Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rottweiler89
senior tag
CWT (Channel Well Technologies) bél, Chinese Chengxing Electronic kondik. Nem egy nagy was it das, de ennek a konfignak bőven elég.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
jeni
félisten
moduláris és félmoduláris 550W-ig Oaziscomputer
Be Quiet! Pure Power 10 500W CM
moduláris és félmoduláris 550W-ig Alza
A Seasonic Gold Focus sorozat =ezekre 10év gari
-
Graphics
Jómunkásember
Sirtec belsos tap, 80+-os ha jol remlik, ket agas felepites van, max ha kesobb nagyobb bovitest tervezel akkorvegy egyagas tap jobb valasztas
Pl:
Super Flower 450/ 550
FSP Hyper 500
FSP Raider 550Ha nagyobb a keret Seasonic vagy XFX tapok.
En ha bevalt eddig a CTG akkor nem bantanam, max ha esetleg a csaladban mas gepeben cserelnel tapot, akkor oda tennem a CTG-t es magadnak a fentiekbol egyet.
@Ribi: PCX es iPon is az FX Bronze-t szallitja, ez van itthon forgalomban.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Szerintem ilyen terhelés mellett az 5-6 év nem irreális elvárás tőle, én évente egyszer kifújom a kevés port a tápomból, biztos ami biztos Tehát ne aggódj, nem lesz vele gond.
(#54531) ReFleXx: Látatlanba is azt mondom hogy röhögve vinni fogja, főleg ha 350PNF/APN a típusa, az utóbbinak 80+ a hatásfoka.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Ribi
nagyúr
Sőt, rosszul mondtam mert az I3 az inkább I7 2 magos verziója, mert abban is van HT.
Ahol ténylegesen ki van használva a 4 mag, ott az X4 kicsit erősebb, de amúgy i3 sok helyen elveri.
Attól függ mire kell. Általában x4 is elég, i3 is.
Durva VGA mellé kell i5 vagy i7. Játékok alá felesleges az i7, mert a HT sokszor csak bezavar.
Rendernél meg mint említettem kb 10%ot hoz.
Aki ilyet kijelent, hogy AMD szar, az hülye és elvakult. Másnéven Intel fan. -
Sixty21
aktív tag
Oda is figyelek rá rendesen. Gépet vissza raktam alapra amit csak lehetett. Nem ám megerőltetem azt visz mindent mert nem hinném, hogy tele lenne minden jó védelemmel. Azt sem tudom mennyi lehet a tényleges teljesítménye ennek a "dögnek".
FSP 400 volt az előd de 3 év után megadta magát. Szóval ez meg kéznél volt[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Winne
nagyúr
-
M107
addikt
Bár lehet, hogy csak a védelmek dolgoznak a tápban, ami nem elképzelhetetlen.
hisz azért vannak, bár kicsit fura,hogy ha beindul a gép s pont az Usb-k nem mennek sehol sem az ismerőseim gépein sem.Lehet hogy az 5V ág védelme szól be akkor, nem vagyok táp guru ezt itt a nagy mesterek majd jobban tudják bár egyiktől anno halottam hogy ez rejtély, s általában ilyenkor az alaplap hülyül meg 1 indításra, vagy addig még lenem húzod róla a tápot
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
-
04ahgy
nagyúr
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Nem feszel alul semmi semmit. A CTG 500-80P táp 10W...500W közötti terhelés között közelítőleg azonos feszültséget ad le.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
Giii
senior tag
Mivel konfigosan vettem,és azt mondták ha valami mégegyszer megadja magát akkor kicserélik a tápot.Cserélve lett a kártya 6970-es elvileg BGA hibával.Érdemsebb kinyírni a tápot sztem és csak akkor a futár kell kifizetnem minthogy maceráskodjak vele.Lenne amásikba,betenném ezt a hulladékot... azon csak netezünk...
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
M107
addikt
Tegnap csináltam egy nagy nagy hülyeséget mert értelme az nem volt.
Tápot cseréltem:
A 4 Hónapos hibátlan CHIEFTEC CTG-500-80P egy FSP AURUM CM 550W-ra
Az Cifit se használtam ki de az 5 év gari valahogy .....
Jó nagy marha vagyok ,de így legalább 5 évig nem kell tápot cserélni, s bármilyen 1 vga kártyás rendszert a HD 6 sorozat végéig ellát árammal s a többi komponest is.UI:
A CHIEFTEC-ket 4hónaposan oda adtam 8000 ft (jó tudom hülye vagyok s a 2 év garival együtt)
Az Fsp 31280 Ft hozták Bp-ről.
A mostani config:
Athlon X2 II 250, Gigabyte GA-M720-US3, 4Gb DDR-2, HD Sapphire 5670 512MB GDDR5, Samsung SH222A Plextor 880SA, Samsung 1TB Samsug 750 Gb, Samsung 320 Gb Usb Vinyó.
Ez lesz jobb video kártyával (Hd .... ) még nem tudom s proci +alaplap, (ezt sem tudom az alaplap Gigabyte) 8 Gb ddr-3 memó
+ 1db 2Tb Samu vinyó (belső) és 1 db Samu M2 TB vinyó (külső)[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
3.Aragorn
addikt
Középkategória, de nem gyenge. Megbízható, jó táp, csak vannak a piacon jobbak is, leginkább sokkal drágább pénzért....
Jobbat értsd: Igényesebb külső kivitelezés (kábelezés, venti, stb)
Léteznek jobb hatásfokúak is. Pl a 80+gold, platina tápokra gondolok.
És végezetül belsőre is vannak komolyabbak, de az nem azt jelenti, hogy ez gyenge, vagy gagyi lenne!Nem véletlenül különösen ajánlott. Ebben az árban nemigen kapni jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
FSP Aurum Gold 400W Ketté van osztva a 12 voltos ága, de:
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Van olyan amelyik 10+ évet, és van ami pár hónapot. Ezt előre nem lehet megmondani. Az a CTG teljesen jó, valószínűleg továbbra sem lesz vele gond.
HGyu
-
vzsryl
nagyúr
Nézz másik boltot. A disztribútor 3 évet vállal rá.
Egyébként a HD6970 miatt elfogyhat a 12V-os ága. Egy hatmagos CPU TDP-je átlagban 125-130W szokott lenni. A HD6970 Powertune-al képes 300W-ot benyelni. Így már ki is futsz a 400W-ból, amit a CTG-500-as tud. Szóval inkább CTG-550-et javasolnék ehhez az összeállításhoz.(#18170) Jim-Y: Én erre reagáltam: "estleg egy Hd 6970 is belekerül + egy 4 vagy egy 6magos amd proci"
Vagy nem erre kellett volna?[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MasOyama
őstag
Hát az a baj, hogy nagyon ritkán csinálja, de már egyszer összeomlott úgy a rendszer tőle, hogy újra kellett rakni a gépet, ami igen idegesítő, mert 1 nap. (rengeteg saját beállítás van)
Hogy tudom akkor kiszűrni, hogy mivel lehet a gond?
PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
M107
addikt
Az előző hozzászolásomhoz:
A 3 belső vinyó nem állt le gondolom a 12V ág miatt (Energiagazd.. Usb szelektív leállítás kikapcsolva merevlemezek soha nem állnak le)
Lehet hogy 5V nem adta le tartósan?[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Én is megerősíthetem, hogy át akart vágni, unokatesóm gépében pont egy ilyen HKC csoda volt, vagyis 3x, mert kettő tönkrement, éppen a harmadik ugyanolyat nyúzta amikor szemrevételeztem a konfigját, még aznap elhasalt a 3. is, szerencsére a boltban kicserélték, egy CTG-500-80P lett belőle, azóta nincs gondja a géppel.
-
portologus
csendes tag
Én csak annyit kérdeznék hol vetted, mert oda nem mennék átba**atni magam?
Ui.: az a táp szerintem bármely 1 VGAs rendszert elvisz, azokat is amiket leírtál simán, de majd valaki hozzáértőbb is nyilatkozzon
Ui2 : a teljesítményét úgyképzeld el hogy nekem a 600wattos ugyanilyen szériát ajánlották 2 VGAra, 4magos procira, pedig az dupla fogyasztás.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=portologus&submit=
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Asus ROG Strix 850W G (850W,GOLD)
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest