Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz jan herz #800 üzenetére
Azért nem árt legalább alap szinten megismerni a linux fájlrendszert, az ilyen fstab-ban mountolgatós dolgoknak a /mnt a helye.
Én közelítek lassan az alapszint aljához, de iménti mondatod eléggé elbizonytalanított......fentieket te definiálod most ide vagy miért írod le ezt? (tudom, hogy régebben default volt az /mnt....)
Szóval miért van ott a helye?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
csixy
addikt
válasz ubyegon2 #801 üzenetére
Üdv a klubban ! Látom , hogy a Manjarót kóstolgatod. Egészségedre! Ha van UEFI képességű géped , akkor kóstálj bele az Antergosba is! Nekem egyre jobban tetszik , akár az is lehetne az arch ubija.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
nagyúr
Szeva! Dehogy, tisztán disztrófüggetlen téma volt, mint kiderült, még nem vagyok tisztában az alapokkal....
Szóval senki nem hiszi el, de a gépem az UEFI-t vagy/meg az Archalapúakat nem kezelik jól. Valójában nem nekem van ezekkel bajom.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tordaitibi
veterán
válasz jan herz #800 üzenetére
Alapszinten próbálom megismerni, és számomra tele van ellentmondással.
Eddig 3 disztrót próbáltam másfél év alatt. Mind a 3 teljesen más logikával, homlokegyenest más helyekre csatolta fel a háttérpartícióimat. Az MNT-be még véletlenül se csatolt egyik se soha semmit. Az nem a MOUNT rövidítése pedig? Sőt az Android, ami linux, abba 4.2-től egyáltalán minek a mnt mappa? Sose használja.
Akkor én vagyok tök, vagy..?Egy kérdés,
githubról, bárhonnan letöltök tömörített formában Manjarora való applikációkat, segítsen valaki, ezeket hogyan kell telepíteni?
Biztosan én vagyok béna, ha rákattintok csak mmegnyitja az arch, ha kicsomagolom, bármit próbálva vele nem sikerül.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz tordaitibi #804 üzenetére
Rossz a megközelítés, ne így akarj szoftvert telepíteni kezdőként, használd az Octopit. Ott először töltsd le a yaourtot, menüben engedélyezd az AUR-t a -noconfirm kapcsolóval, majd a kis zöld ufo ikont megnyomva tudsz keresni az AUR tárolókban. Na ez a pamac-kal sokkal egyszerűbb Gnome alatt, de ha egyszer megszokod menni fog.
-
BoB
veterán
A yaourt-nak vége. Előbb vagy utóbb, de egyszer csak egyáltalán nem fog működni.
Az octopi a trizen-t is tudja használni és lesz AUR.
Személy szerint a yay-t használom de csak terminálból.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tordaitibi
veterán
Van pamac-om, kde alatt. Az kezeli az aur helyeket is, de van olyan amikor kutakodok valami után és csak pl. a githubon találom meg. Letöltöm és innen sehova tovább, megáll a tudományom.
Mint alatt deb fájlt tudtam simán telepíteni, de itt sehogyan sem tudom, hogyan tovább. -
Amazonas
senior tag
válasz tordaitibi #807 üzenetére
Octopi-ban: "Fájl" menüben a "Helyi csomag telepítése"-vel próbáltad már?
-
Dave™
nagyúr
githubon szokott lenni telepítési útmutató is, de ez nem olyan könnyű mint duplán klikkelni egy deb fájlra. Nincs rá rövid válasz, mert változó, azért van hozzá útmutató (többnyire). PKGBULD-et kellene még utána használni hogy kompatibilis csomagot kapj, amit tudsz telepíteni pl. Octopival. A Deb fájlok csak Debian alapú rendszereken mennek és némileg hasonlóak egyszerűségükben a Windowsos módszerhez, Manjaron (meg Arch vonalon) ilyen nincs. Viszont meglepő, hogy az AUR-ban nem találod ezeket, nekem eddig talán egy vagy kettő volt az évek alatt amit nem találtam ott.
-
BoB
veterán
Konkrétan egyébként mi az amit nem találtál meg?
-
tordaitibi
veterán
Nem konkrét, esetleg megtetszik valami pl. a KDE stor-ból, ez ,vagy ez vagy ez vagy valami a sok alkalmazásból. Ezeket és és sok mást nem talál meg sehol a pamac. Ez mind egy tömörített mappaként lejön és slussz. De ugyanilyen egy csomó téma, widget, app, nem találom csak itt.
Amazonas, úgysem csinál semmit, a tömörítettet nem is látja, ha kicsomagolom és belelépek sem lát semmit.
Dave, köszi, 19 év windows van bennem, nem könnyű és nem egyszerű a letölt-rákkattint-next-next-használ megszokáson felülkerekedni. De igyekszem.
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz tordaitibi #811 üzenetére
Ezeket a KDE-n belül tudod letölteni.
-
Dave™
nagyúr
válasz tordaitibi #811 üzenetére
Vagyunk ezzel így páran, azért mondjuk mit és hogyan érdemes. Pl. sokkal egyszerűbb a symlinkes megoldásom is, mint az fstab-os, meg az AUR is szinte mindent elérhetővé tesz, nagyon egzotikumnak kell lennie valaminek, hogy ne találd meg. Widgeteket persze ne ott keress, hanem a widgetek letöltésénél (ezt a KDE feldobja a szerkesztőfelületen), hasonlóan a témákhoz stb. Egyszóval ha nem bonyolítod túl, akkor egészen egyszerű tud ez lenni, csak használd úgy, ahogy "kell"
-
Amazonas
senior tag
válasz Amazonas #769 üzenetére
KDE-t használók figyelmébe: most találtam rá erre az ügyes kis hőmérsékletfigyelő widget-re, amit a panelre is be lehet tenni - a neve:
Thermal Monitor
Telepíthető Discover-ből, de közvetlenül a "Felületi elemek hozzáadása" ablaknál alul az "Új widgetek letöltése" gombra kattintva is.
Nálam a Psensor-t küldte nyugdíjba. -
tordaitibi
veterán
válasz Amazonas #814 üzenetére
Már hetek óta használom, kis hibával,
indítás után random nem mutatja a proci meg más hőmérsékletét, de ez egy jobbklikk, Reload temperature sources kattintás és onnantól jó. Indulásnál mi a nyűgje, esetleg nincs valami ötleted?
Kde sötéd design:Dave,
OK, vettem az adást. Próbálom úgy használni ahogy 'kell' de nem ígérem meg hogy ezt mindig betartom[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Érdekes kérdésem lenne.
64G SSD, sda1, sda2 egy win10, sda3 a manjaro, szabad hely van bőven.
1T HDD, sdb1 a 860G adatpartícióm, sdb2 40G a manjaro/home (sdb3 egy 40G tesztpartíció).Mivel a /home jelen pillanatban a 40 gigából hármat foglal, és kb. belaktam a rendszert, a letöltések, minden az adatpartícióra vannak irányítva, valamint kéne a partíció,
lehetséges az sdb2 alatt elhelyezkedő home adatokat átmozgatni az sda3 alá?
Mármint hogy a rendszer működőképes is maradjon és onnan használja.
Tudom telepítésnél ez pofonegyszerű lett volna de utólag lehetséges ez? -
Amazonas
senior tag
válasz tordaitibi #816 üzenetére
Most nekem is hasonló gond volt indulásnál. Próbálgattam különböző elhelyezéseket az asztalon, de végül maradtam a panelen lévőnél, viszont most egy korábbi, még az asztalos elhelyezésnél megadott konfigurációval indult a panelen.
Most tanulmányozgatom a/home/.config/plasma-org.kde.plasma.desktop-appletsrc
file-t, hogy mi lehet a gond. Eddig azt vettem észre, hogy bár a konfig file magát azorg.kde.thermalMonitor
plugin-t csak egyszer hívja meg egy adott containment és applet számon, a konfigurációs rész többször is szerepel, más referenciák alatt is.
Olyan, mintha a teljes eddigi beállítás history-t tárolná a file, pedig ez teljesen felesleges. -
Amazonas
senior tag
válasz tordaitibi #817 üzenetére
Az adatokat át tudod másolni, bár az is csak terminálból fog menni, Dolphin-ból nem, mert jelszót fog kérni, és /home-ként sem tudod majd használni, mert így a root-ot és a home-ot egyazon UUID-ra kellene felcsatolni fstab-ban, ami egyszerre, egyazon rendszerindulásnál nem fog menni...
Legfeljebb kikommentezed az fstab-ból a /home sorát egy #-el, és akkor nem lesz home partíciód, viszont a file-ok attól ott lesznek, ha már átmásoltad.
Live USB alatt a partícionálóval lecsíphetsz esetleg egy kis helyet egy új partíciónak az sda3-ból (az ext4 filerendszer elvileg támogatja a csökkentést), és akkor az új partíció UUID-jára írod át az fstab-ban a /home sorát, viszont nincs garancia az adatok sérülésére, főleg SSD-n, ahol az adatok nem szekvenciálisan, hanem össze-vissza vannak tárolva a wear-leveling miatt.
Persze, lehet, hogy lesz itt valaki, aki csinált már ilyet élesben. -
BoB
veterán
válasz tordaitibi #817 üzenetére
Ez teljesen pofonegyszerű, egyszerűen kikommenteled a home sort az fstab-ban, újraindítod gépet majd átmásolod ami kell a kedvenc fájlkezelőddel. Utánna meg azt csinálsz azzal a partícóval amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
Most azon gondolkodom, hogy ha átmásolja a rejtett (többnyire) config mappákat és file-okat is a home-ból, akkor a /home nélkül elindított rendszerben vajon a programok maguktól meg fogják találni a beállító-file-okat, immáron a root alatt vagy pedig újra kell be kell laknia (majdnem) mindent?
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz Amazonas #821 üzenetére
Ha újraindítja mivel nem lesz ott semmi a szükséges fájlok létrejönnek default. (ugyanaz mint mikor egy friss telepítés után először jelentkezik be). Amelyiknek kell egyáltalán.
Aztán felülírja a régivel és az azt követő újraindításnál úgy lesz minden mint előtte.
[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz Amazonas #818 üzenetére
Még mindig nem jöttem rá, miért nem mutatja rögtön boot után a Thermal Monitor a CPU-hőmérsékleteket, csak egy "Reload Temperature Sources" után.
Mivel az adatokat az lm_sensors szolgáltatja, ezért rácsekkoltam systemctl-el, hogy alapból elindul-e a service, de disabled volt, ezért nyomtam egysudo systemctl enable lm_sensors
-t, de reboot után mégsem mutatja rögtön, csak refresh után, pedig most már enabled a státusza.
Valakinek valami ötlet? -
tordaitibi
veterán
Így ez nem jött össze, bootolásnál fekete halál, bejön az egérkurzor, villan egyet a fekete képernyő, megint bejön az egér stb. Ha hagyom ezt csinálja örökkévaláságig. Rebootnál ugyanez.
Amit próbáltam, live linux, az eredeti home alól fájlkezelővel átmásolni a Manjaro home alá a fájlokat (egy üres home van a rootba) de error, jogosultsággond, nem lehet stb.
Megnyitva az átszerkesztett fstab-ot hogy a csillagot kivegyem, mentésnél authentikációs hiba, jogosultság probléma stb.
Pedig mentési kísérletnél bekér egy passwordot, beírom az eredeti rendszerhez való jelszavamat de akkor sem engedi átírni.
Mázli hogy dual, a grub meg a win működik szerencsére , ezt az alól írom.
Ötlet, hogyan szerezhetném vissza a manjaromat?Amazonas,
systemctl meg egyebek.. bámulattal állok előtted. Ez egyszerűsített kínai, vagy szuahéli, miket nem tudsz..
De tényleg jó lenne ha nem kéne a hőmérőnek nyomni egy frissítést. Amikor feltelepítettem, kb. 5-10 indításig mmutatta egyből. Csak aztán romlott el.
De egyébként ez a fajta apró, de bosszantó hibák sokszot jelentkeznek nálam, valahogy nálam a linux híres stabilitásának nyoma sincs. Mit rontok el, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
jan herz
tag
válasz tordaitibi #824 üzenetére
Én ennél egyszerűbb, érthetőbb ismertetőt nem ismerek a témában.... olvasd át, és kérdezz nyugodtan!
Ha live alól módosítod az fstab-ot, tehát nem a futó rendszered alól, akkor a mentéshez a live root jelszavát kell megadnod a mentéshez..... manjaro esetében ez - ki gondolná? - manjaro
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ötlet, hogyan szerezhetném vissza a manjaromat?
Ha elmentetted a külön /home legalább konfigokat tartalmazó részét, akkor semmi gond, akár egy teljesen új telepítést is felül tudsz írni, ha bemásolod a konfigokat.
A kikommentelésnél nem értem miért emlegetsz csillagokat az FSTAB-ban.
így néz ki valami, ha ki van kommentelve:
#tmpfs to .cache
tmpfs /home/ubyegon/.cache tmpfs noatime,nodev,nosuid,size=800M 0 0
# Modification for SSD
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
#tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0
#tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
#tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Ami elé odarakod a kettőskeresztet, azt a rendszer figyelmen kívül hagyja, a /home-od elé odaraktad volna, akkor reboot után nem veszi tudomásul a rendszer, hogy van egy külön /home és megcsinálja az alapot a rendszeren belül, azt kellett volna neked felülírnod live-ból.
-
Amazonas
senior tag
Másold be ide Live alatt, hogy most hogy néz ki az fstab file-od.
-
tordaitibi
veterán
válasz ubyegon2 #826 üzenetére
Bob tanácsolta:
"Ez teljesen pofonegyszerű, egyszerűen kikommenteled a home sort az fstab-ban, újraindítod gépet majd átmásolod ami kell a kedvenc fájlkezelőddel."Ezt én megcsináltam, az eredmény, idézném magam:
"Így ez nem jött össze, bootolásnál fekete halál, bejön az egérkurzor, villan egyet a fekete képernyő, megint bejön az egér"
Vagyis meghalt a Manjaro.
Live alól próbáltam a meghalt Manjaro root alá, ahol látszik egy üres home mappa, bemásolni az eredeti home tartalmát, de Dolphin alól nem írható a root.
Próbáltam Kate, az átírt fstabot visszaszerkeszteni, azaz kivenni a csillagot a kikommentelt home csatolási pont elől, nem engedte de ebben segített jan herz kolléga, a mentésnél nem az eddig root jelszavam (444tibi) hanem a live manjaro jelszó kellett, ami "manjaro".
Így sikerült visszaállítani az fstab fájlt, minden szép és jó, simán bootolt, az alól írok most.Szerinem, ha sikerülna valahogy a root alá live renszerrel bemásolni a mostani home tartalmát, akkor elindulna,
mert nálam legalábbis ha kirántom alóla a bhomet, akkor megnyúvad.
Hogyan lehet erre rávenni a Dolphint, vagy terminál..?Amazonas,
fstab-om:# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a device; this may
# be used with UUID= as a more robust way to name devices that works even if
# disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
UUID=8e7ee0c2-ac86-4392-bfea-ee00aa7a4a47 / ext4 defaults,noatime,discard 0 1
UUID=ae20be3e-39ea-43ec-8195-856a63c100a7 /home ext4 defaults,noatime 0 2
UUID=4C430C8115F84B87 /run/media/tibi/ADAT_1TB ntfs defaults,noatime 0 2
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Fölülről a második sor elé
(UUID=ae20be3e-39ea-43ec-8195-856a63c100a7 /home ext4 defaults,noatime 0 2)
tettem egy csillagot és a következményeket lásd feljebb.[ Szerkesztve ]
-
Amazonas
senior tag
válasz tordaitibi #828 üzenetére
Nem csillagot, hanem kettőskeresztet (#) kell tenni a sor elejére, így:
#UUID=ae20be3e-39ea-43ec-8195-856a63c100a7 /home ext4 defaults,noatime 0 2
Más, csak jótanácsként: soha ne oszd meg a neten egyik jelszavadat sem, még ha már újat is állítasz be ezután.
[ Szerkesztve ]
-
i can't keep calm i'm on unstable jelmondatot érteni vélem de mi a helyzet a breaking? not bad-el?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Dolphin nekem ismeretlen, de mintha letiltották volna a root-ként indítását, live alól le tudod viszont tölteni a MC fájlkezelőt, az indítható root-ként, vagy másolsz terminál parancsokkal. 😉
-
Amazonas
senior tag
válasz tordaitibi #830 üzenetére
Akkor valószínűleg az lehet a gond, hogy a plasma beállítófile-jait nem találja a rendszer.
Először Live alatt, Dolphin-ban a /home könyváradban nyomj egy "Alt + ."-t, ezáltal láthatóvá válnak a rejtett file-ok, majd mindent másolj át egy a root partícióban létrehozott /home könyvtárba. (Ehhez kell majd a "manjaro" jelszó.)
Ezután tedd be fstab-ba a kettőskeresztet a /home partíció sora elé, és úgy boot-olj.
Ha ezután sem jön be a rendszer, akkor egyelőre nincs további ötletem. -
BoB
veterán
Az automatikus bejelentkezés be van kapcsolva nálad.
Azt elfelejtettem hogy kell egy mappa a felhasználódnak. Mivel ezt nem találja enélkül nem tud elindulni.
Nem kell Live linux.
- kikommenteled a sort
- kikapcsolod az automatikus bejelntkezést
- újraindítod a gépet
- bejelentkezel root-al
- létrehozod neki a mappát:mkdir /home/felhasznalonev
- átadod neki a tulajdonjogot:chown felhasznalo /home/felhasználó
- kijelentkezel
- bejelentkezel a felhasználóval
- átmásolod a fájljaid
- ki majd bejelentkezelYou may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Dave™
nagyúr
Ezeket hol láttad? Három branch van, a stable az alap mindenkinél, aztán van a testing és az unstable. Utóbbi semmiképpen sem ajánlott szerintem, a testingre szoktam váltani otthon mert a) türelmetlen vagyok, b) ha van valami bug hamarabb kiderül, de az is nyugodtan használható többnyire, ha meg gond van, akkor egyszerű visszaváltani stable-re (amin nekem még nem volt problémám).
Már ha jól értettem a kérdést.
-
nagyúr
válasz tordaitibi #836 üzenetére
Az alábbi ablakban adtál meg alul külön jelszót? Ha igen, az a root jelszavad, ha bejelölted, hogy nem adsz meg, akkor az a rész eltűnik és csak egyetlen jelszavad lesz, akkor root jelszóként is a felhasználói jelszót kell használnod:
Ha nem automatikus bejelentkezés van beállítva, boot után gondolom kérnie kell valahol a jelszó beírását. (bár én azt hittem, hogy itt egyértelműen felhasználó név/jelszó páros kell)
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
válasz tordaitibi #836 üzenetére
A bejelentkező képernyőn root-ot írsz be...
-
tordaitibi
veterán
Bocs a bénaságért.
Teljes siker.
Nem kellett semmi terminál, root alatt a Dolphin nagyon kezes, olyan szárnyaló mámor kerített hatalmába mint win alatt rendszergizdaként. Minden ment a fájlkezelő alól, a home alá bemásolt tibi könyvtárnak megadtam tulajdonosnak a tibi-t, teljes joggal, ki-be jelentkezés és jó.
Egyedül a Dropbox nyavajgott valamiért, nem töltötte le a teljes 1 gigányi cuccát de minden fájlt újraindexel éppen.Köszönöm a segítségeket és a türelmeteket.
-
nagyúr
válasz tordaitibi #841 üzenetére
Bocs a bénaságért.
Szerintem alább már megmagyaráztad a dolgot!
mámor kerített hatalmába mint win alatt rendszergizdaként.
-
tordaitibi
veterán
válasz ubyegon2 #842 üzenetére
2019-et írunk, a kínaiak épp most küldtek szondát a hold sötét oldalára, az okostelefonom hangparancsokra reagál, a t-online telefonos ügyfélszolgálatán egy AI robot megoldja a problémáid 50%-át, én meg elvárom hogy gui alól oldjam meg a problémáimat egy oprendszeren.
Kb. ennyi volt a szárnyaló mámor oka, nagyon jó a root felhasználó és nagyon okosan van megcsinálva, mindent megtaláltam 5 másodperc alatt vagy a jobb gombos menübe, vagy máshova klikkelve. Terminálba még most nyomnám le az utolsó entert, nem szeretem win alatt is mindig utáltam meg a néha szükséges regedites bűvészkedést is.
Ezzel a kifejezésemmel hogy megörültem egy jó szerszámnak (root) és örömmel használtam a fájlkezelőt a legnagyobb megelégedéssel, a Linux Manjarot és ezeknek a funkcióknak a megalkotóit dícsértem.
Problem? -
nagyúr
válasz tordaitibi #843 üzenetére
én meg elvárom hogy gui alól oldjam meg a problémáimat egy oprendszeren.
Jogosan várod el, amit írsz! Mondjuk Windows 10 vagy más fizetős oprendszer esetében, egy free oprendszernél mitől lenne jogod elvárásokhoz? Örülj, használd, de először is értelmezz! Az alapvető....
Anno is ez volt a fura nálad, mert ha nem kaptál azonnal olyan választ, amit képes is voltál alkalmazni, pattogtál, ha meg kaptál választ, akkor a mostanihoz hasonló stílusban nyilvánultál meg.
Problem nincs, neked volt eddig is. Akkor újra, értelmező módon olvass és alkalmazd a megértetteket! Fog menni?
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz ubyegon2 #844 üzenetére
Szerintem akadj le rólam,
fog menni,
BoB ahogyan leírta, nem pont úgy csináltam, és egy másik úton is eljutottam a megoldáshoz, amit ÉN találtam meg, ergo full fejlődőképes vagyok. Ha nem szólogatnak be feleslegesen, akkor nyugodtan tudom magamba szívni a tudást, ha baszogatnak akkor ez a bensőséges és figyelmet, összpontosítást igénylő tanulási folyamat sérülhet, esetleg megszakad és ilyen hsz.-ok írásába csap át. Amire semmi szükség.
Büszkén fogom a klubba mesélni majd hogy 19 év win után, igaz egy kis segítséggel (amit neeem tőled kaptam meg), egész simán áthelyeztem a Linux home/tibi könyvtárat egy külső partícióról közvetlenül a / alá. És a redmondon nevelkedett, az anyatejjel ablakokat magukba szívó ismerősök majd hümmögnek, igen, ez nem semmi, tud ez tibi gyerek valamit.Többször, több fórumon leírtam a hasonlóaknak, én nem akarom ÉRTENI az os-t. Én HASZNÁLOM. És szeretném ÚGY használni, ahogy nekem kényelmes, ahogy én elgondolom, ahogy nekem kézreáll. A linuxok közül eddig egyedül a Manjaro ami ezeknek majdnem megfelel. Kedvelem, a dedós kis hisztijei ellenére, és szeretném tartósan használni.
Innen is el akarsz üldözni, miért?
[ Szerkesztve ]
-
egy free oprendszernél mitől lenne jogod elvárásokhoz?
Már miért ne lehetne elvárása? Ki dönti el mihez van joga?! Nem az ára dönti el, mit várok el tőle. Lehet, hogy neked nincsenek elvárásaid a rendszerrel kapcsolatban, de ezzel egyedül vagy. A többség elvárja a stabil fagyás, és hibamentes, gyors működést. Fel és elfoghatatlan mi?
-
nagyúr
Ha ingyen kapsz valamit és hozzá többektől segítséget, de ilyenkor nem magaddal szemben vannak elvárásaid, az gond. Gyanítom, nem érted, miről van szó és ezt az egy mondatot lovaglod meg.
Csak halkan említem, hogy a kolléga a topikok segítői felé is komoly elvárásokat fogalmazott meg anno, finoman szólva....[ Szerkesztve ]
-
válasz ubyegon2 #847 üzenetére
Ha ingyen kapsz valamit és hozzá többektől segítséget, de ilyenkor nem magaddal szemben vannak elvárásaid, az gond.
Na ennek van értelme, de mi köze az op.rendszer árához, vagy a vele szemben támasztott követelményekhez? Értem én hogy rózsaszín ködben lebeg a kérdező, de attól még rossz válasz az árat összehasonlítani, és firtatni kinek mihez van joga.
-
Amazonas
senior tag
Tudtommal, a Prohardver! Fórum is ingyenes, és amíg betartja a fórum szabályzatát, addig nyugodtan írhat ide bárki. Ha téged annyira zavar, hogy ő itt kérdezget, akkor minek olvasod a hozzászólásait? Be lehet állítani az ignore-t bárkire. Nem hiszem, hogy ő pont tőled várt megoldást. Nem kötelező itt senkinek sem válaszolni a másik kérdéseire, megoldani a problémáit. Nem hiszem, hogy bárkinek pisztolycsövet szorítanának a halántékához, hogy márpedig ajánljon megoldást valakinek egy problémájára, hanem aki itt segít, azt önszántából teszi.
Persze, lehet, hogy csak én látok rózsaszín csillámpónikat kézen fogva szaladni a réten a lemenő nap fényébe...
Azért is szeretem a Linux világát, mert egy segítő közösség veszi körül, és a neten bármikor jószándékú és önzetlen segítséget találhat az ember. Ebben nyilván elengedhetetlen a jó angol tudás, mely ajándék nem mindenkinek adatott meg. Nem azért, mert lusta, hanem egyszerűen nem volt lehetősége angolul tanulni. De attól még a való életben egy ugyanolyan teljes értékű ember, aki ráadásul szintén szeretné megtanulni a Linux csínját-bínját.
A személyeskedésnek, a másik önérzetébe taposásnak meg aztán végképp semmi értelme. Legalábbis, nem szokott célravezető lenni. -
nagyúr
válasz Amazonas #849 üzenetére
Igaz, nem is gondoltam, hogy tőlem várja a válaszokat, de a várható kimenetet már ismerem. Ha már személyeskedés, a kolléga állítja, hogy én üldöztem el a topikból, ez az üldöző mondat volt a bűnös:
""Szerintem roppant egyszerű a felépítése a Linuxnak, csak el kell felejteni a Wint, úgy könnyebb megérteni. Most az a helyzet nálad, hogy felraktad és még mielőtt megértenéd a legegyszerűbb működési elveit a Linuxnak, már próbálgatnád, ez teljesen normális, minden laikus így kezdi. "" forrás
Összesen ennyit írtam neki, az üldöző szándék ezekben a hsz-ekben is erősen tettenérhető.
(nem ide tartozik, csak gondolom nem ismered az előzményeket, de egyébként a mostani FSTAB-os ötleteimmel is csak üldözni próbáltam, ez nyilvánvaló)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest