Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Én inkább ezt venném, 6x olcsóbb és nagyobb teljesítményű/kapacitású is.
2. linken a specifikációkon levertem az ékszíjat.
"Features Intel Core 2, Core 2 Due, Core 2 Extreme, Celeron, Pentium | AMD Athlon 64X2,AMD Athlon 64 FX,AMD Athlon 64, Sempron"
Bár... jobban belegondolva, ennél nagyobb értékeket én se táplálnék vele.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Sziasztok!
Használtan (hardverapróról) jelenleg milyen tápegységet érdemes venni? Kb. 4.000 Ft körül lehet kapni megbízható típust? Athlon II X4 + GeForce GTS450-et kellene ellátnia.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Joe.36 #20983 üzenetére
Boltosok többsége ezt mondja, mert el akarja adni a rajta ragadt cuccokat. Persze, lehet igaza, nem állítom hogy mindegyik szériájuk hulladék, csak leginkább zsákbamacskára hasonlít, ilyen gépet meg drága móka erre felhasználni.
De Te vennél olyan cégtől, gyártótól (= támogatnád őket szorgos, minőségi munkájukban) bármit is, akik alsókategóriában életveszélyes virágcserepet árulnak? Mert én nem igazán.(#20984) 3.Aragorn: Folyamatosan frissítik a szakik, egyedül Chicony lóg ki a sorból, elmúlt hetekben ők is elkezdtek gagyi belsővel szerelt típusokat szállítani.
(#20986) Joe.36: Akkor Téged jól átvertek nagy valószínűséggel, és általában vásárlás előtt ajánlott kérdezni, tájékozódni.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Joe.36 #20981 üzenetére
LC Power tápok többsége ipari hulladék kategória, mert a gyártó odaírja termékéhez ezeket a tulajdonságokat, még egyáltalán nem biztos hogy ténylegesen tartalmazza is.
Válassz egyet ezen tápok közül (kivéve Chicony Hipro).
Pl. Chieftec CTG-500-80PB többszörösen lealázza teljesítményben és megbízhatóságban az említett - tápnak nem nevezhető - LC-t, és nem sokkal drágább nála.
Ha az aláírásodban szereplő géphez vennél, oda bőven elég egy minőségi 400-as is 10k körül (Chieftec CTG 400, FSP Hexa 400).[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz zsoltti #20352 üzenetére
550-es nem jobb a 600-nál logikusan, P és PB jelölés között annyi a különbség, hogy PB a Bulk (nem jár hozzá doboz, hálózati tápkábel, leírás), P pedig BOX (járnak hozzá az említett cuccok).
Mondjuk nem tudom hogy oldják meg a 6 év garanciát, gyártó tudtommal 3 évet vállal, viszont ennyiért jó vétel, mert máshol se olcsóbb (és tipikusan 3 évet adnak). -
C0d3r
addikt
Némelyik boltos akkora ökörséget tud mondani, hogy az fájdalmas. Ráakarja sózni az 450 W-os hákácé hulladékot, ami a minőségi tápokkal ellentétben bármikor kinyírhatja a konfigot.
Ami a tápot illeti, Neked van igazad, 350-es FSP (pl. APN) is bőven megbirkózik ezzel a konfiggal, 200 W-ot se nagyon fogyaszt. -
C0d3r
addikt
Olcsóbb (10.000 Ft alatti) kategóriából kár, hogy ennyire kikoptak a megbízható tápok. FSP APN jó választás, csak azon meg 6-os PCI-E tápcsatlakozó nincs, iArena-ról ennyiért mi a vélemény? 400 W-osnak erősebb 12 V-os ága van, 3 év garancia jár mellé, és az említett csatlakozó is megtalálható.
Ugyan +1-2 ezerért már jobbak is vannak (Chieftec CTG), de amelyik konfignál nagyon szűkös a keret, ez is fontos tényező (gépajánló topikba közkedvelt volt az olcsóbb konfigoknál a Chicony, most kénytelenek leszünk alternatívát találni). -
C0d3r
addikt
Lehet nincs baja, csupán egyszer kell elhaláloznia, és nagy valószínűséggel magával rántja a gép egy-néhány alkatrészét.
Nincs ellátva védelmekkel, ráírt teljesítmény töredékét tudja értelmesen leadni.
Btw, 8 éves tápot - legyen az bármilyen típus - ajánlott lecserélni, öregedni az is tud. -
C0d3r
addikt
válasz vzsryl #19171 üzenetére
Akkor javaslom törlésre a Chicony-t a tápajánló táblázatból, szomorú hogy ennyire leadták. Mintha régebben lett volna arról szó, hogy kivonulnak a PC-s táp piacról, egész jó úton haladnak.
Chieftec iArena a 10.000 Ft alatti kategóriában mennyire számít ajánlhatónak? 400 W-osnak viszonylag jó 12 V-os ágai vannak + 3 év garancia is szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Andiciculi #18443 üzenetére
Szerintem arra, hogy azt az életveszélyes, ipari hulladéknak minősülő tápegységet le kell cserélni valami megbízható típusra.
5-6.000 Ft-ért Chicony Hipro 350 W / 430 W az, ami megbízható és elérhető áron van. -
C0d3r
addikt
válasz Sgt. Chris #16248 üzenetére
Konkrétan ipari hulladék kategória.
Mindenképpen ajánlott a cseréje, de azt nem mondom, hogy tuti amiatt van (ilyen tápok füstölni szoktak, nem gépet fagyasztani). Bár HKC által már történtek érdekes dolgok a géppel, javaslom próbáljátok ki másikkal.
Minél előbb legyen lecserélve minőségi tápra, kár volna ezekért a hardverekért ha egyszer csak magával rántaná. -
C0d3r
addikt
válasz hoffman_ #16211 üzenetére
Lehet átalakítózni, táp elbírná, ígyis-úgyis 12 V-ról kajál. Van akinek hátrány a 2 db Molex-ről történő átalakítás, mert egy kábellel több lóg a kelleténél, ami rontja az összképet kábelrendezésnél.
Sajnos többi hardvernél is megfigyelhető a drágulás, látszik hogy a forint nincs jó formában.
-
C0d3r
addikt
válasz Dexter-2000 #14960 üzenetére
Közöttük lévő különbséget lásd itt, vzsryl jól összefoglalta.
-
C0d3r
addikt
válasz kicsigi97 #14944 üzenetére
CoolerMaster GX450 ; FSP Hexa 500 W ; Chieftec CTG-500-80PB
Ezek közül CoolerMaster a legjobb vétel jelenleg."Az ismerősöm a későbbiekben szeretné ezt a konfigot kibővíteni egy Cooler Master Haf X házzal. Ahhoz mennyi plussz erő kéne, hogy rendesen elfusson?"
A gépház nem fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz TheStigKrisz #14529 üzenetére
Ritka az olyan ház+táp páros, ami nem gagyi tápegységet tartalmaz.
Legolcsóbban egy 5.000 Ft-os ASUS/Gigabyte házzal + Chicony Hipro 430 W-os (~6.000 Ft) táppal tudsz kijönni, új hardverekkel. -
C0d3r
addikt
Értem, akkor 600-as Chieftec CTG és moduláris 550-es A-Data van a megadott árkategóriában, amit érdemes megvenni.
(#14381) Petzval: Szvsz ne kelljen semmit méricskélni, hanem normális tápegységet kell vásárolni, ami képes leadni a ráírt teljesítményt stabilan.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz KING1000 #14366 üzenetére
Minőségi 400-as elbírja, Super Case nem tűnik annak. Ezek közül bátran válogathatsz, teljesség igénye nélkül néhány darab, különböző árkategóriából:
5-6.000 Ft között Chicony Hipro 430 W
10.000-ig FSP Hexa 400 W, Chieftec CTG-400-80PB
12-ért pedig CoolerMaster GX450 egyik best buy[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
CoolerMaster GX450, jó vétel.
-
C0d3r
addikt
válasz Razermazer #14343 üzenetére
648 W-ot tud leadni a 12 V-os ágon, egész konfig max. terhelés alatt enne kb. 500-550 W-ot. Vagyis megbirkózik vele.
-
C0d3r
addikt
Normál táp is jó, de egy ilyen konfighoz PicoPSU lenne a legoptimálisabb, mert 30-40 W körül fogyaszt, és ekkora kihasználtság mellett jóval alacsonyabb a normál táp hatásfoka, kb. 75% körüli, ellenben a PicoPSU 94-96%-ával.
-
C0d3r
addikt
válasz peti_s #13957 üzenetére
Régebben készült, viszont nem szerepelt túl jól (összegzés).
Se 2003-ban, se napjainkban nem igazán ajánlott, vajon miért? Mert egy dolog, hogy néhány ritka darab jól sikerül, de erre alapozni butaság... ettől függetlenül én nem "támogatnék" olyan gyártót, akik közismerten kétes minőségű termékeket állítanak elő (még akkor se, ha változtatnak a "hozzáálláson" és 80+ -os, összes védelemmel ellátott best buy terméket dobnak piacra).
Érdekes az is, hogy mekkora pánikot váltott ki nála egy félresikerült FSP... Én valahogy több rémtörténetet olvastam a gagyi tápokról, valahogy FSP még sose akart gépet gyilkolni. -
C0d3r
addikt
válasz Petzval #13951 üzenetére
Tehát a Codegen olyan tápegységeket készít amik maradéktalanul ellátják a feladatukat, és véletlenül se történhet olyan, hogy pikk-pakk tönkre vágja a gépet (max. akkora valószínűséggel, mint más ismert gyártók termékei - FSP, Chieftec...)?
Mivel adok a hozzáértők véleményére (így természetesen a Tiédre is), ezért a megrendelése előtt rákérdezek: 4.662 Ft-ért láttam egy népszerű webshopban 400 W-os Codegen-t, ezt vehetem (ugyan csak 1 év garancia van rajta, de ha szerinted jobb, akkor leváltom a mostanit)?A táp szakértői csináltak egy táblázatot, ott miért nem található meg ez a 400 W-os Codegen?
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Petzval #13688 üzenetére
"...a szétszedhető 20+4-es pint egybe kellett használni nem lehetett úgy összecsatolni hogy egyben maradjon eléggé körülményes volt bedugaszolni."
Ezt most nem értem, mi okozott ebben gondot?Azt a nyomorult FSP-t már rég vissza kellett volna küldened garanciába, hogy nézzenek rá ha ennyire nem bízol benne. Vagy inkább vegyél egy LC Power csodát, hátha azzal jobban jársz, de már nagyon unalmas ez a téma...
-
C0d3r
addikt
FSP Hexa 400 W, Chieftec CTG-400-80PB
Ha olcsóbbra gondoltál, akkor Chicony Hipro 430 W is jó.(#13333) balpis: Lehet nagy világjáró a kolléga.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Petzval #13247 üzenetére
Szerintem az kellően alacsonynak számít, kiindulva az 5.000 Ft-os Chicony Hipro-ból. Itt látható, már minimális terhelésen 75%, utána meg masszívan 80% feletti hatásfokkal munkálkodik.
(#13256) MMIX: Tökéletes reklámalap. "Sopda... ha már képes voltál megvenni."
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
válasz Fr@nkieWilde #13214 üzenetére
550 W még tuning mellett is sok ehhez a konfighoz. 12.000-ért CoolerMaster GX450, sőt, a 8-9.000-ért kapható FSP Hexa 400 W is elviszi.
-
C0d3r
addikt
Nem éri meg az árát.
Ennyiért inkább CoolerMaster GX450, Chieftec CTG-500-80PB -
C0d3r
addikt
válasz Gyuszopapa #13188 üzenetére
Igen.
-
C0d3r
addikt
válasz djtemplar #13159 üzenetére
Gondolom ezt Everest/AIDA64 dobta ki. Tudni illik, szoftveres mérés nem mérés, multiméterrel érvényes ez a dolog.
Amúgy LC Power veszélyes, ipari hulladék kategória, itt felsorolt tápok közül válogass. -
C0d3r
addikt
válasz vzsryl #13117 üzenetére
Gyors keresés után nem sok mindent találtam. Itt CWT belső szerepel a táblázatban.
Jonnyguru fórumon is egy rövid bejegyzés található."And last the iArena Series
GPA-350S GPA-400S GPA-450S GPA-500S
230V only, think it's CWT DSAII (same as the Enermax NAXN Tomahawk II?)
GPA-350S8 GPA-400S8 GPA-450S8 GPA-500S8
80PLUS(?), again CWT DSAII?"Sajnos ez nekem nem mond se jót, se rosszat. Ezek alapján sejthető bármi is?
-
C0d3r
addikt
válasz Lastemperor #11940 üzenetére
Egy szakmai topikban nem kéne ilyeneket írni. Esetleg vállalod a garanciát, hogyha tönkremegy a tápegység és viszi vele a gépet, kifizeted az okozott károkat?
Ugye, hogy nem? Akkor meg ne ajánlj olyat amiről egyértelmű, hogy ipari hulladék. -
C0d3r
addikt
válasz bocsika #11822 üzenetére
450 W-osról sok infót nem találtam, a gyártó oldalát elnézve mindegyiken van 1 PCI-E. Ha a 350-ről nem spórolták le, valószínűleg arról se. HP-D4802RWR2-vel mindenesetre biztos nem nyúlhatsz bellé.
(#11823) Petzval: Sokáig fogsz még forogni azon az egy - valószínűleg - gyári hibás példányon?
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Nincs ellátva a szükséges védelmekkel, ha tönkremegy, nagyobb eséllyel viszi magával a többi hardvert is. Aztán a ráírt teljesítmény töredékét tudja csak leadni, végül pedig a feszültségek ingadozása szépen lassan kivégezheti az erre érzékeny merevlemezt pl.
Ezek után már apróságnak tűnik a rosszabb hatásfok (=több fogyasztás) -> magasabb hőmérséklet -> zajosabb hűtés -
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
A várva várt cikk: FSP Aurum - kis táp nagy hatásfokkal
-
C0d3r
addikt
Kíváncsiságból, és az erőteljesen alacsony hozzáértésemből adódóan kérdezném a tápegységek szakértőit, hogy milyen okból kifolyólag mennek (nálam) tönkre hamarabb a bennük található ventik, mint maga a táp?
Réges régen (~4 éve) volt nekem egy kodegány tápegységem, aminek elkezdett zörögni a ventilátora 2 év után. Ekkor már tisztában voltam azzal, hogy mellettem egy időzítő nélküli bomba van, ennek örömére lecseréltem egy FSP-re. Csodák csodájára, 2 évre rá ez is elkezdte a hülyeséget, azaz nem kívánatos hangokat adott ki a ventilátor felől.
Adtam neki olajat (örülök, hogy az USA le nem rohant a mennyiség miatt), így megoldódott (tudom, ideiglenes megoldás).
Tehát röviden a kérdés: mi okozza ezt, mikor a CPU-é tökéletesen üzemelt a 4 év folyamán?[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz barca4ever #6583 üzenetére
Tervezel mostanság nagyobb teljesítményű hardvereket vásárolni? Ezen konfig fogyasztása még erőteljesen leterhelve se lépné túl a 150W-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest