- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aszti75
senior tag
Tanácsot kérnék.
Mennyire javasolt a Clovert frissíteni? Jelenleg az 5093-as verzió van a Catalinan,de be van fagyva bootoláskor.Se egér, se billentyűzet.
Ez van az SSD-n.
HDD-n a Mojave van, ott a Clover verzió 4798 és az működik is.Így tudom botoltatni mind a két MacOS-t.
Egyszóval,nem használnám a HDD-t csak adat tárolásra, tehát formáznám, viszont így az SSD-n lévő Clover használhatatlan, mint írtam is.
Egy frissítés a legújabb verzióra segítene rajta?
Tudom,próba szerencse és senki sem jövőbe látó.....Köszönöm
-
aszti75
senior tag
válasz
kushwavez #34097 üzenetére
Smiley: Megtettem
Szerintem user error
A hozzá nem értésem
A megoldás: Ugye 3 Config.plist van a Hackintos disztró Clover/UEFI-ben(Config.plist-Config.plist_hz-Config.plist_Hackintos_zone).
Na ebből én folyton a Config.plist-et választottam a boot során a Clover-ben.Ez nem volt nyerő,mert megakadt már az elején.Aztán választottam bootnál-telepítésnél a hackintosh_zone végződésűt és azzal ment minden rendesen.Plusz telepítés után kellet rehabman(ha jól írom) pár kext-je.
Sajnos én a sima Config.plist et küldtem viktor001-nek.Persze,hogy üres volt,ezért nem bootolt vele.Szerintem.
Huhh,kicsit zagyva amit írtam.Vagy érthető? -
kushwavez
senior tag
Nem értem miért írtad amúgy ezt pont ide, lehet azért írunk és létezik a "macOS PC-re" topic mert nem szeretnénk Apple gépet venni.
.
Én pl. nem veszek egy Mac-et azért, hogy az Xcode-ot használni tudjam, vagy az Airdrop iCloud handoff funkciókat, bőven meg vagyok elégedve a hacklim (Acer noti és 2 PC) által nyújtott teljesítménnyel ami ugyanúgy működik mint az igazi Mac, csak szar matt LED paneles a monitor ami 1366x768, nem olyan jó az anyaghasználat és nem néz ki olyan jól mint a Mac.De nem leszólom a Mac-et mert szerintem tényleg nagyon jók, dolgoztam is velük, a MacBook tapipadja verhetetlen, az integrált hang is eszméletlen, csak nekem nincs szükségem ezekre.
Az új Mac Pro meg egy masterpiece amiről sajnos csak álmodozni fogok még egy jódarabig. De ha lesz annyi pénzem akkor elég valószínű, hogy mégis inkább összerakok egy "Mac Pro Killer" hacklit belőle. -
kushwavez
senior tag
válasz
aszti75 #34084 üzenetére
nem. én még mindig azt mondom a legjobb választás egy rx 460, vagy ha 1030 árban keresel akkor talán R9 270X -> de azért előtte nézz utána van-e szívás vele, vagy oob.
tlac felettem linkelt egy nagyon jó kis oldalt a hozzászólásában ami összeszedi az összes működő/nem működő karit. a Te HD 4600-od ott van a működők listájában, másik platform-id-t kéne még ki próbálni, meg nem VGA-t használni és talán az is menni fog. (nem. mennie kell, mert támogatott még Catalina-n is)
-
aszti75
senior tag
Nvidia GT 1030 tamogatott Mojaven vagy Catalinan?
-
Perbal1
tag
oké, majd kitalálom
Még, csak annyit, hogy amit megosztottam képet, ott a copfig.plist a Clover configurtorban van megnyitva!
-
Perbal1
tag
Láttam videót, hogy a hangot hogyan kell megcsinálni, és azt mind ebben a programban csinálják!
-
Perbal1
tag
Erről beszélek
-
Máté94
addikt
válasz
Perbal1 #34070 üzenetére
Biztos nem.
Használj ProperTree-t OC config.plist-hez. -
Perbal1
tag
Hello!
Annak mi lehet az oka, ha Clover configuratorban megnyitom a copfig. plist fájlt, akkor nem töltődik be?
Open core install volt, a fájl itt van: /Volumes/EFI/EFI/OC
-
aszti75
senior tag
válasz
Smiley #34059 üzenetére
Csak, hogy tisztazzuk.
Nem hasznalom a GFX 660-at,mert nem tamogatott.
Az integralt Intel HD4600 - ra kell hagyatkozzak.
Elso korben azt kene mukodesre birnom Mojave alatt. Catalina felejtos a hackintoshrol, mert nem tudom TransMac-el kiirni, hibaval all le(kicsi neki a 16 gb-os usb?) -
Smiley
addikt
válasz
aszti75 #34058 üzenetére
Akkor roviden osszefoglalva: Csinalj nyugodtan egy catalina telepitot mivel Mojave alatt szinten nem fog menni a geforce. Elso korben kell a fakesmc lilu whatevergreen meg a SSDT-EC.aml acpi patch. Az everymac-et turd at hogy melyik imac/macmini az ami a legkozelebb all ehhez a gephez es olyan smbios-t generalj magadnak. Aztan ha stabilan fut, akkor lehet probalkozni a dport->vga atalakitoval viszont mindenkepp aktivat keress belole.
-
aszti75
senior tag
válasz
Smiley #34057 üzenetére
Hiaba, en ilyen erthetetlen ember vagyok, na. 🤣
Viccet felreteve.
Esetleg displayport to vga adapterrel nem lenne jo?
Hat, hogy mennyire mukodo a hackintosh fele Mojave szinte 0 kext-el...
Hiaba jelolom be telepitesnel a kexteket, a rendszeren utana csak a fakesmc van, semmi mas. Telepithetem en a kexteket utana, kb halottnak a csok.
Se videodriver, se semmi. -
aszti75
senior tag
Próbálok [viktor001] hsz-e alapján USB telepítőt létrehozni,de nem tudok.
A leírást követve létrehozza a BOOT meghajtót [kép]
Majd ugye enter a visszatéréshez [kép]
Viszont itt a leírás alapján kéne kérje a Recovery HD-t vagy a BaseSystem-et,de nem kér semmit csak a képen látható opciók vannak,amivel ugye újból csak formázod a meghajtót [kép]
Ha ezt választom,formázza az USB-t,akkor utána kéri a recovery update pkg path-ot,de nekem olyan nincs,csak RecoveryHDMetaDmg.pkg [kép]
Viszont azt meg hiába húzom bele,nem csinál semmit.
Rendszergazdaként futtatom a progit,vírusírtó kikapcsolva,mindet a leírás alapján csinálok.
User error van vagy valami más?
Ötlet? -
Lanash
senior tag
-
Perbal1
tag
Sikerült feltelepitenem a Catalinat! Úgy néz ki minden rendben, igaz, még nincs hang!
Viszont azt vettem észre, hogy ha alvó módba megy a gép ébresztéskor csak a gép aktiválódik, a monitor sötét marad!
Van erre valami gyors javítási lehetőség?
Még nem volt időm keresgélni! -
aszti75
senior tag
A Catalina telepítéséhez mekkora pendrive kell?Mert nekem 16 GB-os van,de a TransMac a végén kiírja,hogy az írás nem sikerült
Kevés a 16 GB-os? -
Lanash
senior tag
-
aszti75
senior tag
Az lehet, hogy mivel VGA monitorom van, ezert lat csak 5 Mb vramot a Mojave az Intel HD 4600-bol?
Smiley: Az lesz...
-
Lanash
senior tag
Ismét segítségre lenne szükségem.
Gépem: GA-H87M-D3H, i5-4570, Gigabyte R9 380x
Régen Unibeast és Multibeast-el sikerült felrakni a Mojave rendszert.
Most a Catalinát szerettem volna vanilla módszerrel, de nem sikerül.
szóval, letöltöttem a catalinát (Macbook Air) és terminálból formáztam a pendrivot, majd feltettem rá. Clovert feltettem rá és az alábbiakat választtam ki:
UEFI booting only
Clover to the ESP
AptioMemoryFix
HFSPlus
ApfsDriverLoaderKexteket a Clover configuratorral töltöttem le és tettem fel a pendrivra
VirtualSMC
RealtekRTL8111
USBInjectAll
AppleALC
Lilu
WhateverGreenDe a gép az alma logónál tölt és annyi, soha nem tölti be a telepítőt. ha -v -vel indítom akkor azt látom, hogy szétesik a szöveg egy idő után.
Mit nem csinálok jól?
-
Perbal1
tag
Catalinat akarom telepíteni, jelenleg a 6600-as procim videovezérlőjét használnám!
A gépben van egy GTX 1070.
Ki tudom kapcsolni. videokártyát anélkül, hogy ki kellene vennem a gépből? -
kushwavez
senior tag
válasz
aszti75 #34026 üzenetére
#34012 -> próbáld meg ezt amit ott írtam.
Az EFI-t egy EFI mounterrel meg tudod nyitni: [link]
a config.plist szerkesztéséhez tudod használni Mac-en a Clover Configurator, PlistEditPro, Xcode alkalmazásokat.
Érdemes előtte backup-ot készíteni a működő config.plist-ről ha valami balul sülne el.
Miután szerkesztetted indítsd újra és lássuk jó lett-e. -
aszti75
senior tag
Csodas. Felment a Mojave, de az IntelHD 4600 csak 7 Mb-on fut.
Tud valaki valami megoldast ra?
-
aszti75
senior tag
Na, ugy tunik, hogy a Mojave felmegy. De azis csak igy, hogy Bios-ban vissza kellett allitani a datumot 2017-re
-
aszti75
senior tag
válasz
kushwavez #34020 üzenetére
"Kérni fogja előtte a telepítő helyét (nem emlékszem pontosan, talán a RecoveryHD-t vagy a BaseSystem-ét, de szerintem ki fogja írni mi a neve. Menj bele a macOS Downloads/publicrelease/<az a verzió amit kiválasztottál>/BaseSystem(vagy amit kér).dmg, majd ezt húzd bele a command line-ba, Enter"
Nem csinál semmit
Formázni kell előtte az USB-t GPT-re?
Úgy csinálom,ahogy írtad,de tőlem nem simán a RecoveryHDMetaDmg.pkg-t kéri ami benne van a letöltésben,hanem Recovery Update..,de olyanom nincs a letöltésben. -
kushwavez
senior tag
válasz
aszti75 #34019 üzenetére
módosítottam kicsit a fenti hozzászólást, annyit még hosszátennék a részhez :
"várd meg amíg készen lesz és ha kész látni fogod a pendrive-od benne a Clover-el vagy OC-val. ott lesz a config.plist, notepad++-al lehet módosítani."
Kérni fogja előtte a telepítő helyét (nem emlékszem pontosan, talán a RecoveryHD-t vagy a BaseSystem-ét, de szerintem ki fogja írni mi a neve. Menj bele a macOS Downloads/publicrelease/<az a verzió amit kiválasztottál>/BaseSystem(vagy amit kér).dmg, majd ezt húzd bele a command line-ba, Enter. Ezután elkezdi a telepítő létrehozását. -
kushwavez
senior tag
válasz
aszti75 #34016 üzenetére
sajnos a distro tényleg nem egy jó választás (mókolt telepítő a hackintosh-zone).
Egyébként a config.plist-et meg tudod nyitni Notepad++-al.
Windows alól https://github.com/corpnewt/gibMacOS érdemes telepítőt készíteni, gyors, egyszerű és natív.
Hazsnálata:
- töltsd le a "Clone or Download" gombbal (Download .zip)
- Indítsd el a gibMacOS.bat fájlt
- válaszd ki a verziót amelyikkel a telepítőd létre szeretnéd hozni (pl 1. Cataina 10.15.3)
--> Elkezdi letölteni a telepítőt
- Ha letöltött, dugd be a pendrive-ot amire a telepítőt akarod létrehozni
- nyisd meg a MakeInstall.bat fájlt
- Válaszd ki a pendrive-od és amelyik bootloaderrel szeretnéd használni (pl.: 1 C, azaz 1. meghajtó és Clover)
- várd meg amíg készen lesz és ha kész látni fogod a pendrive-od benne a Clover-el vagy OC-val. ott lesz a config.plist, notepad++-al lehet módosítani. -
Máté94
addikt
válasz
aszti75 #34013 üzenetére
Akkor kezdheted is elölről. Mindenféle distro marhaságot el kell felejteni.
Ez alapján készítsd el a telepítőt, stb. -
kushwavez
senior tag
válasz
aszti75 #34013 üzenetére
nem. Azt nem tudom hol a Clover-ed, alap esetben az EFI partíción van ami rejtve marad. Azon belül EFI/CLOVER/kexts/Other/ -> ide mennek a kext-ek (FakeSMC, AppleAlc, Lilu, stb.)
Edit: a .kext fájlokba nem kell belemászkálni, mappának látod őket de valójában azok maguk a "driverek".
-
aszti75
senior tag
-
kushwavez
senior tag
válasz
Perbal1 #34001 üzenetére
[link] próbáld meg ezzel a clover mappával. Úgylátom van Broadcom wifid, szóval nem kell kitörölni a Brcm*.kexteket a kexts/other mappából. Viszont az IntelMausiEthernet és a SmallTreeIntel82576.kext az nem kell, mert neked nincs olyan lan-od. Helyére egy Killer E2400 kext kell
és szerintem úgy már jó is. Intel HD 530-ra (is) van bekonfigva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest