Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
kernel panic lesz az eredménye -- ezt te is tudod milyen tág fogalom. Képet legalább
-x meg kb olyan mint Windóznál a csökkentett mód. Elég gyatra olyankor a teljesítmény, nálam pl a Safari folyamatosan fagyott, bármilyen oldalra mentem, amin lehet letölteni (kexts.com pl)
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok lenne egy Pavilion DV5-1120EH laptopom( AMD Athlon X2 QL-62 2GHz) erre esetleg fel lehetne rakni bármiféle macintosh op rendszert vagy esélytelen? Első hozzászólást olvastam és kompatibilitásnál is néztem de nem találtam.Válaszotokat előre is köszi.
-
ko9
addikt
-
Máté94
addikt
ko, működött!!, amíg a 10.6.8 el nem baszta mert csak végtelenbe forgott az a kör boot-kor.
-
madgie
titán
Ha már a lelket öntöd belénk, bővebb error report következik
Szóval, iAtkos megint, mert nálam csak az bootol be, egyem a szívét. Verbose mode már az elején (-v), ezt a képet látom a grafikus telepítő elindulása előtt:
Bejön a telepítő. Nyomok egy hardver info-t, ez a kép fogad (elég sok mindent felismer):
Partíció megpucol (szűz Journaled), oprendszer telepítés hajrá. Log bekapcs, a legvégén ezt látni:
Itt már gyanús a "Disk cannot be made bootable at all" sor, de hát már a végén jár, reboot jön.
Újraindul a kicsike, megint verbose mode és átkapcsoltam videórögzítésre. Ennyi az egész, utána se kép, se hang.
Ha lassan tekerünk, látható, hogy ACPI és SSDT table not found. Na ez miért van?Az alaplapomon annyi ACPI beállítási lehetőség van, hogy Suspend to RAM enable, vagy disable. Mindkét opció megvolt, többször is.
-
xedos
addikt
Újra Hackliztem volna...
DELL Vostro V130 pakoltam volna OSX-et :-( Core i3 u380 intel 4500hd vga IDT hang stb...
Az iBoot és retail DVD-vel folyamatosan újra indul...
Próbáltam levadászott 10.6.6-al, az is újra indulgat telepítés helyett...
Végül egy régebbi 10.5.6-ost sikerült felrakni -de:
-nem megy a noti touchpadja és billentyűzete... (külsővel igen)
-logikusan nem megy alapból sem a wifi sem a LAN.
-VGA sem...
és ami brutál: az USB is csak a billentyűzet egér kombót viszi!
Ha rádugtam winyót, pendriveot vagy CD- elszállt...Próbáltam lekapni hozzá kexteket, de egyiket sem ette meg :-(
Ja igen hang sincs -VodooHDA sem segített.Ötletek? - egyenlőre feladtam...
-
Máté94
addikt
ko, leszarom, nem érdekel. Nem megy ez a fos, nem tudok egyszerűen mit csinálni vele.
Legszívesebben kidobnám, vagy vennék egy nVidia kártyát, és akkor nincsen bajom vele...
Várom a Lion-t, mint a messiást! -
ko9
addikt
válasz
kenwood3 #7570 üzenetére
Háát ez érdekes... Ez eddig nekem se volt soha gond. Esetleg próbáld úgy, hogy jobb gomb a vinyód nevén, Partition - Kiválasztod az oszlopban a 100gigás particiót, alul "-" jel. Kérdéseket lenyomod, megvárlod mig letörli. Majd katt az üresre, jobb fent beállítod a Mac OS Extended (Journaled), alul "+" és Apply. Hátha.
-
kenwood3
addikt
Úgy van , hogy van 1egy 100 gigás üres partícióm meg egy 360-as amin van vagy 200 giga adat amikre szükségem van és a 100 gigásra szeretném feltolni az osx-et .De hiába formáztam meg úgy a 100 gigás partíciót ahogy kell nem engedi rátelepíteni mert felkiáltójelet tesz partíciókra. Ha meg újra partíciózom a vinyót akkor az is eltűnik ami most a 360 gigás partíciómon van és ezt nem szeretném .
-
madgie
titán
Megpróbáltam reggel, munka előtt feltolni az iAtkos-t. A telepítő végigment, de újraindításkor csak az almát bámulom, alatta még a töltést jelző "karika" sincs. Betoltam neki a -v varázsszót, de akkor meg fekete képernyő, game over. Két bootloader-rel is próbáltam (a gyári, nemtom milyen nevű és az ott lévő frissebb Chameleon is), bepipálni csak a LAN drivert pipáltam be (Realtek 8111), mi lehet a bibi?
(kiszedtem a ramokat a gépből 4 gigáig, a többi meghajtót is lehúztam, ilyesmi)szerk: oltsatok le, de nem lehet olyat, hogy bemászom az iAtkos telepítőbe, DVD csere és ott a Retail-t tolom fel? (iBoot+Retail ugye nem megy nálam valamiért)
-
kenwood3
addikt
A partícionálás .
Nem tudom , hogy oldjam meg , hogy ami a vinyón jelenleg van az egyik partíción az megmaradjon . Mert ahogy néztem csak úgy tudnám feltenni az osx-et ha a régi partíciókat törlöm és újakat hozok létrea fájlrendszer miatt , mert így nem engedi felrakni . De lehet tévedek -
kenwood3
addikt
Már elakadtam
help! -
madgie
titán
Bal oldalon a specification-ra kattintva bővebb infót lelsz
-
rooney8
aktív tag
-
ko9
addikt
válasz
rooney8 #7541 üzenetére
Mert eddig (!!!) az a helyzet, hogy a Lionnak nem a telepítőlemezéről kell bootolni (mivel eddig meg nem erősített hírek szerint ilyen nem is lesz neki), hanem ki kell szedni a DMG-jéből egy másik DMG-t, amit ki kell írni egy HFS+-ra formázott pendrivera, belerakni az alapcsomagokat, és a kexteket. Ezt csináld meg Windows alatt
Hogy nem lehet kiírni egy ISOban lévő DVD-képet??? ImgBurn, letölt, felrak, Lemezkép írása, tallóz, ír. Ennyi a bonyolult művelet, ha akarnám akkor se lehetne elrontani.
Bocsi ha megsértettelek, de ez kijött... -
rooney8
aktív tag
na megpróbáltam kiírni az iatkos verziót, de nem sikerült (2 dvd-t elpazaroltam, úgyhogy hagyom a fenébe ezt az iatkos-t). megpróbálom kiírni vhogy a retail-t, aztán majd azzal próbálkozok.
arra is gondoltam, hogy megvárom a lion-t mert az rá fog férni sima dvd-re, de most olvastam, hogy a lion-t majd nem lehet felrakni snow leo nélkül? ez miért? ezt nem értem
-
kenwood3
addikt
Az is gáz ha valami ide csatis a gépben ? Mert nekem a dvd iróm az(megörököltem még a régi gépemből és azóta is tökéletesen működik ezért nem cseréltem még le)
(#7540) ko9 Akkor jó mert vinyó az sata-s -
madgie
titán
Hm, nem, 6.3 GB. Legalábbis a TransMac szerint. A BIOS elvileg már rendben van, de mindjárt átnézem még egyszer. Annyi, hogy a harmadik-negyedik kudarc óta nem szedegetem ki a 4*3 giga ramot, hogy 4 giga maradjon benne, hanem ott hagyom mind a tizenhatot. Ettől még fel kéne ismernie a DVD-t gondolom. (elég macerás megbontani a gépet, szekrényben van az erősítő alatt)
-
ko9
addikt
Pontosan ugyanilyen okok miatt raktam fel a Macet. Final Cut Pro-nak párja nincs az egész világon
Csak most van pár rövid lejáratú projektem, és Adobe Premiere + After Affects-et használok, mert tanulni kell a FC-t.
Mindenesetre ne a Liont rakd fel, hanem a Snow Leot először, sokkal jobban jársz vele. Ráadásul mint fentebb irtam, Lion telepitéshez kell egy működő Mac. -
RaZroX
addikt
Szerintetek majd a Lion-t megéri feltenni egy külön partícióra ?
Videóvágásra használnám, meg szerkesztésre. Vagy erre a Windows is ugyan olyan alkalmas ? -
ko9
addikt
Ha a Snow Leot nem sikerül felrakni, akkor a Lion se fog menni, ráadásul eddigi megoldások GMhez vagy DPhez, mindegyik igényelt egy már működő Macet.
Esetleg végső megoldásként (amennyiben tényleg a lemez a probléma), egy iATKOS-t leszedsz (ezek ISO-ban vannak), felrakod (teljesen minimális telepítéssel -- segítünk), és onnan már Disk Utilityvel akár pendriveról is felrakhatod a Retailt. -
kenwood3
addikt
Iboot be f5 majd nyomok 1 " -v "-t és akkor kapom ezt, innen nem megy sehova . Ha meg f5 után simán ráütök a telepítésre akkor 4:42-nél ez a videó ezt a képet kapom és semmit nem csinál ott csak áll . Az alma jel alatt az a jel se jelenik meg mint itt a videóba
-
madgie
titán
10.6 illetve 10.6.7 Retail-ek, izé, torrentről. Első esetben Transmac-kel írtam ki a dmg-t, másodikban UltraISO-val. Screenshot-ot otthon lövök estére
(nincs kizárva, hogy én rontom el a lemezre pörkölést valahogy)
szerk: egyébként erre írtam lentebb, hogy 8-9k itthon. Viszont 10 USD elég baba ár, még ha két hetet is várnom kell rá... mondjuk akkor meg már lehet érdemesebb a Lion-t megvárni.
-
-
madgie
titán
No srácok, még egy DVD-DL-t elkúrtam, az iBoot nem látott egy másik "retail" hóleót sem. Azon agyalok, hogy mondjuk ez bevállalható, vagy rendeljem meg itthonról 8-9k-ért (illetve várjam-e meg a Lion-t, ha már veszek valamit) ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest