- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
ittakary #6396 üzenetére
6870 Snow Leo-n illetve http://www.insanelymac.com/ + gugli, laptophoz is.
-
Hali!
AMD HD68xx-es VGA-val használ valaki OS X-et?
Illetve Toshiba A300 laptopra próbálta már valaki telepíteni?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Már régebben is kérdeztem de nem született megoldás, szóval most hátha...
A lényeg, hogy egy TP-LINK WN722N usb-s wifi eszközt szeretnék működtetni Snow Leopard-on. Kext-et nem találtam, más wifi eszköz kext-je se viszi. Ha bárki tud bármi megoldást légyszives írjon!Előre is köszi!
-
Pret_1G
csendes tag
Persze. Vicc volt.
-
Pret_1G
csendes tag
Az appleinsider.com információja szerint a Lion a Gold Master verzióban fel lesz készítve a pc-s gépre való telepíthetőséggel. A jövőben megjelenő AMS Driver Pack (Apple-Microsoft Driver pack) - ami egy dvd - a jelenleg általánosan használt pc-s hardverek meghajtó programjait fogja tartalmazni. Az apple közeli információk szerint Cupertino-ban régóta kering a téma, hogy magát az oprendszert is forgalmaznának más platformokra is.
Forrás: appleinsider.com
-
Pret_1G
csendes tag
Én feltettem külső vinyóra, de pl a szerveren nem tudtam elindítani. Sok dolog változott benne, főként külsőségek, de pl a hálózatkezelésen sokat javítottak. Nálam érezhető hálózati mappa elérés sokkal gyorsabb lett. Szerintem szép lesz, de szerintem ez a pc-re átírás sosem fog megtörténni maximum csak a machez támogatott hardvereken fog futni, mint ahogy eddig is.
-
RaZroX
addikt
Üdv! 10.7 Lion-t már átírták pc-re ? Ha igen akkor mennyivel jobb mint a 10.6 ? Hardvertámogatás valamiben változott ?
-
-
xnace
őstag
Hello, leírná nekem valaki tömören a telepítést, tudom visszaolvasás RulEzZ de nincs kedvem hozzá
-
dj_egonka
csendes tag
válasz
B_Marcee #6377 üzenetére
ha van mac az jo. En ugy oldtam meg hogy egy 8 GB-s usb-re raraktam a dmg fajlt a Disk Utility segitsegevel a youtuben talalsz ere fonatkozoan videot. csak fenmarad az a problema hogy mindig kel hasznalnod a iBoot CD-t legalabbis en kel
amugy nem tudok halokartyat cserelni mert NoteBookrol van szo es a chipkeszlethez nem talalok kextet pedig mindent megprobaltam talan nincs is
Ha esetleg valakinek fujitsu siemens V szeriaju notebookja van az irjon mert mindegyik szeriaba ugyanaz a chipset van elmeletileg. -
B_Marcee
csendes tag
Normál ATA a dvd. Az iboot betöltése után beteszem a Mac dvd-t de nem ismeri fel, nem tudom kiválasztani, csak a winchestert jeleníti meg.
Dmg fájlból lett kiírva egy mac-es gépen. A gond, hogy a dvd-n egy mappába tette, ez miatt okés hogy nem bootol, de egy másikra jól is ki lett írva, és azt sem ismeri fel. -
varsam
őstag
-
B_Marcee
csendes tag
Üdv Mindenki!
A következő a problémám:
Letöltöttem a 10.6.3-as Mac-et (ez a megfelelő a gépemhez).
Sajnos nem boot-ol magától, mert nem olyan verzió. iBoot segítségével próbáltam bebootolni, de ott nem jeleníti meg a dvd-t.
Hogy lehet megoldani, hogy be lehessen bootolni?
Előre is köszi a válaszokat! -
Pret_1G
csendes tag
válasz
dj_egonka #6366 üzenetére
Ez a kép csak annyit mutat hogy mi az airport szoftver verziója, de interface(kártyát nem lát).
A kextet meg megynitni nem duplaklikk-el kell hanem már ha szerkeszteni szeretnéd (valami miatt) akkor jobb klikk és Show package Contents.
Én vennék egy olcsó kompatibilis hálókártyát és nem szendvednék vele. -
varsam
őstag
válasz
dj_egonka #6366 üzenetére
a kext fájlokat nem kell megnyitni, van 3 módszer: (csak az egyiket csináld, ugyaz az az eredménye mindnek)
1. Bemásolod a /Extra/Extensions mappába, ha nincs ilyen, létrehozod (lehet h rejtett jelenleg) Ezt azért ajánlom, mert ebbe a mappába csak az általad hozzáadott plusz kextek vannak és így nem keveredsz össze.2. Bemásolod a /System/Library/Extensions mappába.
3. Letöltöd a Kext Utility nevű programot, bemásolod az Applications mappádba, majd a kext fájlt egyszerűen csak ráhúzod a progira, az elindul, megadod a jelszavad és lefut.
Ha bármelyiket csinálod, utána restart és utána kell működnie ha megfelelő a kext.
-
dj_egonka
csendes tag
Pret_1G kerdesere valaszolva sis 196-es chipset lapul a gepembe
-
dj_egonka
csendes tag
]Meg mindig nem sikerult az 1-rol a 2-ore lepnem
Eloszor is nem tudok mit kezdeni a kext kiterjesztesel ha megprobalom megnyitani akko hibauzenetet kapok (There no applications set to open the document " AtherosL1Ethernet.kext") a masik kerdesem az lene hogy ez a foto
mit jelent mert en ugy ertelmeztem hogy folismerte a wireless-t de megse csatlakozik halozatra
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Létezik valamilyen olcsó usb tv-card osx86 alá?Mert nekem van a asztali pc-ben egy Leadtek DVR3200H de ez pci-e és úgy tudom csak az usb lehet osx alá beüzemelni.
-
dj_egonka
csendes tag
Hello mindenki
Egy Fujitsu siemens esprimo mobile v5555 notebook-ra Mac os x show leopardot raktam minden jol mukodik kiveve, hogy nem tudok halozatra csatlakozni se wireless se lan nem mukszik nem tudok frisiteni. Ha valaki ha tudna segiteni megkoszonem mert nem akarok ujabb windows verziot se virust latni
Elore is koszi a segitseget.
Bocs az ekezetert (internet kafe angol bill
)
-
Pret_1G
csendes tag
Megjött a 10.6.7-es frissítés. Szokásomhoz híven minden külön mentést nélkülözve ráeresztettem a szerverre. Látványos javulást eddig nem látok, de semmit sem kellet cserélnem se vissza. (azért más mentse el a extensions, stb. szükséges mappákat)
-
1.) Hol találom a vendor idket?
(Gondolom eszkozkezelo mac modra, de hol van?)
2.) De miert ilyen lassu minden, berakok egy dvd-t 2-3 perc mire megjelenik, stb.
Tobbszor kifagy, pl elinditottam egy filmet, megy rendesen, de egy ido utan nem reagalt semmire, eger van, de hiaba.
3.) Csak a Hazard dvdrol indul, ha nincs benne el sem indul (dvd, chameleon F8, csak igy indul???Sorry az ekezet hianyert, de csak mobilrol potyogok, udv.
-
cadmester
tag
-
P3TR!CK
senior tag
-
Sziasztok,
Sikerült felraknom a Snow_Leopard_10.6.6i_by_Hazard verziót, ki is írja, hogy sikeresen felrakta, majd újra kell indítani.
Mikor újraindítom, F8-al kiválasztom a HDD-t ahová tettem, hosszú fehér szöveg fekete háttérrel, majd, mikor már azt hittem hogy nem indul, egy kb 5-10 percen belül mégis indul, bejött a welcome screen, majd ott is legalább 5 perc mire tovább lép.
Kérdésem, hogy normális, hogy ilyen lassan reagál elsőre?Végre elindult miután:
Insecure Startup Item Disabled
1.) /Library/Startupitems/RT8187ClientUtility has not been started because it does not have the proper security setting.2.) WiUtilityRT2500Startup_Ralink
3.) WiUtilityRT73Startup_Ralink
4.) WiUtilityUSBStartup
5.) zydasusbEzeket az errorokat írja ki, hogy tudom kijavítani?
About this Macnél:
3 GHz Intel Core 2 Solo (ezt írja hogy SOLO, pedig ez van Intel Core 2 Duo E6850 Conroe)
2 GB 800 MHz DDR2 SDRAM-om megvan.
ATA megvan, (dvd.romom)
Audio (Built in) nincs
Bletooth nincs
Card Reader nincs
Diagnostics Lastrun RESULT: PASSED
Disk Burning OK
Ethernet Cards OK
FireWire Bus OK
Graphics/Displays OK GeForce 7900GTX
Memory OK
PCI Cards OK
Power OK
Serial-ATA OK JMicron JMB363 eSata AHCI
USB OKÜdv.
-
Telegdy
aktív tag
Bocsi, utoljára kérdeznék valamit, aztán végleg békénhagylak titeket akár kapok választ akár nem
Mi most a lefrissebb disztribúció, ami kompatibilis AMD procival, és nForce chipsettel?
Vagy most már mindenki retail OSX-et tesz fel?
Előre is köszi a választ ha megtiszteltek vele -
P3TR!CK
senior tag
Hali!
Valakinek van valami ötlete, hogy ALC883-as Codec-et (ASUS P5KC lap), hogy tudnék életre kelteni OSX 10.6.6 alatt ? Lehetőleg úgy, hogy ki is használja a Hangfal szettemet Subwoofer-rel együtt. VoodooHDA-val van hang, de csak stereo, és ocsmány minőségben. Ha ez nem, akkor van valami olcsó belső/külső hangkártya ami képes lenne erre ?
Köszönöm előre is!
-
siriq
őstag
Hali
Gondoltam kiprobalom az osx-t vmware alol. Mukodik. Viszont nem tudom hogyan lehetne a felbontast novelni(1024 most). Systemben neztem a displaynel de pasz. Valaki? Egyebkent most osx alol irok. Audio sincs de nem veszes, ha esetleg erre is lenne valami megoldas....
-
szente
addikt
hali
felerőszakoltam a gépemre a LawlessPPC-Leo-10.5.4(Gigabyte GA-MA780GM-S2H lap),de nem igazán tudom belőni a digis netemet.hiába írom be a felhasználó nevet és a jelszót,nem tud kapcsolódni.ha az isp neve részt kihagyom,akkor azt mondja azért nem tud,ha meg beírom hogy digi,akkor meg azt írja,hogy nem talál ilyet.hogyan lehet a pppoe kapcsolatot beállítani?
meg a másik amit nem értek,hogy amikor csesztettem a hálózati beállításokat,akkor néha bekért a rendszer valami jelszót,de én nem adtam meg telepítésnél.ha nem írok be semmit és úgy okézom le,akkor azt mondja nem jó.mi ez a jelszó?
köszi!
üdv.
-
Telegdy
aktív tag
Sziasztok!
Régebben foglalkoztam már hackintosh-al, de azóta eladtam gépem. A most összerakott konfigomra pedig egyik általam ismert disztró sem megy fel. Az usb eszközök felismerésénél megakad, és jön a szokásos "Still waitin' for root device" szöveg.
Szóval első kérdésem az lenne, hogy mit ajánlotok erre a gépre:-Asrock N68C-S alaplap
-NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a chipset
-AMD Phenom X2 555@X4 B55 3.8Ghz
-Sata DVD
-Sata 750Gb Winyó
-Ati Radeon 3870 512Mb OCElőre is köszi a válaszokat!
-
HUNRONIN
tag
Virtual PC-n hogy fut az OSX?
-
varsam
őstag
és (#6315)
Lehet jobban járnál, ha egy helyről töltenéd le egyben az egészet, elképzelhető, h emiatt sérült (bár ha a hash nem mutat hibát, akkor jónak kellene lennie)
Minden konfig másik osx-et szeret, nekem is volt amivel sehogy nem tudtam feltenni, másikkal elsőre sikült. Próbálj Ájatkos S3 v2-őt, vagy bármi snow leo-t.
Lionból még csak fejlesztői verzió van kint tudtommal, szóval nem a végleges oprendszer, úgyhogy abból egy darabig még nem lesz hackitosh.Telepítés közben nyisd meg az installer log--ot, ott van az egyik fül alatt, abban látod mi a hiba.
Customize részben pedig a gépedhez tartozó kexteket kell feltenni (hang, vga, különféle patch-ek stb..) + bootloader... ennek olvass utána, h mit ajánlanak
-
Ezt töltöttem le: Snow_Leopard_10.6.6i_by_Hazard
(Mivel egyben nem jött le az eredeti helyről, egy máshonnan kellett befejezni a letöltést, lehet emiatt sérülhetett?)
Javasolnál esetleg egy jobb, vagy kedveltebb változatot? (vagy töltsem le újra egyben ezt a változatot) (Lion változat létezik már?)Telepítőig eljut minden gond nélkül, most már a HDD-t is tudok választani, és elindul a telepítés.
Van arra lehetőség, hogy kiderítsem mi miatt áll le a telepítés közben?
Üdv -
varsam
őstag
na frissítettem 10.6.6-ra, legacy kernel fent van, 4890-et ezzel a módszerrel bírtam működésre, exotic patchből persze az új kell.
pár probléma:
- csak 32biten megy a rendszer, -force64-gyel sem megy 64 biten. Hogy tudnám átállítani? Chameleon 2 RC3 van fent.- AMD procit hőmérsékletét hogy tudom kiolvasni? van fent fakesmc, ami a proci típusát jól írja ki, bár nem a legújabb sztem (telepítővel ment fel) Újabbat érdemes próbálni?
- van rá szerintetek mód, hogy a vga 2D-be visszaveszi az órajeleit, illetve lehetőség arra, hogy ventit manuális-szoftveresen vezéreljem?
(#6313) Coolby
szerintem rossz a telepítő, azért hibázik, esetleg a meghajtó hülyéskedik.
-x -et még a bootolás előtt kell chameleonnál beírni (csak szimplán kezd el írni), de az csak a telepítőig való eljutás folyamatait mutatatja, amíg az be nem tölt. -
Sikerült találnom egy 5. sata portot az alaplapomon, ide kötve a Hdd-t sikerüt elindítani az installt, felismerte a driveot, disk utility-val csináltam neki partíciót, stb.
(Ez az on board JMicron SATA port)Kb 7 perc hátralévő időnél azt mondja, hogy valami hiba lépett fel, kérjem a gyártó segítségét.
Olvastam, hogy lehet -x el indítani az installt, hogy lássam hol a hiba, mi a hiba.Lehet hülyeséget kérdezek, de hogyan indítsam el -x-el? (vagy valami mással?)
Üdv
-
Sziasztok,
Után a olvasgattam, a HDD mód átálítására két lehetőségem ígérkezik:
(A P5K alaplapomon alapból nem tudom átállítani AHCI-re a Biosban.)1.) Vagy frissítem a BIOS-t a P5KR biosára, VIP_Asus_forum
Első hozzászólás: HowToInstallAHCIonP5K2.) vagy felrakom az legújabb JMicron drivert, egyszerűbbnek tűnik, remélem megoldja: FTP_download (működik a link, csak ki kell várni)
3.) vagy veszek egy külső csatalkozóra való Sata kábelt (OnBoard Sata port)
(így vajon fogja látni a HDD-m, az install során)
(Amit viszont találtam a biosban, hogy a külső Sata (onboard) csatlakozásnál ki tudom választani az AHCI módot)
Erre hittem, hogy sikerült beállítanom AHCI-re...Szerintetek melyik megoldással vágjak neki?
Üdv.
-
HUNRONIN
tag
Üdv!
Erre a konfigra : ASUS P5Q PRO TURBO; INTEL CORE 2 QUAD Q9650; ASUS ENGTX460 1GB; 4x2GB GEIL BLACK DRAGON DDR2 GAMING SERIES 800MHZ; CREATIV SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER fel lehetne rakni a Snow Leopardot? És ha igen hogyan? Egymagos Celeronra is fel lehet rakni? Illetve honnan tudok leszedni normális Snow Leopardot leszedni, és mik a telepítés lépései pontosan?
Üdv.: Laci
-
varsam
őstag
háhh működik
Az alap VoodooPS2Conrollerrel megy a bill, összes gombjával, magyarul.Már csak hangot és vga-t kell összehozni, azokkal telepítésnél nem is foglalkoztam, majd holnap megcsinálom.
Viszont lenne egy kérdésem:
Legacy kernelt használok. Ha fel akarom frissíteni 10.6.6-ra a rendszert (most 10.6.2), akkor kell kernelt frissítenem újabbra? Ha igen, ez lenne a megfelelő ugye? -
rii
nagyúr
1. az alalpod tipusát beírod az itteni keresőben ebben a topikban
beírod az ox86.hu keresőjében
beírod a google.com -on kiegészítve az OSX-el,, hátha kapsz insanelymac.com-ra hivatkozást2.
az 1-es pontot megismétled a vid.car-od tipusával3.
az első post-ban levő Hardware Capability List (HCL)-ben megnézed a komponenseidet valahol megemlítik-e működőkéntha az első 2 pont találatot eredményezett, akkor letöltesz egy reatilt ,vagy más "disztribúciót", és megpróbálod feltenni a 10.6.x valamelyikét ... a PH!-n nagy valószínűséggel a te kofigoddra te leszel az első aki megpróbálja feltenni az osx-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest