- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
robber4 #156699 üzenetére
HEC a gyártó.
Taiwan belső,de nem azt jelenti,hogy nem jó minőség.
Ha Japán kondis lenne nyilván többe is kerülne.
Taiwanese ELITE és Teapo Electronic
A Coil Whine csak akkor derül ki,hogy ha ki van próbálva.
Én a Phanteks (Seasonic) 850W Gold Revolt Pro tápot ami 12 év garis volt vittem vissza javításra,amit nem tudtak megcsinálni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
carlos78 #156695 üzenetére
Régebbi, kicsit silányabb, kisebb teljesítményű. A Hexa+ rendelkezik 2x4pin EPS csatlakozóval, ami a processzornak kell. Alaplap és cpu függő elég-e az 1x4.
384W vs 336W egyébként, szóval kevesebbet tud leadni 12V-on, amit kinéztél.Debrecenben nem találtam aprón jobbat nála. Milyen géphez kell, új nem jöhet szóba?
-
carlos78
csendes tag
Sziasztok
Fsp Hexa+ 400 tápom tönkrement úgy néz ki (bekapcsologombot áthidaltam és igy sem indul a gép, nagyon picit mozdít a ventin és vége.. szerintem zárlat, szerintetek?)
Van a városomban egy Fsp Hexa HE 400 táp használt szerintetek kompatibilis a vezetékezés meg a teljesítmény az eredetivel? Megvehetem? Miben különbözik?
Milyen tipussal NEM helyettesíthető? (Nem vagyok otthon benne)
Köszi aki segit. 🤞 -
robber4
aktív tag
Sziasztok. Valakinek tapasztalata van ezzel a tápegységgel? [link] Ezt szeretnék egy 4070 TI Super mellé . Csendes legyen ez a fő . És persze megbizható.
-
Sundesz
addikt
válasz
adamkaa777 #156676 üzenetére
Elég bőven, igen.
-
adamkaa777
senior tag
válasz
adamkaa777 #156676 üzenetére
Erre valaki ?
-
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156688 üzenetére
ha hibátlan akkor miért ne?
-
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156686 üzenetére
A Core jobb belsőt takar. 1 szinttel feljebb van. Megemlítik a Japán kondikat vele. 7év gari
A G12GM az alatta levő széria. 5év gari -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #156685 üzenetére
Bocs VGA!
Ez a táp!
-
Roland861010
veterán
-
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156679 üzenetére
Ilyenből ez van
ha a 12VHPWR kábelre gondolsz ezen nem lesz.
a 4060 karis is ha jól tudom az még 1x8 illetve 1x6 csatis
550W az ajánlott arra.1x PCIe 8-pin cables (adapter in box) OR
300 W or greater PCIe Gen 5 cable
Certain manufacturer models may use 1x PCIe 6-pin cable or 1x PCIe 8-pin cable. -
simauser
tag
Sziasztok,
Van egy ilyen gépem:
Intel Core i5-10400F processzor
ASUS Prime B560M-K alaplap
G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-16GIS memória
EVGA GTX 1660 SC Ultra Gaming
+ 2 ssd és 2 hdd, illetve 3 venti.
Zalman S2 ház
Táp: FSP HEXA+ PRO 500W tápegység (PPA5008500)Ebből a vga utódját keresem, jelenleg a Radeon 6750xt tűnik befutónak. A vga topikban, ahol érdeklődtem, azt írták, hogy a jelenlegi táp kb. elég, ami oké, de a neten találtak alapján eléggé a határeset lehet, és 650 watt körülieket ajánl az AMD is.
Érdemes lecserélni, és ha igen, mire? A keret 25-30 ezer.
-
-
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156679 üzenetére
Igen elég
-
Roland861010
veterán
Sziasztok
Hétvégén erre a 0 perces Tápra cseréli az eladó a "hibás" FSP tápot.
Seasonic GM 650A konfiguráció így fog kinézni a hétvégén már .
ASRock B760 PRO RS
I5 12600 K
RTX 4060
Kingston Fury Beast 16 Gb DDR5 6000Mhz.Szerintetek elég ez a táp?
-
Shadar
csendes tag
Sziasztok
A következő gépet raktam össze és nem tudom, hogy milyen tápot vegyek hozzá. Mivel amit kinéztem az a ASUS ROG Strix 750G 750W Gold Aura Edition, de a boltban azt mondták hogy nem ajánják mert a minősége nem valami jó, nagyon sok hiba van vele. Ti milyen tápot ajánlanátok.- INTEL Core i5-14600K 3.50GHz LGA-1700 BOX
- ASUS PRIME Z790-P WIFI
- ASUS TUF Gaming GT501 fekete
- KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR5 6000MHz CL32 KIT KF560C32RSK2-32
- RX 7600 vagy RX 7600 XT Videókártya
- WD 2TB Blue SN580 M.2 PCIe M.2 2280 WDS200T3B0E
- ENDORFY Fortis 5KB: 60 a limit. Tuningolni nem szeretném.
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok !
Adott az alábbi konfigom
Cpu: Ryzen 5 5600x
Lap: Mag B550 tomahawk
Táp Fsp Hyper m85+ 650
Amihez a mai nap érkezni fog egy 7800 xt ( ajánlott 700w táp )
Elegendő e a jelenlegi tápom full hd felhasználásra ? -
smisa
őstag
válasz
Rowon #156571 üzenetére
Szia,
Köszi
Végül hogy legyen tartalék és ahogy néztem ez is ajánlott kategória berendeltem egy FSP Vita GM 1000W remélem nem nyúlok mellé, elvileg holnap érkezik.
-
jeni
félisten
válasz
Milan86 #156671 üzenetére
Ha még akciós akkor a FSP Vita 750W GM Alza bolt. A Seasonic belsővel készült tápegységek drágábbak.
Moduláris 700-900W-ig
Picivel több. Van felbontott 53 ezer is de nem tudni miért lett bontva?
Más boltban lehet olcsóbb ez a modell. -
válasz
egera24 #156666 üzenetére
Elnézést, hogy közbeszólok, nem nekem szólt a kérdés.
A kettő darab 4+4 pin EPS csatlakozó akkor érdekes, ha extrém órajelhúzásban gondolkozol, vagy valamilyen sokmagos Intel szörnyeteget (pl. 14900K) akarsz a gépházba építeni. A 7600x vagy mondjuk egy 7800X3D (feltételezem játszol a gépen) NEM igényli a kettő darab EPS-t és igazából húzni se nagyon van értelme őket, pláne úgy, hogy az amúgy sokszor igen silány minőségű gyári forrasztás van az IHS és a lapka között. A másik az, hogy a 7800X3D-t igazából minek húzni?
Tehát én AM5-ön nem látom értelmét az órajelhúzásnak és mindkét processzor esetében az alacsony fogyasztás miatt nem látom szükségét a kettő darab EPS csatlakozónak sem.
De igazából nézzük is meg, hogy 4 pin mekkora teljesítményt tud leadni? [link]
8 pin is rated to safely deliver twice as much power as 4 pin for CPU power connectors, 288W versus 144W IIRC. There aren't any modern CPUs without significant overclocking where a 4 pin is not good enough, but it's also not difficult to find decent motherboards and PSUs that have 8 pins anyway.
Ezt írta az illető 2013-ban. Azóta már akad olyan processzor, ami felvesz ekkora teljesítményt, sőt... [link] Blender, vagy más olyan program alatt, ami minden szálon dolgozik teljes kihasználással, ott igencsak belekacsint a 300 wattba.
Visszatérve a mondanivalóm elejére, jelenleg 2024-ben a 8 magos Ryzen processzoroknak elég az egy darab 4+4 pin EPS csatlakozó és játékra ezek azok a processzorok, amik alacsony fogyasztás mellett kiemelkedő teljesítményt képesek nyújtani.
-
Milan86
tag
Üdv.
Adott egy B650 lap /// 8600G /// jelenleg gpu nélkül /// később 7800 xt nitro /// 2db M2 ssd
keret kb 40k , de ha sokkal értelmesebb van akkor 50-55. Nem tápon fogok sporolni.
Félmoduláris minimum kellene. Seasonic felé hajlok , eddig soha nem volt gondom vele, pedig beraktam már jó párat.
Van más kihagyhatatlan ajánlat esetleg?
Köszi. -
egera24
tag
-
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156663 üzenetére
Ott inkább majd a ventinél 3 pin-ról kell az egyik kábelét leválasztani mert a tápegységben 2 PIN van.
Van a YouTube oldalon és a neten,hogy gép használat nélkül hogyan lehet elindítani a tápegységet.
Jó minőségi 550W is elég oda. -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #156663 üzenetére
Amúgy ehez a konfigurácionak ti milyen tápot ajánlanátok?
ASRock B760 Pro Rs
I3 12100F majd jön egy I5 13gen.
RTX 4060
16 GB Kingston Fury Beast 6000Mhz. -
jeni
félisten
válasz
Roland861010 #156661 üzenetére
Ha a venti miatt van és ilyen hangot ad akkor érdemes egy Arctic 12 ventivel kicserélni . Lényeg,hogy 3 pines legyen. Ez a legolcsóbb megoldás.
Arctic P12 -
Roland861010
veterán
Helló
Lenne egy FPS Hyper 700W táp ami csak úgy fogta magát és a következő hangot adta terhelés nélkül.
Viszont ma már indulásnál is alapból zaj van.
Gondolom kuka!?
Erről a tápról van szó.
Garancia már nincs. -
jeni
félisten
válasz
egera24 #156659 üzenetére
Olvastam,minőségi korrekt tápegység.Azért van egy hátránya, annak akinek komoly alaplapja van és szeret tuningolni.
Vannak olyan alaplapok amibe nem 2x4 EPS van henem pluszban van 1x4 EPS vagy 1x8 EPS is. A 750W esetén el kellene bírnia akár 2x8 EPS használatot is.“A PCIe és a periféria csatlakozók száma kielégítő egy 750 W-os egységhez, de a Chieftronic nem biztosít második EPS csatlakozót, ami kár. A legtöbb csúcskategóriás alaplap és CPU egynél több EPS csatlakozót igényel, ami azt jelenti, hogy ez a specifikus tápegység nem választható, hacsak nem bánja, hogy soha nem használja ki teljesen a drága alaplap és CPU kombináció lehetőségeit.”
Akinek nincs plusz extra csatlakozó az alaplapján az 2x4 EPS kívül annak semmiben nem lenne hátránya ezzel a tápegységgel.
-
válasz
egera24 #156657 üzenetére
Alaplapot? Minden bizonnyal azt is, meg a hozzá tartozó processzort és videókártyát is. Lényegében, attól hogy Chieftec, ez egy igen jó tápegység és az előző topikgazda is előszeretettel ajánlotta itt az érdeklődő népeknek. A 750 wattos verzió így néz ki. Kettő darab PCIe csati a videókártyának, egy-egy különálló korbács tud menni a 7800 XT-be.
Itt lehet olvasni bővebben róla: [link]
-
jeni
félisten
válasz
HaZsolt #156654 üzenetére
Nincs reklámozva.
Pont a tetején levő címkét nem látni.
Platinum,ATX 3.0, Japán kondis.
Elsőre jól hangzik.
Gondolom ok az,hogy nem adnak 5 év több garit ehhez. Több helyen csak 2 - 3 év.
Fehérben utóbbi időkben sokan kerestek ilyen tudásút.
Van ilyen is. Thermaltake Toughpower GF3 1000W
GF1 a korábbi kiadás az CWT belsős, a GF3 is CWT belsős
Amire rátaláltál a netten nem nagyon van tesztelve,boncolgatva,ha az is CWT belsős akkor az jobb is lehet még.Kérdés az a ATX 3.0 PCIe 5.0 itt korábbi kiadást jelöl-e (raktári elfekvősek?),mert elvileg már a ATX 3.1-t kéne forgalmazniuk.
-
HaZsolt
őstag
Thermalright Tp-1000-res modell nem látom, hogy ajánlott lenne. Pedig 60 e körüli áron mozog, 1000 W és platinum. Van valami gond vele?
-
válasz
egera24 #156651 üzenetére
Szia,
Szerintem nem a legjobb választás az a táp. A géped összesen kérni fog a falból 300-350 watt körül. Részemről:
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 750W 80 PLUS Gold (GPU-750FC) - 36k
Cooler Master MWE 750 Gold V2 750W 80 PLUS Gold (MPE-7501-AFAAG-EU) - 37k
ENDORFY FM5 Gold 750W 80 PLUS Gold (EY7A008) - 41k
Deepcool DQ750-M-V2L 750W 80 PLUS Gold ~ 41k
FSP VITA GM 750W 80 PLUS Gold (VITA-750GM) - 43ka tápegység mellé mindig jár tápjábel?
Amik nekem voltak eddig, azokhoz mindegyikhez adtak. A jótállás kitér arra is, hogy a tápegységet csak a saját kábeleivel használhatod.
-
egera24
tag
Sziasztok,
7800xt és 7600x mellé ezt a tápot szeretném venni:
Seasonic 80 PLUS Gold G12 GC-750W (G12 GC-750)
Ha megnézem a seasonic oldalát: https://seasonic.com/g12-gc/Itt azt írja, hogy 1 csatlakozóhoz 3 kábel van pcie csatlakozásra. Mivel a kártyához két csatlakozó elég, a táp kiszolgálná.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez a táp megfelelő választás e hosszú távon? Max 40 eFt-ban gondolkozom, de minimálisan rugalmas vagyok az indokok tekintetében.
Köszönöm előre is.
-
-
cucka
addikt
válasz
FireFox1996 #156645 üzenetére
Az a jele, hogy terhelés alatt lekapcsol. Régen a vargáné tápoknál más jelek is előfordulhattak, pl. amperszag, füstölés, stb
A 7800xt nagyjából 260 wattot fogyaszt.
A procid asszem gyárilag 88W PPT limittel érkezik.
A tápod a be quiet weboldala szerint maximum 570 wattot képes leadni 12 volton.Ha a többi fogyasztót is hozzáadod, meg még egy kis szopófaktort rászámolsz, akkor is az jön ki, hogy ezt bírnia kell a tápnak.
-
válasz
bluemirage #156647 üzenetére
értem, hogy mit írtál / írsz. De semmi nem garantálja, hogy 10 év gari alatt valami nem adja be a kulcsot és visz magával amit ér. Érted. Abban az időben ez a Corsair is minőséginek számított, nem is volt olcsó akkori viszonyok között.
De maradjunk akkor a jelenben. Veszek most egy felső kategóriás tápot, 10 év garanciával, 50-100 E-ért. 10 év 1 naposan dobjam ki vagy sózzam rá valakire csak mert lejárt a garancia (+ ugye megúsztam, hogy az addig használt konfigokat nem nyírta ki...).
Értem, értem, fogyasztói társadalom, elektronikai eszköz, kiszáradhatnak a kondik, stb.. vagy "nem arra tervezték, hogy eddig kibírja". Te mint tapasztalt ember, jelezted, hogy ez már egy ketyegő bomba. De akkor hol a határ? Ajánlott üzemóra? Érted? -
A tápod 18 éves, nem 5! Minőségi tápokra ma már 10 év garit adnak, de 20-at még azokra sem. Ezért írtam, amit írtam.
Ennyi idő után az üzembiztonsága már lecsökkent. (és még udvarias voltam) Aztán, hogy szépen hajtja-e majd álomra fejét, vagy magával visz emlékbe valamit a konfigodból az örök vadászmezőkre... az majd kiderül. De egyre közelebb vagy vele a bizonyossághoz. -
válasz
bluemirage #156610 üzenetére
Nem gondolnám, hogy így lenne. Vagy csak simán ki kellett volna dobnom 5 év után, mert biztos ami tuti, "nehogy baj legyen" alapon?
-
FireFox1996
őstag
Beraktam a Radeon RX 7800 XT kártyát a gépbe, Be Quiet 600W Gold táp mellé. Furmarkkal nyomtam 1 tesztet, MS Flight Simulatorral is mentem egy kört. Semmi rosszat nem tapasztaltunk.
Kérdés: mik a jelei annak, hogy kevés a 600W-os táp? (Ryzen 5700G) -
SpZ
senior tag
Sziasztok, jelenleg egy Thermaltake Toughpower 650 tápegységet használok.
Tervezem a gépet fejleszteni és érdeklődnék, hogy szükséges-e a cseréje.
Tervezett gép:
i5 13400f ; RX 6600 8GB ; 1 db M.2 SSD ; 2 db sata SSDKöszönöm a segítséget
-
Land
veterán
válasz
CriticalHit #156637 üzenetére
FSP-re kértem készletfigyelőt.
Esetleg aprón nincs tuti vétel?
-
jeni
félisten
válasz
BigBear #156638 üzenetére
Erre mondják gyártói garancia
Amúgy ott kell leadni ahol lett vásárolva. -
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit #156637 üzenetére
Én is éppen nezegetem, de a Kazy kemény 2 év garja (még ha nem is valószínű, hogy tönkremegy) vicc.
Emag-on láttam Enermax 850 D.F.X-et 39-ért, de valahogy nincs bizalmam. Régen jók voltak, de az elmúlt evekben eltűnt errefelé, teszteket se nagyon látok, ventipanaszt, elhulló tápot igen.Ráadásul ahogy nézem, közvetlenül Enermaxtól jön, vagyis akármi van, emag széttárja a kezét.
-
jeni
félisten
válasz
theuprising #156634 üzenetére
Alza és Ipon kapható még
Viszont a 12V-2x6 VGA kábellel kell majd adapterezni amit mellékelnek a VGA-z ha Corsair RM1000X vennéd ismét az NVIDIA 4070Ti Super-t.
AMD oldalról nem kell adapterezni még egyelőre.LAND
1000W most
850W most
750W-860W köztiek akció nélkül
legolcsóbb 750W ATX 3.0 ami nem moduláris
Esetleg ez? -
theuprising
tag
Sziasztok!
Tápot vennék haver új setupjához, de annyira széles a skála felhozatalban, hogy nem tudunk dönteni. 80k környékén húzná meg a végét, moduláris 1000W-osat szeretnénk, low load zero rpm & ATX3 támogatással. Mit ajánlotok?
Pl Asus TUF Gaming 1000W-ról lemondtam mert sokan kommenteltek róla, hogy heavy load alatt baromi hangos.
Nekem jelenleg Corsair RM1000x (2021) van, de az nem ATX3-as, és ha jól láttam nem is kapható. Pedig marhajó tápnak tartom, heavy load alatt sem hangos, zero rpm.7700x, 4070 Ti Super mellé menne (tudom ez a vga nem kér ezer wattot, de hosszútávra venné és a nem cserélnénk tápot pár év múlva ha esetleg 5070-re váltana)
-
jeni
félisten
-
jarlax
tag
válasz
CriticalHit #156630 üzenetére
Köszi szépen
-
jarlax
tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépembe ezek vannak, i7 14700k CPU, 32GB DDR5, RTX3070Ti, 2 db HDD és 2 db SSD M2, valamint 3 db ház venti, amiket egy Corsair TX650 tápegység szolgál ki. Ha lecserélem a VGA-t egy RTX 4070Ti Superre, elég lesz szerintetek a 650-es, vagy eleve vegyek egy nagyobbat (850 körülit)? Nem szeretnék ott szembesülni, hogy nem elég. Papíron szűkesen elég lehet, de ti jobban tudjátok mit mutat a gyakorlat. Előre is köszi a válaszokat. -
jeni
félisten
válasz
FireFox1996 #156625 üzenetére
Straight Power 12 Platinum 850W
FIRSTSHOP
Quaziscomp
72 ropiért 10 év garival -
válasz
FireFox1996 #156623 üzenetére
Már most is javasolt inkább a 850W-os, de a 750W-el is elmegy még gond nélkül.... most.
Azt neked kell tudni, hogy mit hoz a jövő.
De amikor írtam... én a Straight Power 12-re gondoltam, hirtelen nem is tudtam, hogy még kapható a 11-es sorozat ebből.Mondjuk azzal sincs gond.
-
jeni
félisten
válasz
FireFox1996 #156623 üzenetére
Az plusz 100W és a plusz 5000Ft nem oszt szoroz 10 évre.
A Firstshop és a Quaziscomp 10 év garival 72ezer Ft max.
-
FireFox1996
őstag
Akkor legyen Straight Power 12 750W 80 PLUS Platinum (BN336), ráadásul 10 év garit is kapunk
Ki tudja, hogy 5 év múlva mi lesz, kell-e ATX 3.0, PCI 5.0...
Kérdés, hogy akkor elég lesz-e a 750W ?! -
jeni
félisten
válasz
FireFox1996 #156621 üzenetére
A bizalom miatt inkább a BQ tápnál maradnék.
A Straight Power 1 szinttel feljebb feljebb van jobb belsővel de korábbi kiadás.
Ha nem fontos a ATX 3.0 és a 12V-2x6 (Nvidia) kábelezés akkor a jobbikat venném a Straight Power-t. -
FireFox1996
őstag
válasz
bluemirage #156620 üzenetére
Köszi az infót!
ÁK szerint 850W Pure Power, és Straight Power egyárban van mind2, kb 55e ft.
Ha nem Be quiet táp, de a csendesség fontos (a megbízhatóság mellé), akkor melyik az ajánlott? -
válasz
FireFox1996 #156618 üzenetére
Korábban pont írtam... a lényeg, hogy ha ragaszkodsz a BQ-hoz, ami egy középkategóriás, de a neve miatt egy kicsit túlároztt, de valóban halk megoldás, akkor ott legalább Pure Power legyen. A Straight Power nálam már felső kategóriás, full japán kondis.
A System Power alacsony energiaigényű... kis irodai, internetezős gépekbe való. Kb. oda tervezték a Budget vonalra, ahol a konfig teljes árához képest kell egy arányaiban olcsó táp.
Egy Gamer gépnél a tápnak illik ár/érték a konfighoz passzolni. Bár ezek inkább már inkább szemléletbeli dolgok. Így sokak számára szubjetívnek tűnhez.
Egy Gamer gépet nem rakunk gagyi házba és nem rakunk alá Vargáné és TSA szintű tápot... (ha nem ismered, akkor fiatal vagy) -
FireFox1996
őstag
Kellene egy min 650W-os táp a Radeon RX 7800 XT-hez (Most Be Quiet! 600W Pure Power 11 80+ Gold van a gépben, kártya még nem érkezik).
Gép paraméterei röviden: Ryzen 5700G (ez később le lesz cserélve majd 5700X3D-re) 1 db M2, 2 db SSD, 1 db HDD, B450 chip.
750W vagy 850W-os Be quiet tápot nézegetek (ezt a típust használom tízenvhány éve, és ebben bízom, csendes is).
Kérdés: Ezek a Be quiet! típusok közül melyik az ajánlottabb 60e ft alatt? (moduláris nem szempont):
System power / Pure power / Straight power -
Swiftmendi
tag
válasz
bluemirage #156611 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Végül a Seasonic Focus GX-850 mellett döntöttem
-
plexi
tag
Kettő közül melyiket vennétek? Amennyiben egyiket sem, úgy mit?
Seasonic Focus GX-1000 ATX 3 (2024)
Super Flower Leadex VII Gold 1000WA fehér ház miatt még ezt néztem de ez csak C opció tényleg:
ASUS TUF GAMING 1000 W Gold White Edition
-
válasz
Swiftmendi #156604 üzenetére
Még egy ATX3 ajánlható és 80 ezerig belefér, csendes és jó táp.
be quiet! Straight Power 12 850W 80 PLUS,
Multirail, azaz többágas. De lehet, hogy kapcsolható.... azaz egy ágas is tud lenni.Sajnos a HUF/EUR árfolyam miatt a tápok árai megindultak felfele.
-
Erre.... másokat idézve: Low priority esetén nem probléma, ha a táp necces, vagy öreg és így a konfig működése már nem garantálható. Ezért low priority unit. A házadat nem fogja ettől még felgyújtani. De aztán, ha beüt a pukk.... akkor se legyen sírás egy low priority PC esetén!
-
jeni
félisten
válasz
Swiftmendi #156606 üzenetére
Nem rég jelent meg új típus már 3.1 ATX
Az ajánlás a listában nem frissülnek. -
válasz
Ilyen hosszútávon atx3-as és 850-es tápban gondolkodnék.
A jeni által említett FSP VITA-n kívül szóba jöhet még:
ATX 3-as Seasonic Focus GX-850
Figyelj, hogy a linkeltet nézd, mert van belőle ATX 2.4-es is. Az 8-10 eFt-al olcsóbb, de hosszabb táva és főleg ott ahol dVGA hosszabb távon változni fog... jobb már most az ATX3. Szerintem optimális választás a 850W. En nem látom bele az 1000W-ot. -
jeni
félisten
válasz
Hello
A 14 év az elég szép idő.
850W vagy ettől felfelé ATX 3.0(1) tápot néznék min amiben a 12V-2x6 kábel már 600W.
Az Alza most lehet még akciós a FSP ViTA GM1000W.
Van most akcióban náluk a VITA GM850W is.
Ma már nem lesz olyan amit 14 évre is tervez a gyártó.
Fogyasztó társadalom van. -
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
14 év után eldurrant a 600w chieftec tápom(remélem csak a táp).
1 éven belül tervezek config upgrade-et így ahoz mérten szeretnék új tápot.50-80k huf
moduláris
phanteks eclipse p500a házban lesz(alsó tápos)
AMD 9800x3d vagy 7800x3d illetve RTX 4070 vagy 5070 (esetleg a super változatuk, de azt még nem tudom hogy az miben más)
Alaplapot még nem tudom -
Blaster
junior tag
Szóval a teljes konfig ez lenne:
ENDORFY Arx 500 ARGB
ASRock B650M-HDV/M.2
AMD Ryzen 5 7600
32 GB G.Skill Flare X5 F5-6000J3038F16GX2-FX5
Sapphire Nitro AMD Radeon RX 6700 XTKésőbb pedig 7800X3D + valami komolyabb videokártya. A kártya az egyedüli, ami megvan, azért az kerül bele most. De nagyon hajlok arra, hogy megrendelem az FSP VITA GM 750W-et (így is lemaradtam ezzel most már az akciókról), a Seasonic sokkal drágább lett.
-
MM
őstag
válasz
Valkűr #156601 üzenetére
Pont most rakok majd össze egy "családi" gépet, most integrált VGA, de a jövőbeli bővíthetőség jegyében + ár/érték arány egyértelműen a 750W tápok a nyerők.
Ezen belül az NZXT és az FSK Hydro K volt versenyben.
Nálam a Hydro K nyert.Az ok: NZXT jobb belső, de drágább és hangosabb. Ha halk(abb) táp kell, ráadásul ATX 3.0, akkor az FSP nyer. (Vagy lehet a leghalkabb + legsz@rabb belső a BeQuiet ebben a 25K ársávban...
)
-
Valkűr
addikt
az NZXT esetében nagyon hatékony a bronz széria is. A C750 hatékonyabb mint néhány gold minsosítésü, az egy nagyon jól sikerült táp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike 1.6
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged