- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dni
őstag
válasz
Pisztillus #5499 üzenetére
Köszönöm a válaszod, várom a fejleményeket.
Nálam ez olvasható:
Unknown:
Chipset Model: Unknown
Type: GPU
Bus: PCI
Slot: Slot-2
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x086c
Revision ID: 0x00b1
ROM Revision: xx.xx.xx - internal
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1600 x 1200 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Display Connector:
Status: No Display Connected -
Pisztillus
senior tag
Szia!
A procicserére nincs tippem, szvsz. ha elég gyors így is, akkor nem érdemes. A QE/CI támogatást pedig ott kell nézni, ahol kerested (about this mac - more info - graphics vagy valami hasonló). Most win7-en vagyok, de otthon megnézem majd pontosan. (Ha kiírja rendesen a kártya típusát, akkor megy a QE/CI is.)
-
dni
őstag
Sziasztok!
Sikeresen telepítettem egy P5N7A-VM (730i Gef 9300 igp), E5200, 4GB Tracer, 500GB Samu F3 konfigra a 10.6.3-as eredeti lemezről, multi-beast-el OS X-et.
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e érezhető különbség, ha az E5200-őt (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB) egy E7300-ra (3M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB) cserélném?
Újrahúzás nélkül is megoldható a proci csere?
Hogyan tudnám kideríteni, hogy engedélyezve vannak-e az OpenCL / QE / CI funkciók (About this mac -> more info alatt nem találtam erről infót?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy nem a sült galambot várom a számba, hanem olvasnivalókat keresek(angol/magyar). Gulgli meg volt, de semmi számomra használhatót nem dobott, vagy is annyira sok lehetőség közül kellene választanom, hogy a bőség zavarában egyiket sem tudom hasznosítani.
Adott egy Acer TM 5530g notebook(az első puma).
- AMD Turion x2 rm-70;
- AMD Ati mobility radeon 3470 256MB(dedikált);
- AMD RS780M Északi híd(AMD Ati mobility radeon 3200 256MB integrált vgával);
- AMD SB700/710 Délhíd(Realtek ALC268 integrált hangkártya);
- Western Digital 250gb SATA hátértár;
- Broadcom NetXtreme BCM5764M PCI-E Gigabites integrált hálózati vezérlő;
- Broadcom BCM4310 integrált vezeték nélküli hálózati vezérlő;Szóval, szeretném feltelepíteni rá az OSX-et, de nem tudom melyik verziót válasszam, illetve, hogy azt milyen módon tegyem fel. Ehhez kérnék némi segítséget(leírást, (linket)).
Illetve lenne egy eldöntendő kérdésem is: Lehetséges-e erre a konfigurációra feltelepíteni az Apple rendszerét?Előre is köszönöm.
Csak azért van szükségem rá, mert iPhone-ra szeretnék fejleszteni, illetve van egy-két program az iPhone-hoz, aminek nincs Windows vagy Linux változata és így számomra hasznavehetetlen. -
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
USB-ről bootolható 10.6.3 készítése lehetséges Windows 7 alatt?
Van egy Iantares 10.6.3-om ISO-m, és nincs DVD íróm.
-
-
rii
nagyúr
megvettem ezt az msi mini vox szutykot ...
de amint indítnám prog-ot (Empia Capture)
egyből elszáll ....
Process: Empia Capture [2329]
Path: /Applications/Empia/Empia Capture.app/Contents/MacOS/Empia Capture
Identifier: com.echofx.empia.application.capture
Version: ??? (???)
Code Type: X86 (Native)
Parent Process: launchd [251]Interval Since Last Report: 605 sec
Crashes Since Last Report: 1
Per-App Interval Since Last Report: 0 sec
Per-App Crashes Since Last Report: 1Date/Time: 2010-07-06 20:31:24.023 +0200
OS Version: Mac OS X 10.5.8 (9L30)
Report Version: 6
Anonymous UUID: xException Type: EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Crashed Thread: 0Dyld Error Message:
unknown required load command 0x80000022ha pedig az USB- kütyün megnyomom a gombot
akkor meg a kext-el lesz baja:most merre próbáljam meg haladni? :-/
-
mobbo
senior tag
letöröltem, nem segített
letöröltem még pár kextet ami esetleg okozhatta, de csak rosszabb lett
újra kell raknom sajnade előtte valahogy le kéne mentenem pár dolgot, vagy az egészet mert félek hogy vannak munkáim is ezen a partíción
hogy tudom megoldani ha csak telepítőből-terminálból érem el? -
varsam
őstag
windows alól Macdrive 8 progival tudod írni/olvasni a mac-es particiókat.
-
mobbo
senior tag
na most beleszaladtam a szopóba
10.6.2 hazard-ra ráküldtem a 10.6.4 update-et csak úgy (nem guid partíción van ráadásul)
azóta nem bootol be, firewire betöltés környékénél áll meg, de valami más baj lesz
-v-x-s se jó, ez is megáll de legalább kiírja hogy milyen paranccsal módosíthatok file-okat
de itt megáll a tudományom sajnavalakinek van ötlete hogy tudnám feltámasztani a rendszert? sajna mentés nincs, és win alól nem látszik a partíció tartalma windrive-ból se
thx a help
-
manoli.94
csendes tag
Hali
megprobaltam ujrarakni de amikor bebbotolom az iatkos -t es megjelenik az alma logo (alatta forog a toltes) ott az istennek sem akar tovabbmenni (az alma logon kozben megjelent egy megallni tilos tabla) reggebben is elofordult mar ugyanez! A dvd-t se olvassa stb.Udv
Gabor -
moltam
tag
Sziasztok!
Vagy egy notim, elég alap (2,0 Ghz Celeron 550 - Merom magos, 1Mb L2-vel tehát nem tetű lassú, 64 bites, 1,5Gb DDR2 RAM 667Mhz, Intel GMA X3100 VGA)
Az történt, hogy a gyári sata hdd vezérlő megadta magát, ezért usb-s keretbe tettem a vincsit. XP-t próbáltam rá tenni, de kiderült hogy nem képes usb-ről bootolni, ezért került fel a legújabb Ubuntu linux. Ez a rendszer babán fut, minden tökéletes, de kedvet kaptam a Mac-hez. A gépen a Win 7 Home Premium röccenésmentesen futott.
Tud-e USB-ről bootolni, és nem választja-e le az eszközöket indulásnál mint a win?
Elég lenne-e a rendszer A 10.6.2-es Snow Leopard futtatására?
Ha nem, akkor melyik verzióval boldogulna?Eéőre is köszi.
-
manoli.94
csendes tag
Udn van egy olyan problemam hogy feltelepitettem a gepemra az iatkos s3 at de vmiert a telepites felenel kikapcsolt a gep...
Bottolasnal meg az irja ki hogy "chain booting error" mi tortenhetett??? Vagy mit ronthattam el?Udv
Gabor -
Oracle
senior tag
Hali
Na nálam bepánikolt a frissítés után
-
sghc_toma
senior tag
valoszinuleg fel lehet tenni ezeket is, en csak xmonad-ot probaltam..
de ezt ne ugy kepzeld el, hogy az OSX alap felulete helyett hasznal X-et; az X11 egy alkalmazas, amit elinditasz, es fut egy ablakban (ki lehet tenni fullscreen-be), es azon belul fut az X11 session-od... -
sghc_toma
senior tag
Szia,
Cocoa Packet Analyzer, pl.
De mennie kell a Wireshark-nak is, nekem 10.6.0-tol 10.6.2-ig ment mindegyiken. Az X11-et meg mar eleg regota fel lehet tenni OSX-re, ott van a telepito DVD-n. Sot, alapertelmezetten fel is telepul.@varsam:
"Az X11 az nem az osx ablakkezelője?"
nem, nem az.. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nem tudtam, hol tegyen fel a kérdést. Nem tudtok valami programot ami a Wireshark-ra hasonlít, mert csak 10.6.2 van a gépen és a Wireshark-hoz kéne a valami quartz (X11) és sajnos csak 10.6.3-tól lehet felrakni.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Pret_1G #5468 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, sőőt...igazából mivel mindenkinek eltérő a konfigurációja, mindenki mással szív...ezt másképp tényleg nem lehet megcsinálni, csak sok után olvasás segítségével. Insanely Mac fórumot ajánlom, szinte minden le van írva...
(Természetesen angol nyelvtudás elengedhetetlen, mint minden máshoz 2010-ben.)
-
Pret_1G
csendes tag
válasz
RenciDavid #5462 üzenetére
Miért baj hogy 2009-es a cikk? A notebookod se éppen 2010-es, tehát a telepítés módja se nagyon változhatott. Aztán hogy ez most 10.5.8 vagy 10.6.x az majdnem mind1, max a kextek frissebbek. Nekem volt ilyen notebookom és simán felment rá mindegyik. A google-zás pedig - mint említették is - osx mellett erősen ajánlott, mert itt senki se fogja neked szóról szóra leírni mit hogyan csinálj. Gyanítom én ha ilyen stílussal folytatod itt akkor senki sem fog segíteni.
-
tomboy1000
tag
válasz
TonTomika #5465 üzenetére
Sziasztok!
Tudnátok olyan programot ajánlani,ami a RarmaRádiohoz hasonló?Gondolok arra,hogy lehet felvenni a rádió műsorából és a zeneszámokat darabolja is a felvétel közben,úgy mentve el?
Még lenne egy láma kérdésem.Nagyon sok zenémnek hiányzik az előadó neve,vagy a szám címe.Van esetleg olyan program,ami lekeresi a hiányzó adatokat és kitölti azt?Elég nehéz így kikeresni egy számot,amit hallgatni szeretnék,ha track néven fut csak.Külön kikeresgetni és begépelni,meg egy örökkévalóság lenne.
-
TonTomika
aktív tag
-
dashed
senior tag
válasz
RenciDavid #5462 üzenetére
Hogyhogy melyiket?
Mivel a snowleo a legfrissebb nyilvan ezt erdemes..
De hogy enis bunko legyek
SzemezgessEs ,hogy ne legyek annyira bunko
1 perc guglival -
RenciDavid
csendes tag
Szerinted nem kerestem rá mielőtt ide beírtam?
A cikkek mind 2009-esek, ez az egyik. Olyat nem nagyon találtam ami valamelyik friss verzióval foglalkozna. A másik meg hogy tisztában vagyok vele, hogy mi fut rajta, de engem az érdekelne, hogy melyiket rakjam fel, mert nem mind1, hogy melyik fut a legkevesebb problémával.
De akkor a bunkó stílusod miatt kérdezem újra máshogy:
Van valaki aki használ vagy használt Inspiron 1525-ön OSX-et, ha igen melyiket?
Előre is köszi újra.
-
varsam
őstag
válasz
RenciDavid #5459 üzenetére
-
RenciDavid
csendes tag
Sziasztok,
Dell Inspiron 1525-re jelenleg melyik OSX verzió telepítésével érdemes próbálkozni?
Előre is köszi.
-
Dusee
őstag
válasz
cadmester #5456 üzenetére
bocsánat amiért így rádförmedtem, csak már idegbajt kaptam az osxtől
na elindult, már csak a hangot kéne belőni.
telepítésnél a voodooHDA 2.5.3-at választottam, de hang csak az előlapi jacken volt, kerestem drivert hozzá, találtam egy AppleHDA-t, fel is raktam, voodoo-t töröltem, de most sehol sincs hang -
cadmester
tag
Légy oly kedves, és ne géppisztollyal a kezedben rohangálj, köszönjük.
"de ha már ilyen profi vagy bele is olvashattál volna abba a topikba, ott a tag az USB-vel sz*pik, énmeg magával az installal."
Megtörtént: alaplapi chipset a gond. Nála is, és nálad is. Reméltem, eljutsz idáig magadtól az olvasottak alapján, de nem.
"azt tudom, hogy ez a fsck egy vinyóellenőrző command, de miért indította el magától?"
Mert így szokta csinálni, minden indításkor.
"valami segítség jól jönne, telepítésen túl eddig csak egyszer jutottam, akkor safemode-ban indítottam el, de nem ment a billem (se ps/2, se usb), egérrel meg nem tudtam rákattintani semmire."
Tehát elméletileg képes a géped OSX-et futtani.
"lehet csak vmit a customizációnál b*szok el" & "elég sok mindent bejelöltem, lehet vmivel összeakadtak"
Retail és minimum install, csak a legszükségesebbek telepítése. értsd: videó&audio&etc NEM LÉTFONTOSSÁGÚ
BIOS-ban pedig minden nem vital dolgot letiltani. értsd: USB, FW, Audio.
