Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!

Tartalomjegyzék:

1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22201) Rick3D


Rick3D
senior tag

Sziasztok !

Laptop vásárlás előtt vagyok és szeretnék váltani windowsról viszont nincs pénzem rendes apple termékre ezáltal arra gondoltam hogy mac os-t rakok fel a gépre.Rengeteg mindent olvastam stb... és nem igazán voltak az információk fixek.Sok googlézás után ezt találtam.Szóval a kérdésem az volna hogy ez a laptopomon rendesen fog futni?Felfogja ismerni a drivereket vagy .. egy ilyen osnél mit kell kezdenem a driverekkel , ugyan úgy megy mint windowsnál?Lehet nekem furcsa csak de szerintem ez nagyon olcsó os tehát a windowshoz képest szinte ingyen van és pont egy apple terméktől nem vártam volna.Valamit elnéztem és ez nem megfelelő otthoni filmezős office-os használatra?Esetleg más mac os kell?

(erre a laptopra lenne legalábbis esélyes hogy ezt veszem. )

Elnézést a sok kérdés miatt de tényleg zavaros ez mac os dolog még a fejemben.Azok után hogy rengeteg olvasgattam utána.

A válaszokat előre is köszönöm :R :R

(#22202) McSzaby


McSzaby
őstag

Sziasztok,

Nem rosszindulatú a kérdésem, nem akarok senkit megbántani, de felraktam virtuálisban a ML-t és számomra elég érdekes volt..

Feltettem, használtam kicsit és nekem az volt az érzésem, hogy semmivel sem különb egy linuxnál Hacintoshként. Szóval igen, iMac, MAcbook, stb. termékek esetében nagyon jó, de semmi különlegeset nem látok PC-n.

A kérdésem csak az lenne és tényleg nem rosszindulatból jöttem, hogy szerintetek miben jobb egy Hackintosh, mint egy mai "modern" linux PC?? Kinézetet leszámítva, mert azt mindenki maga dönti el, hogy neki mi a szép. A programok többsége, ami megvan Os X-re, az van linuxra is. Legalábbis, amiket én használok az minden. Sajnos mire felszenvedek egy Mac Os-t a Lenovo laposomra (lehet,kisebb hibákkal, de lehet) addigra lehet elmegy a kedvem az egésztől, szóval mielőtt nekiállnék tudtok segíteni abban, hogy miben érné meg ezt használni egy Linux helyett? Stabilabb, gyorsabb,jobb, vagy ez is csak ízlés kérdése?

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#22203) Máté94 válasza Rick3D (#22201) üzenetére


Máté94
addikt

HP Probook 4x40 HD4000-rel, és más semmi.

(#22204) LógaGéza válasza McSzaby (#22202) üzenetére


LógaGéza
addikt

Adobe termékek, iMovie, Final Cut Pro... Folytassam? :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22205) McSzaby válasza LógaGéza (#22204) üzenetére


McSzaby
őstag

Igen, ezeket nem használom :DDD

Bármi, ami az alaprendszert tekintve jobb? :)

[ Szerkesztve ]

#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis

(#22206) Lazika válasza Rick3D (#22201) üzenetére


Lazika
senior tag

Inkább vegyél egy mac minit és no problem! :D

(#22207) Tikakukac válasza McSzaby (#22205) üzenetére


Tikakukac
titán

Ha van kedved heteken át összereszelni a rendszert, akkor nincs. Ha egy OOB rendszert akarsz pikk-pakk használattal, akkor lesz OSX.

2 évig Ubuntuztam, jó 15 éve Windows is fut mellette, és most OSX lesz. Mert szimplán elegem van a többiből. Ha ezek a számok nem győznek meg akkor semmi :B :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#22208) blokad válasza Máté94 (#22203) üzenetére


blokad
senior tag

Ezt aláírom :) sajnálom, hogy most nem tudom lecserélni a kis toshibám egy 4340-re, mindezek ellenére a toshibára is feltettem a mavericks-et és igaz, hogy egy jó 2 hetes reszelgetés és szórakozás, félig újratelepítés és terminalos móka után, most 99%-os a rendszer. (multitouch touchpad, ha bedugom a jacket nem vált output source-ot stb.) hiányoznak csak sajnos.

(#22209) Kezdő Balázs


Kezdő Balázs
tag

Sziasztok !
Egy kérdést szeretnék feltenni,Win8.1 re telepítettem a Virtualboxot és szeretném használni,az osx Mavericks 10.9-et leszedtem az előbb említett Opnak nevezett vmit ,de nem tudom működésre bírni,a kérdésem az,hogy a virtualboxba olyanosx Mavericks 10.9 kell telepítenem ami iso file? ez azt jelenti,hogy nekem egy Mac gépre való Operációs rendszer kell? mert csak azzal fog működni?

Üdv:Balázs

(#22210) HollyBoni válasza Kezdő Balázs (#22209) üzenetére


HollyBoni
veterán

Amit linkeltem privátban azzal mi a baj? Nekem többször is működött, kb 5 perc alatt megcsinálható.

(#22211) Kezdő Balázs válasza HollyBoni (#22210) üzenetére


Kezdő Balázs
tag

Nem tudom ,de sajnos nem működik ,de lehet sőt neked van igazad mert én vagyok a láma hozzá ,de nem tudom megcsinálni,már mindenre klikkeltem ,de akkor se m működik,illetve kollégád szöget ütött a fejembe azzal,hogy iso file kell hozzá ,amit tőled kaptam abban nincs iso file.

Üdv:Balázs

(#22212) HollyBoni válasza Kezdő Balázs (#22211) üzenetére


HollyBoni
veterán

Mert előre van telepítve, így egyszerűbb, ha te telepíted fel több szívás van vele. Nem össze vissza kell klikkelni, gondolom azt töltötted le amit a legtöbben töltöttek le, ott van egy setup guide, ha rákattintassz ennek a videónak kell bejönnie, itt lépésről lépésre elmondja, mutatja mit kell csinálni.

(#22213) Kezdő Balázs válasza HollyBoni (#22212) üzenetére


Kezdő Balázs
tag

vmi nem stimmel,a VmWare és a Virtualbox az egy és ugyan az ? csak mert én Virtualboxba szeretném használni és ezzel is próbálkoztam mindvégig....

[ Szerkesztve ]

Üdv:Balázs

(#22214) HollyBoni válasza Kezdő Balázs (#22213) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nem. Én csak VMware-hoz találtam előre telepített Mavericks-et, virtualbox-hoz nem.

(#22215) Kezdő Balázs válasza HollyBoni (#22214) üzenetére


Kezdő Balázs
tag

Tyűűűűű,hogy azt a leborult szivarvégit :F Köszönöm a segítséged

Üdv:Balázs

(#22216) pingwin92 válasza Máté94 (#22200) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Igen, ezt már néztem, köszi. Csak itt (meg kb mindenhol) csak nVIDIA kártyákat írnak. Pedig szinte minden tesztben alul maradnak az AMD-kkel szemben azonos árkategóriában. Régen egyébként a HD5770-nel szemezgettem, csak arról meg azt olvastam, hogy a legtöbb modellnek megszűnt a támogatottsága :O
Habár ugyanott láttam, hogy valakinek egy Sapphire HD5770-nel teljesen jól megy...
Amúgy meg a GT 640 szerintem teljesítményben is gyenge, ár-érték arányban meg pláne. A GTX 650 meg nem rossz, csak már picit drága. Ezért keresem a kettő közötti megoldást. Mondjuk valami AMD-vel.
Itt minden fórumozó nVIDIA-t használ?

Ami meg a másik linken van útmutató az csak dual boot-os. Ha én win 7-et meg 8-at is akarok, akkor az csak annyiban különbözik, hogy csinálok még egy partíciót, és akkor (ugye UniBeast-tel kezdem, aztán) egyikre win7, másikra win8, a harmadikra meg végül megy fel a Mavericks (és egy negyediket hagyok az adatoknak)??

(#22217) Máté94 válasza pingwin92 (#22216) üzenetére


Máté94
addikt

Nem tudom hol olvastál ilyet, nem szűnt meg a támogatottsága és nem is fog egy jó darabig biztos.
[link]

Fogalmam sincs, ilyen Win-Win-OSX kombinációt nem találok sehol most hirtelen.

(#22218) HollyBoni válasza pingwin92 (#22216) üzenetére


HollyBoni
veterán

Nekem két vinyó van a gépben. Az egyiken OSX, a másikon egy XP és egy Windows 8.1 két külön partíción, harmadikon az adatok. Nem tudom megy egy vinyóval, mert mikor be van dugva az OSX-es, és úgy próbálok Windows-t rakni, kiír valami errort. Ha kihúzom megy.

[ Szerkesztve ]

(#22219) pingwin92 válasza Máté94 (#22217) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Ömm itt csak a 7xxx-es széria van. Én meg az 5770-ről beszéltem. :)

Hát ez az, hogy én se. Max OS X + Win + Linux hármast. :o

[ Szerkesztve ]

(#22220) Máté94 válasza pingwin92 (#22219) üzenetére


Máté94
addikt

Gondoltam nem olyan kártyát akarsz venni, ami már kereskedelmi forgalomban nem kapható.

(#22221) pingwin92 válasza Máté94 (#22220) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Most a 7750-et néztem ki. Az úgy a 640 és a 650 között van. Még ami opció lehet az új R7-es szériából mondjuk a 250-es. Az egy picit van csak a 7750 alatt, ami még elég lehet. Ezeket az új AMD-ket mennyire szereti a hackli?

(#22222) webdeejay


webdeejay
aktív tag

Sziasztok!

Hamarosan idekerül hozzám egy ilyen laptop. Elsősorban a VGA miatt lett ez, mivel szeretnék játszani, ám azon gondolkoztam, hogy az OSX rávarázsolható-e, hogy miként lehet, illetve menni fog-e minden a laptopon OSX alatt. Gondolom egész kompatibilis, mert mid 2013 air-ben hasonló proci, macbook proban pedig gt750m is elérhető, tehát nem ezen fog elmenni a dolog.

(#22223) LógaGéza válasza Máté94 (#22217) üzenetére


LógaGéza
addikt

Most néztem, hogy RehabMan quad-bootot használ az asztaliján: OS X 10.9/Win7/Win8.1/Ubuntu 12.10
Ergo tuti meg lehet csinálni - mondjuk attól, hogy neki sikerült, még nem biztos, hogy másnak is fog :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22224) RaZroX


RaZroX
addikt

Tud nekem valaki segíteni Virtual Box-os telepítésben ? Egy Windows-os gépen akarok egy 10.9-es telepítőt készíteni, és ehhez kéne a VirtualBox. Ez alapján kezdtem el csinálni a dolgokat, de nem indul a HackBoot. Itt elakad.

This is the way

(#22225) LógaGéza válasza RaZroX (#22224) üzenetére


LógaGéza
addikt

Preinstalled VMWare kép miért nem jó? :U

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22226) RaZroX válasza LógaGéza (#22225) üzenetére


RaZroX
addikt

Mert fogalmam sincs hogyan kell használni és csak ehhez találtam hirtelen leirást :D
De ha valaki elmondja, hogy mit és hogy akkor megköszönöm :D

[ Szerkesztve ]

This is the way

(#22227) HollyBoni válasza RaZroX (#22226) üzenetére


HollyBoni
veterán

A letöltésben van útmutató is.

(#22228) Máté94 válasza pingwin92 (#22221) üzenetére


Máté94
addikt

Csak a nagyobbak mennek eddig.

(#22229) LógaGéza válasza Máté94 (#22228) üzenetére


LógaGéza
addikt

OpenCL mennyire támogatott OS X alatt? Azt tudom, hogy a CUDA megy, használom is, de most így VGA váltás előtt lehet elgondolkozok az AMD oldalon...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22230) Lazika


Lazika
senior tag

Srácok! Nem tudok belépni az imessagebe azt irja,h hiba történt az aktiválás közben. Valaki tapasztalt ilyent? Bár valamit olvastam,hogy volt vele hasonló hiba. Másik meg,hogy mavericks elég sokszor fagy mostanában, ML is fagyott,de az kb 2 havonta egszer....

[ Szerkesztve ]

(#22231) blokad válasza RaZroX (#22224) üzenetére


blokad
senior tag

Kapcsold ki az efi használatát a virtualboxban.

(#22232) ThuG4LifE válasza Lazika (#22230) üzenetére


ThuG4LifE
senior tag

[link]

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#22233) Lazika válasza ThuG4LifE (#22232) üzenetére


Lazika
senior tag

Köszönöm!

(#22234) RaZroX


RaZroX
addikt

Na végül egy Snow Leopard-on keresztül fogok eljutni a Mavericks-ig. Felraktam az SL-t és erről fogok telepítőt csinálni MyHack-el.

Amúgy baromi gyorsan fut nekem a Snow Leo... Jóval smooth-abb mint pl az ML (mert régi a hardverem). Legszívesebben ezt használnám.. :U Csak sajna már nem nagyon támogatott OS.

This is the way

(#22235) coco2


coco2
őstag

Bocsi a félig off-ért, de gondolom ti két pillanat alatt tudni fogjátok.

Windows-ról (win7) lehet jelenleg mac osx szervert elérni távoli asztali kapcsolattal? Mármint működik is jelenkori verziókkal? Csak olyasmi kapcsolat kellene, mint a windows távoli asztala. Belépek, programokat futtatok, kilépek.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#22236) pingwin92 válasza Máté94 (#22228) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Igen, én is ezt olvastam. Bár igazából az R7-esekről még semmit nem találtam, csak az R9-ekről.
Mindegy, akkor marad a HD7750. Úgysem jobb semmivel egy 250.

(#22237) HollyBoni válasza RaZroX (#22234) üzenetére


HollyBoni
veterán

Biztos jobban fut, nem placebo? Nem értem miért kéne jobban futnia, egy XP sem gyorsabb mint egy Windows 8.1. Szerintem pont ellenkezőleg kéne lennie, az újabb rendszernek kell jobban futnia. Jobban optimalizálják, jobban kihasználja a hardvereket, stb.

(#22238) tDr1v3r válasza HollyBoni (#22237) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Nem placebo, nálam MacBook-nál is ugyanez van SL-Lion közt.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#22239) RaZroX válasza HollyBoni (#22237) üzenetére


RaZroX
addikt

Majd kiderül, ha fent lesz a Mavericks. De az ML-nél tuti hogy gyorsabb. Boot után azonnal megjelenik minden, nem tölt semmit, és az animációk is több fps-el mozognak.

This is the way

(#22240) kisjimy


kisjimy
aktív tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy melyik mkv lejátszót érdemes használni mac alatt? Az xmbc feltettem,optikán van összekötve de csak digital 2.1 van. Mi lehet a gond?

(#22241) LógaGéza válasza kisjimy (#22240) üzenetére


LógaGéza
addikt

Én MPlayert használok, semmi bajom nincs vele - csak ne App Storeból szedd le :)
Más forráson kimegy a 5.1?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22242) kisjimy válasza LógaGéza (#22241) üzenetére


kisjimy
aktív tag

Winfos alatt igen,mac os x 10.8.5 alatt csak optikát probáltam. Asus p8z68- v/gen3 alaplapi hangkarit használok!

(#22243) RaZroX


RaZroX
addikt

Hát nem lesz Mavericks-em.. legalább is ezen a gépen nem. Abban a pillanatban, hogy bootolna a telepítő, kapok egy Kernel Panic-et.. Szoval marad az ML..
Amúgy egy 80 GB-os HDD-re csináltam a telepítőt, mert pendrive nem volt kéznél, nem hiszem hogy ez lenne a baja, de gondoltam azért leírom.

This is the way

(#22244) LógaGéza válasza RaZroX (#22243) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ennyivel nagyon kisegitettél mindenkit :D
Meg lehet tudni miért kapsz KP-t?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22245) RaZroX válasza LógaGéza (#22244) üzenetére


RaZroX
addikt

Sajnos nincs most olyan készülék a közelemben amivel tudnék róla fényképet csinálni :F
Találtam.. pill és mutatom :D

[ Szerkesztve ]

This is the way

(#22246) LógaGéza válasza RaZroX (#22245) üzenetére


LógaGéza
addikt

Akkor marad a toll + ceruza ;]
Amúgy a kernelpanic-ok nagyrészét meg lehet oldani, nem kell egyből feladni :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22247) RaZroX válasza LógaGéza (#22246) üzenetére


RaZroX
addikt

Meg is van.

This is the way

(#22248) LógaGéza válasza RaZroX (#22247) üzenetére


LógaGéza
addikt

-v -x cpus=1

Ezzel próbáld meg, ha hibát is ad ki, akkor legalább bővebben leszünk tájékoztatva :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#22249) RaZroX válasza LógaGéza (#22248) üzenetére


RaZroX
addikt

Be volt kapcsolva a MAX CPU ID.... kikapcsoltam ezután nem kaptam Kernel Panic-et, odáig eljutottam hogy kiválasszam a nyelvet, majd kiírta hogy sikertelen a telepítés... itt a log

[ Szerkesztve ]

This is the way

(#22250) LógaGéza válasza RaZroX (#22249) üzenetére


LógaGéza
addikt

Nézem - máskor szöveget pls pastebin-ra :) :R

Valószinű ez a hiba: EXC_BAD_ACCESS (Code Signature Invalid)

Mivel csináltad a telepitőt?

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  macOS PC-re (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.