- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Helo mindenkinek.
Nem rég vettem egy deepcool PK550D [link] bronz tápot.
Ilyenek az értékek hwinfo alaplap mérés szerint:
3V-os ág. 3.265 re be esik néha,de átlagosan olyan 3.28. alaphelyzetben 3.286V
5V-os ág 5.10V állandóan
12V-os ág 11.720 a minimum, és 11.810V az átlag. Alaphelyzetben meg 11.890V.
Ez így még rendbe van?Azért bátorkodtam ide írni, mert a mi a baja a tápomnak topik elég kihalt.
Elnézést emiattElőre is köszönöm mindenkinek
-
CriticalHit
addikt
válasz
MaxxDamage #155296 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
MaxxDamage #155296 üzenetére
ATX3.0 újabb és jobb táp. 2024-ben már csak ilyet vásárolunk.
Amit fentebb írtak neked RMx 750 SHIFT az pontosan jó lesz! -
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #155294 üzenetére
A Seasonic-ból is az ATX 3.0 verziót keresd.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #155293 üzenetére
Találtam még jobbat, redditen olvastam, hogy kb. egyforma a masikkal, de nem olyan kemény a kábelek. (Ez már nagy előny!)
Seasonic Focus GX 750 Gold
-
MaxxDamage
félisten
válasz
CriticalHit #155290 üzenetére
Akkor jobb mint kell?
-
KAMELOT
titán
válasz
bence00333 #155291 üzenetére
Elbírja, de inkább egy RX6600 vegyél magadnak jobban jársz vele!
-
bence00333
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ryzen 5500 procim és egy endorfy vero l5 600w tápom. Szerintetek a táp elbírna egy radeon 5700 xt kártyát? -
-
MaxxDamage
félisten
válasz
CriticalHit #155287 üzenetére
& Rowon:
Köszönöm, akkor jó is a kinézett táp.
PCIe csatik elegendők, ami a tápon van? -
válasz
CriticalHit #155287 üzenetére
Azzal is számolni kell, hogy a következő generációs kártyák általában ugyanakkora wattért magasabb teljesítményt kínálnak, mint az előző generációsok, szóval a felállás elképzelhető, hogy marad. Az 1600W-os tápok már a többkártyás Workstationökbe valók, nem pedig a szóló VGA-s játékosgépekbe.
Szerk.: például az általad írt 4070 Super ugyanazt tudja, mint a 3090, csak éppen 350W helyett 220W-ért. -
CriticalHit
addikt
válasz
MaxxDamage #155286 üzenetére
4070 S: 220W
4080: 350W
4090: 450W
5XXX: ? -
MaxxDamage
félisten
válasz
CriticalHit #155285 üzenetére
😯😯😯
Ez csak a VGA meghajtásra lenne, ami az adapterre lenne csatlakoztatva.
Laptophoz lenne (egyedi megoldás) MXM portba lenne az adapter csatlakoztatva (50+ cm kábel másik végére a VGA) , proci az i9-10900K/KF (az laptopba van és 2x280W táp/adapter hajtja meg) -
CriticalHit
addikt
válasz
MaxxDamage #155284 üzenetére
Az RMx sorozat jó minőségő CWT belsős táp japán kondikkal. 4080 felett 7800X3D alá inkább 850W. Szerintem. Az RTX 50xx áramfogyasztásáról még kevés az infó, azonban már sajnos 1600W-os tápok készülnek kiszolgálásukra.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Volna egy igényem és volna egy táp, kérdés hogy elegendő a célra, vagy nézzek másikat?
MXM adapter+ PCIe VGA meghajtás a cél, semmi más.
Az adapter: [link]
A tápegység: RMx Series™ RM750x — 750 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular ATX PSU (EU)RTX 40xx , 50xx stb.. tápellátás a cél az adapterrel.
Arra megfelelő az a táp? -
M107
addikt
Ismerős vett 1 hete egy Chiftech
"chieftec chieftronic powerplay" pontos megnevezés tápot 750 W
5 év gari 35000 Ft körül GPX-750....
Nem nagy gépet hajt meg vele és Gold minősítésű.
Mit mondanátok róla?UI:
Az enyém amibe szánnám:R5 7600 friss vásárlás
32 GB DDR5 szintzén friss
ASUS ROG Crosshair X570 Formula ITX alaplap 3 m2 1 (pci gen 5) 2 pci gen4-es m2 slot
RX 4060TI 16 GB VGA
1-1 Usb 3-as 4TB Seagate HDD 4 hónapos, 2 TB Toshiba HDD 2 éves
1 Sata 3 120GB 840 EVO 120 GB 11 éves
1 970 EVO plus 1 TB m2 SSD 11 hónapos
elég lesz... Illetve mennyit fogyaszt? Voltcarft digital mérő connektor játék alatt szerint 390W játék alatt.
Reális...
Előre is köszönöm. -
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT #155276 üzenetére
Focus Plus Platinum 550W esetén nálam csak akkor kapcsolt le, ha 280-300W-os kártyát kötöttem egy PCIE kábelre, amin volt a 2x6+2pin és túlságosan meg volt hajlítva a kábel.
Odafigyelve arra a pár centire, amit egyébként amúgy is előír a gyártó, ők legalább feltüntetik, semmi gond nincsen még túlzott 320W-os terhelés mellett sem. Erre még rájön a proci (12700K) és a gép többi része is, szóval végeredményben simán túlterhelhető.2 külön kábelen az ideális a kártya áramellátása csak pozitív példaként írtam le.
Ezen kívül túlélt az M.2 SSD vele egy zárlatot, gagyibb táppal ez sem jött volna össze.Ami kis negatívum, hogy félpasszív mód esetén a ventilátor ki-be kapcsolása az én fülem zavarta az induló morgó hanggal, de a pc-t használók 95%-a észre sem venné.
Ez inkább a csendmániám következménye, kicseréltem egy másik ventire. -
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #155265 üzenetére
Nincs itt fikázás.
gejala és Rowon leírták szépen. Ez van sajnos.
Ha egy táp lekapcsol a semmiből, aztán csak 50% terhelésen vagyunk az jó szerinted? Szerintem nem és sok embernek ilyenkor a haja hullik, hogy most most mi a rossz??? Táp, ram, vga, alaplap, cpu, ssd???? -
válasz
Quenmorr #155273 üzenetére
a gépemhez már elférne egy nagyobb, mondjuk 850-es táp, ez okozza a hibát.
Na és ezek a szervizek... Persze, azért férne el, hogy fizess nekik! Felét se fogyasztja a géped annak a teljesítménynek, amit ez a táp kibír magából adni!
Szerk.: amúgy ezt már inkább ide írd - > Nem indul és mi a baja a gépemnek topik -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek az alábbi konfignál okozhat-e hibát egy Seasonic GM 650-es táp.
Hibajelenség: Fejlesztettem a gépemet pár hónapja, és mostanában többször előfordult, hogy indításnál 1 hosszú 3 rövid beep-el indult a gép. Utána bebootol és látszólag semmi baj (gyártó weboldalán ezt a jelenség a VGA tápellátás miatt lehet). A másik hiba, hogy kockulás közben (terhelés alatt) néha mind a 2 monitor közepén vagy tetején be be villan 1-1 fekete csík majd eltűnik.
Felhívtam pár szervízt, és nagyrészt mindenki azt mondta, hogy a gépemhez már elférne egy nagyobb, mondjuk 850-es táp, ez okozza a hibát.
Ez a beep-es indulás csak néha néha fordul elő, aztán nem jelentkezik egy darabig.
Gépem:
- Alaplap: Asus Tuf Gaming B550 plus
- Proci: Ryzen 5 5600 (gyári OC-vel)
- VGA: Asus Dual Geforce RTX 4060 Ti
- Ram: Kingston HyperX 3200 mhz 2x16 GB
- 1 db M.2-es SSD 2 TB
- Táp: Seasonic Gm-650 (ez egy elég régen vásárolt táp)Mit gondoltok érdemes új tápot venni, vagy más lehet a baj?
Köszi szépen, Üdv, Győző -
Grave_444
nagyúr
válasz
CriticalHit #155270 üzenetére
+1
-
CriticalHit
addikt
válasz
gejala #155266 üzenetére
Ezerszer inkább venném és ajánlanám is megvételre a Focus/Vertex/Prime sorozatú Seasonic tápokat, mint a 85 fokra hitelesített Teapo kondikkal szerelt Be Quiet! (HEC) 10 vagy a javított de még mindig Teapo kondikkal teli Be Quiet! (HEC) 11 vagy a még a tovább javított de még mindig csak az olcsó Teapo és a minőségi Nippon Chemi-Con kondikat keverve használó túlárazott Be Quiet! (HEC) 12-nél.
A Super Flower és az FSP esetében egyezik a véleményünk.
-
válasz
A sorozatos fiaskók (10,11,12) miatt cserélte le beszállítóit (velük együtt a Teapo kondikat) a Be Quiet! a csak japán kondenzátorokat használó FSP modellre a végre kiválóra (bár erősen túlárazottra) sikerült Dark Power 13-ban.
Olvass utána, hogy az emberek átlagban milyen tápokat vesznek és mit ajánlanak itt nekik a fórumon a gépösszerakós topikban, plusz milyen felépítésű és típusú tápokból áll jelenleg a BQ kínálata. A kondenzátorok minősége nagyon fontos egy tápegységben, de nem csak abból áll az egész táp. Az, hogy a DP13-at miért az FSP-vel csináltatták, annak több oka lehet, valószínűleg az egyik az, hogy ők voltak a legolcsóbbak, de ez részemről csak spekuláció.
A
fiaskókról
kérlek küldj linkeket, mert nem tudom, hogy miről van szó. -
gejala
őstag
válasz
Seasonic kapcsán nem a megbízhatóság a probléma, hanem hogy leromlott az általános színvonaluk. Amikor kijött az első Focus széria öt éve, akkor az kifejezetten hangos volt, miközben a Seasonic védjegye korábban az volt, hogy a halk tápok között is külön kategória. Aztán jött a lekapcsolós téma a nagy tranziensű kártyák alatt.
Ilyesmi teljesen elképzelhetetlen volt tíz éve egy Seasonic tápnál.Én se vennék már Seasonicot, annyira megrendült a bizalmam bennük. Ezen az se segít, ha telerakják őket japán kondikkal.
Közben meg Super Flower / FSP annyira feltört, hogy simán jobb választások. FSP ATX 3.0 tápjai kifejezetten nagyon jól sikerültek mind.
850W Vita GM egy hete teljesít nálam és full mesh házban semmi hangot nem hallok felőle.
-
CriticalHit
addikt
válasz
KAMELOT #155259 üzenetére
Focus érdemtelen fikázása csak elterelés az alapfelvetésemről. Továbbra is hallgat a mély.
Ha pedig már felhozod a negatív értékeléseket vess egy pillantást a jelentős áruforgalmú [link]-re ahol a Seasonic FOCUS GX-850 vásárlói elégedettsége 3152 értékelő körében 87% teljesen pozitív, míg 3% a negatív értékelés, itt [link] pedig 3039 értékelésből 84% pozitív és csak 4% negatív. Az általad felhozott oldalon is 177 a pozitív és csak 6 a negatív értékelés. 0.54% -os "alacsony reklamációs arány"-al ("Ez a termék rendkívül megbízható a kategóriáján belül"). Ráadásul 97%-ban ajánlják a felhasználok. A számok magukért beszélnek. A jelentősen nagyobb számú pozitív értékeléseket miért nem hozzátok fel csak az elenyésző számú negatívot?
A már előttem is hivatkozott Panasz és Visszatérítési Lista (RMA) pedig 1% alatti, ami a nagyon alacsony kategória.
Ennyi bőven elég arról a hamis állításotokról, hogy szar táp lenne a Focus.syberia: Kérlek, hogy nézz utána a tényeknek mielőtt te is beállsz az indokolatlanul fikázók körébe. A vitát kiváltó 155240 hozzászólásában még Rowon is ajánlotta a Focus tápot.
Rowon: A sorozatos fiaskók (10,11,12) miatt cserélte le beszállítóit (velük együtt a Teapo kondikat) a Be Quiet! a csak japán kondenzátorokat használó FSP modellre a végre kiválóra (bár erősen túlárazottra) sikerült Dark Power 13-ban.
-
syberia
veterán
válasz
Rowon #155104 üzenetére
Szégyen hogy a Seasonic ilyen szintre süllyedt a belépő-kategóriában
(#155257): A "télapó" kondiknak ennyi év alatt sem javult a minőségük? Mondjuk jó pár éve nem követem a PSU-k világát...a Chieftec ECO 400W típusban vajon milyen szekunder oldali kondik lehetnek?
Haverom gépe most kezdett rakoncátlankodni, mondjuk legalább 7 éves a tápegység, belépő szinten most mi lenne az ajánlott?
i5 3470 és GTX 1060 3G mellé lenne, tehát nem egy erőmű. -
QuippeR
tag
NAS + docker szervizek futtatásához egy N100-as, nagyon alacsony fogyasztású gépbe kellene SFX vagy SFX-L tápegység. HDD-k nélkül a gép reviewerek mérése alapján eszik kábé 15W-ot idle-ben, max terhelésen 40W, lesz 3-5 HDD ez tudtommal max 50W-ot jelenthet induláskor, más esetben meg 15-35 között. Két ventillátor a házba, max 5W. Tehát olyan 30-95W között kér majd a gép.
Az első és második prioritás az ár illetve az alacsony hangerő. Harmadik lehet a hatékonyság, mivel folyamatosan fog futni a gép remélhetőleg egy évtizeden át, de őszintén szólva ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert ha évente megeszik a gép 10-30e Forint közötti áramot, akkor akár egy 10%-os hatékonyságbeli különbséget is nehezen hoz be egy drágább tápegység.
Ami egyáltalán nem téma az a csatlakozók száma, a házban két molexről lehet az öt HDD-t működtetni.
PicoPSU + 100W-os külső tápegység az egyik lehetőség. Az előnye az lenne, hogy jó esetben hangtalan. A hátránya, hogy a tápnak kialakított hely üres marad a gépházban, cserébe a külső adapter rondálkodik a konnektor meg a gép között. Vagy építhetek saját adaptert valami ledszalagoknak kitalált ipari megoldásból, de őszintén szólva nem vagyok azért akkora szaki, és nem kéne leégetni a házat.
Ha nagyon low cost akarok lenni, akkor az LC-Power LC300SFX V3.21 amazon.de vásárlói vélemények alapján egyáltalán nem hangos. Ez olcsóbb a paneltáp + adepter kombónál is, de nem tudom, hogy mennyire megbízható.
A biztos pontnak egy be quiet SFX POWER 3 450W tűnik. Ez még nem olyan drága, és elvileg minőségi is. (A 300W-os is elég lenne, de az a be quiet saját oldala szerint hangosabb, árban meg nem igazán van különbség.)
A paneltáp mellett a másik hangtalan megoldás pedig elvileg egy FSP Dagger Pro 650 lenne, mivel ebben van zero rpm mód, és a 100W körüli max fogyasztással elvileg beleférne a gép folyamatosan a 20% alatti tartományba, ahol az FSP ezt ígéri. De ez meg már 50k fölötti árral jár, és őszintén nem tudom, hogy 3-5 HDD mellett egyáltalán meg lehetne-e hallani a másik két táp léghűtését.
Tudom, hogy nincs objektíve tökéletes megoldás, de bárkinek van valami meglátása ezekkel kapcsolatban?
-
Vagy ott volt a Phanteks Revolt Pro tápegység, szintén Seasonic béllel és azt is 12 év garival adták. Legalább 2 emberre emlékszek a fórumon, akik egyből vissza is küldték a boltnak, mert hibásan működött. Abban is Focus bél volt.
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #155254 üzenetére
Nem csak az ufo boltnál, hanem külföldi fórumokon is gondok voltak.
A garancia ideje, még nem biztos, hogy a minőséget is meghatározza. -
válasz
CriticalHit #155257 üzenetére
Ok, higgyél amit akarsz, nekem erre se időm, se energiám.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rowon #155256 üzenetére
Nézeteltérésünk a 85 fokra hitelesített Teapo kondikkal szerelt táp ajánlásoddal indult. Inkább ekkor kellett volna ellenérzésednek, lelkiismeret furdalásnak jelentkezni nem pedig a 2024-es Seasonic Focus esetén.
A teljesen japán kondikkal és 10 év garanciával (itt is marketing szöveg?) rendelkező valóban jó táp Cooler Master V750 Gold V2 (Gospower) ajánlásra egy rossz szavam sincs. -
válasz
Ha pedig komolyan veszed, hogy " olyan táp, amivel a legtöbb szívás van", akkor őszintén miért ajánlod? Önellentmondás.
Ebben amúgy teljesen igazad van, mert már akkor volt bennem nem kevés ellenérzés, amikor bemásoltam a hozzászólásomba. A Cooler Master Vanguard V2 táp jobb a Focusnál, elég lett volna csak azt bemásolnom.
-
válasz
Ezért is használom a x2-t az optimális tápnagyság meghatározásához.
Még mindig tök fölösleges, mert más gyártóknál/tápegység típusoknál ez a hiba tudtommal nem fordul elő. Egyszerűbb leírni, hogy a Seasonic elb*szta ennek a platformnak a védelmét.
A 10 év garancia pedig sokat elárul a minőségről.
Igen, a marketingjükről mindenképpen, de a termékről nem.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rowon #155252 üzenetére
Olvashatod, hogy néhány típusú VGA (GTX 970 STRIX, 3090, 2018 előtti AMD VGA-k) esetén fordulhat elő a terhelési csúcsok okozta lekapcsolgatás. Ezért is használom a x2-t az optimális tápnagyság meghatározásához. Ráadásul a Seasonic tett lépéseket a probléma orvoslására. Ennél sokkal komolyabb források, tesztek szerint is kiváló tápsorozat a saját gyártású Focus, Vertex és a Prime.
A 10 év garancia pedig sokat elárul a minőségről.
Ha pedig komolyan veszed, hogy " olyan táp, amivel a legtöbb szívás van", akkor őszintén miért ajánlod? Önellentmondás. -
válasz
CriticalHit #155250 üzenetére
-
válasz
CriticalHit #155247 üzenetére
Pont a Seasonic Focus a másik olyan táp, amivel a legtöbb szívás van.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Rowon #155240 üzenetére
A kevesebb néha több. A japán 105 fokos Rubycon, Nippon Chemi-Con és Nichicon kondikkal szerelt Seasonic Focus GX-550 kiváló választás lehetett volna. A 85 fokra hitelesített Teapo kondikkal szerelt tápot soha nem ajánlanék nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel, akármennyire olcsó és akármilyen matricát is visel.
-
válasz
Rowon #155242 üzenetére
Plusz ebbe a tápba ugyanaz a Luminous Town nevű tajvani cég rakta az összes létező kondenzátort, ami annak idején a kondipestisért nagyban felelős volt, szóval amiben Ltec van azt én kerülném.
-
válasz
tothjozsef #155241 üzenetére
Nagyszerű, akkor ehhez az előző szabványú tápok is jók lesznek és nem kell átalakítózni.
ezek szerint 550W elég
Igen, bőven elég.
,és SEASONIC G12 nem ajánlott?
Személyes tapasztalatom nincs, viszont ez a tápszéria (a bronzzal együtt) már legalább 2 embernél megfeküdt itt a fórumon 1-2 éven belül (lásd: #154598; #50692; #50742), ami szerintem elég ciki. Nem tudom pontosan, hogy a hatékonyságon kívül milyen különbség van a B12 és a G12 között, ránézésre nekem ugyanolyannak tűnik a belük, csak a hatékonyság más. Ezek alapján nem tartom valami jó eresztésnek őket. Persze tudom, ez még önmagában nem bizonyíték semmire, de azért annyira nagyon nem szoktak itt panaszkodni a fórumon arra, hogy a megvett tápegység behalt, így ezeket a Seasonicos eseteket megjegyeztem.
Ha akarod vedd, én nem beszéllek le semmiről.
-
válasz
tothjozsef #155238 üzenetére
Szia,
A 4060 Ti-on milyen tápcsatlakozó van?
Corsair CX550 (CP-9020277-EU) - 22k
be quiet! System Power 10 550W 80 Bronze (BN327) - 23kbe quiet! Pure Power 12 M 550W 80+ Gold (BN341) - 35k
Cooler Master V550 GOLD - V2 (MPY-550V-AFBAG-EU/MPY-550V-AGBAG-EU) - 35k
Seasonic FOCUS GX-550 550W Gold (SSR-550FX) - 40k -
válasz
NasCa #155237 üzenetére
Szia,
Mint itt írta neked Symbiote: #180669Táp: Ezt újonnan nézném: FSP Hyper 80+ Pro, Be Quiet System Power 10 550W, Seasonic B12 / G12 550W ~20-25k
Esetleg még:
Deepcool PK550D - 20k
XPG PYLON 550W (PYLON550B-BKCEU) - 22k
Corsair CX550 (CP-9020277-EU) - 22k -
tothjozsef
aktív tag
sziasztok, új gépbe keresek kifejezetten halk és stabil tápot.
40e -ig kb.2.: Milyen gépre kötnéd?
Gf4060ti, 2 ssd (1x nvme, 1xsata), R7600, 32g RAM, 3 ventillátor a házbanCORSAIR RM Series RM650 vagy olcsóbban SEASONIC G12 GC 650W esetleg?
-
NasCa
tag
Sziasztok. Játékra használnám a lenti konfigurációt, jelenleg egy Chieftec 450W-s van benne, ami sajnos nem birkózik meg a feladattal, az újabb játékoknál rendszeresen kikapcsol a gép. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, egy strapabíró tápot keresek.
20000 körül, de használt is szóba jöhet.2.: Milyen gépre kötnéd?
CPU: AMD Ryzen 5 3600
RAM: 16,0GB Dual-Channel DDR4 @ 1197MHz
ALAPLAP: Gigabyte A520M K V2 (AM4)
GPU: ATI AMD Radeon RX 6600 8GB Navi 23XL
HDD: Toshiba 500 GB HDD, hfm128gd3jx016n 128 gb nvme ssd
HÁZ: Fornax 2500+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Nincs, de jó lenne ha halk lenne. -
Zizzencs
csendes tag
(másik threadről ide copypaste-elem, hátha több ötletet kapok itt - ha nagyon szúrja valaki szemét, akkor szóljon, és letörlöm)
Van az alábbi konfigom:
ASUS ROG CROSSHAIR X670E HERO (1905 BIOS)
AMD Ryzen 9 7950X3D
2 x G.Skill F5-6000J3040G32G
ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition
2 x NVMe (Samsung 970 EVO Plus + Crucial T700)Táp:
Seasonic PRIME TX ATX 3.0 1300WA probléma az, hogy "néha" a gép egyszerűen kikapcsol. A "néha" azt jelenti, hogy játék közben néha - bár a videókártyát és a CPU-t is terhelem más workloaddal is (pl. ollama, Java compile, akár egyszerre is), az nem okozott még sosem kikapcsolást. A "néha" azt is jelenti, hogy nem mindig jön elő a dolog - van, hogy egy hónapig rendben megy minden, van, hogy egy nap alatt 3x kikapcsol a gép.
Próbáltam változtatni a BIOS-ban néhány konfigon (extreme helyett auto beállítások), próbáltam naplóztatni a hőmérsékletet (80C-nél több nem nagyon volt semmi, és a kikapcsolás előtti utolsó fájlba írt mérés maximuma 76C volt), de ezek nem változtattak a helyzeten.
Az a gyanúm, hogy a tápegység, esetleg a tápegység-videókártya közötti kábel lehet az oka a kikapcsolásnak - de őszintén nem vagyok tapasztalt ebben, nem tudom, hogy mit/hogyan kellene tovább debuggolni.
Neten olvasgatva nem én vagyok az egyetlen, aki ilyesmit tapasztalt Seasonic tápokkal - de állítólag csak a régebbi, több éves modellek az érintettek, ez az ATX 3.0-ás meg egész új.
Bármilyen infót vagy ötletet szívesen fogadok, hogy hogyan tovább, mit tudnék megnézni, esetleg milyen más tápra cseréljek. Anyagilag kb. minden beleférhet, ami megoldja a problémát.
-
malz
csendes tag
válasz
Rottweiler89 #155229 üzenetére
A tökéletes úgy sem lesz csak nagy a választék
Belső felépítésben és gyártásban különbség pro kontra? Vagy ilyen igénybevétel esetén majdnem mindegy ebben a kategóriában?
-
malz
csendes tag
Sziasztok! Egy videokártya nélküli gépbe szeretnék egy újabb tápegységet. A mostani még bírja de az egy régebbi chieftec ctg-400-80p típúsú és néha ciceregő hangokat ad ki, gondolom már ment sokat az évek alatt. asus prime h510m-k r2.0 alaplap, intel i3 10100 processzor, 2*8 gb ram, 1 hagyományos hdd, 2 ssd nagyjából ennyi a gép terhelése.
20-25 körül szeretnék egy megbízható tápegységet ami sok éven keresztül még elhajtja a konfigot.
be quiet system power 10 450w- ezzel szemezgetek, de ha van valami árban megfelelőbb és jobb azt szívesen fogadom. Olvasgattam sokat már itt meg az ajánlottakat is, de egy kérdést megér a dolog.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Az RTX 4070 egy 200 wattos kártya, aztán még ezen is lehet lefelé faragni alulfeszeléssel. Ez csak egy példa volt a sokból, szóval szerintem túl van lihegve a tápvásárlás témaköre. Persze sok dolgot jó elöre kalkulálni, de pl. egy 650-es táp még sokáig elég lesz sok confighoz.
Én inkább a szabványváltástól tartok, hogy előre megveszik a 2000 wattos tápot, aztán pár év múlva meg lehet cserélni, ami nagy bukta lesz. A tápok ára elég sz*rul alakul aprón, gyorsan veszítenek az értékükből.
-
Werkly
őstag
Ez a típus ajánlottnak számít?
EVGA SuperNOVA 1600 G+, 80+ GOLD
Kösz! -
VZT
tag
válasz
Rowon #155152 üzenetére
Ezt valahol megnyugtató látni. Sokat jöttem már in is ide kérdezgetni a saját Bitfenix Formula Gold 450-l kapcsolatban. Középtávon egy R7 2700 és 2060 Super-t lát el tavaly óta.
Viszont szeretném ha még egy konfig ugrást kibírna. Valós opció egy 7800 XT és alap R7 7700 talán jövőre.
Álom kategória lenne egy 7800X3D, illetve Nvidia oldalról valami ami 16 GB memóriával rendelkezik, és összeférnének fogyasztásban egy ilyen 3D-s procival. De ez a matek már nálam sem megy át ((VGA ág 25 amperig bír saját bevallás szerint)), csak valami durva alul fészeléssel, amihez nem értek. Viszont kaptam egy wifis fogyasztás mérőt, lehet érdemes beüzemelni és a két saját szemmel nézni mit eszik a zenekar. Nagyon elszaladt az idő felettem, amiért meg vagyok rökönyödve a kicsit felsőbb kategóriás géphez 800+W-s tápok kellenek.Franc se látta ezt jönni 6 éve.
-
palfitom
félisten
Egy kicsit lehetnél önkritikusabb!
Tök jogosan kritizál, ugyanis már többször bebizonyosodott, hogy a tudásod csak nagyon felületes, sokszor csak találgatsz, tippelsz. Ő csak tükröt tart eléd, te pedig igazán lehetnél olyan "bátor", hogy belenézel!Én ezt szivességből teszem
- Mint ahogy mindenki itt. Ám ilyen felületes tudással nem biztos, hogy kellene tenned... -
válasz
makoss #155205 üzenetére
Hívd fel inkább a boltot, mondd el nekik a jelenséget. 10 év garancia van erre a tápra, lehet, hogy kicserélik neked, vagy levásárolhatod az árát.
300 wattig nem kapcsol be a tápban a ventilátor, mert félpasszív üzemű, azt követően is halkan üzemel, szóval ez az össze-vissza felpörög, leáll dolog nekem hibának tűnik. -
jeni
félisten
válasz
Rowon #155214 üzenetére
Ne kritizálj állandóan. Ezt már megbeszéltük. Menj el mellettem oké.
Ezt csináltad a másik topikban és törölted jó hozzászolásomat és privátban nekem jöttél. Ezt fejezd be! Ha itt leszel topikgazda akkor ezt a topikot elfelejtem végleg mint a másikat is.
Én ezt szivességből teszem és semmi juttatást nem kapok érte! Ezt vedd tudomásul. -
TechN7ne
nagyúr
Van egy Corsair RM750x tápom és néha úgy megy a ventije mint ha "lélegezne" felpörög, leáll. Felpörög, leáll. Kb úgy ahogy az ember lélegzik csak ez lassabban.
Ez hiba ,ilyet nem csinált nálam soha egy RMx példány sem ,ha be is kapcsol a venti (ritkábban) azt sem nagyon hallani.
-
jeni
félisten
válasz
makoss #155210 üzenetére
Akkor ez a Corsair tápegység (CWT belső) nem tud 0dB működést.
Kis terhelésre a venti nem kapcsol be még.Ezt nem tudja.
Attól még a jelenségtől függetlenül ajánlott tápegység.
Nálam a PHANTEKS tud ilyet (Seasonic belső) ki-be kapcsolható a venti ,hogy kis terhelésnél még ne kapcsoljon be.
sutyesz96
Nincs mit. Remélem 101 év múlva írsz,hogy még remekül müxik az EVGA. -
Sama Armor 750W tápegység teszt: [link] (kínai nyelvű, böngészővel fordítandó).
Régebb óta nézegetem ezeket a tápokat, itthon leginkább az Inter-Tech neve alatt forgalmazzák őket. [link] Szintén Sama beles, de módosított verzió az Endorfy Supremo és Vero tápjai. [link]
Sama Armor 550W tápegység teszt: [link] (román nyelvű, böngészővel fordítandó).
-
jeni
félisten
válasz
makoss #155205 üzenetére
Ez a tápegység tud 0dB működtetés-t ha igen akkor hátul kapcsold ki. Így teszteld le.
Ez a funkció bizonyos teljesítmény határnál kapcsolódik fel/be.
Valamelyik nap én ezt a jelenséget fogyimérőn is tapasztaltam jo darabig brkapcsolas utan.. Nem volt egyenletes az érték, össze vissza mutatot jelentős eltérésekkel 30-60W eltérésekkel. Pedig még az egeret se mozgattam meg. Bekapcsolás után felmegy kb.250W az rendben van de mikor fel áll a rendszer akkor már egyenletesen kell mennie. Ez amolyan 150W -re kell leesnie -
makoss
veterán
Üdv
Van egy Corsair RM750x tápom és néha úgy megy a ventije mint ha "lélegezne" felpörög, leáll. Felpörög, leáll. Kb úgy ahogy az ember lélegzik csak ez lassabban.
A gép ilyenkor alapjáraton megy, még torrent letöltés sem, csak seed és böngészés.
És nem mindig, csak mikor "rájön"
Ez normális ennél, vagy hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!