Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40768) #41133696 válasza 78zolika (#40766) üzenetére


#41133696
törölt tag

De, eleinte az volt a meggyőződésem - nagy hipochondrer vagyok , amíg nem volt Internetem nagyapám terjedelmes orvosi lexikonjait bújtam - , hogy a szívemmel van baj. A látszólagos előzmények nélküli szapora pulzus, légszomj stb, jártam az orvosok nyakára , magán alapon kellett holter EKG-t is intézném. Nem találtak semmit. Aztán a végén a háziorvosom azt mondta, hogy szerinte pánikbetegségem van . Volt olyan, hogy az ügyeleten kötöttem ki , miközben sétáltam haza a busztól, mert éreztem hogy felment a pulzusom, és aritmiám van. Ez akkor volt, amikor volt az a rendelkezés, hogy aki indokolatlanul veszi igénybe az ügyeletet, tejel egy 1000-est, mondanom sem kell tejeltem egy ezrest a helyszínen, mert a doktornéni szerint a 130-as pulzus még indokolatlan kategória. Na mindegy, meg felírt B6 vitamint :) Aztán a háziorvosom beutalt, elvileg az ideg gondozóba , ami gyakorlatilag a pszichiátria . A családom nem nagyon akarta engedni, hogy oda menjek, mert ez egy kis város, és ugye a rossz nyelvek mit mondanak már , meg én sem repdestem, de félév múlva elmentem, úgy hogy nagyapám egyik főorvos barátja szólt át az idegről a pszichére, hogy kihez kerüljek .Igen félévig húztam, és ennyi idő alatt esett le, hogy a béta blokkolótól is ezért vagyok rosszabbul.

Anno én eléggé a földön jártam, szóval az ilyen pszichiátriai betegségeket teljes mértékben tagadtam. Sőt olyanokat gondoltam, hogy aki ott van mind hisztizik , satöbbi , szóval így érthető is, hoy miért harcoltam ez ellen minden eszközzel. Lehet nem is jó szó erre, hogy földön jártam. Neveltetésemből fakadóan ,nem hittem az ilyesmiben.

Aztán rájöttem, hogy itt három fokozat van . Az ilyen lájtosak mint én , akik csak néha bejárnak - a doktornőt nem láttam vagy egy éve, mert a receptet kiküldik - és így nem kell ott ülnöm egy csomó ideig, a második kategória a bent fekvőek, ezek jó része leszázalékolásra vár, és van köztük sok szimuláns is , a harmadik a zárt osztályos csapat. Na az tényleg kemény.

Egyébként az orvosok szeretnek egymással BNO kódokkal kommunikálni, hogy a beteg ne tudja már, hogy mi is a baja, de nekem az első dolgom ha ráírják, hogy tűzök haza - ha csak nem ismerős fejből - és megnézem a BNO adatbázisban,

No bocs, hogy megint ennyit írtam , csak jól esett. Örülök, hogy szereted olvasni a cikkeimet :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.