Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz #94529552 #30075 üzenetére
Ez meg nem olcsó.
Én most kínait fogok használni. Meglátjuk mennyire tartós, mert azzal van a baj, nem valami tartós dolgok.
[link]Szerk:
A téli felnim skoda logós volt, sak most jöttem rá. El volt már kopva a W jel ezért leszedtem, erre ott egy Skoda logó, azt is lekaptam, igy csak öntapodósat rendeltem rá az meg 3 dolcsi[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
TheProb
veterán
válasz #94529552 #31993 üzenetére
Januárban az is cserélve volt [link]
(#31994) Tsebacsi : Ami a legdühítőbb, hogy csütörtökön hoztam haza lakatostól, elötte vasárnap tettük fel a zsír új alfuleniket, zsír új gumikkal. Lassan már elég lesz a kiadásokból erre a retekre...
Egyébként látszik ezek a kocsin, hogy magasról szartak rá, nem nagyon foglalkoztak vele...[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz #94529552 #32001 üzenetére
Hát én is eltudom képzelni, hogy az előző tulajok még erre is szartak...
Legalább az autómentős meg dicsérte a kocsit, mondta, hogy "látja, hogy törődök vele". Sajnos kezdem azt érezni, hogy lassan halottnak lesz a csók. Meg nehezen álltam meg a pálya menti pihenőben, hogy ne rúgjam le mondjuk a tükröt..."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
EQMontoya
veterán
válasz #94529552 #32032 üzenetére
Nem olyan könnyű azt szerintem, kb. azt a pszichológiája, ami a 20 éve lottózó néninek: ha most abbahagyom, jövő héten tuti kihúzzák a számaimat.
Itt is ez a helyzet, vegyük észre: áhh, ezt még kifizetem, aztán tuti jó lesz, már mindent kicseréltem rajta. Ha most eladom, valaki áron alul kap egy megbízható kocsit, én meg kidobtam csomó pénzt az ablakon.Teljesen világos, hogy ugyanaz a két eset, és az is, hogy miért ragaszkodnak a döntésükhöz. Pedig igazából a meghibásodások és a lottó is exponenciális eloszlást követ, tehát a múltbéli események gyakorlatilag függetlenek a várhatóktól.
Same rules apply!
-
-
Skillet
addikt
válasz #94529552 #32073 üzenetére
de, hogyan lehet az óra állás 21e?
amúgy érthetetlen ez az 5 karakteres kijelzés.
szándékos helyesírás?
az ilyen hirdetéseket (legyen szó bármiről, nem feltétlenül autó) azonnal átugrom. ha nem tud értelmesen leírni két sort, akkor az autót sem tudja karbantartani.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Integrale
veterán
válasz #94529552 #32073 üzenetére
Pont annyira lehet megszivni azzal is, mint egy Puntoval.
Rasoztak egy szart, de csodak nincsenek 400-ert plane nem. Mar csak az kell, hogy ne hagyja magat megvezetni a trelerezo szervizben. Hogy sikerult megallapitaiuk, hogy eszi az olajat?
Puntorol nem lepnek vissza Swiftre, masreszt ez mar a masodik autoja lenne.
A helyesiras sem veletlen, Dany az egy G-po rezervatum.TheProb: nagyapamnak elrepedt a kiegyenlito sakpkaja, es az is gozolgott, aztan hamar felszaladt a mutato is, szerintem csak piti hiba lesz.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
TheProb
veterán
válasz #94529552 #32486 üzenetére
Úgy indultam neki a dolognak, hogy olaszt és franciát nem veszek. Aztán kb rábeszéltek a puntora, hogy milyen jó, olcsó fenttarthatóságú verda Persze értem én, hogy egy elhanyagolt retek ez, csak megjegyzés.
Amúgy ha újra vennék kocsit, akkor sztem dízelnek lenne értelme. Pályán bekajálja azért a magáét, + 3500 körüli folyamatos rpm nem biztos h annyira jót tesz a motornak. Szerintem legalábbis.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
zack
nagyúr
-
Qtya123
őstag
válasz #94529552 #33176 üzenetére
Nem képzelek én be semmit, elmondták, hogy náluk úgy megy a csere, hogy szelepfedél le, vezérműtengely ki. Ezzel szemben a videón láthatod, hogy miből áll. Nem értem ők miért a másik utat választják. Nekem nem tűnik a videó kókányolásnak, még a kiszedő is egy célszerszám. Felteszem a szimering ilyen módon történő cseréje nem kendácsolás, de aki jobban ért hozzá az majd kijavít, ha mégis.
Szóval akár valóban végigcsinálják a fél motor szétborítását, akár a videón látható módon csinálják meg, a nagyobb volumenű szerelés lesz kiszámlázva, miközben fele annyi munkával is meg lehet csinálni. Ami azt jelenti, hogy ezzel a valós, vagy csak valósnak hangzó "nagyszereléssel" lehúznak.
Régi szerelőm mesélte, hogy az erre alkalmas motorokon a szelepszár szimeringeket úgy cserélték, hogy a gyertya helyén bedugtak egy csavarhúzót, hogy ne essen be a szelep és úgy cserélték, viszont a munkadíjat meg úgy számlázták, hogy hengerfej levétellel történt a csere.
-
Qtya123
őstag
válasz #94529552 #33186 üzenetére
Nem akkor derült ki, hanem már korábban tudtam. (egyébként nem nagy volumen eljutni odáig, hogy ezt látni lehessen, 2 műanyag elem levétele után már látszik).
Árajánlatot kértem, szokott lenni néha akció, akkor majdnem anyagárból kihozzák a vezérléscserét. Gondoltam rákérdezek, hátha most is van épp ilyenre vonatkozó akció, az anyagot meg amúgy is tőlük akartam venni, mondom akkor letudom egy helyen. Ekkor egyben kérdeztem, hogy mennyivel módosulna az ár a szimering cserével és akkor mondták ezt a "szétkapom a fél motort a cseréhez" eljárást.
-
Integrale
veterán
válasz #94529552 #33176 üzenetére
Nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy ha eladja, és vesz egy másikat ebben az árkategóriában, az hibátlan lesz, és nem kell újrakezdenie.
Egy hónapja járt itt egy tag Mazda 6-tal, ami viszi a pénzt, annak azt tanácsoltátok, hogy már ne adja el, ha ennyit költött rá, mert egy másiknál kezdheti újra. Itt pontosan ugyan ez a helyzet áll fenn, ha jó, és fillérekből jóvá/jobbá tehető, akkor már hagyja.Egyébként érdekelne, hogy mennyit költött a Puntóra ami az autó szarságából adódik, és mennyi kozmetikai beavatkozás, illetve fenntartás.
"Bad reklám is reklám too"
-
Qtya123
őstag
válasz #94529552 #33191 üzenetére
Nem tudom miért vagy ennyire rápörögve arra, hogy kérdőre vonj folyamatosan... Márkaszervizes vagy-e?
Tessék itt egy kép, a jobb alsó részen látszik a szimering körül az olaj (egyébként ekkor nem a szimeringet fényképeztem, hanem a szíjat és ekkor vettem észre):
[link]A szét kell kapni a fél motort meg nem a munkafelvevős mondta, hanem ott volt akkor az egyik szerelő is a helyiségben, ő mondta.
Na, remélem már minden érthető.
-
Qtya123
őstag
válasz #94529552 #33198 üzenetére
Azt tartom kérdőre vonásnak, hogy leírom tényként, hogy ereszt a szimeringnél, Te meg rákérdezel, -mint aki nem hiszi el- hogy hogyan jelenthetem ki, ha nem szedtem szét (írtam ilyet?), meg a márkaszervizet is fenntartással kezelted.
Rákérdezni pedig egyszerűen úgy tudtam, hogy akkorra már tudtam, hogy ereszt.
-
Qtya123
őstag
válasz #94529552 #33203 üzenetére
#33197-ben már írtam, hogy korábban megnéztem a szíjat és akkor vettem észre...
Emiatt mikor a vezérlés cuccokról érdeklődtem, már egyben erre is rákérdeztem. Aztán a hallottak alapján el is ment a kedvem az egésztől, megvártam míg a szerelő is látja vezérléscserekor és ő majd nyilatkozik mit, hogyan.Most, hogy a szerelőnél van az autó, ő is felhívta rá a figyelmemet, hogy cserés, csak ő nem azzal indított, hogy szétborítom ezért a motorodat.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz #94529552 #33203 üzenetére
Tulajdonképpen van egy távirányítós központi zár, ami nyitja/zárja az ajtókat kulcs nélkül, és be/ki kapcsolja a riasztót is. Ennek a távirányítója most végleg megadta magát. Gányolva működött még egy darabig, de most már úgyse nagyon. Pontosabban szétszedve és kis ügyeskedéssel még megy, ha nagyon akarom, de értelemszerűen nem így szeretném használni.
Ilyenkor ki kell cseréni mindent? Pontosan mi kellhet nekem? Mondjuk egy ilyen?(#33210) Mágus2
Nem kell még egy, ha a mostanira is rá lehet kötni. A beszerelés nagyon macerás ahhoz, hogy otthon nekiálljak?"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Dyingsoul
veterán
válasz #94529552 #33550 üzenetére
Nem kombi. Sima szedán, de Tour jelzése is van. Ilyen:
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
-
TheProb
veterán
válasz #94529552 #33618 üzenetére
Hát, Szelepfedél-,hengerfejtömítést+csavarokat, kipuf olali tömítést, néztünk eddig.
Konkrétan ezt h "megnyúlhat" ezt még a mentős mondta, de azok mondtak mindent, szóval akkor lehet ez is hülyeség, ettől független eddig kb mindenki azt mondta h legalább szíjat szokás ilyenkor cserélni, nemtom akkor miért.(#33620) Integrale: Köszi, de egy visszárus irónia lesz még mellé. Az nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz #94529552 #33624 üzenetére
Nem kívánok velük több közöt ügyletet és semmit sem intézni már...
Azt mondták h megnézték a kocsit és hogy semmi baja. Kérdem én, aki állítólag megnézi a kocsit az kb nem a 0. lépésként kezdi azzal h megnézi a nívópálcát? Csak mert akkor rájött vna, h nincs rajta semmi olaj. Vagy h levegős a rendszer, stb. Kókler retek banda."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Remekelek28
őstag
válasz #94529552 #33642 üzenetére
Az a baj,vártak is rám máshol,plusz a pénzváltás miatt mentem oda egy huszassal. Már raktam is le a pultra mikor bementem.
A helyzet,hogy nyilt rájuk egy olcsóbb kút és van még a környéken vagy kettő másik. Hozzájuk már alig mennek. Szerintem ezzel egészitik ki a kimaradt bónuszt.
A 2000 es évek elején még elbirtam képzelni,hogy ilyet csinálhatnak,de manapság már nem is számitrá az ember.
Még egy dolog. Ha teletankoltam eddig bármikor,mindig 830-850 km között irta ki a még megtehető távolságot,most is 838 körül volt. Pedig annak az 5- 7 liternek szerintem mutatkoznia kellene.
Vélhetően semmit nem fogok tudni ketdeni az üggyel,mert ha lesz is videofelvétel,mire engem hivnak biztos visszanézik,majd hülyék lennének bemutatni,ha történt valami kannás dolog.
De a fogyvédelmet mindenképp megkérdem erről. -
TheProb
veterán
-
McSzaby
őstag
válasz #94529552 #34601 üzenetére
Megéri autószerelőnek menni, de nekem jó munkám van alapban. Én otthon szeretnék (saját) autókat szerelni és pont itt beszéltünk róla anno, hogy a szerelői tanfolyamok, amik vannak, túl keveset nyújtanak elméleti síkon gyakorlatban meg nullát. Amúgy iskolákból kiindulva, az alapokat megtanulja az ember könyvekből és minden más forrásból a gyakorlat meg majd jön a munkahelyen. Én ezt teszem. Sok-sok könyvet kiolvastam már, sok idióta kérdésem volt/van/lesz, gyűjtögetem már a szerszámokat, ami jól halad, de a probléma az, hogy nincs meg a megfelelő hely a szerelésre.
Amúgy ha valakinek van Pécs környékén olyan autószerelő ismerőse, aki elvállalna engem havi 2 hétvégén oktatásra, akkor nagyoooon szívesen köszönném szépen! Pénzt,ingyen munkát cserébe szívesen adok!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #94529552 #34613 üzenetére
Nyilván de akkor is trágya a képzés, Nem az hogy 10 de már 20 éve is elavult volt ez a tananyag. És akkor csodálkozunk, hogy a szerelő csak tippelget legtöbbször és vakarja a fejét mert fingja sincs semmiről ha egy 10-15 évesnél újabb autót viszünk oda.
Én is elvittem a kocsim, kiolvasták a hibakódot és jött a pingvinezés meg fejvakarás. Törölték a hibakódot, tippeltek kettőt és elkértek 5k-t. Köszi, tippelgetni és hibakódot törölni én is tudok, ráadásul ingyen...
mod:
Kornelka: "Szalonban nem lehet J-vel kezdődő alvazsszamut kérni? (Made in japan 😂)"
A Hondánál anno lehetett. Én is J-set kértem nem a Kínában gyártott Jazz-t. Igaz várnom kellett rá fél évet... De nem volt sürgős a dolog így kivártam.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #94529552 #34758 üzenetére
Persze ezt nem vitatom. Azt nehezményezem, hogy úgy kerülnek ki az iskolából hogy modern autót még csak fényképről sem láttak... És akkor odamegyek egy egyszerű gyújtáshibával és közli, hogy biztos csak le van kormolódva mert sokat járok városban.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
zack
nagyúr
válasz #94529552 #35596 üzenetére
Fokozatosan alszik ki, de csak a középső szofita (be, ki, auto). A 2 szélső csak 2 állású, be és ki.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik