Hirdetés
- Egy korszak vége
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
No, apu órás készletében találtunk egy olyan csavarhúzót, amivel ki tudtunk csavarni az adapter csavarjait, így most már faszásan áll, most már látom a távolság skálát. Viszont most feltűnt, hogy a felirat nem áll jól. Ez, meg a végtelen hiánya már bőven elég indok, hogy megint szakihoz kerüljön a drága.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Gertev
csendes tag
Hello!
Holnap viszek a börzére egy Cyclop-1 f1.5/85-öt (is). Ez még a hátranyúló végű, de át lett alakítva, most Canon EOS végű (persze az átalakított adapter lecsavarható és M42 lesz.)
-
faki_
senior tag
válasz MrChris #6896 üzenetére
Ja, csak egy hirdetésen továbblépek mosolyogva vagy szörnyülködve, szemtől szemben nehezebben dolgozom fel, hogy hülyének néznek. Mondjuk mikor már a második ilyenbe is belebotlottam (itt is szokott hirdetni), akkor már látszólag elég komolyan megfontoltam a dolgot és felvetettem a vásárlás lehetőségét egy körbenézés után, hadd legyen pár reményteli perce.
-
MrChris
nagyúr
Pont mint egy piac de a netes adokveszek is ilyen, tele van túlárazott cuccal. Ami jó áron van néhány óra alatt elkél. Ez annyiból jó amit írtál, ritkaságok is előfordulnak, meg kézbe lehet venni... esetleg így még ha jó áron is van valami élőben már elmegy az ihlet látva milyen is valójában.
-
faki_
senior tag
válasz MrChris #6892 üzenetére
http://www.fmkportal.hu/index.php?name=fotoborze_2015_02
Talán 2-3 havonta van, egyszer voltam, elég vegyesek voltak a tapasztalataim. Volt pár nagyon korrekt eladó, de nagyon sok olyan szinten túlárazott portékával találkoztam, hogy el is ment a kedvem az egésztől. Dupla, tripla árú cuccoknál kérdés nélkül is megmagyarázták, hogy milyen jófejek, mert rendkívül olcsón árulnak csak most, csak nekem. Volt egy feleslegessé vált objektívem, amit akár el is cseréltem volna valami szimpatikusabbra, természetesen ezt kb. félárra "értékelték". Úgy tűnt, nem itt köttetnek az évezred üzletei, sok embernek inkább egy haveri szintű összejövetel a hasonló érdeklődésűekkel dumálni, néhány ritkaságot megcsodálni, csereberélni.
-
MrChris
nagyúr
nemtom csak rákerestem a fotóbörzére, bratyóm szokott kimenni rá. Sűrűn nincsen, kb évszakonként egy! Csak becsülöm hogy ilyenkor lehet a legjobb felhozatal és gondolom mint a piacon az első órában lehet a legjobb vételeket nyélbe ütni, persze észnél kell lenni ne drágán, ne olyat amit úgy se fogsz használni és ne porfogót vegyél
Ha meg mégis akkor feldobod apróra
Most Szekszárdon vagyok aszem kimaradok belőle. -
polcsa
aktív tag
válasz MrChris #6886 üzenetére
Az 50-es sajna már nincs meg. A 45/1.8-as mellett nem láttam értelmét, Tair 3s lett belőle.
Most Pana 20/1.7, Oly 45/1.8, Sonnar 135/3.5, Tair 3s van (+ a két kitobi). Viszont azt vettem észre, hogy szívesebben rakom fel a Sonnar-t, mert babrálhatok vele, persze ha a téma engedi.
Néztem az OM Zuiko 85/2-t is, de eszeveszett drága, pedig nagyon tetszik a képe. Olyanod is van, ugye?Csak az itteni bolhapiacokra gondoltam, hátha épp kisöpri valaki a padlást...
Amúgy milyen börze? Lesz valami?[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6883 üzenetére
tudom, csak azt ecseteltem miért kapós a 100-as. Apsc-n az 50-esek 75-nek felelnek meg, olyan senkiföldje, ff-en apsc-n, m4/3-on mind kedvelt a 100-as. Amúgy meg tudtommal van egy jó 50-ese meg 300-asa?
[ Szerkesztve ]
-
polcsa
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #6880 üzenetére
Annyit emlegettétek már a piacot, hogy holnap végiglátogatom a közelben lévőket...
-
Mirman
őstag
Köszönöm mindenkinek.
-
MrChris
nagyúr
-
polcsa
aktív tag
Túl általános a kérdés.
Ha most kezdesz ismerkedni a dologgal, akkor talán a legjobb, ha veszel egy Helios-t, hozzá egy m4/3-m42 adaptert és egy makro tubust vagy hogy is nevezik. Aztán meglátod, hogy beránt-e. Ha rákapsz, akkor jöhet a gyűjtögetés. Ha győri lennél makro tubust tudnék adni, engem az annyira nem fogott meg.
Ha eBayről rendelsz adaptert, akkor már elkéstél.
A fentebb tárgyalt Fotga típusú az egyik legolcsóbb, de cserébe nem a legjobb. Na de azért használható. -
polcsa
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #6875 üzenetére
25-ért meg is venném...
MrChris:
Gondolom a szűkös kínálat miatt drágábbak, de nem tudom, hogy miért nincs több. Vagy eleve a gyártók hagyják ki ezt a tartományt vagy akinek van, az inkább megtartja.
Akkor marad a vadászat. És a crop. Annyira nem sürgős. -
Mirman
őstag
Üdv!
Olympus E-PL5-öt fogok venni a napokban és majd szeretném kipróbálni manuál objektívekkel is. Milyen adapter vagy egyéb dolog kellene hozzá és milyen ajánlott manuálok vannak aprópénzért portrézni és esetleg makróra ? Köszi előre is .
-
MrChris
nagyúr
akkor te 85-90-100-ast keresel, (mert mondanám a sigma 60/2.8-t) Ezek elég borsos árúak, méretben, súlyban közel fele akkorák mint a 135 és általában 2.8-2.0-1.8 fényerejűek ami tényezők elég drágítóak, no meg talán tetszetősebb látószöget adnak és még jól kitarthatóak.
Sajnos ócsító jó ötletem nincsen (croppon kívül ) vadászni kell, meg komplett készletet, szetet lehet megcsípni, aztán ami nem kell eladni, persze ehhez mérlegelni kell mi mennyit ér.
De ez egy drága fókusztartomány. -
polcsa
aktív tag
Már megint kérném az ajánlásotokat.
Egy oly 45mm-es és egy Sonnar 135mm-es közé kellene egy nem túl drága manuál, 75-85mm körül.
Elsődleges lenne az élesség, másodlagos a fényerő, harmadlagos az ár lenne.
A Jupiter 9-et néztem, hogy dicsérik, egy van is a használt piacon 40-ért, de azt kicsit soknak tartom érte.
Mit érdemes még nézni? -
kalorobi
csendes tag
Mikor én vettem az M42-NEX adaptereket a dobozban volt imbusz.
-
kalorobi
csendes tag
A Pentacon 1.8/50 pont beleillik a kiszerelt rész helyére. Három csavar meghúzásával benn is marad. Makro örültek előnyben
-
MrChris
nagyúr
Biztosan jól mérted? Elég szabványtalanul pici Vidd magaddal és próbáld bele.
Ezt hívd fel van-e 1-1,5mmes imbusz kulcsuk
Vagy eztet náluk is szoktam venni. 6. kerben is van a Dessewffy utcában boltjuk.
Meg a Faboryban tutkó kell lenni csak ott minden drágább. -
Novics
senior tag
Hogy én miért nem gondoltam Gugli barátunkra?! Bár sajna ez a posta miatt nem éppen olcsó. A személyes átvétel meg nem jó, mert bp-i vagyok. De most megmértem egzakt módon. Vonalzóval. Szerintem a 0.89-es lesz a nyerő méret.
-
Mr.Csizmás
titán
imbuszkulcs:
ha jó a thrustmaster hotas-x-hez adott, akkor szívesen kölcsönadom Bp-n.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pajibá
tag
Érdekes nekem ehhez a gagyihoz mellékelték az imbuszkulcsot.
-
polcsa
aktív tag
Ha tudod a méretet és nagyon nem találsz sehol, még itt próbálkozhatsz:
imbusz.hu webshop
Valahogy személyesen is át lehet venni, csak egyeztetni kell velük. -
Novics
senior tag
Úgy néz ki, hogy ebből még komoly szerelem is lehet. Közben megtaláltam a belenagyítást is, és így már használható valóban a cucc. (Sima peaking elég kevés volt.) Viszont tegnap végigjártam az összes órást, műszerészt, ötvöst, még optikusnál, mobilosnál is voltam, de senkinek nincsen ilyen apró imbusza. Fotózás közben mondjuk pont nem zavar, csak a szépérzékemet. OBI-ban van értelme körbenézni, vagy az eleve felejtős ilyen apró vackoknál?
-
polcsa
aktív tag
válasz MrChris #6857 üzenetére
(#6855) Novics:
Igen, ahogy MrChris írja, V profilú vájat fut körbe a betéten, az imbusz szorításával a helyes bázistávolságra kerül a végére, amikor megszorul a hegye.(#6856) konyi79
Ha eBay-es, akkor jelezd az eladónak a rendszeren keresztül, tudtommal vissza kell térítenie az árát. -
MrChris
nagyúr
Szerintem ez az elfordult adapter olyan, hogy a melós beleteszi és megtekeri a csavarokat oszt jónapot, nem szórakázik a pozícióval, pláne ennyiért. Mondhatnám hozzá tartozik a használathoz a beállítás.
Ha valaki jól megtekeri az obit akkor elforgathatja az egész menetes gyűrűt.Nincsenek furatok, körben ki van mélyítve, csak a csavarok tartják a helyén!
-
konyi79
addikt
El van fordulva? Annyi baj legyen...
Most jött meg a Contax Kiev - Nex adapterem, és nem megy össze az obival.
A vicc az, nem is találtam Kínából, US eladótól rendeltem nem is épp olcsón. Szóval a Brooklyni coyote-ok bek**hatják, éljen Kína, meg az elfordult adapterek. -
Novics
senior tag
Bah, tegnap visszakaptam a Biotárt - köszönet iRico-nak a közreműködését - és szomorúan tapasztaltam, hogy nekem is el van fordulva az obi ha betekerem. Most vadászhatok hozzá mini imbuszt.
Bármilyen szögben lehet rögzíteni, vagy a menetes részben vannak lyukak, amikbe bele kell mennie a csavaroknak? Aztán lehet, hogy az lesz ha összeszokunk, akkor veszek egy nagy levegőt, meg egy Kipont.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6853 üzenetére
Nemtom, soha nem voltam otthon a colos méretekben, pedig csak matek Volt egy majdnem M3-as csavarom amit pótolni kellett, a hírös Fabory csavarboltban nézegették és váltig állították hogy ezt tuti M3-as, ami persze nem volt jó, de egy szaki fotó alapján megmondta, hogy 3/32 colos menet emelkedésű vagyis 48TPI = 25,4/48 = 0,529 mm
-
MrChris
nagyúr
A zongora kalapácsfej nagyon keményre feszített sűrű filcből van, azt lehet ezzel szurkálni megfelelő módon és így formálni a megszólaló hangot. Ebben 3 tű van, de lehet csak egyel is szurkálni. Egy nyers új fejet kb 200szor is meg kell küldeni, persze 88szor, ezalat párszor eltörik/elgörbül a tű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Bestbuy játékok
- Politika
- Ukrajnai háború
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel!
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- DJI Osmo Pocket 3-tengelyű stabilizátoros kamera 4k UHD zsebkamera kézikamera
- GoPro Hero 12 Black Special edition - Garanciális
- Insta 360 Go2
- Micro 4/3 Olympus M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm f/3.5-5.6 Hibás ! !
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest