- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
cadmester #6882 üzenetére
az hogy már vagy 6-an megmondták neked, hogy állj le!!!!
ha annyira ráérsz, te ie lemetnél focizni egy picit,
mint ahogy te is elküdtél másokat .... ha már nincs türelmed, és ha az elvárásaidnak nem felel meg a kérdésfeltétele, akkor az ugatáson, lehurrogáson, szarrá alázáson nem vagy képes másra
-
Dawid94
csendes tag
válasz
cadmester #6878 üzenetére
De figyelj! Láthattad hogy már előtted voltak értelmes hozzászólások és nem kell fárasztanod magad az én hülye problémáim miatt hát épp ezt mondom: felesleges volt az arcoskodás
De nekem mindegy, én ettől még jól érzem magam
még írj valami frappánsat a végére hogy megnyugodhass aztán haladj tovább
Az pedig hogy téged mi érdekel az teljesen személyes, más lehet hogy szívesen segít és tud is akár ennyi információ rendelkezésével
-
ko9
addikt
válasz
cadmester #6861 üzenetére
Köszönöm szépen, ugyanez a hozzáállás van/volt osx86.hu-n is... Visszaolvastam, és csak olyanokat találtam, mint mindenhol ahol van Windows is a gépen, és EasyBCD-s megoldás, esetleg menu.lst szerkesztés (ami már grub2-nél nem is úgy van). De nekem nincs Win... És Chameleonnal akarom megoldani a bootot. Tudom hogy meglehet, csak jöjjek rá hogy... De hát látom már itt se várhatok segitséget...
-
Máté94
addikt
válasz
cadmester #6847 üzenetére
Majdnem azt hittem, hogy rólam van szó.
Egyébként kérdeznék valamit. Mivel úgy tervezem, hogy lesz egy Mac és egy Win-es merevlemezem, BIOS-ban lényegtelen melyiket állítom elsőszámű BOOT-nak, mert Chameleon majd úgy is ad választani lehetőséget a kettő között? Vagyis igazából úgy gondolom, hogy amelyiket adom meg elsőnek, az fog elindulni beavatkozás nélkül, vagy nem?
-
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6785 üzenetére
ez egy kicsit kínai :S tehát:
–––––––––––––––––––––––––––––––
az átjött hogy nekem normal kell, 1 hdd-m van.
akkor, rakjam be a MBR-be a boot0-t? MBR a Master Boot Record?
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdiskX ezt nem tudom még értelmezni :S Ezt terminalba kéne bírnom?
boot1h-t a partíció boot szektorába?
boot file-t pedig nekem OSX nevű partícióra?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6777 üzenetére
próbáltam a multi beast integráltjait. Chameleon rc5 929 és 927, boot think-el de semmi :S felfigyeltem arra hogy amikor indítok iboot-al, akkor ki van fent írva hogy AnVAL 5.1.4 ez is bootloader ha jól tudom nem? Valamint amiket felraktam bootoladereket azokat hogy lehet törölni?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6678 üzenetére
kutatgattam kicsit. ez azt mondja hogy a csipszet nem kóser neki :S de olyan nincs hogy nincs valami megoldás. mert így lemezről bootolva megy. amit meg leírtál az alapján kernel panicom lett 3szor :S próbáltam kiszűrni azokat a kexteket amik nem szükségesek de megcsüngtem :S
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
cadmester #6751 üzenetére
" .... magától értetődő út .... "
aha ... az 5 pontból a uninstall meg a reboot az megvan ... kext utility .... azmiaz??? .. helyes kext install .... azt meghogy???? honnan? a driver felteszi, nem? de magától érdetődő ... annak aki ért hozzá.
system profilier
azért nem tettem be képként, mert nem láttam benne érdmi információt .. -
rii
nagyúr
válasz
cadmester #6748 üzenetére
már hogy csinálnám direkt, ember?
szerinted élvezet nyaggatni másokat?
am. amit mutatsz, az snow leo, nekem 10.5.8-am van
---------------------
2:
finder-ben : search : se a wireless-re, se az rt-re nem jött elő kext
-------------------------
3:
rákerestem easyfinder-rel is
és tényleg van egy RT73USBWirelessDriver.kext ..uninstalálja megint a wireless prog-ot, és utána töröljem ezt a kext-et, ha ő ne tenné meg?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6642 üzenetére
igen, tony eljárással csináltam, ami cd-t kiírtam, az tökéletesen viszi! Chameleon-t felraktam 20 variációban és semmi...
Mondjuk nekem azis tökéletes megoldás lenne, ha tony iboot-ját, fel lehetne rakni egy pendrive-ra,
(mert belevarázsolok egy pár mb-os pendriveot egy beső usb-re és kész,)
felmegy még egy windows, aztán nem zavar a dolog hogy most honnan bootol...
(a többi iboot-ot amit próbáltam, azzal sem ment, csak a tony félével, ezért szeretném azt)
De természetesen minden megoldásra nyitott vagyok
Rakjak fel videót az indulásról?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6611 üzenetére
akk ezek szerint mindenképp ki kell írni, jólvan
Légyszíves nézd meg ezt : bios beállításaim szerinted jók ezek így?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6605 üzenetére
sry nem is azzal vam gondom, hanem a tony félével... ehhez nem találok semmi hasznosat, hogy hogyan tudom usb-ről életre kelteni :S vagy akár cd-ről...
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6596 üzenetére
Nézzétek meg légyszíves hogy jók-e a bios beállításaim! jutyub videjó
-
RaZroX
addikt
válasz
cadmester #6547 üzenetére
Magyar a Lion ??
Nekem erre a konfigra kéne 10.7 ->
Intel Celeron E3300 2x 2.50 ghz
3GB DDR2 ram
NVIDIA GTS 250 1GB
Gigabyte G41M-ES2L (alaplap)
mennyire oldható meg ?
Ja és még valami.. 10.6.x -en nem lehetett működésre bírni az USB-s Wifi eszközt. (TP-LINK WN722N) Erre van esélyem ?
Na meg nekem PS/2-es billem van.. -
kejfel
tag
válasz
cadmester #6537 üzenetére
retail??
még sosem próbáltammert AMD alapú a pc-m és ehhez patchelt kernel kell?
vagy hogy gondolod? nem értem mire gondolsz?iDeneb 1.3 at sikerült most feltennem, külső USB re.
viszont mikor bootolnék a következő üzenetbe ütközöm:com.apple.boot.plist not found
erre valami 5let?
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6532 üzenetére
Elhiszem hogy neked semmi más dolgod nincs mint "szénnégooglézására" de nekem sajnos más elfoglaltságom is van...
Az meg hogy "Hja, az inteles csodamasina már nincs meg!" írtam, hogy "2011-04-19 20:59:23 -
végső elkeseredettségemben az AMD-s konfigra raktam fel és elindult" -
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6530 üzenetére
-van kérdésem mert érdekel
-sajnos nem vagyok tisztában sok alapfogalommal, ez így van
-sajnálom hogy nem érthetőek számodra a kérdéseim ezt az előző bekezdés megválaszolja
-mivel hiányosak az ismereteim ezért nem tudom hogy mit kell elmonddannom a pontos diagnózisért
-sehova nincs leírva hogy nem szabad módosítani a gépet, magyarázzam azzal hogy megtehetem? vagy mert bújom a "http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page"-et és látom hogy melyik konfigurációm a megfelelőbb
-ettől a fórumtól azt várom amire való? leírom a kérdéseim tapasztalataim a témával kapcsolatban? végülis nem ezért van?
-nem azt kérem hogy járjon utána helyettem bárki, hanem a tapasztalatokra vagyok kíváncsi! Átnéztem pár linket amit küldtetek, de ha ott az van hogy hogy működik jól és nem a hibák megoldása van leírva azzal nem megyek sokra! -
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6523 üzenetére
az mi?
ja azaz izé amiben találtam ezt a fórumot is? tehát ha beírom abba a google nevű dologba, megtalálom a fórumot, majd felteszem a kérdést és úgy kapok választ akkor úgy jobb? vagy nem értem...
google nem választ ad, hanem összegyűjti azt amit mások írtak nem? javíts ki ha tévedek...
Neked miért fáj az hogy találtam egy fórumot, ahol a témában tudnak segíteni? Ha megvan akkor már leszek olyan pofátlan hogy kérdezek is... De ha szabályellenes akkor sajnálom...
-
Kommy
veterán
válasz
cadmester #6495 üzenetére
Kicsit vegyél vissza. Nem vagyok a kutyád hogy így beszéljél velem. Egy kérdést tettem fel. Amúgy akkor magyarázd meg miért lehet windows alatt halkítani rajta minden gond nélkül.
Vagy mond meg hogy lehet beállítani a programot úgy hogya az eredeti hasngerő szabályzó gombokkal menjen a hangerő szabályozás.
Amúgy jó lenne ha visszafognád magadat, elég sok mindenkinek beszólogatsz, ezért nem is nagyon járok ebbe a fórumba, mivel amit te művelsz itt az kész vicc.
Szerk.: legalább tudnád lemásolni a program nevét
-
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6476 üzenetére
Ha nincs a bios-ban AHCI beállítási lehetőség akkor felejtős a dolog?
(Berakom a DVD-t -> -v -> tölt, tölt, tölt -> "Still waiting for root devide" és ezt kidobja újra meg újra...
Vagy alapvetően nekem nem fontos hogy SATA HDD legyen, de azt mondták hogy (nem akarok hazudni) 1.5.7 vagy 1.5.8 után már nem kezeli az IDE HDD-ket... (hazard féle 10.6.2-t akarok felrakni)
-
válasz
cadmester #6434 üzenetére
Ha nem lennél unalmas és száraz lenne a topic
"The ignorant don't know so they ask. The knowledgeable know and often won't answer. Who is more valuable ...the asker or unanswerer?"
"The asker is more valuable, because the more the asker asks the more they will know, and as they learn they will become the knowledgeable. Once they are knowledgeable they will surely not forget the many who had answered them when they were ignorant, and will gladly reciprocate and share their knowledge with others who are still ignorant. Thus proving themselves to be more valuable than the unanswerer."
szerk. -off topic
-
mate0314
aktív tag
válasz
cadmester #6450 üzenetére
végső elkeseredettségemben az AMD-s konfigra raktam fel és elindult
MSI K9VGM-V
amd 4800+
nvidia gt120
200gb IDE hdd10.5.6 van fent
Hang nem megy, de logitech g330 fülesem van (adtak hozzá usb hangkártyát) az tökéletes!
De a lan az érzékeny pont :S az nincs fent sajnos...
Realtek 8201CL ennek a driverét utólag be lehet rakni? vagy a telepítőhöz hozzá lehet adni? -
P3TR!CK
senior tag
-
-
RDHSZ
csendes tag
válasz
cadmester #6172 üzenetére
panic(cpu caller 0x001A3129) Unresolved kernel trap (CPU 0, Type 13=general protection)
Debugger called: <panic>
Backtrace, Format - Frame : Return Andress (4 potential args on stack)You need reestart your computer. Hold down the Power Button for several seconds or press the Restart button
-
mcroberto
tag
válasz
cadmester #6057 üzenetére
OKé, jogos.
Kezdjük előröl.
Sziasztok. Lenne egy olyan problémám hogy az osx telepítés megáll még az elején, amikor megjelenik az alma. kb 4-5 verzióval próbálkoztam eddig. iatkos, iboot és retial dvd combóval is.
-v parancsal kiderült hol áll meg:
mbinit: done
Security auditing service present
bsm auditing presentconfig:
Lenovo M58p
E8400
4x1GB DDR3
250es Sata disk
sata dvd író
Q45 Chipset
Intel 82567DM Gigabit Ethernet
GMA4500
hang: adi 1882 elvileg.Köszönöm.
-
-
Bagan
aktív tag
-
skoos
őstag
válasz
cadmester #5885 üzenetére
Igyekszem tájékozódni mielőtt felteszem triviálisan idegesítő lame kérdéseimet. Már vagy 50szer végignyálaztam a gépemet illető HCL eket, különféle verziók esetén. Insanlymac és társai is a linkjeim között ülnek. Tudom, hogy a hackintosh alapvetően nem plug and play, de a hálózati beállítások a win alatt sem annyira könnyűek egy ismeretlennek. Fogalmam sincs mit kéne tennem, hogy OSX alatt menjen a net. És bocs, de VALÓBAN nem olvastam, hogy azt javasoltad, hogy töröljem a kexteket. Kipróbáltam és bejött. Messze még az alagút vége, de remélem jó végén lyukadok majd ki.
Addig is köszönöm, hogy segítetek és még egyszer bocs, ha egyszerűnek tűnő kérdéseim vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest