 Gen3
- Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz CL9
- Sharkoon Rush M 400W
- WD Caviar Blue 500GB
+ két 12-es venti és egy Corsair H40 -
MMIX
addikt
Sharkoon QP 500W képek
Azt mondják CWT, de szerintem nem látszik annak. -
04ahgy
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #25340 üzenetére
Minőségi 500 wattos elviszi (chieftec, FSP, Corsair, CoolerMaster, és társaik).
HGyu
-
akela91
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25340 üzenetére
Sapphire 7850-et vegyél inkább. Ahhoz elég egy 400-as is.
-
fatal1ty1984
őstag
6950 2gb hoz huzva mekkora táp kell?
-
andrade
senior tag
válasz
Kiralybali #25338 üzenetére
ATX szabványú ház az ATX táp bele szerelhető.
-
cheatergs
senior tag
Sajnos nem tudtam hova írni a kérdésem, dehát ez is választásról szól.
Szóval kérdem én, ti melyik tápot tennétek egy 2400-as T-Bred B-hez (2 vinyó, 1 DVD, Gef 6600-as AGP), a 215W-os Delta Electronicsot vagy a 300-as Codegent?
-
Stirbi
addikt
válasz
04ahgy #25331 üzenetére
Van benne igazság. De nem egy ember számolt be előttem is már tápventilátorcseréről, és van ennek topikja klikk, és senki sincs rákötelezve, ez egy említés volt, mindenki saját felelőségre alakítja a dolgait.
Szakmában otthon vagyok. Az egy igazság, hogy nem gyerekjáték egy tápegység, táp-na az állatok takarmányát nevezik(a vicc kedvéért idéztem egyik tanáromat).
Veszélyes dolog, senkinek sem ajánlott!
[ Módosította: Kalandor ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KAMELOT #25329 üzenetére
Engem nem érdekel, mit ír stirbi kolléga, de a táp belsejében lévő ventilátor nem a gépről tápláltnak van tervezve.
Mindenki úgy moddolja meg ahogy akarja, ameddig azonban a biztonságostól távolodó lépést teszünk, nem kéne nagydobra verni, hogy az esetlegesen kevésbé hozzáértők ezen felbuzdulva kezdjék cserélgetni a ventiket, mert az akár emberéletet is követelhet szerencsétlen esetben. A PC táp nem játékszer!
HGyu
-
MMIX
addikt
A Chieftec si-a300p3 méretére ezt írja egy oldal: 150 x 85 x 100 cm
Ez szerintem PS3 méret. Tápegység méretek Valamilyen rövidített normál ATX-nek látszik.
SFX tápot lehet a házadba rakni? Mert most hirtelen PS3 táp nem jut az eszembe.
PS2 (a közismert normál ATX táp)
PS3 (ATX táp) Rövidített ATX
SFX (80mm ventilátor a tetején) Micro ATX PSU
SFX
SFX
Slim Desktop tápegység
TFX
Flex
1U, Shuttle tápegység
CFX tápegység (BTX) -
KAMELOT
titán
válasz
vinikorn #25321 üzenetére
Nekem FSP SAGA II van alig hallani valamit.
Öcsémnek meg FSP BS II van SCYTHE ventivel. övét meg abszolút nem hallani mert éjjel megy max a HDD-t hallani ,hogy néha megnyikkan.
Csak ,hogy igazam legyen direkt most kikapcsoltam a 1x 24cm oldalsó ,1x első 12cm ,1x hátsó 12cm , proci ventit. És tényleg csak picit hallani a tápot. Talán ha én is kicserélném a ventit a tápban egyből hangtalan lenne a gép. -
vinikorn
aktív tag
Van valakinek tapasztalata 14 cm ventis tápokkal kapcsolatban? 400W környéki kellene, teljesen hangtalan és elfogadható árú, akár használt is.
A mostani 12 cm ventis Chieftec GPS-400AA-101 A tápomnak van egy kis hangja, de én egy teljesen hangtalan internetező PC-t akarok. A többi PC ventim teljesen hangtalan.
Köszi.
-
n0rbert0
senior tag
válasz
csucsbicep #25318 üzenetére
A CTG valóban halkabb, tudom, mert egy másik gépben egy 600wattos üzemel.
-
iwu
addikt
hali!
lehet, hogy fogalmatlan vagyok, de nem találok m-atx tápegységet sehol. amiket találtam títusokat, itthon nem találtam forgalmazót rá...
Egy chieftec si-a300p3 -ból kezdtek furcsa zajok jönni ( a szériából egy már lehalt, de akkor még tudtam helyette beszerezni), és helyette kéne valami táp. rövid verzió, mert a normál táp kábelezése nem fér el a házban.
Tudna vki ajánlani valamit. Köszönöm!
üdw,iwu -
n0rbert0
senior tag
válasz
csucsbicep #25276 üzenetére
Az idle, terhelés alatt nem változik a hangja. De elviselhető, csak akkor nagyon feltűnő, ha csend van a szobába.
-
st1lr
csendes tag
Sziasztok. 4 fő egységet cserélek a gépbe, szerintem maradhat a tápom, de azért megkérdezem biztos ami biztos.
A tápom egy THERMALTAKE 550W-os darab.
Amit vennék:
AMD HD 7850 2GB
INTEL Core i5 2500k
8GB DDR3 Corsair 1866
z68 alaplap (rejtély még.)
Ami van pluszba az nem sok, csak egy DVD író olvasó, és egy 500 Gigás merevlemez SATA II, de semmi több. 2 venti van még a házon, bár nem hiszem h ezek mérvadóak lennének.
Köszönöm a válaszotokat, további szép napot.
-
ludla
őstag
válasz
KAMELOT #25309 üzenetére
Egy csak netezős gépbe, nem játszom.
gép összetétel -
ludla
őstag
Sziasztok! Lenne most egy FSP 300W MODEL: ATX3025-HEN táp, erről mi a véleményetek?
Hivatalos oldalon nem találtam leírást róla, esetleg valaki tudna linket adni? -
KAMELOT
titán
válasz
drahotab #25305 üzenetére
Ha géped új cuccokból áll akkor tápot is tiszta újat vegyél. vagyis lényegében független az attól.
Jobb újat venni mert ha gond van vissza lehet vinni. Chieftec amit linkeltél üzletben 12 000ft szóval azon a 2000-ft-n ne múljon. De 400-as táp is elég neked. Főleg ,hogy nem lesz agyonhúzva sam a CPU sem a VGA. -
drahotab
tag
válasz
DeadBullet #25304 üzenetére
Köszönöm, várom a vérbeli szakit!
-
DeadBullet
tag
válasz
drahotab #25301 üzenetére
Nekem egy 550wattossal volt szemelyes tapasztalatom az Elite Power szeriabol, de meghalt kb 1 ev utan. Csereltek gariba egy masik tapra, mas markara, mert mar nem volt nekk olyan. A szervizesek szerint gyari szeria hiba volt. Ez meg 2008-ban volt. Varjal a szakik valaszara. Hasznalt tapokat en szemely szerint kerulom, mert nekem nincs tul sok szerencsem a tapokkal, ezert inkabb maradok az uj garisoknal.
A chieftec ctg-500 nem rossz. Egy haveromnak azt hiszem egy pont ilyenje vagy hasonloja van mar tobb mint 2 eve. Csak azt nemt tudom hasznaltan ez az ar korrekt-e vagy sem nalatok. Nalunk ez az ar nagyon baratinak mondhato. A masik chieftec is jo, ha jol remlik, de legy egy kis turelemmel ameddig betoppan egy verprofi szaki.
-
drahotab
tag
válasz
DeadBullet #25300 üzenetére
-
drahotab
tag
4000ért?
Super-Flower Atlas 550W -
drahotab
tag
válasz
DeadBullet #25300 üzenetére
KÖSZI!!!
Ez 6000+pk ért?
Cooler Master Elit Power 500W-os (RS-500-PSAP-J3/W; FSP belső!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar