Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
odessa32
tag
Ez a transmac nem müködik. mivel lehetne még kiirni???
-
F34R
nagyúr
nah ennyit a transmacről
persze hogy nem tudok bootolni pendrive-ról felejtős nálam a mac.
-
F34R
nagyúr
(#7792) Clemi
berakod a pendrivet mikor megnyittad a programot és van oylan valamelyik menüben hogy refresh devices.
Nem tudom nekem AMD-s szóval én biztos szívok majd vele egy rakatot
10.6.1(#7793) odessa32
nem tudom nem sokára lejön ezzel a csoda nettel majd később jelentkezem
-
Clemi
veterán
Valszeg nekem más verziójú a programom, mert a pendrive-ot nem is látja az eszközök között.
Más!
A sok szenvedés után, úgy döntöttem kipróbálom a 10.6.6i Hazaard verziót. Ezzel korrekten el is indul a telepítő, viszont a customize részben lövésem nincs miket jelöljek be.
A konfigurációm:
P8Z68-v pro alaplap, I5-2500K proci, Nvidia GTX-460 videókártya, 4GB RAM
-
xedos
addikt
Ha ugyanezt a teljesítményt akarod -főleg grafikában, akkor a Macbook kiesett...
Árban egy régi MAcbook Pro-ra érdemes gyűjtened, az 160K körül van, és gef go 8600-as VGA-val van szerelve. Az unibody prok-ban lehet már 9600-as is, de azok inkább 250K felett vannak...
Amúgy MAC-esek nem szoktak Pc-re cserélni -esetleg boltosok. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Lassan eldobom az agyam! A TransMac-al már a 4. DL-es lemezem lesz selejt. Bármelyik dmg fájlt akarom vele felírni, először korrekten beolvassa a tartalmát, majd elkezdi az írás parancsra kitömöríteni utána pedig felírni (a folyamatjelző csík meg se mozdul) eljut a szövegben odáig, hogy a lemez lezárása, majd dob egy hibaüzenetet, hogy a lemez nem írható, vagy tele van, vagy out of memory.
Van valakinek ötlete mi okozhatja ezt? Bekavarhat a VMware és a VirtualPC jelenléte a gépen (nem fut egyik sem jelenleg)? Egyszerűen egyik képet se tudom ezzel a programmal kiírni.
Korábban sikerült néhány változatot kiírni a PowerIso-val, de azokat meg az iBOOT-al való indítsnál a lemezcserénél hiába nyomkodom az F5-öt nem olvassa be a lemezeket. Ha nem nyomok F5-öt, és verbose módban entert nyomok akkor elindul ugyan a lemezek beolvasása, de mindenféle hibaüzeneteket kapok, olyanokat amik elsősorban arra utalnak, hogy nem talál bizonyos fájlokat a telepítő amiket keres, ezért gondolom, hogy nem jók az eddig megírt lemezeim. Próbálta, többféle paramétert is megadni (-cpus=1 busratio=33 vagy PCIRootUID=1, esetleg kiegészítve a -x-el) de az eredmény minden esetben ugyanaz.
Találtam a Tonymacx86 fórumon leírást olyantól, akinek ugyanez a konfigja mint nekem (nekem Nvidia GTX460 a vidkari, neki ATI) az ő leírása szerint kezdtem el, de nálam nem megy a dolog.
Tudom sokmindent leírtam itt egyszerre, sajnos hiába olvastam el többmint 3e hsz-t, és hittem azt na milyen okos is lettem most, egy lépéssel sem jutottam előbbre az OSX-hez.
Kb ilyen képeket kapok.
-
Kommy
veterán
SSD-re próbált már valaki telepíteni Mac-et? Multkor próbáltam és másodikindításra már nem ment a rendszer, míg ugyan az a rendszer rendes vinyóról semmi gondja sincsen. Persze az ssd-n lévő windows-al semmi probléma.
Ki akarom próbálni a lion-t és most csak az ssd-re tudnám felrakni, mivel kell a másik vinyón lévő osx.
-
Nova96
őstag
-
RaZroX
addikt
Asus Xonar DG hangkártya működhet ? Ha igen akkor hogy ?
-
Nova96
őstag
Üdv nagyon nehéz mac os x-et telepíteni pcre? Honnan tudhatom meg jó e rá a gépem?
-
odessa32
tag
válasz
PlanetDada #7766 üzenetére
Sikerült???
-
odessa32
tag
Pendrive-rol, hogyan kell osx-et telepiteni????
-
ko9
addikt
válasz
PlanetDada #7766 üzenetére
TonyMac?
-
PlanetDada
csendes tag
Megörűlök :S Akarok regisztrálni a Tonymacosx86.com-on hogy letöltsek dolgokat. De a regisztráció végén van egy olyan kérdés hogy Whos created iBoot? Bármit írok be nem fogadja el! Hát honnan a bánatból tudjam? Ha valaki regisztrált már itt segítsen legyen szíves!
-
F34R
nagyúr
akkor ami az adatlapomon van gép , amd-s sajnos melyik verzióval próbálkozzak csakis pendriveról akarom felrakni tehát egy tuti verzió kell
-
RaZroX
addikt
Szerintetek egy ilyen cuccost milyen MacBook-ra lehetne/érné meg cserélni ?
-
Clemi
veterán
0.6-os vagy 10.6.3-as DMG-t szedj le, amit TransMac-al pörkölj ki. Nem kell konvertálgatni semmit, mert elszúrja a Bootsectort.
Van néhány verzióban dmg fájlom, de valamiért a TransMac mindegyikre azt írja, hogy a lemezkép nem írható fel. Ez vajon miért lehet?
Mással nem jó ha kiírom? -
ko9
addikt
válasz
PlanetDada #7749 üzenetére
Retail van fenn, vagy valamilyen herélt verzió? [Combo Update]-et próbáltál leszedni és felrakni? Milyen hibát dob?
-
Máté94
addikt
válasz
PlanetDada #7749 üzenetére
10.6.8 alól lehet majd megvenni AppStore-on keresztül és letölteni.
Lehet csak Lion install-t csinálni. -
PlanetDada
csendes tag
Üdv Mindenkinek! Nekem kb. egy éve fent van a 10.6.4. de feljebb nem tudom update-elni az Istenért sem. Viszont próbálnám a Lion-t de úgy tudom az csak 10.6.6-tól lehet feltenni! Tehát a kérdésem hogy lehet szűz install-t is csinálni a Lion-nal vagy kell mindenképpen 10.6.6-os rendszer?
-
Clemi
veterán
TransMac-nek berakod a .dmg fájlt, és az kiírja .iso-ban
Köszi a választ.
Amit dmg-ben szedtem le, azt átkonvertátam a PowerIso-val .iso fájlba. Azt is jó ha kiírom egy sima író programmal?
Bocs, hogy ennyit értetlenkedek, csak még mac fájlrendszerrel eddig nem foglalkoztam és nem akarom feleslegesen kukázni a DL lemezeimet.Másik kérdésem. A torrenten találtam egy iso fájlt, aminek sztem nem kicsit rosszul írták a nevét (Mac OS X Snow Leopard 10.6.7), mert ha megnyitom az iso fájlt teljesen más fájlstruktúrát látok, mint ami a többi verzióban van.
Ezt látom:
Lövésem nincs, milyen lemez ez, és mire való
-
RaZroX
addikt
Üdv! ATi Radeib HD4870 menne Snow Leopard alatt ? Ha igen akkor, hogy kell megoldani ?
-
olanor
tag
Üdv!
Szeretném kipróbálni én is az Osx-et a PC-n , viszont sok dolog eléggé ködös nekem. Amenyibben valaki tudna linkelni nekem egy leírást hogy hogyan lehet a legegyszerűbben felvarázsolni AMD-re azt megköszönném. / vagy ha esetleg lenne türelme elmagyarázni /
Nem világos az sem hogy egy átlagos OSX kell hozzá vagy egy külön átírt változatot kell keresnem. Abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán felmenne e az én gépremre , támogatja e ezeket a hardvereket.
Asus M4a79 Deluxe
Amd Phenom II 945
Gigabyte HD6950 2Gb @ HD6970 -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Először is üdv mindenkinek, új vagyok ebben a topicban
Másodszor, végigolvastam csaknem 3e hozzászólást (tegnap egész nap ezt olvastam a melóhelyen), de egy dolog nem világos teljesen, mégpedig az, hogy a dmg vagy az iso lemezképet írjam-e ki DVD-re, illetve melyikről kell telepíteni a retail verziót. -
madgie
titán
Kenwood3-ét felismerte tegnap, szóval nálam van valami zűr (író?).
Aztán kaptam egy still waiting for root devices-t és hagyta ma francba, most a friss win7-et csinosítgatom. Igazság szerint addig nem is érdemes erőltetni az OS X-et, míg nincs normális kext a HD 2000 IGP-hez (1024*768-ban nem móka dolgozni egy full HD monitoron)
-
rooney8
aktív tag
akkor az lesz, hogy először csinálok backup-ot, aztán feltolom rá a rendes p5k 0406 bios-t, aztán ha ezzel se akkor feltolom rá a p5kr bios-át azzal telepítem és a végén visszaállítom az eredeti biost (max frissítem a legújabbra amit mondtál és így legalább saját biosa lesz és te is elküldheted nekem azt a cuccost amit mondtál
)
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #7736 üzenetére
Ugyanezt találtam én is. Attól meg hogy elbabrálod nefossá
Van ugye ez a CrashFree BIOS 3 a lapodon, mielőtt frissíted a géped, csinálj egy ennek megfelelő pendriveot, és ha nem indul, egyszerűen csak belenyomod az arcába, visszarakja magának a penről a dolgot, és Brékesség.
-
rooney8
aktív tag
közbe olvasgattam még és nem is olyan nehéz meghekkelni ezt a bios
ugye azt írták, hogy a p5kr bios-át kell rárakni ez pedig annyiból áll, hogy usb-re rárakok egy programot meg a bios-t aztán már csak másol és kész
csak az a baj, hogy nem nagyon akarom babrálni a bios-t, mert véletlenül elrontok vmit és akkor oda az egész rendszer
-
rooney8
aktív tag
ezt is írták kompatibilitás listán
"BIOS crossflashed for P5K and P5KC to P5KR with: afudos /iP5KR.ROM /n to enable SATA AHCI (used Kodakey.iso)"
-
rooney8
aktív tag
hmm ezt olvastam egy külföldi fórumon:
"I have successfully enabled AHCI on my P5K, even though as we know Asus removed the AHCI option from about BIOS 04xx due to licencing issues over the basic Intel ICH9 south bridge compared to the ICH9R chipset."
ha jól értelmezem eltávolították ezt az ahci opciót a p5k-ból... ilyen létezik?
amúgy írta a srác, hogy hogy engedélyezte, de ez nekem nagyon bonyolult
-
Kommy
veterán
Mármint melyikre gondolsz?
Time machine: biztonsági mentés
TIme Capsule: egy reouter amiben van egy merevleemz és lehet usb-n csatlakoztani rá még.
bonjour: egy szolgáltatás ami opensource és minden platformra elérhető:rooney8: én megpróbálnám átdugni egy másik portba a merevlemezt.
-
Kommy
veterán
Valakinek lenne arra valami ötlete, hogy az AirPort Utility miért nem látja a Lan-on csatlakoztatott Time Capsule-t. Egy másik gép (windows 7-es) Lan-on és Wi-fi-n is látja minden gond nélkül.
De megy minden további nélkül rajta a net. Sőt ha nagyon akarom akkor elérem AirPort Utility-ban is, de nekem ez nem elég mivel Time Machine-hoz szeretném használni, tehát igazából a winchester a gép nem látja (másik igen).
Kiderítettem, hogy az AirPort Utility bonjour service-en keresztül kommunikálna a Time Capsule-val, ezért letöltöttem a bonjour browsert, de amikor elindítom az AirPort Utility-t nem jelneik meg úja, csak az ftp-van benne.
Erre lenen valakinek valami ötlete?
-
rooney8
aktív tag
közbe nézegettem bios-ba a dolgokat, találtam pár achi beállítási lehetőséget, de itt nincs az a lehetőség és sztem ennek kéne lennie
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hálózati / IP kamera
- Peugeot, Citroën topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest