Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
Szerintem ez 3 ventis EVGA XC3 volt, önmagában egy kártya nem hangos, azt még épp elviseltem a szobában, de volt mellette 5 másik. Na így már se a hő, se a hang miatt nem volt szobakompatibilis.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
GIORGIONE76
üzenetére
A %-ok felrevezetőek. Minden márkánál más fordulatszámot jelent. Ez utóbbi a lényeg, a képen 1660 van, ami nem vészes.
-
krepp
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ez igy óké, hogy így kifejted.
Szegény kezdők, ha csak a rövid h.sz. olvassák még fel találják gyújtják a házat
Amúgy mind fajtából csatiból van szemét, legutoljára magyar nagykerbe sikerült vennem olyan minőségű molexes tápkábelt, hogy a vezeték vékonyabb volt a ráírt kategóriánál (persze a szigetelés jó vastag volt ), a csatlakozó pedig érezhetően lötyögős...
Ezzel szemben pl egy márkás táp molex kábelostora már fogásra is más szint. -
bobalazs
nagyúr
Many people did not follow this tweet. Shenyu, China's DeFi leader, said that JustinSun's liquidation of 606,000 Ethereum may cause ETH to fall below $1,000. majdnem beesett //
-
shteer
titán
-
Simán előfordulhat.
Nekem is van 2db EVGA 3080 amin már szemmel is jó látható volt, hogy pl a thermal pad hiányos / nem fed rendesen az egyiken, és az MJ között van 6-8 fok hátránya ezen kártyának. Annyi hogy a jobb kártyán ez 88-90 vs 92-94 így egyelőre nem bántom.
Nyilván ez nincs olyan durva mint a te esetedben, de számtalanszor volt példa külföldi oldalakon is, hogy nagy a szórás.Esélyes, hogy esetedben azon a kártyán szintén vagy kimaradt a thermal pad, vagy nem fed normálisan. Korábban linkeltem itt eredményeket átpadozásról nekem az Asus STRIX volt így mint neked, aztán most 76 foktól még 25 fokos szobában sem volt több 1300MHz mellett.
-
adm
őstag
találkoztatok már olyannal, hogy dobozból kivéve két egymás utáni sorszámú 3080-as közül
az egyik +1250mhz memóriával, 60% PL-en, ~200W-os fogyasztással, 70%-os ventivel 88fokos MJ-nel nagyon stabilan dolgozik,
addig a másik +0mhz memóriával, 60% PL-en, ~200W-os fogyasztással, 100%-os ventivel kb 20mp-en belül éri el a 110fokos MJ-t és nyilván le is szabályoz?
ventik forognak/lassulnak/gyorsulnak, tesztelve ugyan abban és másik a foglalatban, riserrel a házon kívül, külön/együtt, stabil 6×8pinről vannak táplálva.
játék közben powerlimit nélkül ~345W kalkulált fogyasztással kb. 20-25 perc alatt ment fel 102fokra a MJ a gyengébb kártyán... -
EQMontoya
veterán
Igen, ez valoban igy van, szabvany szerint 75W-ot adhat le a pcie csati, ami ugye 12V-on valoban bo 6 amper.
De azert nem art, ha tudja, hogy mit rak ossze az ember. Ha Polaris megy bele, ami mondjuk 4 ampert lehuz 12 volton, akkor valoban ajanlott 6 pint hasznalni vagy molexet.
Ha viszont ujabb kartyakrol van szo (elsosorban vega), azok inkabb a tapbol vesznek fel nagy aramot, cserebe a riserbol 10-20 wattot, amit elvisz egy sata.
Viszont a satat nem lehet rosszul osszedugni, nem lesz soha rossz erintkezes. Szoval ahova eleg csatlakozonkent 20 watt, ott szerintem inkabb satat hasznaljon az ember.
Es itt finoman hozzatennem, hogy megbarnult/leolvadt molex csatit tobbet lattam boven, mint igy jart satat. Valoszinuleg pont azert, mert "ezen at kell mennie 50 wattnak". Persze, elvben at, csak ha szarul erintkezik, akkor lefolyik, mint a tejcsoki. De akkor legalabb 25 wattnal is.
A satanal legalabb tudod, hogy mire hasznalhato, oda viszont biztosan mukodni fog. -
krepp
tag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Az élet egy folyamatos tanulás (ha jól csinálod
) ...Egy riser a 2A től 6A-ig is vehet fel áramot 12V-on, a csatlakozón keresztül.
Előbbire simán jó lehet a sata csati, utóbbira épphogy elég lehet még egy jó minőségű molex, de inkább a 6pin a biztos megoldás, bármelyik kártyára.
Én nem bíznék a szerencsémben hogy vajon leég e egy 3M-ós rigem vagy nem...Amúgy pont egy guglizásra vannak ezek az infók...
-
törölt tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Van külön díja a kiutalásnak a váltóra (Changelly), ott a váltásnak, és a visszautalásnak is. Legfőképpen pedig annak, hogy mindezt helyetted csinálják meg, neked semmivel nem kell foglalkoznod, se a küldéssel, se a váltással, se a visszautalással. Sehova nem kell beregisztrálnod, semmiféle személyes adatod sem kell megadnod. Nem kérnek nevet, lakcímet, személyit, adószámot, semmit. Csak az árát ennek a szolgáltatásnak.

-
prmcsk
addikt
válasz
Puffocska
üzenetére
A gond az, hogy mielőtt feltoljátok a risert, az anya csatlakozóknál, (ami a molex dugóban van, a kis hermafrodita) annak hornyolásánál nem nyomjátok el, hogy ne körkörös legyen. A felülete bőven elég az áramszállításra, de a laza érintkezés ide vezet.
A másik gond a vezetékkeresztmetszet és a krimpelés stabilitása lehet. Egy érinkezés akkor jó, ha a molex húzósan, igazgatva megy csak fel a helyére. Különösen a sárga vezeték (12V) kontaktjára kell odafigyelni...
Bányaüzemnél venni kéne egy infrás digitális hőmérőt, 3-5 ezer forint. Ha két naponta kényelmesen rákuksizol vele, a csatlakozók hőmérsékleteire, nem jutna senki idáig
-
sakto
őstag
Megint egy alaplapos kérdés
Ez jó lehet 6 VGA alá? Nem találok semmit emberi áron.
[link]
Asrock b450 pro4 -
3800+
őstag
eddig az volt, hogy mindegy, hogy szállsz be, csak várni kellett pár napot, hetet és már nyerőben is voltál
Ez az állítás elvileg még most is igaz, csak most inkább a hetek játszanak nem a napok. Viszont kezdő beszállóként biztos rossz ezt megélni, főleg ha esetleg nagyobb összeget tolt most bele valaki. -
tlac
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
Csak gondolj bele ha fogod magad és ráülsz 3-4-5 napig, hogy összeszed az infót ÚJként, hogy áll a piac egészében, mik a hírek, a történések, esetleg az indikátorok.. és lehet rájössz, hogy hoppá 4000 felett nem most kéne venni. Hoppá... eltelt pár nap amíg, tanultál, informálódtál és bammm, 50% esés!!
ez így jól hangzik, de kíváncsi lennék, hogy milyen hír vagy indikátor mondta volna neked, hogy ne vegyél most, mikor gyakorlatilag hónapok óta emelkedő trend volt
eddig az volt, hogy mindegy, hogy szállsz be, csak várni kellett pár napot, hetet és már nyerőben is voltál
-
Kiskokó
veterán
válasz
üzenetére
Azt én értem, De ekkora?? A Bankkártyás befizetés is kész lehúzás az kb 5%-al...5500$ után 100Ezret akart levonni havernak, maradt a SEPA-nal...
Na ez talán kicsit több is Swapoláskor mint 5% eltérés... Meg azt se értem miért nem FEE-ként vonja le, miért inkább az árfolyammal játszik? -
Johni5
őstag
EIP1559 most jön jun 1 én?
-
shteer
titán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Megtelt a kedvenc szekció?
-
Sontir Fel
őstag
Visszatalalos poszt
-
EQMontoya
veterán
válasz
Puffocska
üzenetére
Polarisok sokat vesznek fel allitolag a riserbol, azt valoszinuleg nem molexrol erdemes talplalni.
Laraxior: igen, de mar kezd lecsengeni, az utolso ora nem volt tul nagy eresztes.
Nyilvan nem panaszkodom igy sem a 0.018 ETH-ra 11 ora alatt, de nem ugy tunik, mara veget ert a buli. -
aradebil2
senior tag
válasz
Zizi123
üzenetére
Már néhány hónapja pedzegetik, hogy még idén jöhet a PoS-ra átállás, várjuk ki a végét.
És itt egy normális forrás, nem az origóról. -
Laraxior
titán
Jól meglódult megint a bánya...
Maradhatna így tartósan, nem bánnám, még ha az ETH 3000 alatt is maradna ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Puffocska
tag
-
Hohocali
aktív tag
-
Zizi123
senior tag
Nem arrol volt szo, hogy jovoev valamikor?
-
Kiskokó
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
Igen, én is ezt az elvet vallom. Buy The Dip.... csak miből, ha bent van minden

(nyilván minden, erre szánt, mozgatható pénz)Shkiz0 :
Jajjj ATH, ne is mond, egy rohad fáradt estényire voltam attól, hogy nem váltottam ki az ETH 4100-4200$ körül.... Nem volt visszaküldve a váltóra se, késő volt fáradt voltam stb , pedig mekkorát vásároltam volna most 2100-on FAKK XD
(innen is üzenem Ledgeren ne Swapoljatok, ROHADT NAGY LEHÚZÁS BTCnél több ezer $ árfolyam különbség is van, ezért volt a macera, hogy még váltón sincs a crypto) -
válasz
Kiskokó
üzenetére
Mert csak a könnyű pénzszerzési lehetőséget látta meg benne. Azt hitte a bab is hús.
Bármi is lesz, talán ebből tanul, hogy csak olyan pénzzel játszunk ami nem hiányzik sehonnan (ahogy nézem neki hiányzik, hiába mondja hogy van akár 5 éve is kivárni) másrészről meg abból is, hogy illik azért minimálisan utánaolvasni a dolgoknak, vagy legalább venni a fáradtságot és megnézni mondjuk az elmúlt fél év grafikonját, és mozgásait.
Ha ezt megtette volna, lehet észreveszi, hogy ATH-on nem épp jó döntés vásárolni
-
Kiskokó
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Egyáltalán nem tartalak lúzernek, legendának meg pláne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Inkább azt mondanám, elhamarkodott döntés volt mert nem megfelelő tudás háttérrel indultál neki.
Csak gondolj bele ha fogod magad és ráülsz 3-4-5 napig, hogy összeszed az infót ÚJként, hogy áll a piac egészében, mik a hírek, a történések, esetleg az indikátorok.. és lehet rájössz, hogy hoppá 4000 felett nem most kéne venni. Hoppá... eltelt pár nap amíg, tanultál, informálódtál és bammm, 50% esés!! Lehet semmit nem tanultál /tudtál volna meg ennyi idő alatt a cryptoról de mégis az lett volna, hogy elveszi az időd és tádám most semmitudás nélkül is akkora DIP-et tudtál volna venni mint ide a Mátra (rossz példa hozzám szo közel van
)
Na mind1, csak egy gondolatsor volt.
Én ezért nem értem, miért és hogyan lehet egyáltalán úgy valamivel foglalkozni, hogy az ember nem képzi magát azon a területen.
(mondom én ezt úgy, első bikapiacosként, hogy természetesen most is HODL voltam inkább, pedig ha 1 hete eladok most meg vissza veszem, mert már számítottam is a korrekcióra... hát egy+25%ot tuti csináltam volna visszavételkor... de ha jól kapom el még akár +50-etis , PONT ránéztem mikor 2040 körül mozgott az ETH... -51%on XD)Kenwood : Dettó
bár attól még ajánlottam nekik 1-2 be is szállt kicsiben.
