Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ597132
csendes tag
sziasztok!
jelenleg egy Snow Leopard 10.6.8-at használok a gépemen, de szeretnék frissíteni, mert sok dolog nem fut már el ezen ( pl.:Ableton), és lecseréltem a videokártyámat is 8400gs-ről gtx650-re de nincs támogatás így eléggé zavaró a használata...
egy ilyen konfigra:gigabyte ga-m52s-s3p
3gb kingmax ddr2 ram 800mhz
AMD athlon x2 5600+milyen osx-et ajánlotok?
-
CJ597132
csendes tag
válasz tDr1v3r #21454 üzenetére
nos én letöltöttem ezt a Niresh's-féle 10.8.2-t de a telepítő betöltése közben still waiting from root device-t ír ki...VMware-be pedig elindul a telepítő (tapasztalataim alapján, ha ott elindul, akkor rendes telepítésnek is működnie kell)
ez ellen mit tudnék csinálni? vagy hagyjam az egészet és keressek valami másik verziót? -
Genius007
őstag
válasz CJ597132 #21457 üzenetére
De tényleg nem értem, hogy a többiek, hogy rakják fel, nekem sehogy sem sikerül.
Csak laptopom van, Windows van rajta, erre szeretnék OSX-et (10.8.4?) varázsolni!
Szóval ha valaki lépésenként! leírná a telepítés menetét (magyarul!) azt megköszönném!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
xedos
addikt
válasz Genius007 #21458 üzenetére
Minden gépen egyedi...
Sokat kell utána olvasni!
Kell egy MAC gép, amelyen letöltöd a hivatalos telepítőt - ebből tusz egy progival olyan telepítőt csinálni, ami elindul PC-n. Innentől kezdve attól függ, hogy a hardveredhez van -e driver(kext).
Én túrtam a fórumokat, hogy mi az ami a legjobban közelít egy eredetihez - így van a legkevesebb macera vele... -
Phantomhive
aktív tag
Én megoldásom, amennyien a processzorod támogatja a VT-x(hardware virtualisation) featuret:
Felmész kalóztorrent oldalra, rákeresel hogy OSX 10.6.8 vmware vagy osx 10.7 vmware. Gusztus kérdése, de lehet valamelyik jobban megy vmwareben mint a másik, ennek utána kellene olvasni.
Letöltöd, elindít, ott van windowsban futtatva egy osx. Azon belül megcsinálod a telepítőt pendrivera, restart, boot a pendriveról, telepít, örül.
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
Genius007
őstag
-
Genius007
őstag
válasz Phantomhive #21460 üzenetére
Még egy kérdés.
Ha wmware-en belül (osx-en belül) letöltöm az apple oldaláról az újat, az fizetős nem?
Vagy ha OSX-en keresztül töltöm le, akkor az ingyenes?Sorry a hülye kérdésekért, de nem sokat foglalkoztam még ezzel a témával.
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
MacBook-omon van egy csomó (50GB) foglalt terület amit nem látok. Feltételezem ilyen iPhone biztonsági mentések meg hasonlók. Hogy találhatom én meg ezeket a mappákat?
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni,mert már egy ideje szenvedek a videókártyámmal. Vettem egy Ati Radeon hd 7770-et. Miután felrakom az osxet, utána multibeast stb, ami kell és újraindítom boot0:tes error done fogad. Csináltam már terminalba amit ilyenkor szoktam,hogy átmásolom a boot1h filet,de nem oldja meg. Találtam egy leírást ugyanerről a hibáról,de integrált videóval is ugyanez a hiba fogad. Sőt azt csinálja a gép, hogy safe módban sem hajlandó bootolni csak rögtön telepítés után. Ha valaki esetleg tudna segíteni nagyon jó lenne! Ui: Sajnos mavericksel és ezzel az ati kártyával is fehér képernyőm van telepítés után szal azt azért nem tudom felrakni. GE=No van beállítva más nincs. Safe módban azt írja a videóra,hogy kijelző 3MB.
Itt van a [link] amit találtam,de nem megy. Köszi!
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Lazika #21469 üzenetére
ha fehér a képernyő akkor az emlékeim szerint két módon küszöbölhető ki
1) átdugod a monitor a másik foglalatba a kártyán ha van(dvi,vga,hdmi)
vagy
For users who are stuck at a white screen put your computer to sleep while at the white screen with the power button. Then wake the system and the card should now work. Also use Chutoro if the default Framebuffer does not work.
http://rampagedev.wordpress.com/2012/12/04/about-amd-7970-working-with-full-qe/
sajnos nincs tapasztalatom a 7xxx szériában
nálam pl. a framebuffer változtatás oldotta meg a fehérképernyő problémát[...] and on the sixth day God created Manchester
-
xedos
addikt
Felraktam a 10.8.5 combo update-t.
Nem indítottam újra - rögtön Multibeast - beixeltem, újraindítottam, de csak forog a fogakerék...
-v -x-el indítva látszik, hogy a hangnál szöszmötöl...
ÚUtólag vettem észre, hogy van újabb multibeast. Hogy lehetne feléleszteni a rendszert? -
Lazika
senior tag
válasz Phantomhive #21470 üzenetére
Köszi,de a bootloader nem tölt be a videókártya biosa miatt szóval még a fehérképernyőig el sem jutok. Megpróbálom dsdt-vel hátha.
-
Lazika
senior tag
Hali!
Végre sikerült beüzemelnek a 7770-et viszont valamiért 20 fps-el kevesebbet mér a cinebench mint winbe? Ere tud valaki mondani valamit,hogy miért? Thx
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a legújabb OS X-et Windows 7-re, VMWare 9 segítségével.
A telepítés során nem volt semmi gond, feltelepült a rendszer, viszont a vártnál lényegesen rosszabbul fut az OS X. Ha letöltök/telepítek (XCode), használhatatlanul belassul az egész rendszer. Kb 2 óráig telepítette a 10.8.3-ról a frissítést 10.8.5-re. Az XCode is kb 2 óra alatt ment fel rá.
Ezalatt a Windows mondhatni használható maradt, tehát maga a programmal, vagy a beállításokkal lehet valami gond.
2x2 magot állítottam a processzorhoz, 4 giga memóriát, 150 gb tárhelyet.
A fizikai számítógépem sem kimondottan rossz darab (i5, stb... részletek a nevem alatt).
Szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi okozhatja a lassulást?
Ja, még annyi, hogy a vmware és az os x rendszer a hdd-mre van telepítve, nem az ssd-re!
Előre is köszönöm!
Üdv!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
kisjimy
aktív tag
Asus P8Z68-V/GEN3 | I7 2600 | Corsair Vengeance 2*4GB 1600Mhz 1.5V CL9| Gigabyte GV-N570D5-13I-B továbbá Intel® 82579, 1 x Gigabit LAN Controller(s), Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC
Sziasztok! A fent leirt confogra felmenne a 10.8 mac os?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz lordjancso #21478 üzenetére
ahogy nezem 4gb ram van a gepedben. ha ezt mind odaadod hasznalatra az osxnek azzal megzavarod, hiszen a 4GB a poolod. abbol 2win-2osx legyen. ha vmwareben tobbet adsz meg az osxnek akkor o megprobalja hasznalni is azt nyilvan, csak nem fog menni.
a bibi az, hogy az osx 2gigaval nyogvenyogos. legalabbis szerintem.
ha emulalva akarod hasznalni aktivan, akkor 6-8giga alá nem mennék. procira nem tudok mit mondani, tapasztald ki, hogy jo dolog-e odaadni neki mindet vagy inkabb csak nehany szalat.hetkoznapi hasznalatra inkabb native telepites javaslok, ha az alaplapod tamogatott
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
lordjancso
senior tag
válasz Phantomhive #21482 üzenetére
Én csak XCode-ban szeretnék programozni. Nem használnám másra az OSX-et.
Lehet, hogy veszek még 4 giga memóriát, aztán meglátjuk...
Köszi a tippet!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Adott egy iMac, rajta a 10.8 teleítő (InstallESD.dmg), egy 8 gigás pen és az unibeast-2.1.0.
És az unibeast nem hajlandó rátolni a telepítőt a penre. Rögtön az elején leáll és csak annyit közöl, hogy sikertelen művelet. Elképzelhető, hogy a 8 gigás pendrive kicsi neki? Mert azt 7,6-nak mutatja os alatt.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
lordjancso
senior tag
válasz lordjancso #21483 üzenetére
Hmm.. Valóban ez volt a gond. Levettem 2 giga memóriára és 2 magos processzorra és mondhatni tökéletesen megy minden. Köszönöm a segítséget!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
-
moonprice
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni azügyben, hogy a Mac OS X bármely verziója elfutna-e ezen a konfigon:
Alaplap: ASUS M4A87TD EVO
Videókártya: Gigabyte HD6750 OC GDDR5 1GB
Memória: Kingmax Hercules 1600Mhz 4096Mb
Processzor: AMD Athlon II X4 645 Quad 3,1 Ghz BOX 2MTudom, hogy AMD így meg AMD úgy.. De több helyen, több videón is úgy láttam, hogy sikerült az embereknek AMD alapú gépre telepíteni a rendszert. A kérdés tehát adott.. és még az érdekelne, hogy a Mac elfutna-e a Windows 8 mellett valamilyen megoldással? Elnézést ha sokak szerint amatőr kérdéseket tettem fel, de új vagyok még a témában... A Mac-et kipróbáltam VMWare-vel és szerelem első látásra...
-
-
-
leszilaci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo m57 fekvőházas pc-m.
cpu: intel core2 duo 2.33GHz E6550
ram: 2GB 667MHz
integrált vga.
integrált ethernet, és audio.Szeretnék osx-t kipróbálni rajta.
Szerintetek milyen
- VGA kártyát?
ami low profile-os, half lenght (280W-os a táp), és osx kompatibilis
ez pl?
http://www.asus.com/Graphics_Cards/2101GD3L/#overview- usb wifi-t, ami osx kompatibilis?
olvasgattam, de egy adott típusnál a verzióbeli különbség is már okozhat problémát.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-WN723N
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WN721N
vagy oldjam meg inkább "tyúkbéllel"?- és melyik rendszert fogja a gép elbírni?
érdemes lehet 10.6.8-nál feljebb kipróbálni?
http://www.insanelymac.com/forum/topic/284961-success-snow-leo-1068-on-lenovo-thinkcentre-m57/Válaszaitokat előre is köszönöm!
ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Őrangyalod repül
-
Xero
nagyúr
Egy kis info hátha valakit érint:
A Chimera r2248-al nem kelthető életre a mókolt AppleIntelSNBGraphicsFB.kext (VGA out bekapcsolva HD3000-n) semmilyen system def-el. Az utolsó amivel működik az az r2109 és MacBook Pro 8.1 sys def. -
-
Nos, itt van a myHack-kel elkészített 10.7. Gép bootol, egy pillanatra felvillan a szürke háttéren alma, majd reboot. És így ciklusban. A -v kapcsolóval nem vagyok előbb, mert qrva gyorsan írja tele szöveggel a képernyőt és ugyanúgy rebootol.
B75-ös alapla, i3 cpu, 8 giga ram, 128 giga ssd.
Biosban ahci bekapcsolva, uefi ki.
Valami tipp?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
vedd fel videóra és visszajátszásnál állítsd meg, vagy videoszerkesztővel ha simával nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest