Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
-
szente
addikt
hali
egy FSP 400W FSP400-60GHN el tudja látni elég árammal az alábbi proci vga párost?
AMD Phenom X2 @ X4 B50
Sapphire 4730 512Mbkicsit elbizonytalanított,hogy a vga 2 tápcsatlakozót kér...
üdv.
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Az ADATA hm 650-et szemeltem ki a jó ára miatt, egy 2500k-t és egy 6970-et kell meghajtania. Később vennék még egy 6970-et, gondolom elbírná. De mivel csak két pcie kábel van rajta, még kettőt úgy kell összefogdosni. Ez megoldható? Néztem átalakítókat, de akkor már 4 molex kell. Gondolom nem véletlenül nem találtam pcie -> 2x pcie kábelt.
Inkább nézzek drágábbat, ha 4 db 8 pines is kellhet?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Imi91
aktív tag
válasz Tomi_Sci #11409 üzenetére
Ha az a gondod, hogy atól félsz nem bírja el a 4-pines molex a 2x4 pines elosztást akkor nyugodj meg mert bírni fogja am van a tápon egy olyan, hogy hány vattot tud leadni max a 12v-os ágra meg az 5,0-v-ra legfejebb megnézed de szerintem simán megy.
Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)
-
Szajo
őstag
Sziasztok! Egy nagyon alapos, hozzáértő segítséget szeretnék, persze gondolom ezt meg is kapom, hisz ez a PH egy ilyen hely
Szóval:Táp újítás előtt állok, videó kártya vétel miatt.
Mostani konfigom megtalálható a profilomban
Most úgy tervezem, hogy veszek egy tápot,+2gb ramot, meg egy ATi HD6870 1GB videókártyát...
Szóval szeretnék erre egy viszonylag "olcsó", minőségi megbízható tápot, hosszú távra, ha esetleg vennék 4magos procit azt is bírja kártyával együtt.Segítségeteket köszönöm! Több tipp is jöhet, hogy azért tudjak vacilálni az árak/márkák között!
Nagyon köszönöm még egyszer aki segít!
-
Khaal
őstag
Egy Seasonic S12 380W-s tápom van (SS-380HB, ha minden igaz), mit gondoltok elbírná a gépet ha lecserélném a HD4870-esem egy HD4870x2-re?
GA-MA78GM-S2H alaplap, Phenom II X3 710, 2x1GB 800mhz DDR2, WD5000ABPS HDD, Sony AD-5200S optikai és 2db 12 cm-s ventilátor van benne, tuningot nem tervezek.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
400-500W között nézelődj itt: [link]
Először a különösen ajánlottakat tekintsd meg. A lényeges információk fel vannak tüntetve. Csak el kell döntened, hogy mire van szükséged. (modularitás, fekete szín, kábelhossz, halkság stb...)(#11412) Khaal: Teljesen csúcson hajtanád a tápot, ami nem egészséges hosszú távon. De az is lehet, hogy lekapcsolna. Nagyon erős táp, hiába 380-as, de ez már sok lenne neki. Csere javallott, legalább 500W-osra, pl Seasonic S12II 520.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Imi91
aktív tag
Én Fsp és Cheiftec tápokat ajánlom a figyelmedbe valamint még a Gigabyte-ok elméletileg fsp belsővel készülnek szóval azok is jók teljesítménybe olyan 500W körül nézelődj szerintem.
Khaal: Igen igaza van vzsryl-nek a tápt nagyon leterhelnéd szinte a maxon menne sőtt még szerintem túl is terhelhetnéd, a tápot szerintem mindenképpen cseréld le egy 500W körüli tápra azzal már nem igen lesz gondod
-
Tomi_Sci
őstag
Továbbra is pcie 8 pinest szeretnék csinálni a molexből, előtte végül is mindegy nekem, hogy mi van. Ha átalakítózok, a fogyasztás csak simán hozzáadódik a 12 V-s ághoz, ugye? Az ilyen molex -> pcie-n az 5 V szerintem be sincs kötve.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Imi91
aktív tag
válasz Tomi_Sci #11415 üzenetére
Akkor erre gondolsz Itt a link am hát jaja hozzá adódik a fogyasztásodhoz nem tudom gondolom én is, hogy csak a 12V-ot használja.
-
Szajo
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tomi_Sci #11415 üzenetére
Semmi akadálya. Két molex-ből csinálj egy PCIE8-ast. A kártyához kapni fogsz átalakítót.
(#11418) hunkryo: Azért linkeltem a táblázatot, hogy onnan válogass. És azért csináltuk, hogy megkönnyítsük a dolgotokat, továbbá a mi dolgunkat is. Írtam, hogy 400-500W között nézelődj. Van szűrő az oldalon. Ha találsz egy számodra megfelelő darabot, akkor rákeresel árgép-en, és eldöntöd megér-e annyit neked. Csak ajánlott tápok adatait vittem fel, szóval mellényúlni nem tudsz.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz vzsryl #11419 üzenetére
Köszi, mondjuk így eltűnik az összes molex.
Most nézem, hogy a hm 650 és a 750 között a különbség, hogy a nagyobbhoz 4 pcie kábel jár. A 650-esnél is be lehetnek kötve a csatlakozók? Mert ha igen, sokkal egyszerűbben meg lehet oldani, két "házi" kábellel.Az oldallal kapcsolatban: Vmi nem oké, mert a HM 650-nél "3x molex" van. Ha a kábeleket írjátok, akkor 2, ha a csatlakozókat akkor 4. A satánál is 2 van, ami a kábelszám, de a többinél szerintem csatlakozó van feltüntetve, akkor ez 6. És van egy Floppy is az egyik molex ágon. Ez lehet igaz az 550-esre is, azt nem ellenőriztem.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Bloodaxe
aktív tag
Hellósztok. lenne egy pc, ami mellé nem tudom milyen tápot lenne érdemes venni.
ami fontos: i5 2500 (nem K),Asus p8h67I (MiTX), Msi GTX 480. kéne valami erős, megbízható, de relatíve olcsó tápocska ezek mellé, ami egész halk. Viszonyításképpen(a cx500-om elég hangos szerintem). A pc még csak elméletben létezik, egy mini Gamer gépet raknék össze radikálisan kis méretekben előre is kösziÜdv: Zsolti
-
Szajo
őstag
válasz Bloodaxe #11423 üzenetére
"Szia!
400-500W között nézelődj itt: [link]
Először a különösen ajánlottakat tekintsd meg. A lényeges információk fel vannak tüntetve. Csak el kell döntened, hogy mire van szükséged. (modularitás, fekete szín, kábelhossz, halkság stb...)"A válasz pár hozzászólással előtted rejlik
Én is hasonló gépet újítok mint te, így nekem is ezt ajánlották![ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Egy kis érdekesség: powerlab.vn
Egy ázsiai oldalon(nem tudom, mennyire megbízható oldal) megjelent egy új FSP SAGA táp. (SAGA-450) 29/04/2011 dátum.-fekete
-nincs power kapcsoló
-nem APN, mint a SAGAII, hanem , ha jó a tippem FSP HHN. Szerintem a GHN bél 230V "only" verziója, mint az EPN-nek az APN, vagy a GLN-nek a HLN)
-a 450 a nevében peak, valójában 400Wventilátor,csatlakozók,kábelhossz a linkben. Ugyanitt FSP Hexa 500W tesztféleség. (nem tudom, mennyire megbízható oldal)
Lehet, ez a fekete SAGA sosem ér ide, csak gondoltam érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
ELOLVASTAM az első hozzászólást, ennek ellenére kellene egy táp ajánlat nekem 400W felett.
Köszike!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
10e alatti kategóriában mit szóltok a be quiet! System Power sorozatához?
300W - BN080
350W - BN081 -
MMIX
addikt
válasz Virág et. #11430 üzenetére
be quiet! System Power
Az az egy biztos, hogy valamilyen FSP elektronikás táp.
Kevés csatlakozó, és nem túl "acélos" +12V erő, 300/350W nincs pci-e csatlakozó.
Gyári típusnevet Google-val rákeresve egy Be Quiet! Pure Power szerű táp jön elő.
Valami nem stimmel. S6-SYS-UA-350W (System Power 350W)
Egyébként a Pure Power tápok is 10-11ezer Ft., és venni is lehet őket. Ez a System Power sorozat ritkaság és rákeresve nekem nem egyértelmű, hogy mit tudhat.
Gyári oldal szerint címke és netes találat eredménye eltérő lett nálam. Ha a gyári érték stimmel, akkor valamilyen integrált géphez használnám. Én a Pure Power L7-t választanám, ha már olcsóbb kicsi Be Quiet! . 10e alatti kategóriában, inkább FSP HEXA 400W, ha halkabbat keresel a Hexánál akkor Be Quiet! Pure Power, vagy Be quiet! Straight Power BQT E6, de ez már 10ezer fölött.S6-SYS-UA-350W gyári oldal szerint +12V 240W
S6-SYS-UA-350W Google szerint +12V 300W ??[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Tomi_Sci #11422 üzenetére
"A 650-esnél is be lehetnek kötve a csatlakozók?"
Pontosan melyik csatlakozó bekötésére gondolsz, és pontosan hova?(#11423) Bloodaxe: Hali!
ADATA HM-550.
(#11424) hunkryo: A HD6870 kb. fele annyit fogyaszt, mint a GTX480. Tehát kevés a 400-500W közötti táp. Illetve elég lehet, de teljes terhelésnél nem lenne optimális a táp igénybevétele. 500W feletti kell már oda.
(#11425) MMIX: Az ilyen "korcs" hardverek általában csak Ázsiában érhetőek el. Szóval nekünk nincs sok közünk hozzá.
(#11426) Hegyirabló: Szia!
Akkor olvasd el még ezeket is:
-Az ideális tápegység kiválasztása
-Tápajánló Táblázat(#11429) Khaal: Ahhoz bőven.
-
Hegyirabló
veterán
válasz vzsryl #11432 üzenetére
Szia!
Köszi, az elsőt nem vettem észre!
Elolvasom azt is.
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Virág et.
senior tag
Köszönöm a választ.
Egyébként azért linkeltem a gyári oldalt, hogy ne kelljen guglizni . PCI-E csati tényleg nincs rajta. Én egy nagykerben találtam, gyorsan kellett valami megbízható táp egy Acer gépbe és a név és az adatok alapján ezt választottam. Halk, jól néz ki , de túl sok infó nincs róla a neten (a gyárit leszámítva). Ott van letölthető pdf is.Nekem az a furcsa, hogy 300W és 350W modellek között csak a két 12V ágban van némi különbség, de az is érdekes: mindkettőnél az ágakra külön-külön 18A ír, de összegezve a 300-asnál 18A, a 350-esnál meg 20A szerepel (216W illetve 240W feltüntetésével)...
-
balpis
őstag
-
Reibek
senior tag
Hali!
Vettem még 2 hónapja 1 Raidmax RX-1000W Power Vikinget ment 1 hónapot majd olyan hiba jelentkezett hogy éktelenül síkit tücsök ciripeléshez hasonló a második hiba hogy amikor bármi videókártya igényes dolgot elindítok pl: 3dmark11 vagy simán elindulna a játék újra indul. Ezekkel a panaszokkal elvittem a szervízbe. 1 hónapot tököltek vele ma haza hoztam és mintha semmit nem is csináltak volna vele!
Kérdésem ha én holnap vissza megyek lebaszom az asztalra akkor megint elviszik "szervizelni" vagy mondhatom azt hogy hadjuk a francba kérem vissza a pénzt? -
Reibek
senior tag
Ja és megjegyezném hogy egy nem épp megbizható Lcpower 550W-os táppal úgy hogy átalakítóval volt megoldva a GTX 460-as ellátása ami szintén nem egy életbiztosítás simán ment a gép!
-
smk17
tag
Mi a véleményetek FSP HEXA tápokról .
Semmit nem találtam róla . A Prohardveren is csak annyit írnak róla , hogy majd tesztelik .
500W 10500 Huf-ért szerintem megérte .
Csaktán nem annyira butitott -
vzsryl
nagyúr
válasz Reibek #11436 üzenetére
Hali!
Tehát a ciripelés csak 1 hónap után jelentkezett?
Általában a ciripelés azonnal elő szokott jönni, mert a táp nincs jóban az alaplapi vagy a VGA vrm-el. Ha szervizben a szervizes alaplappal vagy VGA-val nem reprodukálja a hibát, akkor visszaadják, hogy Te vagy a helikopter. Sajnos ez egy ilyen dolog, nincs rá orvosság.
A pénzedet megpróbálhatod visszakérni, hátha szerencséd lesz.
Az LC Power valóban veszélyes. Nem mernék rákötni egy ilyen értékű gépet.(#11438) smk17: Használd a keresőt!
Jó minőségű, FSP APN bele van. Azért ilyen olcsó, mert low-end kategória. Még a 80+-os plecsniért sem fizettek, pedig meg lenne hozzá a hatásfoka.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Reibek
senior tag
válasz vzsryl #11439 üzenetére
A cirpelés elkezdödött kb 1 hónap után és amint észre vettem kezdödött a másik is hogy lekapcsolgat a gép ha a videókártya terhelés alá kerül. Holnap vissza viszem azt megmondom nekik hogy kérem vissza a lét de le is vásárlom veszek inkább egy Corsair HX 1000-et. Az LcPower csak 2 napig volt rákötve aztán haveromtól kaptam 1 750-es energont azzal semmi hiba nem volt. A másik hogy mivel több mint 1 hónapig szervízbe volt azzal szerintem elismerték hogy tényleg nincs renbe vmi a pci expressz résszel se a táppal.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Reibek #11440 üzenetére
Egyébként pontosan milyen géped van?
Az ami az adatlapodon? Mert az így tuningolva sem eszik többet 300-350W-nál. Tehát nagyon felesleges lenne még egy 600W-os táp is, nem hogy 1KW.(#11441) hunkryo: Ez a kérdés nem ide tartozik. kérlek fáradj át ide: Milyen videókártyát?
Egyébként a jobb szubjektív. Gyorsabb az biztos. De van 1-2 hátránya.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Imi91
aktív tag
A Hexa -ról a vélemények engem is érdekelnének
-
MMIX
addikt
válasz vzsryl #11439 üzenetére
"Még a 80+-os plecsniért sem fizettek"
-Hiába is tennék, mert nem kaphatna 80+ plecsnit, mivel csak 230V-tal működik.
Az amerikaiaknak lett kitalálva(115V), ez a 80+ plecsnizés, mi itt Európában a 230V-os hálózat miatt csak jobban járunk(+2-3% hatásfok javulás). Viszont a csak 230V-os országokba szánt tápokban nem csak a 115V-os hálózathoz szükséges alkatrészeket lehet megspórolni, hanem a 230V-os hálózat miatt lehet olcsóbb kevésbé hatékony alkatrészeket is használni.
Elegendő a 80+/230V elérése, és adományoznak maguknak ingyen 80+-ra hajazó plecsnit és aláírják kis betűkkel: 230V vagy 230V only.Európában vesz valaki egy igazi 80+ tápot és a 230V miatt szinte olyan, mintha egy amerikai venne egy 80+Bronz tápot.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az elkerülte a figyelmem, hogy az APN csak 230V-on használható.
A 115V és 230V-os dolgokkal tisztában vagyok.
Én a 80+-t alapjáraton úgy értelmezem, hogy kis hazánkban majdnem Bronze, mivel a rendes 80+-os tápokhoz viszonyítok. A gyártó által kitalált 230V only-s 80+-os firkálmányokat nem veszem sosem komolyan. Elhiszem ÉN nekik, mert tesztek is bizonyítják, de attól még nem valódi 80+, illetve nem olyan jó a hatásfoka, mint egy valódi 80+ plecsnis tápnak.
Egy kérdés: Az 500-as APN-nek jobb a hatásfoka a 400-asnál? Mert az 500W-ost több helyen is úgy árusítják, hogy a neve után azonnal fel van tüntetve ez: "85+".megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
_tRebroN_
tag
Corsair AX tulajokat kérdem az normális, hogy a táp terhelésen melegszik mint az állat?? Tolja ki a meleget mint a disznó plusz a táp borítása is igen meleg, felül van elhelyezve a házban ami egy kingwin alu midi tower, ennek ellenére néha meg tudom néha számolni a venti lapátokat olyan lassan forog a venti egy 580 GTX-et hajt. Ötlet?? Vagy ez egyszerűen ilyen?
Norbi
-
MMIX
addikt
válasz vzsryl #11445 üzenetére
A (85+) az ideális terhelésen tapasztalható minimum hatásfokot jelöli. Úgy vettem észre a (85+) APN-eken van PCI-e csatlakozó. A 400W-os APN(85+)-on is.(amit nálunk nem kapni)
Mentettem FSP400-60APN FSP-s pdf-et, azt írják benne a hatásfokra: 80%, 82%, 80% minimum /230V
Az OCP-re azt írják 25A/+12V áganként (300W) a lekapcsolás. A táp meg tud össz. 336W/+12V.
Az FSP oldalán ezt írják az APN(85+): 82%,85%,82% /230V
www.sweclockers.com tesztelte FSP400-60APN(85+) 82%, 83%, 80% (nincs meg a 85% és ez a 85+-os és nem a "sima" APN), de van neki PCI-e csatlakozója.A pdf-ben van még egy ilyen, ha már nyári meleg
400W folyamatos teljesítmény 25 ℃ környezeti hőfokra van megadva.
2W mínusz, ha 26℃, ha a házban 50℃(nem szellőző gépház) akkor már csak 350W.
A GHNek-ben magasabb hőfokra adják meg a folyamatos teljesítményt. Az hiszem 40 ℃-ra. -
kely1988
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Thermaltake TR2 RX 550W
Erről a tápról milyenek a benyomások?
Érdemes lecserélni a meglévő Chieftec GPS-450AA-101 A típusú tápomat erre a tápra?
A konfig amit hajtani fog az adatlapomon van de egy erősebb videókari beszerzését (meg jövőre alaplap+proci lecserélését) tervezem azért gondolkodok erősebb tápban!Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Livin' in the UK :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- BMW topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.