De sajnos tavaly lett volna a nagy kasza. január végén mikor elkezdtem venni az Altokat már sok 2-3xott addigra. ETH átlagom 1600 .. BTC átlagom erősen Mínuszos
-
Laraxior
titán
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Az jart jol aki reggel elment dolgozni, este meg hazaert es akkor nezett ra. Egy infarktust meguszott, csak egy "kisebb" csokkenes es kesz
-
7
addikt
Coinbase-nel mar tobb mint ket honapja varok verificationre, pedig elvileg megkaptak minden adatot. Tobbszor is kerestem a supportot, hogy mi a fene van, mindig visszapattantam roluk. Milyen modon lehet ezt meggyorsitani?
-
Frozen
addikt
akinek van Crypto kártyája kérdésem az lenne,hogy lehet megtudni a kártya iban számát? a kártyán csak szám /cv kod/érvényeségi dátum van semmi több az appban ugyan ez + a pin
-
BeLucZ
addikt
válasz
RealTedMosby
üzenetére
en is szurkolok magamnak
elkepeszto ez a nap, egy kibaxott hullamvasut, sztem 1 nap alatt megőszülök
-
sittes79
addikt
Mi nézzük a fos rewardot meg diffet más meg szarrá kereste magát 24 óra alatt ilyen ez
-
EQMontoya
veterán
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Es eddig ma nem egesz 10 ora alatt annyit hozott a banya, mint mostansag egy atlagos napon.

-
BeLucZ
addikt
Kérlek Elon, pumpáld már vissza az egesz piacot az egekbe
pliiiiiz, ujra 65k btct es most 5000es etht akarok mondjuk ugy par napon belul -
Kiskokó
veterán
válasz
koko52
üzenetére
Kimondtad a lényeget.
Amíg az egész mögött Amerika ott lesz, addig ez hosszútávon csak jó lehet.
Egyik ok amiért hiszek a cryptóban. Persze bármi lehet, de olyan hírek után, hogy pár hónapon belül minden mezei amerikai bankban lehet majd BTC-t venni... nem hiszem hogy végül nagyon betiltanák vagy elértéktelenedne majd....
A crypto olyan most mint a bankkártya, vagy a mobiltelefon stb... 3-5-8 év múlva azt fogja mindenki mondani, hogy fúú de jó hogy 50K-s BTC nél beszálltam, vagy akár akkor a fórumtárs 4250$-os ETH-járól legyen szó. Lesz hullámvasút, lesz medvepiac nyilván. De a vége úgyis pluszos lesz csak ki kell várni. Ezért nem szabad csak tényleg nem hiányzó pénzt belerakni.
Én is nemrég kezdtem, elég magas áron szálltam be BTCbe , de ETH jó vétel.. pár alt is hozott, mai horrorban is legkevesebb +15% ban voltam. Már +25% -
Krakenes walletem az egyetlen, amit meg elerek, abban pihizett 1,5 LTC a 32-bol amit banyasztam meg 2013-ban.
Talalt penz, vagy mi
-
GabeE3e
tag
Musk
-
oZone762
tag
Vajon most ki nyer? Akinek nem remeg meg a keze, vagy aki időben lép?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tototos
addikt
Van aki tesztelte a hive on vs ethermine poolt kifizetés szempontjából? Hosszú távon van különbség?
phanzetomox: Az 1 dolllárhoz nagyon gyenge rig kell és alacsony árfolyam. Én tegnap óta játszom Rx570-el(27-28 MH/s) és az hoz a mostanin is 2 dollárt legalább.
-
koko52
nagyúr
Amerika megint megmenti a világot? Mindjárt 2800!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nálunk a nappali pont jó neki,

) ...

Maradhatna így tartósan, nem bánnám, még ha az ETH 3000 alatt is maradna