Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz yakuza.tora #11900 üzenetére
Én csak egyetlen (47 éves, tehát erősen öregedő) számítőgépes júzer vagyok itt a PH-n a sokezer közül... (de mondjuk 21 éve van számítógépem: Sinclair ZX81, VIDI TVC, 386DX_40-től... ...napjainkig), másnak bizonyára más lesz a véleménye, meg kell várni azokat is....
#11901 Petzval úr: elég uncsi hetek óta azt olvasni többszáz velős, tömör, információgazdag hozzászólásodban, hogy a Codegen az sosem megy tönkre, de a véletlenül hozzád került egyetlen (!) db. hibás FSP táp az milyen szar... ..ugye nem ezzel a témával akarsz eljutni a PH-Addict minősítésig?
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Petzval
senior tag
válasz Bogyó bá' #11902 üzenetére
Tudod én csak 70 éves vagyok csak 18 éve van PC-m és olyan csökött vagyok hogy nem mondom rá valamire hogy szemét ha 7 éve kifogástalanul megy.Most is nézem olyan gyönyörűen hűt hogy szinte gyönyörűség.És a feszültsége 12,14V 5,04V és nincs házventillátor külön Régebben egy Acorp ment ami ott les működésképesen, és én még az FSP-t akartam betenni.
Ami a minősítést illeti az meg mire jó? Ehető?[ Szerkesztve ]
-
DeskJeti
tag
válasz Carasc0 #11894 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Jelenleg nézelődöm, hogy hol, mi mennyi? Sajnos nagyon nem értek ehhez. Így nem is tűnt fel a vásárlásnál, hogy meg kellene néznem a tápot, csak mostanában hallom, hogy ami van, veszélyes.
"Én azt mondom 15e Ft alatt nem érdemes tápot venni."
Ha ez ilyen könnyű lenne.Időközben megnéztem a régebbi gépben a tápot. Abban is olyan van, ami a nem ajánlott listán szerepel...
[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz Bogyó bá' #11902 üzenetére
" a Codegen az sosem megy tönkre"
Én nem írtam ilyet sose! Azt írtam hogy nem annyira rossz amit állítanak róla, mert nincs olyan adat hogy ennyi % tönkremegy belőle.És nálam nem egy Codegen meg Acorp megy évek óta.Az egyik áruház lapján van vélemény rovat a tápokról és ott 20 hozzászólásból 4 ipari hulladéknak nevezi az adott HKC tápot a többi 16 megírja hogy több hónapja több éve megy nála ilyen és semmi baja. És a 4 emberke nem azt állítja ám hogy használta a tápot, hanem csak azt hogy szemét.
-
python1
veterán
Szevasztok Srácok!
Most készülök venni valami tápot és szeretném kérni a segítségeteket,hogy jó-e a kiszemelt áldozat Seasonic 600W.
Amihez kellene:-deszka :GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P
- proci: AMD PHENOM IIX4
-vidkari: ATI 5770 1 vagy 2 darab
-hdd: 2db 1TB
Használtan lenne,most sajna erre telik vagy inkább ehhez a rendszerhez vegyek komolyabbat?
Válaszokat előre is köszi! -
Jim-Y
veterán
válasz Petzval #11911 üzenetére
Unokabátyám ideköltözött egy hétre, októberben tönkrement a HKC tápja, megcsináltatta, majd májusban megint tönkrement, vett megint egy ugyanolyat, nem gondolta, hogy a táp a rossz, azt hitte más a baj, szóval április, májusban vett egy HKC UPS-t, ez a múlt héten ment tönkre amikor itt volt nálam, élőben láttam a dolgot, van egy 270Wattot fogyasztó konfigja, ehhez volt egy 580-as HKC-je, és DIRT 3 alatt lekapcsolt és elszállt, nem füstölt, de lekapcsolt és többet már nem lehetett bekapcsolni, a 12V-os ágán 360-at tud leadni!! rá volt írva, megnéztem..., sőt, ezek szerint ugye még annyit sem, mert a 270wattos konfit nem tudta kiszolgálni, és került 10.000-be, akkor miről beszélünk?
Visszavittük a kisboltba ahol vette, mondták, hogy leállnak a forgalmazásával, mert mindenkinek tönkremegy, és ez nem kamu, tényleg nem árulnak ezek után HKC-t, nem unokabátyám miatt, hanem mert mindenkinek tönkrement...
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Elég lesz az offból és a vitából.
Mindkét oldal képviselőit megkérem, hogy vegyenek vissza! Ez a topic arról szól, hogy tápegységeket ajánljunk az érdeklődőknek, nem arról, hogy egymás torkának essetek.
Petzval: Épp elégszer leírtad, hogy neked van 2 megbízható Codegen és egy remek Acorp tápod. Valamint azt is, hogy volt tapasztalatod egy FSP táűpal, ami rosszul sült el. Érthető. Mindazonáltal vedd figyelembe, hogy ezek a számok nem terjeszthetők ki a nagy egészre (mivel olyan elenyészőek).
Azt is vegyük hozzá, hogy te azért elég alapos tesztekkel szűröd, hogy mit is engedsz bele a gépedbe, ilyen formában pedig valóban kisebb jelentősége van a márkanévnek és több a tapasztalatnak. Viszont az ide kérdezni betérők többsége mindezt nem teszi meg, csupán egy gyors választ akar, hogy ilyen-olyan paramétereknek megfelelően milyen tápot kap, amivel nagy valószínűséggel nem száll el a francba az egész gép.
A tömeges tapasztalatok azt mutatják, hogy összességében az FSP, a Chieftec, a Corsair és még számos más gyártó gondozásában elérhető tápok nagyobb arányban megbízhatóak, mint pl. a Codegen termékei. Ez nem azt jelenti, hogy minden Codegen rossz, valamint minden FSP húdecsodajól muzsikál, viszont a topic célját (és az itt kérdéseket feltevő felhasználók ismereteit, tesztelési hajlandóságát) tekintve mégis inkább a megbízhatóbbnak tartott márkák tápjai azok, amik javallottak. Persze a márka nem minden: vannak jó ázsiójú gyártóktól is félresikerült szériák, valamint rosszabb nevűektől ajánlhatók.
----
A lényeg: igyekezzetek olyan tápokat ajánlani a betérők figyelmébe, amelyekről tömeges tapasztalatok alapján lehet tudni, hogy jó eséllyel megfelelnek a célnak. Ha ez egy Codegen, ám legyen.
-
KrAt
veterán
Aki mégegyszer előveszi a témát, annak nem csak a hozzászólását törlöm, hanem a regisztrációját is kis időre offolom.. Remélem értve vagyok!
-
Térdkalács
csendes tag
nem vagyok egy nagy tápszakértő ezért kérném segitségeteket az Enermax táppal kapcsolatban,hogy ezek a tápok mennyire megbizhatók és jók?Van-e jobbfajta tápegységmárka? És a leendő gépemhez megtudnátok-e mondani,hogy mekkora tápot kéne vennem? Lényeges infók a gépről kb 6 magos phenom II X6 proci meg kb egy hd6950 vga, plussz 1 dvd iro meg 1 vinyo és kb 8 gb ram. Válaszotokat és segitségeteket előre is köszönöm.
-
Sandrew
őstag
válasz Térdkalács #11929 üzenetére
Még párszor írd le ugyan azt.
-
Carasc0
őstag
válasz Térdkalács #11929 üzenetére
Üdvözlet!
Lássuk csak:
- CPU 125W
- VGA 300-350W (Ebbe nem teljesen vagyok biztos de inkább többel számoljunk mint kevesebbel)
- A HDD,ODD-re max 35 W a 2 ágról.Enermax tápok ajánlott kategória főleg a Pro82 és Pro87 széria.
Én egy ilyen konfighoz vennék egy TX650 corsairt. (20e Ft)
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
izomhod
őstag
sziasztok!
Corsair CX430 azt olvastam, hogy ennél nincsenek szétválasztva a 12v-os ágak. ezzel jobban bírják a terhelést, ez igaz?
néztem még
és akkor a kérdés:
4magos amd proci és 1 gb 5830as vga 4gb ram 2 sata2 hdd +dvd író- hoz nem elég a chieftec? később MAJD lehet lesz 6magos proci bele
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
hali,
melyik a legolcsóbb, normális minőségű táp egy mai alapgéhez?
-
balpis
őstag
válasz scott_free #11935 üzenetére
chicony hipro - 5-6k között
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Sandrew
őstag
válasz scott_free #11935 üzenetére
Alap gép mit takar?
Chicony 350W
Csak arra kell rájönni hány molex van rajta -
Tomessz85
tag
Az alábbi konfighoz kellene táp most lehet csak IGP lesz benne ,de a jövőre gondolva azért egy VGA-hoz való csati sem ártana ,mivel a keret vége felé járok már így az 5-6000 forintos kategória van becélozva ,netalán ,ha lenne itt egy jó vétel aprón ?!
a konfig
Alaplap : ASROCK H61M/U3S3
CPU Intel G620 2.6
RAM Kingmax 4GB/1333MHz DDR-3 (Kit! 2x2GB) PC3-10600 memória
VGA IGP
HDD 500 GB Western digital caviar blue
ODD Pioneer 215 DVD /CD író ,olvasó
Ház CM Elite 370köszi a válaszokat !
-
Sandrew
őstag
-
mpierre
veterán
válasz Lastemperor #11940 üzenetére
Ajaj... Occónak occó, de ne tégy ilyet...
Sandrew:
Még a klviatúrán is megcsúszott a kezed..., bár nem csodálom.Hopsz javítottad...[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Lastemperor
tag
-
Sandrew
őstag
válasz Lastemperor #11944 üzenetére
Mindegyik veszélyes. Egyik sem elfogadható. Ilyet ne is mondj mert csúnyán fognak rád nézni.
Nem kap jobbat?
Olcsóbb és nem is említhető egy lapon...[ Szerkesztve ]
-
Tomessz85
tag
válasz Lastemperor #11944 üzenetére
a hkc-t azért ,meghagynám az ellenségeimnek
én FSP-re vagy Hipro-ra gondoltam csak nem tudom mekkora lenne az ami minimálisan elég a fentebb írt konfighoz ... mondjuk 350w ?
-
flash-
veterán
melyik márkájú tápegységek közül válasszak?
Enermaxxal megegyező minőségűt,vagy annak minőségéhez legközelebb álló tápot keresek csak olcsóbb legyen mint az enermax.
milyen márkák azok amik olyan minőségűek,de olcsóbbak?
Pl corsair?vagy inkább Fsp?
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Lastemperor #11940 üzenetére
Egy szakmai topikban nem kéne ilyeneket írni. Esetleg vállalod a garanciát, hogyha tönkremegy a tápegység és viszi vele a gépet, kifizeted az okozott károkat?
Ugye, hogy nem? Akkor meg ne ajánlj olyat amiről egyértelmű, hogy ipari hulladék. -
Bloodaxe
aktív tag
hellósztok. egy chifi ctg600 80p elvinne egy 6870 cfxet?
Üdv: Zsolti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest