Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41288) Fire/SOUL/CD válasza Krystal_s (#41287) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Az, hogy melyik kergető mennyit frissít az elég változó (ahogy írtad is) és igazából nem is mérvadó, mert van amelyik kisebb méretű frissítéssel több mintát pakol be magának, ellentétben azzal, amelyik esetleg méret tekintetében nagyobb frissítéseket tölt le.
Azok közül, amit felsoroltál a KIS jelen pillanatban nem "valós"/megszokott méretű frissítéssel rendelkezik, ennek az az oka, hogy egy hibának köszönhetően fals gyárrá változott és most, hogy a közelmúltban javították a hibát, folyamatosan csökken a minták száma, mert szedik ki a felgyülemlett falsokat. Normál esetben átlagban napi 3-4 megát le szokott tölteni, de van amikor ennek a 2-3-szorosát is, ilyenkor nem csak minta érkezik, hanem a blacklist, ids, script, phising site stb stb bejegyzések is jönnek...

Írtad, hogy egy év alatt kb 1G-vel lett több a ghost mérete. Nos ebben nem csak a kergető játszhat szerepet, hanem az OS frissítések is. Én kézzel frissítem a rendszereimet, épp múlt héten az XP-t (SP3), és még az XP is lehúzott kb 80 megát(és ez a tömörített méretre értendő, ezen frissítések telepítését követően ennek akár többszörösével is kevesebb hely lehet). Szóval nem csak a kergető frissítései ették meg azt az 1G-t (és persze a ghost is tömörít, úgy hogy az is lényegesen több 1G-nél)

Most épp a TrustPort IS 2011 van a gépen, AVG és BitDefender adatbázisokat szed le, napi akár 10-12 megát is képes letölteni (teljes napra, 24 órára kivetítve)

Nyilván egy OS telepítésekor ezt is figyelembe kell venni, nem szabad "kicentizni" a partíció méretét.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.