Máskülönben pedig olvasni, értelmezni, olvasni, értelmezni, olvasni, értelmezni.
-
rii
nagyúr
sz'asztok
esetleg valaki nem tud mondani olyan PCI-os (vagy akár PCI-ex-es) Tuner-t, ami működne Hackintosh alatt?
alig találok valamit.
az is nagol nyelvűkaptam USB-set ... de azt meg már nem lehet kapni
a MAC-esek se tudnak több olcsó USB-ről
szóval jó volna egy card-ot belőni
rádásul nekem csak az AV-IN kell .... -
Dusee
őstag
válasz
cadmester #5453 üzenetére
köszi nem kell, és én is megtaláltam ezt, de ha már ilyen profi vagy bele is olvashattál volna abba a topikba, ott a tag az USB-vel sz*pik, énmeg magával az installal.
hameg arra a SB700-as kextes modra gondoltál, próbáltam, meg snow leoban is bejelöltem telepítésnél, de ugyan ott vagyok még mindig.most ott tartok, hogy feltelepül, de install utáni bootnál mindig van vmi baja, és mindig más.
MÁS:
beírom ide is a panaszom, hátha hamarabb válaszolnak:
"hi!
feltelepítettem a snow leopardot (hazard féle client serveres disztró), az simán ment is, kiválasztottam a nekem kellő kexteket (ebben segíthetne valaki, hogy miket kell bepipálni, mert elég sok mindent bejelöltem, lehet vmivel összeakadtak), felment, majd resi után ha grafikusan indítom akkor csak forog a töltő ikon, a gép nem tölt semmit, verbose-ban pedig a képen látható infónál akad ki.http://www.kephost.com/images3/ib5zdw6yw5i84wpubzx4.jpg
azt tudom, hogy ez a fsck egy vinyóellenőrző command, de miért indította el magától?
valami segítség jól jönne, telepítésen túl eddig csak egyszer jutottam, akkor safemode-ban indítottam el, de nem ment a billem (se ps/2, se usb), egérrel meg nem tudtam rákattintani semmire.
lehet csak vmit a customizációnál b*szok el, tehát itt a konfigom, ha valaki naggyából összeírná mit telepítsek, és mit ne a hazard-os 10.6.2-es client server snow leoban, annak nagyon megköszönnémlap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H (780G, SB700)
cpu: AMD Phenom X4 9850BE
vga: HIS HD4890 iCoolerX4 1GB
hang: Realtek ALC889A (integrált)
lan: Realtek 8111C (integrált)
hdd: WD Caviar GreenPower 640GB SATA2 (1 partíció win 7-nek, egy nagy adatnak, és egy kisebb az OS X-nek)
odd: Pioneer DVR-215D SATA + LG GSA-H55L IDE
bill: Logitech PS/2 + noname USB" -
Pret_1G
csendes tag
Egy jó dolgot azonban megoldottak, amit írnak is. Eddig nem tudtam linuxos samba szervere lévő megosztásra írni. Most ezt(is) javították.
-
Dusee
őstag
hi!
már kezdek agyf*szt kapni az osx-től
először is a konfigom (bár adatlapon is ott van):Gigabyte GA-MA78GM-S2H
AMD Phenom X4 9850BE
4x1GB Kingmax 1066MHz DDR2
ATI HD4890
WD 640GB HDD (sata)
LG DVD-RW (pata)a problémám pedig:
próbáltam felrakni egy 30GB-os partíciómra az OSX-et (primary, fat32-re formázva), egy iATKOS 10.5.7-es (Intel/AMD-s cucc), és egy 10.5.2-es AMD-s hackintossal.
első bibi az iATKOS féle cuccal jött, bootolok róla, be is jön az Apple töltő képernyője, tölt, tölt, majd megjelenik egy stop tábla, (vagy minek mondjam), olvasgattam hogy mért van ez, hogy lehet orvosolni, elindítottam -v vel, akkor ott kiírta, hogy still waiting for root device, akkor b*szakodtam az író jumperével, masteroltam, slaveltem, vinyót is, native ide-ből ahciba, masterből slave-be, -x -v, cpus=1, platform=..., de semmi
aztán megpróbáltam a régebbi verziós hackintossal, az bootolt be (töltő képernyőig el sem jutott), és egy kis idő múlva resetelt a gép.
na akkor nyomtam annak is -x -v-t, akkor elkezdett betölteni egy csomó kextet, majd megint resetelt.lenne valami ötletetek, hogy milehet a probléma?
nehogy azt mondjátok, hogy szerezzek satás írót, mert akkor lesz*pom magam
esetleg próbáljak meg másik hackintost?
privibe ha tud vki ajánlhatna olyat, ami menne a konfigomhoz
köszi előre is -
Szpisti
addikt
Szevasztok!
Sehol nem találok utalást arra, hogy hardveres (BIOS-ban beállított) RAID0 tömbre telepíthető-e hackintosh? Mert eddig kétféle telepítő dvd-vel próbálkoztam, de nem indult el... Én rontok el valamit, vagy nem is lehet RAID0-ra telepíteni hackintosh-t? -
cadmester
tag
válasz
Pret_1G #5446 üzenetére
Nálam frissítés óta az animációk lassúak, és a grafikus teljesítmény (xbenchben nézve) felére esett vissza. Éppen olyan, mint amikor az smbios.plistben szórakoztam a product-tal (iMac, MacBookAir, MacBookPro, etc), és ha nem megfellőt választottam, akkor ugyanezeket a tüneteket produkálta. Most hiába totóztam vele, nem nyert...
Nincs ötletetek?
-
Pret_1G
csendes tag
Én nem sz.roztam feltettem. Simán felment, újraindítottam és több órán keresztül nem jött be az itcafe.hu
Na mondom ez aztán a durva peccs, kinyírta az itcafe.hu szervert
Viccen kívül nagy gond nem volt ha csak annyi nem hogy a hang meg a wifi "elment".
Visszaállítottam az IO80211Family.kext-et és az ApleHDA.kext-et és nálam minden oké volt. (Varsam erre te is figyelj)Szerver verziót is frissítettem, ott nem volt semmi gond.
-
TonTomika
aktív tag
Na...ki merte már feltenni?
-
varsam
őstag
megjött a 10.6.4.
Ha van valakinek vmi infója hacki témába, milyen kexteket kell cserélni stb, ne tartsa magában -
ent
őstag
Elméletileg adott egy oldal ahová kb 1 éve regeltem. A jelszó helyett a pöttyök láthatóak. Emlékeztető nem jöhet szóba, a regelt emailembe nem tudok belépni, hasonló problémák miatt. Csak ott még pöttyök sincsenek.
Réges régen mikor még windows használtam, ott volt progi erre: password remove 2.0. Rávittem kicsi kulcsot pöttyökre és megleshettem jelszót.
Van ilyen progi macosx alatt? -
ent
őstag
sziasztok
Vki nem tud véletlen egy password visszafejtő progit macosx re?
Köszi előre is... -
csuki00
tag
Még valami amit észre vettem...
Egy amd x3 720 BE-m van. (2,8 as 3 magos) És ez írja ki a system profiler
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Speed: 2.8 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 3
L2 Cache (per core): 512 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 2 GB
Bus Speed: 100 MHzennek lehet hinni vagy fake adat? Mert e szerint csak egy mag működik. És bus speed se stimmel.
Ha helyes a ténymegállapításom, hogy tudnám életrelehelni a többi magot is?
Valamint a ramom 1333 mhz ehelyett 667 mhz -nek ismeri fel. ez így is működik vajon? vagy szintén kamu?
És még nem fogytam ki
Az alaplapi hangkártya működik, de valamiért csak az előlapi kimenet szól a többi nem akar.
Pedig még érzékeli is mindegyiket.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
csuki00 #5432 üzenetére
Szia!
10.6.X-el elvileg működni fog a 4870 is, nekem egy 4850-es van ami ref. hűtős volt. (Dual-DVI Ez azért fontos, mert ugye ezek a NYÁK-ok hasonlítanak leginkább azokra, amiket az Ati kiadott eredetileg. Ha jól tudom, a VGA kártyákból úgy működik ez a dolog, hogy van egy speckó kiadás ami direkt Mac-es...
Nvidia 9800 viszont elvileg jobban működik, minden esetre itt egy [link], itt megtekintheted a kompatibilis hardverek listáját.
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Osx 10.5.8 van a gépemen egy ati 4770-essel bolondítva ami ügye tényleg csak bolondít.
Gondoltam elcserélem egy 4870-es re ami ügye alapból van a mac pro ban. (vagyis kérheted)
na de elbizonytalanodtam, hogy hát az mégse teljesen ugyan az. Na de világosítsatok fel ,hogy működni fog vele e vagy sem? mert akkor másban gondolkozom.
köszi
-
-
TonTomika
aktív tag
Venti RPM-ek, illetve további hőfokok megjelenítése: [link]
Próbálta már valaki?
-
dni
őstag
Sziasztok!
A segétségetek szeretném kérni az alábbi döntésben:
Érdemes-e az Inteles összeállításra váltani, a jelenlegi AMD-s gépemről kb. 35k ráfizetés mellett?
Első és eddigi egyetlen OSX86 installját AMD-s képen csináltam, de nem tudom, h most mennyire bonyolult Snow Leo-t hegeszteni az alábbi konfigokra. (HCL-ben nem igazán találtam meg a lapom)
Már nincs garancia az alkatrészekre
CPU: Intel® C2D E6750
Alaplap: ASUS P5Q Deluxe
Ház+Táp: Antec P150+Neo HE 430
Memória: Tracer 800 2x2GB
HDD: 1TB Samu
ODD: Plextor PX-708A
Cooler ASUS Silent Square
VGA: Gef 9300-asNagyrészt garanciálisak az alkatrészek
X2 245 box
Giga 785g us2h
CM M-ATX ház egyszerű 350-es táppal
Tracer 800 2x2GB
1TB Samu
Nec DVD-RWMielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
tlac
Topikgazda
-
TonTomika
aktív tag
Infra vevőre megtaláltam a lehető legjobb megoldást, egy macbook pro-ból származó infda vevőegységet kell beszerezni, amire minden probléma nélkül, lehet usb végződést forrasztani. Fontos, hogy olyan vezérlőt keressünk, aminek 4 eres a kábele (színes kábelek), mert a 3 eres változatban (mindegyik fekete) nincs benne az usb vezérlő, mert az az alaplapon található. [link]
Ebay-en $5 az egész cucc, csak a hazahozatal kerül sok pénzbe, így ha van valaki aki az USA-ban lakik, az kérem keressen fel!
-
-
TonTomika
aktív tag
Visszaállítottam a rendszert, működik minden, (sleep-et kivéve, de nem is foglalkoztam még ezzel).
Van viszont egy olyan furcsa problémám, hogy állandóan inzultálja a DVD-írót. Magyarul megpróbálja beolvasni a lemezt, ami nincs benne. Ha pl kihúzom a tálcát, akkor behúzza és nézegeti, hogy talál e valami olvasnivalót. Erre tud valaki, valami megoldást? (Most lehúztam róla a SATA kábelt.) Egyébként: SAMSUNG SH-D163C/BEBE OEM drive-ról van szó.
Apropó...a sleep nálatok hogy működik? At előző rendszernél elküldtem sleep-be, el is ment, de úgy, hogy mentek a ventillátorok meg minden. (Vissza már nem lehetett hozni belőle.) Hackintosh-nál a sleep az csak így működik, vagy működhet rendesen is? (MacBook-on mindent lekapcsol, csak a memóriákat tartja áram alatt, illetve előtte elmenti a sessiont a HDD-re is.)
-
rii
nagyúr
a 7300 GT tud SLI-t ...
ki tudja használni a hackintos ezt?
-
rii
nagyúr
jól látom, hogy egy Creative sb audigy sound card működne 10.5.8 alatt?
-
czanga
őstag
Nos.
Olvasgattam insanely-n, és 4830-al sokaknak meggyűlt a baja 10.6.3 alatt. Olvastam azt is amit mutattál tlac, csakhogy ott nem a 10.6.2 gyári ATI-s kexteket teszi fel, hanem netkas féle 10.6.2-es pkg-t, majd pedig a 10.6.3-atMeg is csináltam mindent pontosan úgy, ahogy le volt ott írva. Csak dvi-vga átalakítóval kaptam képet, akkor is csak natív felbontással. 1680*1050 még véletlenül sem sajnos.
Dvi csatlakozóval sajnos fekete képernyő fogad az alma után. -
Joe.36
addikt
Üdv!
Én PC-n használom a MAC OSX 10.5 -ös verziót, és az lenne a gondom, hogy ATI RADEON X1900 XT -hez nemtudom honnan szedjek le Drivert. Ha valaki tudnak segíteni nagyon hálás lennék!!!
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Nagy gáz van...véletlenségből egy gombot félrenyomtam és legyalultam az OSX-et tartalmazó merevlemezem partícióját (Win7 alatt)...újra akartam telepíteni a Win7-et, de végül azt sem engedi valami miatt...de ez a kisebb probléma.
Visszatettem a 10.6.3. retailt, azokkal a kextekkel, meg ugyanazzal a metódussal ahogy elsőre csináltam. Ami viszont nagyon nem kóser, az az, hogy random újraindulgat a gép...fogalmam sincs, hogy mitől, de nagyon meglepett a dolog és rendkívül frusztrál, hiszen eddig tökéletesen működött, továbbá egy új konfigról beszélünk...
Van valakinek valami ötlete?
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Retail telepítésnél volt egy olyan problémám, hogy a gépben lévő mindkét HDD-t external disknek látta. (Narancssárga meghajtó ikon.)
Megtaláltam rá a megoldást is, az egyik gyári .kext-et kellett módosítani.
INNEN letölthetitek, a csomagba beletettem az eredeti .kext-et is.A következő kextet kell kitörölni:
/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext
majd Kext Utility-re ráhúzod a módosított .kext-et, nyomsz neki egy restart-ot és kész is.
-
webdeejay
aktív tag
Hali!
Felpakoltam a hazard verziót, de amikor telepítés után újraindul és bentmarad a telepítő, akkor bootolás helyett egy fekete képernyő marad, és itt megáll. Ha kiveszem, akkor egy kurzor villog. Telepítésnél a 10.6.2-t, a legacy kernelt, amd patch(vagy mi), ioata_family meg az ioata_family_sata fix-et, appleazaliaaudio-t tettem fel. IDE-s dvd-m és winyóm van, egér meg billentyűzet ps/2-es(gondolom ezzel még lesznek gondok). Mit tegyek, hogy bebootoljon?
Gépem a profilomban, de egyébként: ASUS M2N(nForce 430), X2 6000+, 3 giga ram, x1650xt
-
chege
aktív tag
abban tudnátok segiteni hogy a safari cache-jét hogy tudom áthelyezni másik helyre?
elvileg valami ln -s parancsal kell symlinket létrehozni, de nem értem hogy most mi hova mutasson.
egy vinyóra szeretném tenni az SSDről, gondom igy kéne, de nem megy
/users/chege/library/caches/com.apple.safari mappát áthelyezem a vinyóra és erre irok egy symlinket. /volumes/SAM_200GB/System/com.apple.safariba helyeztem át.megnyitom a parancssort:
ln -s /volumes/SAM_200GB/System/com.apple.safari /users/chege/library/caches/com.apple.safariennek igy működnie kéne?
-
chege
aktív tag
hurra
sikerult feltennem a retail 10.6.3-t teljesen boldog vagyok
egy kerdesem lenne, feltettem a sleep enablert, de ha bealtatom akkor el is alszik, de ha ebresztem akkor, felebred, de a monitor nem kapcsol be es az eger es a bill sem vilagit, ez orvosolhato? -
tlac
Topikgazda
szerintem töltsd le a 10.6.2-es frissítést, a nagyot, amelyik a 10.6-ra is rámenne és talán benne lesznek
Illetve a 4830-as kártyám device id-ját hol tudom megnézni?
kis google-özés után ez lehet: 0x944c1002
Illetve a LegacyATI4800controller.kext-es dolog működőképes lehet e?
szerintem a 10.6.2-es lehet ez
és talán benne is van a dev id-dét, nézd meg és aztán írd meg -
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Közben eszembe jutott, hogy TonTomikának 4850-ese van, asus, ugyanigy DVI-S-video kombóval, és ahhoz csak egy "LegacyATI4800Controller.kext"-et rakott fel, módosította a device ID-t, és neki ennyi... működött. Próbáltuk kinyerni a kártyám dev id-ját, de szerintem lehet elrontottuk, mert most azon agyaltam, hogy elvileg ezzel a módszerrel ennek a működnie kéne.
Gondoltam beírom ezt is, aztán majd mondasz rá valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Projektor topic
- Le Mans Ultimate
- iGO Primo
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest