- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
10.5.8
Motherboard: ASUS P5Q PRO
CPU: Pentium Core2 Quad, Q8300-2,5GHz, 1333 Mhz, 4Mb
VGA: 7300 GT - 256 MB
MEM: 2X-(2x2GB) G.Skill PI Black 1066MHz kit1.: MOD-dolt BIOS
2.: (iDeneb v1.6 10.5.8 Lite Edition) intall
3.: előre lementett LAN driver telepítése
4.: Boot.Plist módosítása, hogy lássa a vid.card-ot1. http://filespump.com/bios-mod-juzzi.html
P5Q Pro-hoz ez kellett: 2102-BIOS-Asus P5Q PRO For MAC OS X All OS Incl. By Juzzi..ROM.rar
ASUS EZ FLASH 2:
CD-ről, vagy PenDrive-ról ....
2.
mivel a NET-et és a VGA-t telepítőről nem tudtam életre kelteni, ezért azok le sincsnek nyitva, és azok közül semmi nincs bejelölve ...3.
PH ----› INSALENYMAC ----› AttansicL1eEthernet.kext.zipinstrukció hozzá:
If you have problems with the driver or if you want any help or if you need a updated driver....You can find it here http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=140907
If that does not work then you can do this manual method1. Download this and extract it : AttansicL1eEthernet.zip ( 149.86K ) Number of downloads: 464
2. Open Terminal, type in the path where you have extracted the folder like the example shown below and press Enter
Example: cd /Users/Robert/Downloads/AttansicL1eEthernet/
3. Now type sudo sh installrelease.sh and press Enter
4. Ready to go....
4.
a com.apple.boot.plilst-be kellett beírni ezt:<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>és egyből látta a 7300 GT-t, lett 1680x1050-es resolution, meg DUAL HEAD
-
tlac
Topikgazda
én már csak azt nem vágom, hogy ha egy nvidia izét sem jelöltem be, akkot honnan ismri ez a 7300-s GT-t?
mert ettől még települnek az nvidia-s kext-ek
a chameleon-os GraphicsEnabler úgy tudom, hogy az inject-es dolgokat váltod kiamúgy chameleon a boot manager
melyik verzió?
mivel más OS nem lesz ... így nem szeretném látni, hogy felvillan a chameleon ... hogy lehet elrni ezt?
chameleon readme-jét nézd meg, fejből nem vágom
de lehet a timeout 0 a megoldásszerkesztés: [link]
-
rii
nagyúr
szerintem utolsó-előtti-előtti bajom jön már ...
mivel más OS nem lesz ... így nem szeretném látni, hogy felvillan a chameleon ... hogy lehet elrni ezt?
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>a BOLD-al szedett sorokat szedjem ki?
következő apró kérdés ... ez a PLIST file nem engedi menteni magát, hiába adok neki get info-val jogosultságot ... eddig mindg másolgattan a file-t, majd módosítottam, majd visszamásoltam ... de hogy lehetne editálni mentéssel?
-
rii
nagyúr
bekakkantok ... működik ...
azért írtam azt, h bekakkkk ... mert nem működott .... a plist .... ahogy az előbb beírtam ... és akkor reinst ...
ás most a szűz rendszerben néztem meg, hogy utoljára mit írtál, beraktam azt a két sort a plist-be és egyből bejött a Dual-head ....
én már csak azt nem vágom, hogy ha egy nvidia izét sem jelöltem be, akkot honnan ismri ez a 7300-s GT-t?
About this MAC - more info ...
GeForce 7300 GT:
Chipset Model: GeForce 7300 GT
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0393
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: xx.xx.xx - internal
Displays:
DELL 2209WA:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-Bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
DELL 2209WA:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-Bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supportedamúgy chameleon a boot manager
-
rii
nagyúr
töröltem azt a két KEXT-.et.
így néz ki a
library / preferences / systemconfiguration / com.apple.Boot.plist<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-pci0</string>
<string>Yes</string>
<string></string>
<key>Timeout</key>
<string>5</string>
<key>device-properties</key>
<string></string>
</dict>
</plist>de még mindig ugyanaz ... )))-:
1360x1024-ben, és egy monitorral jön be ,,,
és Detect monitorral áll csak helyre ... ))-:
-
rii
nagyúr
1. leszedni a gyári KEXT-eket. Se NVINJECT, se NATIT ne legyen fent?
2. com.apple.boot.plist-be beírni a BOLD-soyított sort?:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-pci1</string>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>ez a plist file hol helyezkedik el?
Library / Prferences / SystemComfigration / com.apple.boot.plist ?
3.) aztán futtass egy kextutility-t
ezt is kell? Csak mer'milyen KEXT-et adjak be neki? -
Oracle
senior tag
A mail miért nem működik 10.6.2-őn?? azt írja ez a verzió nem kompatibilis az osx verziójával
-
rii
nagyúr
le is akartam, meg le is fogom írni ...
csak még azon jussak túl, hogy ne felejtse el a felbontást, meg a DUAL-head-et ...
most még ezen pörgök ....
lefotóztam az Ideneb beállításaimat is, fel fogom tenni őket.. voodoo kernel menet közben pánikoklt vagy 2x, úgyhogy vanilla ... voltaképp MODD-olt BIOS, LAN driver, Ideneb 1,6. Az eddig vezető úthoz ez a 3 dolog kellett.
-
rii
nagyúr
csak ezt az egy utolsót mondja meg még valaki ... nem passzíióból osx-eznék ... meg munkára kéne' ....
google-ban nem tudom ezt hogy keresni ... csak a saját post-jaimat adja ki ....
valahol ... valami hasonlóra ezt írták:
" ..... I think you need to edit com.apple.windowserver.plist in /Library/Preferences/. In the "DisplaySets" under "0" you should have your two displays: "0" and "1", within their settings find "Mirrored" and set it to "O" (shown below).
On a related note, I tried setting my displays to mirrored and it seemed to bork as well, but I did not get junk just plain blue screens. However on rebooting, my mirroring did work and I was able to reset to extended desktop mode. ..... "
-
rii
nagyúr
na ... minden szép már ... minden jóóóó
_______ CSAK _______ egy kérdésem lenne ...
miért nem jegyzi meg, hogy DUAL HEAD beállításokkal kapcsoltam ki a gépet?
harmadik reinst .... és csak 1 monitorral jön fel ...
majd Detect Display ... és akkor megtalálja.gondolok itt arra, hogy nincs jogosultsága valami file-t írni ...
van hang, háló, dual-head
-
rii
nagyúr
miért nem látja a 2 TB-os HDD-t a 10.5.8?
-
rii
nagyúr
pacifist-be behűztam az a NVInstallerV.41.pkg ...
és a 256 MB-osakra azt mondtam, hogy install..
de még mindig nincs dual head :-/
-
rii
nagyúr
hogy működik mostnában az nvinject?
régebben nem KEXTet kellett másolgatni, ha jól emélkszem :-/
-
rii
nagyúr
elbaszkurláltam ... a hang-hoz törölni kellett az AppleHDA.Kext-et ... de mivel úgy sem ment .... visszamásoltam ... így mosz az egész rendszer nem megy ... hogy tudom törölni a system/library/.../-nól törölni ezt a KEXT-et?
Melyik Sound CArd-ot szereti legjobban a hackintos?
-
rii
nagyúr
mivel az annó 1 kérdésemre adott válasz újabb négy kérdést hozott magával, melyre adott 4 válasz újabb 4 kérdést vetett fel bennem, ezért úgy éreztem, ennyire -számomra, az én tudáom tekintetében- bizonytalan úton nem járhatok, inkább a moddolt bios-t választottam, működik!
a 10.5.8 fent van
asszem hang, hálózat, és dual-head nincs
VGA: 6600 GT 256 MB (felbontás van, de dual-head még nem)
SOUND: Realtek ALC1200 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller
LAN: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet ControllerVGA-hoz asszem van progi a No.1 POST-ban
de a LAN-ra és a SOUND-ra nézvést gondban vagyok ... még ha előlről is kezdeném a telepítést, az AUDIO alatt csak olyan van, hogy AppleAzallaAudio illetve VoodooHDA (nekem meg integrált realtek van.
Hálózatnál os nekem Atheros van, de olyan meg még csak meglközelítőleg sincs a NETWORK szekció alatt...
Szóval az lenne a tisztelet teljes kérdésem, hogy a hang és a háló miatt merre keresgéljek? újratlepítés,, vagy driver?
-
Zefír
őstag
Ja és eg yolyan kérdés, hogy PL Cod meg Counter Strike elfut OSX-en?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Egy p5K PRO+e5200+HD4850 Konfigra meik osx-et ajánlanátok?Előre is köszi a helpet!
-
Oracle
senior tag
Hi
Lecseréltem a vinyót meg a dvd írót sata-ra és egyből felment a 10.6.2 minden működik remekül kivéve a hangot. Vodoohda-val ugyan van hang de a mikrofon nem működik, egy másik vodoohda-val működik a mikrofon de a hang baromi halk még maxon is
Egyéb "anomália"
hogy a kexthelper kifagy miután berakta a kexteket csak force quit-el lehet bezárni, a dvd író meg kb 5 percenként elkezd villogni és mintha lemezt keresne ez a legidegesítőbb vajon mi lehet?
-
szmmate
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Magic Mouse működik-e Windows alatt?
http://uneasysilence.com/archive/2009/11/14588/ Letöltöttem innen a drivert. Nem 2 forint, ezért szeretném megtudni, hogy tudom-e majd használni.
Köszönöm előre a segítséget. -
tlac
Topikgazda
a letöltött ROM file-ból a DSDT táblát? hogyan kell kiemnteni?
éppen a biosfile-ból is ki lehetne nyerni, de egyszerűbb, ha nem abból akarod
a biosban van egy olyan rész, amikben az acpi táblák vannak, itt van a dsdt tábla is
erről az egészről elég annyit tudni (pontosan én sem tudom hogy megy), hogy minden indításnál ezek betöltődnek a ramba (a dsdt tábla is) és az osx is innen fogja kiolvasni (nem magából a bioschipből)
tehát nem muszáj moddolt biost felrakni, elég a ramban lévő dsdt táblát felülírni, mert az osx onnan fogja kiolvasni
a módosított dsdt táblát az osx-es bootloaderek szokták betölteni, még az osx indulása előtttehát ha a dsdt táblát akarod kimenteni, akkor legegyszerűbben a memóriából kiolvasva lehet ezt megtenni, erre vannak programok
win alatt pl. everest, linux alatt acpidump, osx alatt nem tudom, de ott is van vmiés nézz utána a moddolásánának a lapodhoz (2.) mármint hogy keressek egy MODDOLT BIOS ROM file-t?
nem moddolt bios kell keresni, hanem, hogy a dsdt táblán mit kell módosítani
ezt a dsdt táblát vissza lehet fordítani egy szöveges fájllá, lehet szerkeszteni egy sima szövegszerkesztővel, aztán meg le kell fordítaninekem a lapomhoz 1 db számot kell benne módosítani, ha nem teszem meg, törli a biosbeállításaimat az osx ([link])
plusz én még szerkesztettem benne, hogy a hang is menjen úgy, hogy csak egy kis szöveges felépítésű kext-et kelljen felrakni pluszba és ne kelljen csúnyábban hackkelni
de neked lehet nem is kellene semmit csinálni rajta, ennek kellene utánanézned
pl. vhol olvastam, hogy ezt a cmos resetelős dolgot is lehet meg lehetne már oldani plusz egy kext-tel is
-
rii
nagyúr
a legújabb terv, hogy összegyűjtöm midnen bátorságomat egy moddolt BIOS-as való updfate-hez ... mert sajna amit lentebb írát, annak a 98%-t nem értem....
tedd fel a legfrissebb biost a gyártó oldaláról (0.) (ez ok... meg kellene keresnem) de ez menni fog
aztán mentsd ki a dsdt táblát (ez a bios része) (1.) (a letöltött ROM file-ból a DSDT táblát? hogyan kell kiemnteni?
és nézz utána a moddolásánának a lapodhoz (2.) mármint hogy keressek egy MODDOLT BIOS ROM file-t?
aztán a módosított dsdt tábládat majd betöltöd pl. chameleon-nal (3.) a MODDOLT BIOS ROM fileból mátsem ki a DSDT tábllát, és (4.) a Chameleon-nal csak ezt a DSDT táblát töltessem be?
-
rii
nagyúr
a BIOS frissÍtést ki tudom váltani az EFI-X-el?
-
rii
nagyúr
az miért van, hogy HACKINTOSH-os DVD (snowleo 3,6) írja ki bootoláskor, hogy
APPLEDECRYPT: Starting ....
szóval nem a retail DVD
-
rii
nagyúr
-
tomiika
tag
Na kicsit olvasgattam, és arra jutottam, hogy a retailt is fel lehet telepíteni egy boot lemezzel, és utána kell a hardverhez tartozó kexteket bemásolni. Jól tudom? Ha így van akkor melyik boot lemezt ajánljátok?
-
tlac
Topikgazda
én nem szívesen raknék fel moddolt biost
tedd fel a legfrissebb biost a gyártó oldaláról, aztán mentsd ki a dsdt táblát (ez a bios része) és nézz utána a moddolásánának a lapodhoz, aztán a módosított dsdt tábládat majd betöltöd pl. chameleon-nal
doc:
én a custom hackintosh-t ajánlom
-
doc
nagyúr
hadd kerdezzem mar meg, ennyi expert kerdes utan
melyik Hackintosht ajanljatok, illetve mi a kulonbseg koztuk?
iATKOS-om mar van, iDeneb most jon. az elobbi a howto alapjan viszonylag egyszeruen telepitheto, a Deneb bonyolultabbnak tunik... -
rii
nagyúr
eddig eljutottam már a 10.5.8-al azt hittem van rá egyszerű orvosság.
a google-os linkedben volt egy ilyen oldal ...
nagyon köszi, próbálom majd hasznosítani ... csak amit Pret_1G is rt ... BIOS MOD kell /-: )-:
amit meg még nem'tom, hogyhogy....
a srác is írja: My specs: Asus P5Q Rev 1x (bios 2102- modded for OSX)
-
tomiika
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy snow leopard telepítésén, de nem nagyon sikerült még olyat találnom, amivel neki mernék vágni. Tudna nekem valaki ebben segíteni, hogy melyik verziót érdemes telepíteni?
Az alábbi konfigom van:
Alaplap: Asus P5K
Proc.: E8400
VGA: 9600GT
2x2GB RAMKöszönöm a segítséget előre is!
-
rii
nagyúr
haver volt google vagy sem? bő egy éves a cikk .... elindulhatok ezen a nyomon is?
Hackint0sh > OSX and Hackint0sh/OSX86 > Hackint0sh Support > OSX86 Leopard > Tutorials
Reload this Page P5Q PRO & MAC OS X Leopard 10.5.5 (9F33) Retail (P5Q PRO, MAC, Leopard, 10.5.5)
vasam:
MEM: 2X-(2x2GB) G.Skill PI Black 1066MHz kit
CPU: Pentium Core2 Quad, Q8300-2,5GHz, 1333 Mhz, 4Mb
Táp: X Corsair HX 450
MB: ASUS P5Q PRO -
rii
nagyúr
válasz
Pret_1G #4448 üzenetére
sleep nekem se fontos ... vagy megy a gép 7/24, vagy power off
melóhelyen sleep-elek csakmivel próbálkozzak még? Gondolom valami acpi apic kext patch kell neki még :-/
ez a mac framework successfully initialized mit takar?
kiszedem mg a 6600 GT-t, beteszem helyette a 7300 GT-t, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond. -
Pret_1G
csendes tag
Azért ennyire nem kell elkeseredni, mert nekem is több gépem volt eddig és nem mindre lehetett osx-et tenni. A mostani notimon stabilan fut a tízhat. Viszont mikor nekiálltam az egésznek azért hetekig googliztam meg bujtam a fórumokat némely megoldásért. A különbség egy mac gép között szerintem csekély max ott menne a sleep meg néhány számomra nem fontos dolog.
-
rii
nagyúr
jaja ... pont acrock alaplappal találkoztam itt.
meg mac-et használni osx-el minden bizonnyal tisztább-szárazabb-biztonságosabb érzés, mint hekkelgetni :-/ csak úgy voltam vele, hogy egyszer .... egyszer sikerüljön )-:
-
madgie
titán
-
rii
nagyúr
abban a hiszemben voltam, hogy asus alaplapra, intel procira ez gond nélkül fel fog menni )-: meg nem most vettem ezeket, csak most raktam össze ... asszem, fél éve itt állt már a Q8300 :-/ nem akarok kifogást keresni a mac ellen, de most már nem válthatok :-/ nekem egy erős gép kell olcsón osx-el ... és ezt csak a pc+hackintosh tudja garantálni ... tudom, akkor "jó szenvedést nekem" (-:
-
rii
nagyúr
az a baj, hogy volna erre megoldás, csak választ nem kapok sem itt, sem itt )-: meg én vagyok a béna, mondjuk ez a osx86 fórum nem valami pörgős ... google sem haver, magyar oldalak tekintetében csak a ph-t, meg az előbb említett osx86-ot dobja ki, ha rákeresek erre a MAC framework ....-re
windows-t nem akarok használni, melóhelyen apple keyboard-ra áll rá a kezem
imac-re külső monitor hülyén néz ki
mac mini meg a 8 giga ramot nem kezeli
tudom, vegyek mac pro-t (-: -
madgie
titán
-
rii
nagyúr
nem tudok ezen túljutni
és hiába keresek tá a MAC framework ....-re, mert MSI gép esetén olyat ajánlotok, ami nálam nem akuális ... PS2 trackball ... és haonslók ....
Valakinek nincs ötlete, h mit kellene tennem?
csak ma este 3x próbáltam telepíteniezekt jelöltem be telepítéskor:
- LINK
és újra csak megáll:
- LINK
-
olanor
tag
AMD-re van működőképes verzió ?
És ha igen melyik az ?
Konfigom az adatlapom.
-
rii
nagyúr
.
-
rii
nagyúr
tud valaki segíteni, hogy mit jelöljek be, lécci?
- LINK
-
rii
nagyúr
feltettem (?) a 10.5.8-at iDeneb 1.6, Light Edition, de itt leáll:
- link
nem a vid.card, mert az szereti ..
6600-am van nekem is
mi a baja?
-
rii
nagyúr
én még nem találkoztam 10.6.x-es hackintosh-sal. :-/ nem tudom jött-e már ki, vagy mi várható .....
az mindenképp egyszerûbb lenne, szerintem, bár lehet ott is keresgélni, varázsolni kell a KEXT-eket, mint ahogy itt sokaknak a 10.5.2 -vel is kellett szenvedniük, ami nekem az akkori gépemre (ASUS P5LD2, D805, 7300GT) zokszó nélkül felment
én asszem' hagyam a boot-cd verziót, ás hagyon a 10.6.x-et is, és 10.5.8-at próbálok meg.
-
rii
nagyúr
" ... es igazabol meg azt sem tudom, hogy hogy alljak neki... ... "
2 módon lehet OSX-et telepíteni eddigi ismereteim szerint:
- egyben letöltött hackintosh rendszerrel
- vagy valamilyen BOOT cd+ eredeti RETAIL OSX DVD + általad, a saját rendszeredhez összeválgatott KEXT-ekkel. Ez utóbbi számomra eléggé zûrösnek tûnik(#4419) tlac:
abban állt a tévedésem, hogy azt hittem, a HACK-elt részek felülírására is van már megoldás, de ha egyszer feltennék egy 10.5.8-at, nem akarnék frissítgetni ....Laptop-ot nem tud ajánlani senki sem?
mndjuk inkább egy macbook-ra kellene rábeszélnem :-/ -
-
doc
nagyúr
udv mindenki!
mivel teljesen beleszerelmesedtem a MacBookokma, ugy gondoltam felvarazsolok egy OSX-et a desktop gepemre is a Linux melle mi
geprol par info az adataimnal, videokartya es alaplap is Gigabyte, utobbi P35 ha jol emlekszem
nezeggem az osx86 oldalan a komp. listat, de az en videokartyam nincs benne
szerintetek mire szamithatok kb? meg mindig at kell flashelni a vid.kartyat, vagy az elso postban linkelt driverek felrakasa eleg?es igazabol meg azt sem tudom, hogy hogy alljak neki... itt van egy csomo howto, de pl. a Snow Leopard link kapasbol 404-et dob
-
fazo88
csendes tag
Hali!
Kérem segítsen valaki, mert állandóan iDeneb 10.5.8 Lite Editon telepítésnél elakadok.
Nem tudom melyik driver, bootloader és kernel kell a működéshez...
Aki tudna segíteni, írjon pár sort mit jelöljek be telepítés közben... Köszönöm!Ime a link: [link]
Konfigom:
ASRock P4VM890
Pentium 4 (3.0 GHz)
2GB (2x1) Kingmax DDR RAM (400MHz)
GeForce 7600 (256MB) PCI-E x16 DDR3
40GB Maxtor ATA HDD
LG SATA DVD-író -
tlac
Topikgazda
akkor részletesebben
ha frissítésnél pl. csak egy safari-t vagy itunes-t jelölsz ki, akkor azzal nem lesz gond, nem fog semmilyen hackkelt dolgot felülírni
viszont, ha a rendszer is frissülne (pl. kext-ek, kernel, vagy akármilyen hardware közeli réteg), akkor ezek felülírhatják a módosított dolgokat, de ha mégsem írja felül, akkor is gond lehet, mert pl. lehet a régebbi módosított kext nem fog együttműködni az új dolgokkal
az, hogy frissítésnél az új kext-ek ne írják felül a módosítottakat kivédhető azzal, hogy nem a /system/library/extensions-be rakod őket, hanem az /extra/extensions-be
tehát ahhoz, hogy a frissítésre mindig nyugodtan rányomhass ahhoz az kell, hogy te állítsd elő a hackintosh-od, mert csak így fogod pontosan tudni, hogy mi lett benne módosítva az eredeti fájlokhoz képest, emellett olyan gép kell, ami nagyon közel áll az apple gépek hardware-hez és még utána is kell nézni, hogy pl. a plusz hozzáadott vagy módosított kext-ek együtt tudnak működni-e a frissítés utáni változtatásokkal
pl. a nekem a gépem, annyira kompatibilis, hogy csak pár kext-et kellett hozzáadni, az eredeti kext-eken semmit nem kellett módosítani, így nálam az eredeti osx-en gyakorlatilag semmi nincs módosítva, csak van egy plusz /extra/extensions könyvtár a kext-ekkel
10.6-ról 10.6.1-re nyugodtan frissíthettem, semmit nem kellett csinálnom, itt csak minimális dolog frissült
10.6.1-ről 10.6.2-re már nem ment olyan egyszerűen, a plusz hozzáadott sleepenabler kext nem volt kompatibilis a frissítéssel, törölni kellett a kext-et, utána mehetett a frissítés és ezután egy új sleepenabler kext-et kellett berakni az /extra/extensions-be -
rii
nagyúr
haver venni akar hordozható gépet ...
tudtok mondani olyat, amire könnyedén felmegy az OSX? (akár 10.5.x, akár a 10.6.x)
illetve meg van oldva már, hogy a frissítések ne nyírják ki a hanckintosh-t?
-
tlac
Topikgazda
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Érdeklődnék,hogy tett-e már fel valaki OS X-et Acer eMachines gépre?
-
rii
nagyúr
pqmagic-kel windows alatt csinlt már valaki OSX-es partíciót?
-
Takhanto
őstag
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation]
"RealTimeIsUniversal"=dword:00000001Nálam is időelcsúszás van ha átváltom w7-re,de regeditben nincs meg az a rész: realtimelsuniversal.....
-
rii
nagyúr
két DVI portos vid. card-okat szereti az OSX?
DVI-on használja valaki a moitort?
-
rii
nagyúr
a Fully Working w/o Patch táblázatban levő YES NO ALL miket jelentenek?
tlac: jogos, bocsesz
-
tzsolesz
nagyúr
Ezzel megvigasztaltál.
Hát ,n em tudom mi tévő legyek. Egy csomó diagnosztikai üzenetet kiír a képernyőre -v -vel. Eddig is úgy jutottam el, hogy aktiváltam az ACPI-t, mert akkor meg nem volt hajlandó még a kis margaréta sem előjönni. csak mereven állt az alma. Most éppen forog kis kör, de 5 perc után sem képes még csak egyet röccinteni sem a vinyón. tehát nem tölt semmit, csak végtelen ciklusba fut valamiért.
(#4400) tlac De hiszen az egy egész képernyőnyi hiba.
Mindjárt lefotózom várj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest