Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz Rapid136 #11699 üzenetére
Szenzorstabi érzékenysége miatt ne féljél, 9 éves vázamban is müxik. De körbe is lehetne kérdezni itt a fórumokon, történt e ezzel meghibásodás. Hasonlóan az artikulatív kijelzőhöz, azok se nagyon töredeznek le, pedig időnként visszatartó tényezőként felmerül. Szerintem ez ne tartson vissza egy IS-os váztól.
-
Rapid136
őstag
válasz Matska #11692 üzenetére
Én baromira élvezem hogy könnyű a váz és faék egyszerűségű. A II verzió nehezebb, vastagabb és benne rejlik a képstabi meghibásodása. Tudom hogy kicsi az esély, de elég ha csak egyszer pottyantom le rosszul...
Ami hiányzik az az uj FW, ami az első sorozat nem kapott meg.
Egyenlőre nem is tudom mi lenne a következő vázam. A képstabi benne lesz mert nincs választásom, fontos lenne a néma e-zár, de nem hiányzik 42 mpixel. Remélem kijön hamarosan valami köztes váz, mert lassan váltani kéne, bár meggondolandó hogy ne adjam el a sima 7-est.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
CollectoR
aktív tag
Meostigmat projektorobikkal van valakinek tapasztalata? Elég jó fényerős üvegek, jó képminőséggel.
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz fattyu #11691 üzenetére
Lehet egyáltalán ilyen gépet kapni ma, magyar honban?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Matska
senior tag
A minap remegés fogott el, mikor azt láttam, hogy a Sony A7-esek 2 kiló körül mennek használtan magyar oldalakon, és külföldön sem sokkal több. A kérdés az maradt, érdemes-e pl jövőre egy ilyen 4-5 éves technikába beleugrani, szemben egy akkor egy éves X-T20-al? A fő cél persze továbbra is a manuálozás és a tejút.
+1 az A7 mellett, hogy nagy szívfájdalmam, hogy a távmérõs üvegek alá nem tudok Lens Turbot tenni.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
-
Rapid136
őstag
-
föccer
nagyúr
válasz Rapid136 #11683 üzenetére
Köszi az útba igazítást, akkor erre mindenképpen figyelek . (ugyan itt 1100 D eladó (nem, csak poén))
Matska: köszi neked is.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Matska
senior tag
válasz föccer #11682 üzenetére
Eos-ra sosem fog felmenni az Eos-M-re való, ahogy semmi más Milchez való objektív sem. Amire neked lesz szükséged az vagy egy milc, vagy egy Samyang 16mm F2, arról még TKL kolléga tud mesélni az asztrofotózás topikban.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz föccer #11682 üzenetére
Szemezgethetsz, de megvenni elég felesleges lesz.
A DLSR vázad nem MILC, következésképp NEM lesz jó rá. Komoly technikai eltérések vannak a két vázban, a MILC-ben nincs tükör emiatt ezt az objektivet úgy tervezték, hogy egész közel legyen az érzékelőhöz.
Semmilyen adapter nem létezik arra hogy a tükrös vázadra feltehess egy MILC obit.EOS-M vázra kaphatsz EF adaptert, fordítva nincs. Mert akkor mindenképp kellene közé egy lencsetag ami jó eséllyel tönkrevágná az objektiv jó tulajdonságait.
[ Szerkesztve ]
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Asztrofotós topikból jöttem, talán itt jobban passzol a kérdésem.
Szemezek egy 12 mm-es Samyang obival, amit egy EOS 1100D-re tennék fel (ne bántsatok miatta, még csak tanulok ).
Első sorban tejút fotozásra használnám, amire a 12 mm-es fúkusz ideális, a fényere is rendben van, árban sincs túlságosan elszálva. Leírás szerint MILC vázakhoz való, de én DSLR-en használnám. Okozhat ez valami problémát? Értem ez alatt pl, hogy nem fér el a tükör, vagy bármi ilyesmi? Vagy simán felcsattinthatom a helyére, nem lesz gond?
A másik, amiben nem vagyok még otthon, a bajonettek világa. Érzésem szerint kelleni fog egy adapter az EOS vázra, hogy fogadja a Canon-M objektívet. Nincs erről egy épkézláb, érthető leírás valamerre?
Köszi szépen a segítséget
üdv, föccer
-
catroot
veterán
Na ezt meglesem, köszi!
Egyébként a képen szereplő fém gyűrű lötyög pár mm-t (ha nem teszem fel az obit, akkor is van holtjátéka).
A képalkotásban nincs szerepe, de engem baromira idegesít.
Másik nyűgöm:
Sajnos az obival nem jött első kupak. Láttam, hogy 67mm-es menete van az obinak.
Létezhet az, hogy egy ilyen 62mm-es passzol hozzá?
Nekem valahogy kevésnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
80hun
addikt
válasz catroot #11674 üzenetére
Azt nézd még meg hogy az adapteredben a kis pöcök (ami a rekeszt behúzza) nem súrólja e a bajonett alját belülről.
Némelyik obinál előfordúl , a canon FL obikhoz pl ezek az adapterek nem jók.
De találkoztam már olyan adapterrel is amin az nFD foglalatos obik lötyögtek.Három féle FD bajonett van FL , FD és nFD
-
szazbolha
addikt
válasz catroot #11674 üzenetére
Ezt sajnálom. Én nikon véggel vettem.
De szándékoztam FD objektíveket is beszerezni. Van már "occó" kinai FD/NEX adapterem, remélem nem járok úgy mint te...
.
Szerk:
Vettem több NEX/fordító adapter. Az egyik kicsit szorulós volt, vázra fel sem raktam.
Mondom kipróbálom a közgyűrűn, annak baja nem lehet. 4 napig rajta volt mire le tudtam operálni róla.[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz szazbolha #11670 üzenetére
Köszi, de korai az öröm.
Most tapasztalom, hogy elkezdett lötyögni az FD csatis gyűrű, amivel kioldom magát a csatlakozást.
Ja, meg erre az objektívre feltenni egy FD adaptert a rémálom és a vicc kategória elegye.
Nem sikerült rájönni, hogy mi benne a logika. Van másik FD-s obim, arra simán rámegy. Erre meg szenvedés.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Balinov
titán
válasz catroot #11666 üzenetére
Ebbol csak FD mount letezik vagy van Nikon/m42 bajonettes is? Lattam meg ebbol F4.5-os verziokat Nikon bajonettel 50-60-70€-ert, erdemes arra vesztegetni a nem tul felesleges kuvecseket?
"Tesztkepeidet" nezegetve jott meg a kedvem ehez..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #11669 üzenetére
Akkor értem miért olyan drágák. Aszem marad a mostani készlet.
-
Elektrosokk
veterán
válasz MrChris #11668 üzenetére
A 21 3.5 a legjobb, nyitva karcol, imádtam. a 24-es karcos volt ami nálam járt, a 28-as f2 hibátlan, nyitva nem voltak rosszak szerintem, de kiemelkedőek sem. Egy ütött-kopott 21 3.5-öst érdemes túrni...
(#11592) dzz az én Cyclopom ilyern volt
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
MrChris
nagyúr
válasz Elektrosokk #11667 üzenetére
Azok nekem már nagyon drágák. Milyenek voltak nyitva, egyet rekeszelve?
A többi OM obival jól működött csak ezzel vannak színeződés gondok. -
catroot
veterán
-
tvamos
nagyúr
válasz catroot #11660 üzenetére
En viszont pont most vettem 650nm-es filtert, es ha a dolgok igy maradnak, marpedig remelem, hogy igy maradnak, akkor fotozni is fogok vele.
Termeszetesen el tudnam felejteni ezt, de nagyon sok a parameter, ha csak az AA filter meglete lenne az egyetlen kompromisszum, azt megkotnem.De pl. nem portrezok, es mar soha nem is lesz alany, akivel ezt muveljem. Eskuvoket sem fotozok...
Kell az az excel, hogy atlassam!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szazbolha
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz KawaBazsy #11652 üzenetére
Szerintem portrezni APS-C-re szoktak ajanlani az 50mm-t, FF-en inkabb amolyan mindenes obi, akkor hasznaljak, ha nincs eleg hely, hogy beleferjen a model.
En szeretem azt a latoszoget, amit ez ad, (DX-en en szivesen hasznaltam a 35mm-t, es a Nikon 1-et is szeretem 20mm korul hasznalni,) mert mar aranylag sok minden belefer, es ahogyan MrChris kollega is emlitette, nekem mar ez elfogadhato "aranyokat" ad.
De en nem allitgatom a sokat a "modelt", inkabb point-and-shot fotos vagyok...(#11659) szazbolha válasza KawaBazsy (#11652) üzenetére
családi képekhez bőven belefér.
Felteve, ha van hely, hogy beleferjen a csalad...Amugy az en (es sok mas ember) favoritom a 105-os Micro Nikkor. (Portre+Macro temaban.) Majd, ha a Nikon kihozza az FX-es MILC-et, meg otosom lesz a Lotton, akkor veszek egyet.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Matska
senior tag
válasz KawaBazsy #11652 üzenetére
Arra való, amire használod. Portréra. Elvileg lapítja az arcokat a túl nagy gyújtótávolság, de neked kell, hogy tetszen, neked kell elégedettnek lenned. Nincsenek ezek a dolgok kőbe vésve
Inkább javaslat, hogy mit mire érdemes használni.
-
KawaBazsy
aktív tag
Tök elégedett vagyok a Zeiss Sonnar 135/3.5 MC-vel, amit többen is ajánlottatok nekem, mióta megvan, azóta ez van többet a gépen. :-) Ha jól beállítja az ember a fókuszt, akkor tűéles fotót lehet vele készíteni nyitva, s nem is nagyon rekeszelem, mert nem láttam érdemi különbséget. A kérdésem az lenne, h normál esetben (FF) mire használják ezt a gyútávot? A crop faktor miatt nekem 200-asnak számít, s azt gondoltam, h majd telézek vele mindenféle madarakat, de eddig főleg frankó portréket lőttem a kölökről. Azt olvastam vhol, h portrézni 50-es, meg 85-össel kell, mert alatta/felette már túl nagy a torzítás..
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz tvamos #11648 üzenetére
Sokra nem mész hogyha valamiben nincs AA filter, nem lesznek jobb képeid tőle
Túlagyalod az egészet
Már rég vehettél volna kint 30-35e egy nexet és ha nem tetszik eladod ugyanennyiért.A nikon 1-el probálkozol de akkora a pikszelsűrűsége hogy a natív lencséken kívűl minden obi katasztrofális rajta
Még a Nikkor G-s üvegek isA sima A7-et is túlagyalod a sensor reflection miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest