- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rowon #160281 üzenetére
amilyen Seasonic gyűlöletkampány volt a LTT fórumon 5-6 éve.. Nem lennék meglepve.
#160278 CriticalHit való igaz, hogy nem felsőpolcos termék, de nem volt rossz a maga korában - szódával. A korábbi cx sorozatok viszont sosem voltak jók : )
-
Winne
nagyúr
-
jeni
félisten
-
ricsip
addikt
válasz
Rowon #160161 üzenetére
Vagy lehetne mondjuk a 1,5-3 millió forintos videjókártyákon egy pár darab 1 dollárcentes olvadóbiztosíték, és akkor nem lenne GTK bármilyen tápziccer esetén.
De hát a videjókártya gyártóknak nem elég a világ összes haszna se, h. ne spórolják ki ezt az alapvető védelmet.
Ld. Northwest reapair videói a fancy feláras RTX 4090-esekről. Asus/MSI felsőpolcos szarja, már nem emlékszem melyik volt a kezei között ami ilyen szépen elégett, pedig az a rohadt 1 dollárcentes alkatrész javíthatóan megvédte volna. De hát minden tróger gyártó a hülye vevő kárára hazárdirozik.
-
válasz
Rowon #160161 üzenetére
Bizonyos védelmekhez (a túlfeszhez pl. biztos) szükséges meglévő valós, földelés.
Magyarországon nem egy olyan lakás van még, ahol csak a fürdőben és a konyhában van valósan földelt konnektor, a lakószobákban nincsen.... és ahol pedig van földelés kiépítve, az lehet, hogy már nem is működik szakadás, vagy erős korrozózió miatt... és nemcsak a 10 Ohm elérésének a hiánya a probléma.
A panellakások többsége... szinte mindegyike gyárilag így épült, aztán családi házak 70-es évek végéig, régi bérházak... Ezek is ebbe a körbe tartoznak.
Ahol csak a dugaljat cserélték le szépre és nem húzták újra az egészet... ott sima liba, hogy az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent akármilyet PC-t bedugni, mindegy milyen tápot vett az illető. -
aAron_
őstag
válasz
Rowon #160136 üzenetére
Írtam neki egy kb. fél oldalnyi indoklást, hogy miért ne legyen az, erre a topicra is hivatkozva többek közt (ezért is írtam ide). De az "informatikus" ismerősére hallgatott inkább, aki a gépet rakja össze neki, hiszen "ő ért hozzá, ezzel foglalkozik". Most ugyanez a zseni miatt lesz az Asus, de mivel nem kell ráfizetnie, így a túlárazottság kb. lényegtelen már legalább.
#160137Rowon: Igen, ez a gold, nem a platinum. De azért feltételezem ilyen összegért, azzal sem lesz baj.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Rowon #159953 üzenetére
Nos beszereltem az Arctic P12 ventit a tápba és tökéletesen egy hang nélkül működik. Ellenőriztem nem azért nincs hangja mert nem megy.....pörög és semmi hangja. Jövő hétig így el leszek, aztán majd kicsit jobban utána olvasok az ajánlott tápoknak, hogy tudjak dönteni, melyiket vegyem meg és majd kicserélem.
Köszi mindenkinek a segítséget, tanácsokat.
-
TechN7ne
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz
Rowon #159563 üzenetére
Azért kell a vásárlás előtt alaposan megnézni, hogy mennyi az annyi. Tehát pár tesztoldalon a műszeres méréseket.
Ezért írtam mindig a Load Regulation a legfontosabb.
12V 3V 5V
Maximum terhelésen is hogyan működik. Ventik, hőmérséklet stb.TechN7ne: Roger bácsit felkeresed és csinál neked szép kábeleket!
-
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159567 üzenetére
Igen ezek is olyan ertekek, amit baszhat az ember, ha valamelyik hardvere erre erzekeny.....
Arrol nem is beszelve, ha a hataraidon vagy akkor a tap reakcio ideje se lesz azonos a legtobb esetben a gyari ertekkel.Ilyenkor johetnek elo a kifagyasok es restartok, amikor a peak es az atlag terheles kozotti responsra meg nem tud megfelelo teljesitmenyt adni. -
-
válasz
Rowon #159528 üzenetére
Azért vagyok hülye, mert rosszul emlékeztem mekkora a táp. Bevették amúgy, de elküldik a gyártónak bevizsgálásra, meglátjuk mit mondanak rá, közben pedig megvettem a BeQuit DARK POWER 13 850W-t, gyors beszereltem és futtattam egy kis exp 33-at a korábbi jól bevált UV beállításokkal a vga-n (így közel a gyári teljesítmény és mem oc is van), elengedve az fps-t egyelőre nincs gond, de még tesztelgetem mert csak 20 percet ment.
Amúgy ez a kis oc gombocska amit külön be lehet dugni mire jó? Van értelme beszerelni?
[link] Itt írnak róla, de nem igazán értelme mire jó. -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159488 üzenetére
Köszönöm szépen a kifejtésed :
sfnél erről van szó :
[link]
én is néztem, hogy hőmérsékletre adják meg a két eco-t, ami nem baj szerintem
Valamiért, bennem a giga lenne a platinum miatt, ami tudom, hogy nem feltetlen a legjobb minőséget adja egyenlően, de csak platinum és ez mellett meg a leadex gold up ami zavarja bennem az erőt.
Sf-ről azért azt nagyon régóta tudom, ami mára nem biztos, hogy pontos adat, hogy nagyon jó minőséget képviseltek.
Szóval ezen a kettőn megy a gondolkodás, ha ebben kellene döntened ? -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159484 üzenetére
Az a baj, h nem igen talalok rola semmit.De a masodik seasonic utan mas vonalra eveznek.Arrol nem is beszelve,h ezt vissza kell kuldenem.Soha nem volt egy minosegi tappal se problemam, de nekem kijutott ketto meghibasodott seasonic.
Aztan a 10eves gari ervenyesitesre meg azt irjak, hogy :
"This time, we will make a unique exception and process your RMA request" -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159472 üzenetére
Nem veszitek annyit, de a lenyegre ezt ravilagitasnak szantam.
Alapbol az, hogy 12v 840w leadasnal ez mint olyan felmerul.A legdurvabb helyzetben is 600w a maximalis fogyasztasom.Azt tudja mindenki, de nekik aztan teljesen tudni kellene,hogy jatekok alatt ez nem fordulhat elo ezzel a tappal,ha minden okes.Szoval ne akarjunk ebben a kategoriban uv es eco modokat hasznalni. -
steewcv65
őstag
válasz
Rowon #159461 üzenetére
Es akkor miert 2-3 ev elteltevel jelentkezik?De amugy mindegy is, valamit csinaljanak vele, mert ez nem a 20e ft kategoria es, ha 10ev garival menoskodnek, akkor ne kelljen azt ereznem,hogy az egesz egy szorszalhasogatas..
Amugy a vonalkodbol latnak mindent, nem is ertem, ugy csinalnak, mint aki vesz maganak egy 200le autot, de csak 50km/h-val mehet vele 🤣 -
válasz
Rowon #159461 üzenetére
Például:
https://www.overclock.net/threads/hard-shutdowns-while-gaming-is-it-the-psu-or-gpu.1799479/I had to retire my Focus for the same reason when I got my 3080 Ti, Seasonic's Focus and Prime line are too sensitive to transient spikes that the 3000 series cause.
Ha az a géped van, ami az adatlapodon (7900 XT), akkor nekem gyanús, hogy a kártya veri le. Próbáld meg alulfeszelni valamennyire, hogy úgy javul-e a helyzet.
-
Csandi
őstag
válasz
Rowon #158453 üzenetére
Igen de 1) referencia 9070 (XT) nem létezik, oda volt írva az AMD prezentáció aljára, hogy "artist render only", 2) a 3x8 pinesek jobban OC-zhatók mint a 2x8, és akkor a Nitro+ és a Taichi esetében döntöttek úgy a gyártók, hogy legyen inkabb a 12v2x6 gondolom mert kevésbé cluttered a ház mint 3 darab 8 pinest elvezetni, illetve a Nitro+ esetében ugye "hátra" is került. Viszont ezekben több védelem van mint az nV kártyákban ugyanilyen csatival, és nem is eszik annyit mint egy 5090 aminél ez probléma volt ugye.
-
válasz
Rowon #158227 üzenetére
+1. Mióta syberia nem mozog a topikban, "méltatlan alulértékelt" és "elfeledett" lett a SuperFlower, pedig nagyon jók a tápjaik továbbra is. Más kérdés, hogy a magyar piacon nem annyira vannak jelen
Én kifejezetten kedvelem őket. Az évek során az a benyomásom alakult ki, hogy, nem lehet mellélőni a portékáikkal.
-
válasz
Rowon #158227 üzenetére
Én nem nagyon vagyok otthon a tápegységek világában, de amit írtál lehet egy kicsit erős.
"Az egyik, ha nem a legjobb gyártó a piacon a Seasonic mellett."
Két gyártó azonos tápegységét összehasonlítod van ott különbség.
Hozzáadott kábelek kialakítása, csomagolás stb.
Weblapján bemutatott termékek, fotók stb. (Seasonic, Super Flower)
Szerintem a Seasonic minőségibb gyártó.Árban tényleg nagyon jó, főleg, hogy 1000w
Biztos, hogy gyártanak jó tápokat, de szerintem a Seasonic alatt vannak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Csandi
őstag
válasz
Rowon #158118 üzenetére
RM1000x lesz, picit nagyobb házzal végül. NCASE M2, Jonsbo Z20, Lian Li A3, Asus AP201 között ment a variálás, sajna AP201-nél kisebb mind kompromisszumos (így az is lesz) valamilyen szinten, vagy a táp méret, vagy a vidikari méret, vagy a hűtő méret. Ja meg sandwich layoutos házat nem akartunk szóval azok is kiestek.
SF1000 kb ugyanannyiba kerül am. De igen én is elengedtem azt a vonalat, azért is a nagyobb ház, (fizikailag) nagyobb táp.
-
Throme
veterán
válasz
Rowon #157987 üzenetére
Minimalizálni kéne a gépfrissítési költségeket ezért vagyok a megtartása mellet, ha az "ereje" elég a cserélendő elemekhez is...
Sajnos nem egy 15-20k plusz kiadás lenne, hanem 45-60k huf#157986 CriticalHit
Az FSP márka nem jó, vagy csak ez a hexa nem sikerült jól?
Eddig teszi a dolgát. -
válasz
Rowon #157848 üzenetére
Hamarabb megjött a Fractal Design Ion Gold 550W
Kezdjük a jó hírrel. Durván csendes... azaz hangtalan. Konnektoros méréssel nálam az idle 40W, a Cinenbench 2024-nél pedig 130W. Egy 550W-os Gold tápnál lényegében alapjáraton mennek a ventik, akár még teljes terhelésen is.
Számszerűen:
A spec. szerint 100%-os venti fordulatnál éri el a 16 dB-t.
50%-os terhelésig a 140 mm-es venti fix 320 rpm-en megy és ekkor a hangja elvileg fix 4 dB.
50-100% terhelés között a 4 dB egészen 15,5 dB-ig nő. Ez a max. Cybenetics A++ plecsnis tápok ennél hangosabbak....
Összehasonlításképpen a normál ventisek közt halknak tartott BQ 12M 550W adatai:
50%-ig fix 8 dB, majd 50-100% terhelés közöt egészen 17 dB-ig nő. Segítségképpen 8 dB, az 2,5X hangosabb, mint 4 dB. Tehát a BQ alapjáraton is 2,5X hangosabb, mint ez.További jó hír, hogy nálam nincs CW.
A perifériák lapos kábelei szerintem már egy ideje alapnak számítanak.Akkor most jöjjenek a rossz hírek:
(-) Rövid kábelek. Alaplapi és a CPU kábel hossza durván rövidebb a kiszedett tápomhoz képest. A CPU 8 PIN-es kábelével nem kicsit matekozni kellett, hogy elérjen. De legalább az már lapos kábel volt.
(-) Merev... nagyon-nagyon merev az alaplapi kábel. Ez a már említett rövidség mellett nem sok jót jelent a szerelésnél... még az álmoskönyv szerint sem. De be lett taposva.
(-) Elfogyott 2024.02.07-én az Árukereső szerint. A rendelésem pillanatában még 5-6 helyen árulták. De már nincs sehol. Valószínű, hogy több webshop ugyanazt a tápot árulta, így amikor azt megvettem, akkor több boltnak lekerült a külső készletéről. 2021-be mutatták be, nem tudom, hogy hoz-e még be valaki.
(-) Ismert és tudott volt, hogy 2 év garit adnak hozzá a 7 év helyett
(-) ár/érték arányban drága mindazoknak akik nem a leghalkabb kis tápot keresik, japán kondival
No ATX 3.x. De nekem nem volt szükséges. Egy ilyen kis tápnál általában ez nem is killer kritérium.
(-) mivel nem félpasszív, így az alsó porszűrőt innentől újra tisztítanom kell majd időnként.Megérte?
1., Egy picit hangosabb a kiszedett tápnál ASUS TUF 550B, ami 50% terhelésig... azaz esetemben szinte mindig 0 rpm-en ment, mert az félpasszív. Véleményem szerint a 4 dB a halandó embernek pont ugyanolyan hangos, mint a 0 dB.
2., De minőségibb felépítésű
3., ModulárisMegtartom? Igen...
-
grizlisandor
veterán
válasz
Rowon #157785 üzenetére
Valószínűleg ezért nem véletlen lukacsos a táp felett a Fractal Design Meshify C Mini sem.
2-3 hetente át szoktam porszívózni a porszűrőket és nem sok port, szöszt szokott összeszedni az alsó porszűrőhöz a Seasonic Core GC 650W.
Következő gépházas matatásnál, akkor gyári ajánlásnak megfelelő irányba fog nézni a tápegység.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- iPhone topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-roller topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest