Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) h_143570 válasza zed01 (#5000) üzenetére


h_143570
addikt

Az FF automatikus frissites telepitoje zavar be ezek szerint. Lehet, hogy van ra megoldas, de sajnos ezt jelenleg nem ismerem.

(#5002) MolnárPéter


MolnárPéter
aktív tag

A symantec megvásárolta a PC Tools-t.

Ugyebár a Pc Tools terméke a Spyware Doctor kémprogramirtó.
Továbbá kiváncsi vagyok, mi történik az ingyenes termékeikkel, mint a Threatfire, a tűzfal, illetve a vírusirtó...

(#5003) h_143570 válasza MolnárPéter (#5002) üzenetére


h_143570
addikt

Szomoru hir, eddig barmihez nyultak hozza az elb*szodott. Lasd Partition Magic, amiota megvettek semmit sem fejlesztettek rajta, pedig milyen jo kis progi volt, most mar kozel hasznalhatatlanna amortizalodott.

(#5004) zed01 válasza h_143570 (#5003) üzenetére


zed01
őstag

Gondolom én, azt csinálják, hogy a kémprogramirtót beépítik a symantec termékekbe (és akkor nagyon ütős cucc lesz), lehet hogy a most használatos Sygate-n alapuló tűzfalat is lecserélik a PC Tools tűzfalára, mivel a PC Tools-nak nincs önálló anitvirusa a Sophostól licenszelték, így azt nincs mit beépíteni és még az is elképzelhető, hogy a Threatfiret beépítik a Norton Antibotba.
Arra tippelek, akiknak van licenszük a jelenlegi PC Tools termékekre, azok ameddig tart a licensz megkapják a frissítéseket, de már ezek után önállóan nem fogják árusítani ezeket.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5005) zed01


zed01
őstag

Lecseréltam a KIS 2009-et az Avira Premium Security Suite-ra. Hogy miért? Mert a KIS 2009 a következő alkalmazásokat találta veszélyesnek:

1. No One Lives Forever 2 telepítője
2. No One Lives Forever 2 honosítás telepítője
3- McAfee Site Advisor for IE telepítője

Némelyiknek a kártevő nevét is közölte, röhejes. :Y Mindez egy nap alatt, ezzel csúcstartó az általam eddig használt védelmi alkalmazások közül a téves riasztások számát tekintve. Azt gondolom van még mit fejlődnie.

[ Szerkesztve ]

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5006) zed01 válasza h_143570 (#5003) üzenetére


zed01
őstag

De legalább jól megy nekik, minden fél évben lehet olvasni arról, hogy valamit felvásárolt a Symantec. Hiába minden, ők óriáscég. A nagy hal bekebelezi a kishalat.

[ Szerkesztve ]

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5007) h_143570 válasza zed01 (#5006) üzenetére


h_143570
addikt

Es kozbe a kivalo termekekbol hasznalhatatlan hualdek lesz. Ez osszinten szolva senkinek sem jo.

(#5008) h_143570 válasza zed01 (#5004) üzenetére


h_143570
addikt

A PC Toolsnak sincsen sajat tuzfalal azt is licenszeltek valahonet, ha jol tudom, mint az irtojukat.
A Sygate tuzfalat mar reges regen bepitettek a sajatjukba, az mar csak nyomogban Sygate. A Sygate kulonben is csak sima csomagszuro volt. A PC Tools tuzfalaban levo HIPS reszet vehetik at maximum, de 2lem, hogy sikerulni fog nekik, normalisra osszehozni a 2ot.
A Threatfire technologiaval szinten ez a helyezet, egy HIPS-et nem lehet atvenni, azt a nullarol kell felepiteni es integralni a termekhez. Na jo kozel nullarol, foleg mert magat az eredeti szoftvert is drasztikusan at kell gyurni hozza.
Plusz a kompatibilitasi gondokrol nem is beszelve, ha a tobb eves tapasztalattal rendelkezo Kaspersky es Agnitum annyit sziv a kompatbilitasi gondokkal, akkor egy "uj" jatekos sokkal tobbet fog.
A PC Toolsnak is van kompatibilitasi gondja dogivel, Hard Hang-et produkalni mindosze nehany ora allat az mar muveszet. Minden esetre nem lennek a pc toolsosok helyeben, mikor meg kell gyozni az uj vezetest a valtoztatasokrol.
Elso kezbol volt szerencsem megtapasztani, hogy az Agnitumnak meddig tartott user modbol atterni kernel modba es hogy mekkora kinszenvedes kellet hozza. A Comodonal is voltak gondok szep szammal, a Kaspersky is probalkozik utolerni, HIPS szempontjabol, az elobbi 2 termeket es sziv is vele rendesen, de lassan sikerul neki.
Ebbol mire tenyleg profitanli fogunk valamit az legalabb egy ev, ha nem ketto, bar en inkabb a sohat mondanam ismerve oket.

Ha cinikusan akarnek hozzalni a dolgoknak, a licensz tulajok kapnake kedvezmenyes frissitesi lehetoseget a Symantec termekekre.

Az egyetlen indok amit el tudok kepzelni az a malware vedelem, az integralhato talan a legkonnyeben. A PC Tools egyike azon keves gyartoknak akik proaktiv vedelemmel probalkoztak a malware vedelmi piacon, a masik az EMSI Software akikrol tudok.
Esteleg inditanak egy uj temek vonalat, illetve integraljak az antibot vonalal.

[ Szerkesztve ]

(#5009) Erőforrás válasza zed01 (#5005) üzenetére


Erőforrás
tag

Ez érdekes. Veszélyesnek találta, vagy kártevő talált benne? A kettő nem ugyan az, a megjegyzésed meg itt sántít!
De, miért nem írtad be, mit talált, vagy miért nem másoltad be a logfájlt? Ne haragudj, de nem hiszek neked.
Leszedtem, a McAfee Site Advisor telepítőjét, ráadásul torrentről 4 változatban. Egyikben sem volt vírus, viszont low restricted kategóriába, illetve untrusted-be tette. De vírus nem volt egyikben sem!
Egyébként nálad várható volt, hogy lecseréled a víruskeresőd, mert a korábbi szösszeneteidből kiderült, hogy óránként használtál másikat. :)
Legközelebb szerintem a hitelesség kedvéért, ne csak írj valamit, hanem tényekkel támaszd alá! Vírunév, logfájl.
Idő közben a No One lIves Forever 2 honosítását is megszereztem, és abban sem talált kártevő, egyszerűen a low restricted kategóriába tette a HIPS modul. Ezek szerint nem értesz a HIPS modulhoz sem. Azért, mert megbizhatatlannak minősítit, vagy alacsony megbizhatóságú kategóriába helyezi, nem jelenti, hogy vírusos lenne.
Vagy a te általad letöltött alkalmazások vírusosak! A 2 nappal ezelötti keygen történeted után, simán elhiszem, hogy ész nélkül telepítgetsz!

[ Szerkesztve ]

(#5010) Erőforrás válasza zed01 (#5005) üzenetére


Erőforrás
tag

Meg az is érdekes, hogy leellenőrizted a számítógéped a KIS-el. Akkor nem találta vírusosnak. A Symantec Online Scannere szintén nem találta vírusosnak. Márpedig ha vírus van bene, azonnal jelez és törölte volna mind a kettő.
Így egyértelmű, megint pordukálod magad, de nem tényket írsz le, hanem vagdalkozol és ezzel másokat próbálsz megtéveszteni!
Más a vírusos alkalmazás, ami egyébként a scan alatt kiderült volna, és más a HIPS modul tevékenysége. Javaslom tanuld meg használni őket.

(#5011) zvaragabor válasza h_143570 (#5008) üzenetére


zvaragabor
senior tag

Azt is érdemes hozzátenni, hogy a ThreatFire sem a PcTools terméke eredetileg, azt is megvették (Cyberhawk néven futott azelőtt a Novatix cég gondozásában). Sőt, ha jól emlékszem, a kémprogramirtójuk sem saját volt.

Két felvásárlós cég egymásra talált. :)

[ Szerkesztve ]

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#5012) Erőforrás válasza zvaragabor (#5011) üzenetére


Erőforrás
tag

Igen, ez így van. Viszont, a PC Tools termékek sem voltak olyan hű de szuperek. Olvastam a neten egy tesztet a PC Tools Spyware Doctor with Antivírusról, hogy siralmas a tesztje. Egy vírusos gépen lefutatták, és utánna ráeresztették az AVG-t. Ha jól emlékszem, 145, vagy 245 vírust talált az AVG a Spyware Doctor után. Ha megtalálom a tesztet, belinkelem.
Nagyon nem fejlesztették a terméket. Ha annyira nagyon jó lenne, akkor a VB teszteken sorra hozná el a díjakat. Ami manapság alap, vagy inkább belépőkártya. Azonban, ha jól tudom 1 vagy 2 tesztje van meg 100%-ra.
Ráadásul az 5.5-ös és a 6-os verziót többször leszedték a repertoárról, mert súlyos problémák voltak vele.

A Symantec termékeket meg nem minsítem. Amihez hozzáyúlnak az az enyészeté lesz. A Sygate tűzfala is egy jó kis tűzfal volt anno. Én használtam. Miután megvette a Symantec és beépítette az Inetren Security-be, azóta egy kalap kaka. Ahogy a Symantec termékek általában. Szerintem sajnos ugyan ez a sors fog várni a PC Tools termékekre is. Lehet, hogy anyagilag nagyot kaszáltak, de hogy rohamosan le fog zülleni a termék, az szerintem biztos. Az eddigi tendencia ezt mutatta.
Egyébként, ez a felvásárlás is azt mutatja, hogy a PC Tools nem ment olyan jól. Egy cég, ha jólmenő terméke van, akkor nem adja el a céget illetve a termékeit. Max részvényeket bocsájt a piacra a befektetők számára, ezzel is nővelve a piaci részesedést, és az anyagi háttért. de el nem adja.
Kiváncsi leszek nagyon, hogy mi lesz a produkció vége.

(#5013) Erőforrás válasza zed01 (#4997) üzenetére


Erőforrás
tag

Ahogy Balázs írta, védett mód csak Vista alatt van.
Az XP alatt alternatív megoldás a Firefox, vagy az Opera.
A DropmyRights probléma a firefoxal azért merült fel, mert az XP alap esetben minden rendszergazdai jogosultsággal fut. Tehát bizonyos jogosultásgokat letilt. Ugyan ez történt a Firefoxal, amikor használni akartad a DropMyRights-ot. A Firefox úgy érzékelte, mintha bizonyos komponensek hiányoznának a rendszergazdai jog elvétele miatt és a Firefox úgy érzékelte mintha hiányoznának komponensek, amit a frissítőszolgáltatása le akart tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#5014) zvaragabor válasza Erőforrás (#5012) üzenetére


zvaragabor
senior tag

Akkor viszont csak az antivírus része volt siralmas, nem a kémprogram része. PcTools-szal különösen nincs gondom, nem lesznek rossz álmaim sem, ha abba a tudatban élek, hogy a sárga felvásárolta. Bár az valóban igaz, hogy nem fog jót tenni a PcTools termékekkel. Az antivírus és a tűzfal része nem volt a jobbak közt említendő termék, de a kémprogramirtó és a threatfire igen jó kisprogramok, kár értük.

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#5015) Kiskutya válasza h_143570 (#5003) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szerintem ebből még akár jó cucc is lehet! Sokan szidják a nortont de szerintem mar a 2007 sem volt rossz cucc, a 2008 még jobb lett. Az av tesztek alapján egész jól boldogul a kártevőkkel és az Internet sec-ben van 1 könnyen használható közepes erősségűnek mondható tűzfal. Az átlag felhasználóknak szinte tökéletes csomag!(ehez ugye kell az is hogy ésszel használják a gépüket) Az új 2009 beta meg hihetetlen, hogy mennyire gyors lett! Ha ezekhez a pctools progik pozitív dolgait valahogy integrálnák akkor szerintem ütős kis cucc lehetne belőle!

hmm...

(#5016) Erőforrás válasza zvaragabor (#5014) üzenetére


Erőforrás
tag

A képrogram eltávolítója az jó votl. Igazad van, pontosítanom kellett volna. A komplett termék antivírussal, és a tűzfal nem volt jó. AThreafire is jó volt, bár nálam Vista alatt lassította az alkalmazások megnyitását, így nem használtam.

(#5017) Erőforrás válasza Kiskutya (#5015) üzenetére


Erőforrás
tag

Én nem bízok a Symantecben.
Ha nagyon akartak volna, akkor más saját termékeükkel is tudtak volna mit kezdeni. A Sygate tűzfalát is lehetett volna fejleszteni. Az eredmény sajnos siralmas lett!

[ Szerkesztve ]

(#5018) h_143570 válasza zvaragabor (#5011) üzenetére


h_143570
addikt

Jogos, el is felejtettem ezt a tenyt. A sypware reszerol visszont nem tudtam.

(#5019) h_143570 válasza zed01 (#5005) üzenetére


h_143570
addikt

A multban ignoraltam ezeket a segely kereseket, amiert elnezest kerek. Ez ketdolog miatt fordulhat elo vagy PEBKAC vagy pedig van egy aranyos rejtozkod fertozesed. Ha akarod tennek egy kiserletet diagnosztizalni. Ha lekozelebb elofordul csinalj rola egy screenshot (ALT-PrintScrn; igy csak a kerdes es ablak fog mentodni). Illetve ha a kerdeses file kisebb mint 10MB, akkor dobb fel a virustotal.com-ra es linkeld be az elemzes eredmenyet.

[ Szerkesztve ]

(#5020) h_143570 válasza Kiskutya (#5015) üzenetére


h_143570
addikt

Ha csak a csomagszurest funkcionalitasat nezzuk akkor mindegyik tuzfal erros, a Vista bepitetjet is belaszamitva. Manapsag a HIPS reszevel tortenik az osszehasonlitas a tuzfalak kozott, mert a csomagszuro reszeket mar egy szinten vannak, igy az ertelmetlen. Ilyen szempontbol visszont a Symantec megoldasa a nagyon gyenge kategoria.
[link]

A Pc Tools progik pozitiv dolgait nem lehet csak ugy integralni, egy HIPS modul eseteben egy komplet szemleletvaltasra van szukseg es jo par dolog alapjaiban valo ujra irasara. A megfelelo minosegu kernel driverek miat. Ha most kezdik az integraciot es hajlandoak a szemlelet valtasra akkor is legalabb 1 ev mire osszefognak tudni dobni valami hasznalhatot, de legalabb 2 mire tenyleg jo lesz. Addigra visszont a jelenlegi technologia totalban elavulta valik. Persze ossze is lehet csapni es akkor fel even belul kijonek valamivel amit megfelelo reklam kampannyal el lehet majd adni.
Az Agnitum szakerto csapatnak tobb mint 1 evre volt szuksege ahhoz, hogy user modbol atpakolja a vedelmi moduljait kernel szintre, az egesz 2007es vonal rament, pedig sajat gyartmanyu volt. A symantec esteben visszont nem sajat gyartmanyrol van szo es meg csak nem is egyfele gyartotol szarmazo termekrol, hanem sok gyartotl osszevasaroltrol.

Persze nem lehetetlen vallalkozas, de minden esetre megneznem magamnak. Remelem ez alaklommal megtudjak cafolni az elmult 6 evben kiallakult es foylamatosan fentartot imageuket.

(#5021) Kiskutya válasza Erőforrás (#5017) üzenetére


Kiskutya
veterán

Rengeteg nortonos ügyfelem van és tökéletesen elégedettek. Nem mondom, hogy a legjobb de szerintem 1 átlag felhasználónak jó megoldás.(a könnyű használat és a kevés kérdezősködés miatt) Egyébként most nálam is a Kis 2009 megy:) jó cucc tetszik! Nekem is jelzett a HIPS 1 csomo programnál de azon kívül nem befolyásolja a működésüket!

hmm...

(#5022) zvaragabor válasza h_143570 (#5020) üzenetére


zvaragabor
senior tag

Agnitum mikor váltott user-ról kernelre?
SZERK:
Meg sem szólaltam, nem olvastam végig, pedig ott van leírva. :)

[ Szerkesztve ]

I put a joke into the joke so you can laugh while you laugh,

(#5023) Kiskutya válasza h_143570 (#5020) üzenetére


Kiskutya
veterán

Teljesen igazad van! Én nem értek a programozáshoz, csak remélni tudom, hogy jó dolog lesz belőle. Nem vagyok norton hívő, csak szerintem nem olyan rossz cucc mint amilyennek sokan beállítják! Szerintem a 2007es terméktől javuló tendencia mutatkozik! A 2009 nemtom mennyire lesz hatékony de sebességre már felveszi a versenyt az eset termékeivel!

hmm...

(#5024) Erőforrás válasza Kiskutya (#5021) üzenetére


Erőforrás
tag

Nem arrol van szó, hogy a Norton nem lenne használható!
Arrol van szó, hogy amikor valamihez hozzányúlnak, abbol ne sül ki jó. Külső alkalmazásra gondolok. Sokan panaszkodtak a Nortonra. Állítólag a 2008 is sokat fejlődött. A 2009-et nem ismerem, de mivel béta ki sem próbálom. Az egyik barátom akivel együtt dolgozom, ő azt mondj, most bétakén nagyon gyors, pillanatok alatt lehet telepíteni, nem terheli a gépet, stb. Meglátjuk mi lesz a végleges változattal. Viszont a vírusadatbázisát erősen kéne fejlesztenie.
A Norton egy dologban tuti, az pedig az, hogy amit felismer vírust, azt maradéktalanul eltávolítja! Nem hagy semmit utánna.
Egyébként még annyit, hogy nem véletlenül esett vissza a forgalma a Symantec-nek.
Ma azzal próbálják kompenzálni, hogy minden hipermarketben olcsón adják a termékeiket. Ahovábemegyek, mindenhol Norton terméket látok.

[ Szerkesztve ]

(#5025) zed01 válasza Erőforrás (#5009) üzenetére


zed01
őstag

Már nem tudom a logfájlt bemásolni, ugyanis leszedtem. Ha nem hiszed hogy nálam kártevőt talált benne és letiltotta az nem érdekel.
Még azért tegyünk még egy próbát, próbáld meg nem torrentől, hanem a hivatalos oldalról leszedni a Site Advisor for Internet Explorert és úgy telepíteni. Mondom nekem csak úgy sikerült hogy ki kellett kapcsolni a KIS 2009-et, valami trójainak nézte.
És az sem tetszett hogy a veszélyes scripteket csak Explorer alatt ellenőrzi.
Az meg, hogy én óránként cserélem-e a védelmi alkalmazásaimat, csak rám tartozik.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5026) Erőforrás válasza h_143570 (#5020) üzenetére


Erőforrás
tag

Az integrálással, pontosan ez a baj. Két külön fejlesztést összeintegrálni nem egyszerű feladat. Két külön kódbázis, külön keresőmag, külön interface, stb.
Valószínüleg a Sygate tűzfallal is ez történt. Ezért nem jó a Symantec tűzfala. Ahelyett, hogy vagy külön adták volna ki, vagy a sajátjukat fejlesztették volna, ami egyszerűbb feladat lett volna.

(#5027) MolnárPéter válasza h_143570 (#5003) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

A kiváló Sygate tűzfalat beleintegrálták a NIS-be, anno 1 hónap alatt kinyírták a cég felvásárlása után, mint önálló terméket. Most azt állítják, hogy a PC Tools termékek megmaradnak, hát majd megllátjuk...

[ Szerkesztve ]

(#5028) Erőforrás válasza Kiskutya (#5021) üzenetére


Erőforrás
tag

Örülök, hogy bevállt a KIS 2009. Nagyot fejlődtek ők is ezen a téren.
A felmerülő esetleges problémákat, meg elég gyorsan javítják.

(#5029) Erőforrás válasza MolnárPéter (#5027) üzenetére


Erőforrás
tag

Péter!

Azt elég sunyi módon csinálták a Sygate tűzfallal.
Tudod, nekem az az érzésem, hogy ha meg is hagyják önnáló termékként, nem hiszem, hogy nagyon törekedni fognak a fejlesztésére, vagy nem hiszem, hogy ugyan olyan jó kémprogram védekem marad, mint amilyen volt.
Nem vagyok pesszimista, de a Symantec nem alkotott külső termékekkel, hane inkább lepusztította őket.

[ Szerkesztve ]

(#5030) zed01 válasza h_143570 (#5019) üzenetére


zed01
őstag

Feltöltöttem ezt a sasetup.exet (site advisor) a virustotalra és egyik irtó sem találta vírusosnak.
Ne idegesíts. Lehet hogy rejtőzködő fertőzésem van, azért jelzett falsokat a KIS 2009? Most lefuttatom az avirát, hátha talál valamit.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5031) MolnárPéter válasza zed01 (#5004) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

Kis pontosítás:

A Pc Tools a tűzfalát a Lokk n Stop-tól , az antivírusát a magyar Virusbustertől licenszelte, de maga fejleszti tovább mindkét terméket, nem nagyon hasonlytanak az eredetiekre.

A Norton Anitbot egy az egyben a Sana Security cég Primary Response Safe Connect nevezetű terméke, Symanteces GUI-val, ez sesetben nem a céget vették meg, hanem csak ezt a terméket. Nem hiszem, hogy a kettőt összekutyulná a Symantec. Esetleg a Threatfire-t árulja majd Antibot néven, így nem kell fizetnie a Sana Security-nek

[ Szerkesztve ]

(#5032) MolnárPéter válasza Erőforrás (#5029) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

Sajnos így van, valószínűleg nem fejlesztették volna, valamint csak fizetős változat lett volna belőle.

A szintén kiváló és ingyenes változatban is elérhető Tiny tűzfalat a CA vásárolta fel és felhasználta a saját HIPS-e fejlesztéséhez:
http://www.tinysoftware.com/home/tiny , ha rákattint az ember, a CA-hoz jut el.

[ Szerkesztve ]

(#5033) zed01 válasza h_143570 (#5019) üzenetére


zed01
őstag

Most indítottam el a keresést, de már talált az Avira egy TR.DLR.ZLOB.GEN trójait. Bizakodom. Majd berakom a logot.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5034) Erőforrás válasza MolnárPéter (#5032) üzenetére


Erőforrás
tag

Na, pont ez a helyzet Péter!
Felvásárolnak mástól terméket, és eladják a saját interface-ük, és logójuk alatt.
Ezt nem proaktív fejlesztésnek hívom, hanem gazdasági spekulációnak.
Így meg nem hiteles maga a cég. Ezért becsülöm azokat a biztonságtechnikai cégeket, akik szánnak energiát és időt a fejlesztésre, és együtt próbálnak haladni a biztonsági elvárásokkal.
A Visurbustert egyébként még az Agnitum is használja. Beszéltem az egyik barátommal, és elmondta, hogy a Vírusbuster kifelé törekszik üzletileg, mert nem megy a cég. Nem megy a termék. Eladták a terméket egy pár cégnek, de szinte biztos, hogy itthon hamarosan meg foh szünni a Virusbuster. Egyébként, ha jó lenne a cégvezetés, fejlesztenének, infrastruktúrát válatoztatnának, simán lehetett volna egy eszméletlen jó programot készíteni a VB-ből.
Annyit azért még megjegyeznék Magyarkodás nélkül, hogy nálunk is vannak nagyon jó eszű és tehetséges programozók, így nem érte, hogy mi miért nem fejlesztjük a saját programunkat? Simán lehetne az élvonalban a termék. Ehelyett mi van? Megy a levesbe a program.

[ Szerkesztve ]

(#5035) zed01 válasza Erőforrás (#5009) üzenetére


zed01
őstag

Egyszerűbb azzal vádolni hogy hazudok, vagy vagdalkodom, mint beismerni azt a tényt hogy egy olyan rejtőzködő fertőzés miatt volt a KIS-nek fals pozitívja amit nem tudott leirtani. Én megvallom még alaphelyzetben el elboldogulok a számítógépekkel, de annyira nem értek hozzá hogy tudjam hogy egy védelmi szoftver mit miért csinál, nem is szakmám a különféle alkalmazások viselkedése, hobbi szinten űzöm az ipart. De úgy látszik te sem értesz hozzá, hiába vagy programozó.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5036) MolnárPéter válasza MolnárPéter (#5032) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

A http://www.sygate.com meg persze Nortonra mutat.

A CA termékek nálam a nem ajánlott kategória, tehát a Tiny tűzfalat is el lehet sajnos felejteni és temetni.
Sajnos a Kerionak sem tett jót szerintem, hogy a Sunbelt fejleszti tovább a személyi tűzfalát, nekem nem jönnek be az újabb változatok.

(#5037) Erőforrás válasza zed01 (#5035) üzenetére


Erőforrás
tag

A megjegyzésedet neked elnézem. :)
Kb. ennyit tudsz és semmit többet.

Nekem nem hiszem, hogy el kéne ismernem valamit. A te megfogalmazásod volt kétértelmű. Egyszer azt írod, hogy veszélyesnek találja az alkalmazást, másszor meg azt írod, hogy a víruskereső modulja egyértelműen azonosította a fertőzést.
Azt meg nem állítom, és nem is állítottam, hogy a Kaspersky hibanélkül való, és nem hibázhat!
Semmi gond azzal, hogy nem ismer fel valamit. Az Avira vagy bármelyik kereső után lehet szemetet találni.
Ha állítasz valamit, akkor tényekkel tedd, és vírítsd a logfájlt, illetve képekkel illusztráld az eseményt. És főleg fogalmazz egyértelműen.
Ha leírod, hogy annyira nem értesz hozzá, hogy tudd, hogy egy védelmi program mit csinál, akkor meg nem minősítsed, és ne vagdalkozz olyannal, hogy van még mit fejlődnie.
Minden programnak van hibája. Viszont, a te szakmai megjegyzéseid, abszolút megkérdőjelezhetőek, főleg a keygenből való vírustelepítésed alapján, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5038) zed01 válasza h_143570 (#5019) üzenetére


zed01
őstag

Most meg egy TR/Dropper.Gen trójait talált.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5039) MolnárPéter válasza Erőforrás (#5034) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

Olyan szó, hogy "magyarkodás", "németkedés", "angolkodás" egyetlen nyelvben sem létezik, lefordíthatatlan, beszélek pár nyelvet, de ilyen szó, vagy hasonló egyszerűen nincs egyben sem. Nem Te tehetsz róla, félre ne érts, sajnos azt sulykolják az emberekbe bizonyos körök, hogy nem lehetünk büszkék az értékeinkre, mert az milyen csúnya nacionalista, fasiszta dolog.

Igen, a Virusbuster szemmel láthatólag azt teszi, amit leírtál. Nyílván forráshiány miatt nem tudják fejleszteni a termékeiket. Az alapok kiválóak, nem véletlen, hogy az említett cégeken kívül számos mással, például a Kaperskyvel is együttműködnek.

(#5040) Erőforrás válasza MolnárPéter (#5036) üzenetére


Erőforrás
tag

Péter!

Az CA termékek nem emlékszem, hogy bármikor is megbizhatóak lettek volna.
Régen prbáltam az antivírusukat, de nem jött be. Beengedett egy csomó szemetet. A kezelőfelülete meg nagyon puritán volt. Beállítási lehetőségek meg jóformán nem voltak.
Ha jól tudom, most a PastPatrol-t is ők forgalmazzák?
Annak idején nem az ő termékük volt az sem. Egyszer használtam a PestPatrolt, már nagyon régen, de meg voltam elégedve vele. Jó kis kémprogramírtó volt. Talán még meg is van az egyik régi cd-n. :) Bár már haszálhatatan.

(#5041) MolnárPéter válasza Erőforrás (#5040) üzenetére


MolnárPéter
aktív tag

Igen, én is használtam régebben a Pest Patrolt, jó kis termék volt anno.

Sajnos a CA előbb elcseszte, majd el is tüntette, saját AS-eként forgalmazza:
http://www.pestpatrol.com/

[ Szerkesztve ]

(#5042) zed01 válasza Erőforrás (#5037) üzenetére


zed01
őstag

Nem hiszem el, hogy nekem az állításaimat képekkel kell bizonyítani, mint egy notórius hazudozónak. Nem vagy te annyira fontos ember hogy érdekeljen hogy elhiszed-e vagy nem, ennyire egyszerű.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5043) Erőforrás válasza MolnárPéter (#5039) üzenetére


Erőforrás
tag

A magyarkodás szóval egyetértek. Én büszek vagyok az értékeimre, és azt is bevallom, hogy nemzetszocialista vagyok. Ez meg nem összetévesztendő semmilyen fasiszta fogalommal, vagy nem hozható semmilyen párttal kapcsolatba! Csak a félreértések elkerülése miatt írom le.
A magyarkodás szót pedig csak azért írtam, mert van az eszetlen magyarkodás, és van a valódi értékekre és nemzetünkre való büszkeség! Gondolom érted mire célzok a kettő közötti különbséggel!

A VisruBuster vezetője, és tulajdonosa egy ovónő! Ezzel nem minősíteni akarom, de ahogy hallottam cégvezetésben nem sok a tudománya. Viszont, akkor is ki lehetne hozni sokkal, de sokkal többet a programból, és nem hagyni az enyészetnek menni.

(#5044) Erőforrás válasza zed01 (#5042) üzenetére


Erőforrás
tag

Igen, én nem vagyok fontos ember. Itt biztos nem. És nem is török babérokra, és PH!félisten sem szeretnék lenni.
Viszont, a te szakmai hozzértésed és hozzászólásaid abszolút megkérdőjelezhetőek!
Ha valamit állítasz tényekell támaszd alá, mert ez egy szakmai fórum, és nem egy bolhapiac. Rajtad kívül külsősök is olvassák a fórumot információ gyüjtés gyanánt, és a nem alátámasztott hozzászólásaidből téves félrevezető információkat kapnak! Benyelt pár vírust a Kaspersky, fals pozitívja volt? Semmi baj, de támaszd alá, ne csak irogass. Főleg azért nem, ha nincs igazad rontod egy program megitélést oktalanul más szemében. Ha meg igazad van, és tényleg fals pozotívja volt, azt lehet jelenteni a supportnak is javítanak rajta.
Egyenlőre csak az látszik az irományaidből, hogy irogatsz össze-vissza mint egy félörült.
Polemizálni meg abszolút nem tudsz, csak okoskodsz és vagdalkozol hülyeségekkel és olyan kijelentéseket teszel, mintha szakmailag full képzett szakember lennél.

Nekem nem kell bizonyítanod semmit. Bizonyítasz te magadtól is. :)

[ Szerkesztve ]

(#5045) zed01


zed01
őstag

Most meg egy ADSPY/Dropper.Ardamax.gen spywaret talált.

Befejezte a keresést itt van a log:

The scan has been done completely.

5948 Scanning directories
415487 Files were scanned
3 viruses and/or unwanted programs were found
0 Files were classified as suspicious:
1 files were deleted
0 files were repaired
0 files were moved to quarantine
0 files were renamed
1 Files cannot be scanned
415483 Files not concerned
2186 Archives were scanned
3 Warnings
1 Notes

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5046) Erőforrás válasza zed01 (#5045) üzenetére


Erőforrás
tag

Ez nem a teljes logfájl!
A teljes logfájl kijelzi, hogy mit talált pontosan, milyen állomány volt, milyen kiterjesztéssel, és pontosan hol volt.
Ez megint nem mérvadó, mert lehet csak kódtöredék volt, amit talált és nem konkrét vírus!
Légyszíves a teljes logfájlt prezentáljad mert ez megint semmitmondó.

[ Szerkesztve ]

(#5047) zed01 válasza Erőforrás (#5044) üzenetére


zed01
őstag

Tehát szerinted, ha egy állítást nem képekkel bizonyítom az csak hamis és félrevezető lehet, csak megjegyezném rajtad kívül mindenki elhitte a szavaim igazságtartalmát, csak te ragaszkodsz valami őrült módon a képekhez, mintha az bármin is változtatna. Mit mondjak, nem jutott eszembe képernyőmentést csinálni (azt gondoltam anélkül is elhiszik), nem gondoltam hogy lesz egy azaz egy darab ember aki ebbe köt bele. Eddig azt hittem vagyok annyira egyenes jellem, hogy a kijelentéseim nem kell különösképp bizonyítani. Hogy hogy nem azt mondod hazudok. Az a véleményem, hogy egy paranoid skizofrén vagy.

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5048) zed01 válasza Erőforrás (#5046) üzenetére


zed01
őstag

C:\pagefile.sys
[WARNING] The file could not be opened!
C:\Documents and Settings\Varga Ferenc\MediaTubeCodec_ver1.1463.0.exe
[DETECTION] Is the TR/Dldr.Zlob.Gen Trojan
[NOTE] The file was deleted!
C:\Games\Wild Hare\Instinct\protect.dll
[DETECTION] Is the TR/Dropper.Gen Trojan
[WARNING] The file was deleted!
Begin scan in 'D:\' <C>
D:\NeuroTran 2007\NT.exe
[DETECTION] Contains recognition pattern of the ADSPY/Dropper.Ardamax.Gen adware or spyware
[WARNING] The file was deleted!

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

(#5049) Erőforrás válasza zed01 (#5047) üzenetére


Erőforrás
tag

Elhitte a szavaid igazságtartalmát bárki is? Hol? Látsz olyan bejegyzést, aki egyetért veled, vagy helyesel? Azért mert valaki nem írt hozzá semmit nem jelenti azt, hogy egyet is ért veled.
Mindt mondtam ez egy szakmai fórum. Ha állítasz valamit konkrétan tedd, mert a fenti állításaid megkérdőjelezhetőek. Főleg azok után, hogy milyen alapvető hibákat követsz el. Lásd a korábbi hozzászólásaid.
De látom tényleg nem tudsz polemizálni. :) A jellemedről senki sem beszélt. Ha ezt felhoztad a magad védelmében, nem véletlenül tetted.
Az utolsó mondatodat meg nem minősítem, mivel ennyi telik tőled. :) Ezzel minősítetted magad rendesen. Továbbra is mondom ez egy szakmai fórum, nem pedig egy pszichológiai önképzőkör, ahol valaki a gengeségét azzal leplezi, hogy sértegetni próbál másokat!
Haver! Tényeket tegyél le az asztalra végre, és ne mellébeszélj, mert eddig pontosan ezt tetted! Nyugodtan sértegess, mert mással úgy sem tudsz visszavágni. Viszont én a helyedben szégyellném magam, mert a korlátolt hozzászólásaidat más is látja, és lejáratod magat! Kis intelligens Senior tag. :)

[ Szerkesztve ]

(#5050) Erőforrás válasza zed01 (#5048) üzenetére


Erőforrás
tag

Ez már mondott valamit:
A MediaTubeCodec_ver1.1463.0.exe valóban kártékony kód.[link]
A protect.dll egy olyan dll fájl, ami a krekkelés ellen véd. Vagyis a program antihack védelmet tartalmazott. Ergo, ez nem kártákony kód! Téves riasztások száma:1
Az NT.exe a NeuroTran egyik exe fájlja. Nem tartalmaz kártékony kódot. Téves riasztások száma: 2

Enyit erről.:)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.