Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezzel nincs értelme vitázni, mivel tudjuk, hogy erősen hardverfüggő, melyik gépen melyik Linux fut jobban. Sok esetben épp a frissebb driverek vagy kernel okoz gondot. Nálam gyakorlatilag épp a Manjarok futnak a legrosszabb hatásfokkal az öreg Toshibán és eddig az öreg laptopokon is Mint-et tudtam jó hatásfokkal telepíteni, volt egy régi Fujitsu-Siemens laptop, amire kizárólag a Mint 17.3 XFCE volt hajlandó bootolni.
Az öreg Toshibán ráadásul semmi nem működött úgy, mint némelyik Ubuntu származék, bár azok se mind szuperáltak jól.Egyszóval gépfüggő, hogy mi fut éppen jól az adott konfigon. Ettől még persze lobbizhattok tovább a Manjaroval, de amit írsz, hogy az emberek panaszkodnak a tearingre......talán sokkal többen Ubuntusok, ja, mivel nagyságrendekkel többet használnak belőle. Akinél pedig minden jól működik, az nem fogja ide beírni.

Engem ettől még abszolút nem érdekel, ha mindenkit áthúztok a Manjarora vagy más rollingra.
Legfeljebb ne úgy vezessétek elő, mint ha csak az lenne a tuti, a Debian/Ubuntu vonal meg tulajdonképpen használhatatlan.Mondjuk ettől a 12-es Mesától is lementem hídba
Mesa 17.2.8 van a tárolókban. Mint 18.3
-
Én eddig azt olvastam a topikokban, hogy nVidiánál a zártat kell használni, AMD-nél viszont jobb a nyílt. Írtam is, hogy nem ismerem az nVidiát, de ettől még mindenütt ezt mondják.
Jó lenne nekem ez a Mint, de egy gondom van vele: a grafikai teljesítmény érezhetően rosszabb, mint Windows 10-en.
Gondolok itt arra, hogy amikor például a Firefoxban görgetek egy honlapot, a Minten sokkal darabosabb, míg Win alatt tiszta smooth.
Ez elégedetlenkedésnek számít szerinted?
-
Super! Gondoltam, hogy beválik, fene tudja ezek a default media playerek mi okból vannak fenn, gondolom teljesen alap feladatokat ellátnak és azt feltételezik, hogy mindenki felrakja majd a kedvencét, ha használja ilyen célokra a disztróját. Amikre használom a gépet, arra sem használom a beépített appot, például a trasnmission-t egyből le szoktam cserélni qbittorrentre, az üzenetkezelőket is fel kell rakni, de már egész jó a helyzet a Mint 18.3-nál. Egyrészt a Flatpak bekerülésével olyan appok is telepíthetőek, amiket addig elég körülményesen lehetett csak felrakni, Spotify, Deezer-ez a webapp unity nem tudom, működik-e amúgy.
Messenger, Viber, Skype...etc, mind könnyedén felrakhatók.
Az nVidia témának utánaolvastam itt a topikban, hát, nem az én szintem ez a bürhülés.
Nem jössz rá, amíg ki nem próbálod!
Egyébként ami a Rendszerbeállításoknál ott van, azt felrakhatod, az egyszerű. A többi sem nehéz, majd segítünk a felrakásában, ha elakadsz.Ahogy látom, most már hivatalos a friss drivereket tartalmazó PPA így akár azzal is indíthatsz, hogy felrakod a PPA tárolót a
sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppaparanccsal és frissíteszsudo apt-get updateEbben vannak a verziók, már 390-es is van, de ez nem jelenti, hogy az lesz a jobb, hardverfüggő.
-
Nekem tök jók az alapból fenn lévő lejátszók, de nem is nagyon használok ilyesmit, viszont ezeket szokták ajánlani inkább, ki melyikre esküszik:
Innen az első kettő és a DeaDBeeF.
nVidia VGA-m sincs, de ajánlott az itt olvasottak szerint is a zárt driver felrakása. A verziók közül melyik lesz tökéleteshez közeli...... ki kell próbálnod.

-
Ha segít, ez a két leírás szól arról, amit a két említett opció kikapcsol:
The PCI Express Advanced Error Reporting Driver Guide HOWTO
noAdvanced Error ReportingnoMessage Signaled Interrupt -
válasz
Safranek
üzenetére
Ja, hogy ezekre a főnöki hasznos tulajdonságokra gondoltál!

Ha nem ilyen a tag, akkor az egy alkalmatlan kupac csak. Én 10 évig gyakoroltam ezt a kombót, de nem is azért főképpen, mert ez hatékony, ha eredményt szeretnénk elérni, hanem egyszerűen van a dolgoknak emberi oldala is....no meg azt gondoltam, ha én ilyen vagyok, akkor én is ezt kapom majd vissza valamilyen formában. Igazából azt mondom, hogy bejött jórészt!
Különben azt soha nem értettem, ha valaki valamit jól csinált, miért nem közli vele a főnöke minden esetben, bezzeg a letolást az osztja. Pedig a tényszerű elismerésnek nagyon erős pozitív hatása van és aki elismeri a másikat valamilyen formában, az is kap a dolog pozitív sugárzásából!
-
válasz
Safranek
üzenetére
Ez nagyon szuper! Örülök, hogy megoldottuk és igazán nincs mit, örömmel segítettem.

Amúgy én csak ösztökéltelek, Te oldottad meg végül a problémát, ami igen ritka, kicsit már aggódtam is, hogy csak a tiszta telepítés lesz a megoldás, de ebben az esetben akkor is jelentkezett a probléma a frissítés miatt.
Már jól kezdődik a hetünk!
Te pedig megérdemled a sikert és a működő rendszert, mert kitartó voltál és ügyesen csináltad! -
válasz
Safranek
üzenetére
Ajaj, eléggé keverednek itt a verziók témái, ahogy nézem, bár még ilyet nem láttam. Laikusként az a tippem, hogy már nem az mdm a default a 17.3-ban, hanem a lightdm, kéne csinálnod egy kísérletet a cserére.
Először próbálj egy javítást és rekonfigot, hátha, dea srcrrenlets-től meg kéne szabadulnod, azt szedd le, bekavarhat az is.
Linux Mint MDM failed to start
ha ez nem segít, akkor ez alapján fel kell raknod a lightdm-et
How To Install LightDM In Linux Mint (And Replace MDM)
Ezt is átolvashatod, hasonló hiba volt ez is csak más verziók között.
Hátha....sajnos a mint-x témával is gond van, meg olvasok itt Quiana-s dolgokat is.....
Egyébként alapból csak egy normál frissítést csináltál először vagy 17.2 to 17.3-at?
Ha nem működik, még ezt sem ártana újratelepíteni:
https://mint.pkgs.org/17.3/mint-main-amd64/mint-themes-gtk3_3.10+13_all.deb.html -
válasz
Safranek
üzenetére
Azt írja, hogy ezzel a paranccsal telepítsd:
apt-get install libgdk-pixbuf2.0-devNézd meg előbb ezzel a paranccsal, hogy lásd, mi történne:
apt-get install libgdk-pixbuf2.0-dev -sLátni fogod, hogy miket telepítene. Az
-sa végén a szimulációt jelenti. Ha úgy néz ki, hogy telepítené, amit kell, akkorsudoelé és mehet-snélkül.(amit kiírt, azt azért írta, mert a cahe-ben nem volt már benne)
-
válasz
Safranek
üzenetére
Meg kéne próbálnod 17.3-ra frissíteni azzal a módszerrel, amit akkor alkalmaztak, mikor még nem lehetett GUI-ból frissíteni.
Early upgrade Linux Mint from 17.2 to 17.3
Elméletileg működnie kéne, ha a tárolók jók. A parancsokat konzolból ki tudod adni.
-
válasz
Safranek
üzenetére
Bocsi, rossz szöveget másoltam a link alá, ez a jó. [link]
Amúgy ha ilyennel találkozol, kimásolod, beilleszted a böngésző címsorába és úgy is jó lesz.

Először ezt próbáld konzolból telepíteni:
gdk-pixbuf-query-loaders > /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache -
válasz
ubyegon2
üzenetére
gdk-pixbuf-2.0Ez a bűnös, ahogy az én hozzáértésem láttatja. Írja is, hogy próbáld külön telepíteni a cache-ből ezel a paranccsal, mert ennek a csomagnak megszakadt a telepítése: ehhez elég volt a term.log is
gdk-pixbuf-query-loaders > /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
https://packages.ubuntu.com/search?keywords=gdk-pixbuf
Itt a trusty verziónál már ez a verziószám van
libgdk-pixbuf2.0-0 (2.30.7-0ubuntu1.8 and others, gondolom ezt nem sikerült leszednie, azért akarja a korábbi verziót telepíttetni a cache-ből, főleg, ha nem csináltál valamikor cache-pucolást.Próbáld meg kézzel azt a hosszú parancsot felrakni, hátha...ha nem sikerül, akkor valahogyan le kell szedned a trusty verziót és azt telepíteni konzolból.
-
válasz
Safranek
üzenetére
A telepítés előzményéről szóló logot se felejtsd el! /var/log/apt/term.log és az alatta lévő ....1.gz is, ha az előző nem tartalmazza a szükséges időszakot.
Fentiek alapján ez igen nagyszerű, de azokat a logokat, amiket nézegettél, miért nem rakod be? A hibák a telepítési előzményekből nem fognak kiderülni, bár azt szeretnéd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
upd
Közben már jött a syslog iskern.log is jó lenne vagy a syslog, de a 7.200635 sec előtti rész is
-
válasz
Safranek
üzenetére
Nem nagyon akartam már itt feleslegesen okoskodni, de még szükségesnek látszik:
Logokban (még)nem látom a hiba okát.Hogyan tovább

Egy pillanatig nem gondoltál arra, ha nem látod a logokban a hiba okát, akkor talán meg kéne mutatni azoknak, akik segíthetnének?

pastebinnel beraknád ide és talán lenne esély a megoldásra!
A telepítés előzményéről szóló logot se felejtsd el!
/var/log/apt/term.logés az alatta lévő ....1.gz is, ha az előző nem tartalmazza a szükséges időszakot.(#8889) Safranek Super, ha teljesen tisztában voltál vele, hogyan működik. Ha nem, akkor pár évre még felejts el ezeket a trükkös, de minimális hozzáértést feltételező módszereket.
(addig használjátok ki ezeket a zseniális okoskodásaimat, amíg nem írom a saját személyi FSTAB-omba a
roopciót) -
Szeretnék egy olyan widgetet ami egy szép függőleges sávban teszi ki az adatokat.
Dehogy szeretnél, szívatni szereted magad, már bocsi! Ott van a link a tegnapi hsz-ben, amit küldtem, a managerrel úgy állítod horizontálisan és vertikálisan és oda, ahová akarod, minden kis alablakot.
Ugyanezt a conky-t használtam anno és hol alul volt egy sorban,. hol oldalt, bár lehet félreértelek és direkt konfigolni akarsz, nem akarod az egyszerűbb GUI-s megoldást.

-
válasz
growler
üzenetére
Naugyehogy! Köszi a megerősítést, bár a jelző itt szinte felesleges, mert mint keselyűmadár is alapból dögöt eszik.
Akkor jó érzékkel választottam avatart! Kb így kedveltek engem páran, fel is lettem szabadítva Tg-ségem alól.

(védettséget azonban nem túlzottan élveztem)A WinDeath disztróm mellé illik is ez a Wineat bird.
-
Ja, valóban félreértettem, bocsi. Azt viszont nem értem miért van, sajna nem tudom kipróbálni, mert nincs NTFS most egyik meghajtón sem.
Most, ahogy nézem a programot, azt írja, csak Linuxos fájlrendszerre készít mentést. Lehet, hogy csinálnod kéne neki az NTFS-ből Ext mentő particiót.
Mivel az rsync-et használva növekményesen ment, túl nagy hely nem is kell neki. Alap 10 GB lesz a mentés és csak a változásoka menti már utána, a változatlanokat hivatkozással oldaja meg. Ha MBR van a lemezen, akkor csak a sda6-ot tudod az sda5 felé húzni és mögötte lesz még helyed, új partíciót már másképp nem tudsz csinálni. -
Fene tudja mit ronthatsz el, szerintem adatpartíciót nem is kéne Timeshift-tel mentened, nincs kizárva, hogy ezt nem is tudja, mivel értelmetlen funkció lenne. (de az is lehet, hogy nem voltak csatolva, hagyd az NTFS-t a fenébe, ami azon van simán tudod másolni/menteni)
Nekem egy állandó és több nem mindennapos használatú partícióm van, 20, 14,14,14 ....GB-osak. A rendszer ha már használtam, belakott vagy 10-12 gigát, ha adsz neki 20GB-ot, sokáig elég lesz, rengeteg program felmegy rá. Ha hosszú idő eltelt, a régi kerneleket érdemes azért lepucolni.
#8861) growler
Ahogy kéklufi mondja, a Win csak azt látja, hogy számára ehető a partició, ezek amúgy is közösen használt particiók, a Win mindent csinálhat velük. Szerencsére Linux alatt nem töredezik, csak minimálisan, ha fogy a hely. De lehet hülyeséget beszélek, mert az inkább az ext-nél van.....
megzavart ez a nick-váltás.(#8860) Mirr Murr
Most meg tollas lett a hátam!

-
Ha az adat partíció marad NTFS, akkor mindenképpen érdemes home partíciót létrehozni, igaz?
Emiatt nem kell a külön /home. Mivel elég nagy az NTFS partíciód, akár azt is megadhatod neki letöltőmappának. Mint tudod, a Linux kezeli az NTFS fájlrendszert, kicsit lassabb lesz, minimálisan több processzor teljesítménybe kerül, de nem annyira sűrűn csinálsz mentéseket.
Az FSTAB-ba ugyanúgy szerkesztheted be, mint bármely partíciót..
Ha így oldod meg, akkor csak a /-t kell megadnod telepítéskor, majd a rendszer csinál magának /home-ot azon belül. Még mindig a kézi particionálást javaslom telepítéskor!
-
amúgy a profilomban benne van, egyszer még pont jegyezted meg, hogy jó lenne ha szerepeltetném
A héten már a második ilyen eset!
Nem gondoltam, hogy bárki is megfogadja ezt a javallatomat.
Értem a D meghajtót, csak élcelődtem. Amire utaltunk, a GRUB újratelepítés, az neked is jó lesz arra az esetre, ha nem telepíted újra mindkettőt, ha igen, akkor egyszerűbb az eset, de csak az említett sorrend megtartásával.
Ha elakadsz valamiben, akkor úgyis kérdezel, inkább így tégy, mint hogy utólag kérdezz, mikor már nagy a katyvaz.(#8852) nOvOp
(jól csőbe húztalak) -
Ahogy kéklufi írta, nem kell újratelepíteni a Mint-et, az a saját partícióján ugyanaz lesz, mint volt, csak a rendszerindítót kell újratelepíteni, pár napja pont ez volt a téma, olvass vissza kicsit majd. Mi az D meghajtó amúgy?

Ha a legfrissebb Mint-ed van, akkor azon már default a Timeshift, nagyon könnyen használható rendszermentő program. (nem véletlenül írtam mindig, hogy írjuk már le a rendszerünk pontos nevét vagy verzióját, mert sok esetben lényeges infó)
Amúgy az se baj, ha újratelepíted, legalább gyakorlod, az sosem árt. A sorrendre figyelj, első a Win, fastboot meg secureboot kikapcs és utána jön a Linux! De nem a D meghajtóra!!!
#8828-tól olvasd a témát
-
válasz
KFeri22
üzenetére
Nekem is van ez gyakorta, néha a Mint Debiannak képzeli magát félig, mert csatolja a pent, de nem akar rajta műveletet végezni, máskor meg bedugom és nem balhézik. (egyszer ha lesz időm, kiókumulálom, miért van ez)
Ha nem akarja, mindig nyitok jobb gombbal egy rendszergazda módot a Nemon belül, ezzel mattot kap a rendszer.

Persze az a normális megoldás, amit King kolléga dobott be.(#8822) King Unique Jó, hogy említed ezt az exFat fájlrendszert, már mióta át akarom állítani a filmes penemen az NTFS-t......
Gondolom az agyasTV-knek nem gond úgy, mint az androidos smartboxnak az ext. -
válasz
0xmilan
üzenetére

Én a desktopon hasonló anomáliák elkerülése miatt mindig friss telepítést csinálok, igazából minden repo és lényeges beállítás megvan abban a pár elmentett txt-ben, tisztább, szárazabb érzés. Egyedül a fontokat nem tudom hamar ugyanolyanra belőni sem desktopon sem FF-ban, valahogy ezeket a konfigokat mindig elfelejtem elmenteni....bár most rapid módon kellett ledózerolnom az SSD-t és a /home és a / fontosabb mapáit lementettem.
Gyanítom, hogy nálad sem fog helyrejönni ez az anomália.
Igaz ki lehet bírni mintupdate app nélkül is.(#8789) Syl
Be fogom ide írni a véleményem. Tudod hogy nem vagyok szívbajos

Igen, rémlik....ööö.......nem gondoltad amúgy, hogy csak udvariasságból írtam, hogy kíváncsiak vagyunk, mi a véleményed a Cinnamonról?
én úgy is ki tudom találni -
válasz
0xmilan
üzenetére
Nekem nincs.
Nemrég frissítettem 18.3-ra.Úgy nem is lesznek benne azok a programok, amik csak a 18.3-ban default-ok, épp minap volt erről szó, hogy nincs fenn alapból a Timeshift sem. (ill. nem rakja fel a frissítés, mert a repoban már ott van) A verzióupgrade csak az alapokat frissíti meg ami addig fenn volt. Sokan nem is szeretik a Mintnél nem túl régen bevezetett verziófrissítést, ez az egyik oka gondolom.
Szóval ennek nincs hozzá köze:
Jó ideje az update managerem se működik rendesen: "Could not refresh the list of updates". Lehet, hogy köze van hozzá?
Nem tudom ennek mi az oka nálad, a laptopon van egy így frissített Mint, abban az energotel/kfki repo páros van és megy mindenhol a frissítés. Nemrég frissült a mintupdate 5.3.2-re, lehet, hogy az nem frissül terminalból, bár az fura lenne. Csekkold le a mintupdate verzióját és szerintem nézd meg a repocsekkolót is, bár ez nem lehetne oka a fenti jelenségnek.
Viszont nálam volt egy érdekes jelenség 18.2-nél, a kisalkalmazásokat, desktop appleteket nem volt hajlandó frissíteni a Rendszerbeállítón belül, pedig a normál frissítések mentek, így a repok jók voltak. Nem tudtam rájönni, mi volt ennek az oka, nálad is lehet valami hasonló forrású bug. Az is fura, hogy ezt a desktopon csinálta, laptopon nem.
-
Wooooow! Ez komoly, kár volt tegnap ledózerolni a szakállamat!

Elsőre nagyon megörültem, de aztán láttam, hogy Ubuntu 17.10-et cserélted, mondjuk azt akármire érdemes cserélni. Azért persze a legzseniálisabb döntést hoztad!
Azt azért gondolom nem Cinnamont raktál fel.

Ezt a Redshift-et most látom, hogy benn van alapból, de elég szerencsétlen a beállító része, valószinű, hogy csak konfigban lehet piszkálni. Én anno a f.lux-ot használtam, azt elég jól lehet konfigolni gui-san is, még tán földrajzi hely alapon is működik. Én a helyedben kipróbálnám.
Majd érdekelné a Mintes tábort a tapasztalatod Szilvivel, milyen szerinted a 18.3, ez esetben még jó is, hogy a 18.2-t nem ismered.
A nick-edhez jól megy amúgy a disztró!
Most látom, hogy a RS is geod alapon kavar, de akkor is béna a gui-ja:

Itt írják a konfigolását a RS-nek, lehet érdemes kipróbálni.
-
Jól van, most már összeállt a kép valamennyire, először akartam is kérdezni, miért a Nemoból állítgatod desktop ikonokat, mert emlékeztem rá, hogy anno én azt a desktopon állítgattam. Ezek szerint ezt még 18.1-nél csinálhattam, mert ott meg is van az opció erre:

Rémlik is valamely verzió megjelenésekori leírásból, hogy a Nemo dolgait integrálták az asztalba, ezek szerint ez is ennek esett áldozatul. Nem volt túl jó ötlet, vagyis az ötlet az jó lett volna az egységes megjelenés szempontjából....az viszont gáz, ha 18.2 óta nem csináltak vele semmit.
Abban bízzunk, hogy most már még jobban a Cinnamonra tudnak koncentrálni, ha már a KDE verzió kiesett a kalapból.
-
Valóban úgy marad, én csak átbootoltam kipróbálni és bezárásig változott a méret, de a kikapcsolt rootjogú Nemo után a normált indítva ugyanaz maradt.
Az lehet a gond, hogy párhuzamosan két helyen is lehet ezt a mappaméretet állítani.
Nemo / Nézet-en belül van a Nagyítás, Kicsinyítés, Normál méret - azzal próbáld meg, 18.2-n most működik a billkombója. Ctrl - , Ctrl +Értem már! Amit beállítasz a Szerkesztés / Beállításokban, azt veszi alap normál méretnek a Nézet-en belül és ahhoz képest nagyít vagy kicsinyít. Próbáld ki, hogy átállítod és utána használod a Nézeten belül a Normál gombot.
-
Kipróbáltam, valóban ezt csinálja, de ki lehet vele tolni. Megnyitod a Nemo-t rendszergazdaként és, ha ott állítgatod, akkor már felhasználó módban is helyreáll.
Egyébként csak javaslat, de ha kifejezetten Nemo vagy Cinnamon beállítással kapcsolatos kérdés van, nem árt odaírni a verziószámot, mert már frissült egyszer a 18.3-ban a Cinnamon és a Nemo is.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem mindig a leggyorsabb a legjobb, ez a wise...nevű valami nekem sose jön be.
Lehet, hogy most rakosgatták fel az összes új 18.3-at meg a szokásos frissítésdömpinget, ami ilyenkor egy hónapig jellemző. Emiatt nem rakom fel élesben soha a legújabb verziót, csak bő 1-2 hónap múlva.
-
Nézzétek meg a Frissítéskezelő/Szoftverforrások beállítások-nál a tárolókat, mert egy panel-appletet akartam telepíteni és mindig hibát írt ki, kiderült, hogy az addig tároló inaktív volt. Ami érdekes, hogy egyik frissítési kísérletnél se jelezte a rendszer!
Hirtelen lett is rengeteg friss csomag:
-
válasz
gojko.m
üzenetére
Ennyiért nem érdemes, amúgy nekem sem tetszik a Mate Menu, de kicsit átalakítottam pár kattintással és a Panel mérete is csökkenthető ill. a témákkal változtatható a kinézete.
A szélességét kéne még csökkenteni, de az a jobbgombos GUI-s beállítással nem találom, valami confog fájlt kéne találni hozzá. Elég sok mindent kivehetsz, berakhatsz amúgy ízlésed szerint.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Firefoxon is lehet állítani hardveres gyorsítást, az 57-ben még nem néztem, hol van, mert kilőttem hamar, ESR van helyette.
Én még nem vettem észre, hogy FF alatt ne használná a vram-ot, majd be kell üzemelnem a Toshiba laptopot, abban is valami Intel proci van.
Egyébként biztosan használ vram-ot a rendszer? Nézted a kern.logban már?
Ez desktop és AMD APU.
A xorg.logban valami limitet is látok, de hogy ezt hol lehet beállítani......

5.687] (II) RADEON(0): Front buffer size: 6000K
[ 5.687] (II) RADEON(0): VRAM usage limit set to 221835K
[ 5.688] (==) RADEON(0): DRI3 disabled
[ 5.688] (==) RADEON(0): Backing store enabled
[ 5.688] (II) RADEON(0): Direct rendering enabled -
válasz
zoltanz
üzenetére
Igen, de a software render mód akkor szokott bejönni boot után, ha valami gond van a megjelenítővel. Ezt amúgy nem érdemes használni, mert a processzort terheli és nem rendes megjelenítés. Ez csak annyit tesz, hogy más DE-vel ellentétben akkor is kapsz grafikus felületet, ha valami gáz van a VGA driverrel. Ez Cinnamon!

Gondolom bejelentkezéskor azért van ott az opció, hogy hibaelhárítást tudj végezni.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Öööö...akkor ezt benéztem, még a heanet-en sincs, akkor a csomagokat láttam én is csak, sorry!
Tegnap akartam is kérdezni, miért nem azt raktad fel!?
Valamelyik topikban kéklufi úgyis levakegerezett.....

(#8706) Mirr Murr
Fel sem tűnt, hogy nem jót írtál.....tényleg vakegeresedek?

-
-
válasz
gojko.m
üzenetére
Értem akkor a dual-bootot. :-) Ilyen esetekre ez a legokosabb megoldás.
Ilyen eset is van, amikor Linuxon sikerül beüzemelni egy Winen nem működő eszközt!

Működő rendszeren én nem javallanám az asztali felület cseréjét, ha nem is a rendszer stabilitását veszélyezteti, de sok addig megszokott ill. jól működő programba vagy más működési folyamatba bele tud rondítani. Eléggé kell tudni, hová kell nyúlni, ha egy új DE bekavar a réginak.

A Mate és XFCE nem is annyira rokon, hogy ez gond nélkül lefusson. Ha jól testreszabod, nem látni sok különbséget és a Mate jobb felület, mint az XFCE. Szerintem.
Megpróbálhatod ennek ellenére, mert ez a lehetőség nyitott a disztrókban.
(#8701) Mirr Murr
Akkor te csak nézegesd a Wines Thunderbirdet!

-
válasz
zoltanz
üzenetére
Akkor csak azt teheted, hogy a linkelt Debian packages oldalról próbálsz leszedni valami működő verziót vagy hagyod a konzolost, nehogy összezavard még jobban a rendszert.
Ideje lenne màr lassan felrakom egy LMDE3-at, mert ezen a vonalon nagyon le vagyok maradva!Hang, megjelenítés és hasonló dolgokban az LMDE inkább Debian, mint Mint, sajnos! A megoldás is kicsit rögös úton megvalósítható.

-
válasz
zoltanz
üzenetére
Super! Bocs, most esett le, hogy Debian alapú Mint-ről van szó, Debianban nekem is kér jelszót, ha nincs fstab-ban csatolva.
Alsamixernél is ugyanez, Debian alapon kell gondolkodnunk. alsamixergui csomag nincs LMDE2-ben?
Debianon is fenn van a gnome-os, de furamód a Jessie verzió kimaradt. Én ilyenkor kipróbálnám a Strech verziót, de ha valami akadály van az elején, akkor hagyd inkább, függőségi problémák jöhetnek elő esetleg.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Cinnamonban ill. Nemoban nekem soha nem kér jelszót, ha csatolok egy meghajtót/partíciót, de rakd be az fstab-ba UUID-del:
UUID=0b28796b-8d0d-4212-8595-9g2d49325952 /media/ubyegon/Data ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0ALT+F2kisablakbagksu xed /etc/fstabNekem nem akarja leszedni a mixert:
ubyegon@ubymint18 ~ $ sudo apt remove pulseaudio -s
[sudo] ubyegon jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
libcanberra-pulse pulseaudio pulseaudio-module-x11
0 frissített, 0 újonnan telepített, 3 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Remv libcanberra-pulse [0.30-2.1ubuntu1]
Remv pulseaudio-module-x11 [1:8.0-0ubuntu3.4]
Remv pulseaudio [1:8.0-0ubuntu3.4]terminal helyett gnome-alsamixer?
-
válasz
Dhampir
üzenetére
A Linux ilyen, vagy szereted, hogy kihívásokkal szívat vagy menekülsz tőle. Nagyon le tudja kötni az embert, ha valami próbálkozásba belekezd.

Habár nem arra koncentráltam, de azóta már eltüntettem a lilaságot.
Akkor ez már ösztönös lehet, mondjuk én a Mint alapszineit is meg szoktam változtatni, pedig nem irritálnak úgy, mint kánonlila.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Ja, hogy az még olyan régi eszköz, hogy PAE-s kernel kell rá? Látod erre nem gondoltam, de jó ötlet volt tőled.
Szerintem rakd vissza a pulse-t, én soha nem szedem le, sőt anno Debianon az oldotta meg a problémámat, semmi hang nem volt. Mindenki szídja ezt a pulse-t meg a systemd-t, deidőnként jók ezek mégis.

Gondolom kernelfüggő is, hogy itt csak mono hang van.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
A top-ot én úgy szoktam használni, hogy az alapnézethez nyomok egy 1-est, utána a t és m betűket, de az 1-es adja ki külön a cpu magokat. t és m betűkkel csak áttekinthetőb a cpu és memória használat.
Az Intel cpu-k esetén volt nekem is egy hasonló anomália, mikor csak az egyik magot használta.
Nálam a legacy FADT method ACPI kernel opció segített, kipróbálhatod, ha nem jön be akkor variálnod kell a kernel opciókkal, valamelyik csak jó lesz.
Először a
processor.nocst=1opciót próbáld ki, az öreg Toshiba laptopon nekem ez hozta vissza a két magot. Az 1-es értékre már nem emlékszem, honnan jött, de ez a jó nálam.
[link]Van ez a másik opció is, ha neked nem jön be az előző. [link]
Az /etc/default/grub fájlba kell beírni ide:
GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX="processor.nocst=1"utána sudo update-grub
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Jogos, de mentségül említem, hogy a képeket megnézegettem, de valahogy ha játékról van szó, az agyam a szöveget átugorja...
Igazából nem is kellett volna hozzászólnom ehhez a témához!
Sem.
(ezt csak azért írom, hogy a szokott arcok vitorlájából kifogjam a szelet)Azon a randa püspöklilán minden sz*r elfér....bocsi
-
Mondom én, hogy félreértettem valamit. Steam-ről hallottam, a Google Playt ismerem, játszani nem nagyon akarok, egyetle alkalommal próbáltam ki egy gamet, akkor mire felépült a játék alapja, megette a 8 giga memót. Wint meg nem teszek fel játék miatt, az is tuti.
Pókerezni meg lehet online is, talán még..... -
Ezt még én is felfogom, azért mert nem játszom. Akkor félreértettem a dolgot, én natív Linuxon gondoltam a játékot, kolléga azt írta, hogy tegnap elindult a csernobilos játék Linuxon. Szó sem volt wine meg más idiótaságról.

IOS-t meg tudtommal snob népek használnak, ha milliárdos lennék, se kéne pont emiatt. Félmilla egy telóért? Na haggyuk má'.......
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Csak én nem értem ezeket a mindenhonnanbányásszunkvalamit dolgot?
Hogy a fenébe jutsz el az openSUSE oldalára, ha Debian 8 csomagra van szükséged?
Itt vannak az általad említett csomagok nagy titokban a Debian hivatalos oldalán, igaz köszönőviszonyban sincsenek az általad említett verziókkal. Minek működne bármi is, ha nem a meglévő hivatalos saját csomagokat használjuk?
Ha valakinek van autója, tudja, hogy miről beszélek.

youtube-dl (2017.05.18.1-1~bpo8+1) jessie-backports (nem a sima Jessie csomag kell)
smplayer (14.9.0~ds0-1) jessie (itt nincs backport csomag)
A hánymagfutacpun dolgot a top parancs jobban mutatná:
Hopp, ott egy zombi!

-
válasz
gojko.m
üzenetére
Jó ötlet, hogy áthoztad a témát.

Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére.
Ez a Firefox dolog érdekes. Most egy szűz rendszerről leszedtem a fenn lévő Firefoxot és beraktam a /opt-ba az ESR-t, minden gond nélkül indul user joggal is, nem kell rendszergazdaként indítanom.
A FF topikban olvasott scriptes megoldáson gondolkodtam, de az lehet a nálad fenn álló probléma oka. Amúgy alapesetben sokkal egyszerűbb az ESR-t leszedni a weboldaláról és azt kitömöríteni az /opt-ba (ehhez persze kell root jog).
Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni, mert első dolga lesz eltávolítani a pontot a Portable mappa elől és akkor garázdálkodik!
Kifigyeli a csajos linkeket, etc...Azért ha már biztonsági aggály, akkor inkább a hivatalos ESR-t szedd le és használd, rakhatod akármelyik mappába is. Én akár a tároló HDD-ről futtatott, akár az adott disztróban az /opt-ban lévő ESR-t használom, teljesen nyugodt vagyok, netbankolok, vásárolgatok.Linux alatt nem nyugtalankodok a biztonság miatt.
Ezzel kicsit ellentmondtam ennek:
"Szerintem a rendszer felépítése alapján nem szerencsés az ESR-t a /home-ba rakni Linuxon, én inkább a /opt-ba csomagolom ki, ott nem piszkálhat hozzá senki."
...de az, hogy nem szerencsés, ez esetben nem külső biztonsági problémát jelent. Igazából semmilyen problémát nem jelent. A fenti mondattal csak a rendszer felépítésére utaltam, de most már kicsit feleslegesnek is látom azt a mondatot.

-
válasz
vadorzó
üzenetére
Jogosultságok állításáról nem esett szó. A fájl szerkesztését nem engedi? Azt csak rendszergazdaként lehet, mivel rendszerfájlt módosítasz.
Talán a legegyszerűbb ha a Nemoban katintasz jobb gombbal és kiválasztod a Megnyitás rendszergazdaként sort, a megnyíló új Nemoban szerkesztett változat már elmenthető.
Vagy az ALT+F2-vel előhívott kis ablakba írod be a gksu xed /
szerkeszteni kívánt sortés elmented.xed behelyettesítendő a használt szövegszerkesztővel
(#8652) colomb2 Ez eszembe sem jutott.
De most, hogy mondod...... -
Szia!
Sajnos ez a Chrome-os jelszóbekérés kicsit idegesítő, főleg a nehézkes inaktiválása miatt.
Sokan úgy oldják meg, hogy üresen hagyják és úgy nyomnak Enter-t, KDE Mint-em én is kínlódtam vele, pedig nem Chrome-ot használok, de x-edik bottnál megunta és azóta nem kér jelszót.A linuxmint.hu-n ezt írják, hátha bejön neked is:
Én is küzdöttem ezzel nekem ami bejött az a "seahorse" -al sikerült!
Telepítsd vissza, sudo apt-get install seahorse , majd felhasználó alatt indítsd.
(Kellékek > Jelaszavak és kulcsok)Jobb oldalt listában lessz egy olyan hogy jelszavak, és "Bejelentk..." arra jobb klik, jelszó módosítása.
Megadod a régi jelszavad, majd üresen hagyva az újat. Üres jelszót nem fog bekérni. :-)Itt is egy lehetséges megoldás.
Azt írják, hogy a gnome-keyring beépül több helyre is, e azért egy
sudo apt purge gnome-keyring seahorseparancsot kipróbálhatnál terminalból kiadva, ha a fentiek nem jöttek be. -
válasz
üzenetére
Valóban, nem olvastam utána, csak belenéztem és az a pár kieg. nekem azt jelentette, hogy nem Chrome alap, ill. Chromium, de az most itt nem számít. Valami webkit-re tippeltem.
Most van a Palemoon csapatnak is egy új böngészője, jónak mondják, de a nevét elfelejtettem.
Amúgy próbálom mostanában hanyagolni a google-t, mert nagyon nem tesz jót a memóriának. Mármint az enyémnek.
FF-en kívül nem is ugrik be ismert nem Chromium alapú böngésző.
Nekem elsőre beugrik egy, a Chrome.

-
válasz
vadorzó
üzenetére
Úgy rémlik, már nem MDM az alap, hanem a lightdm a Mint-nél is.
A
/etc/lightdm/lightdm.conffájlt kell szerkesztened./usr/sbin/lightdm --show-config parancs megmutatja, hogy mi az aktuális állapot.
ezt a Seat-ban lévő piros sort kell módosítanod, rég csináltam már Debianon, a felhasználónevet törölni kell és mentés.
Ezután boot után kéri majd a jelszót. forrás[Seat:*]
autologin-guest=false
autologin-user=felhasználónév
autologin-user-timeout=0
allow-guest=trueEddig be lehetett állítani ezt a Rendszereszközöknél is, de az MDM-ben volt opció csak.
Most ki is próbáltam és működik, nincs autologin, bejelentkező képernyő van és jelszót kér belépéshez.
-
Viszont nem írták jól, ki lehet kapcsolni.
De, jól írták, egy kezdő topikban egy totál kezdőnek pontosan ezt kell írni. Egyrészt nem fogja tudni megcsinálni, hiába emlegeted, hogyan kell Archon ezt megcsinálni.
Nem kell ez a téma kezdő topikban. A Haladóban lehet erről témázgatni, de aki itt olvassa, ne próbálgassa, mert nem tudja, mi történik....
Tudtad, hogy a kezdő pilótáknak mennyi mindent nem tanítanak meg? Direkt!

-
Meg kéne nézned egy Ubuntu alapú live pendrive-val. Arch alapú disztrók parancsait nem ismerem. Videátor elérhetősége nem kell?
(gondolom ő vitt be az erdőbe.....)Az egzotikus disztrókkal előfordul bármi, nem tudunk többet sajna.....
Videátor persze csak játszik ilyenkor is, ajánlgatja az ismeretlen disztrókat, de nem supportál!
Szerintem írj rá a YT csatornán, mert itt már nem szokott megjelenni. Talán sok kritikát kap?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ezt írják a linuxmint.hu-n:
"Kapcsolat nem biztonságos,...
Beküldte kimarite - 2017. dec. 20. 22:35
@tresor Szia, az oldal certifikációja (tanúsítvány) járt le ismét. Ha jól emlékszem, háromhavonta szükséges újítani, nem mi csináljuk ..., és aki csinálja, az késlekedik vele (mint máskor is olykor). 19-én 18:00 óra után járt le, és ahogy hazaértem aznap, már jeleztem is (levélben). Erősen gondolkodunk egyéb megoldáson, mármint, hogy inkább tőlünk és ne más szabadidejétől 'függjön' a megújítás. .. egészen nagy portálok CERT-je (tanúsítványa) is lejár olykor. Ez egy dátum probléma (minden helyes, csak a hiteles dátum nem), amelyet a hitelesítés nagyobb halmaza miatt hitelesítési zavarként mutatják a böngészők. A Firefox ESR-ben kivétel hozzáadásával (de ne jegyezze meg) lehetséges a linuxmint.hu oldalra lépni. Elnézést, igyekszünk!
http://en.wikipedia.org/wiki/Public_key_certificate (link is external)
(https://support.mozilla.org/hu/kb/specialis-beallitasok#w_tanajsagtvaanyok (link is external))
https://e-szigno.hu/tudasbazis/webszerver-tanusitvanyok.html"(#8618) Aweriot
Brave...nem tudom, csak most próbáltam ki ezt az oldalbetöltést, nem ismerem.
Ennyi kiegészítő van hozzá, így nem Chrome klón szerintem:
-
válasz
üzenetére
Na a 4. böngészőben csak meg lehetett oldani, Brave, kafa kis böngető!

Vivaldiban is, most látom, az volt a 3.Nem is árt, ha a összes böngészőt elindítom, mert nekem új RAM-ok kerültek a gépbe és tesztelem a max Mhz-n őket. 8 helyett 16 lesz, agyalapi tesóm bővített 32-re, így a levetett holmi az enyém.

-
válasz
üzenetére
A(z) linuxmint.hu webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal működése később valószínűleg helyreáll.
Nekem most nem működik, amit javallottál. Amúgy ez oldaná meg, az említett oldalon ez gyakori sajna, lejárt a biztonsági tanúsítványuk. :-(
Ennyi van a lapon, nem jön elő sehol a Kivétel hozzáadása opció:
-
Rendszerfrissítésnél kell jelszó, de nem kell naponta lefuttatnod. Ha kikapcsolod a Frissítéskezelőt és hetente ránézel, frissítesz, bőven elég. Én akkor frissítek, amikor akarok, nem az oprendszer dönti el, mikor frissíti magát.
A böngészésnél nálad ez az idegesítő kulcstartó dolog lehet, azt viszont ki lehet kapcsolni, ha mutatsz képet, megnézzük. Én FF-ot használok, az nem csinálja ezt, csak a Chrome.
A Linux ilyen, a rendszerbe rendszergazda joggal lehet belenyúlni. Cserébe nem kell használnod online védelmet, nem lassítja a rendszered a rengeteg biztonsági program.

Pontosan írd le, mi az ami jelszót kér, a frissítéseken kívül. Azt hiszem a Mint-ben seahorse a kulcstartó neve...úgy van, rákerestem, ha beírod a menü felugró részébe, megnyílik ez és ott be lehet állítani:
-
válasz
Black&White
üzenetére
Filepath spaces fejezet innen https://wiki.archlinux.org/index.php/fstab leírja a jelenség okát.
-
Egyelőre csak alternatív megoldások vannak Linuxos kliensek helyett. Nézegesd meg ezeket, akár úgy is, hogy csinálsz egy másik email címet és akkor kockázatmentes a dolog.
How To Use Google Drive In Linux
The Top 5 Google Drive Clients for Linux
Ugh, It Doesn’t Look Like Google’s New Google Drive Client Is Coming to Linux
Addig meg várunk a natív kliensre.....
-
A régi fájlok szerintem azért jelennek meg, mert a szerverről nem lettek törölve, csak a kliensedből, viszont most a Nemoból megpróbálhatod törölni.
Ha be is lehet állítani, melyik almappák legyenek szinkronizálva, azt a google Drive-ban lehet, de nem tudom biztosan. Nem használtam még ezt sosem.Amúgy a külön drive-kliensek is letöltik a fájlokat, gondolom ez is így működik.
Egyébként mit szinkronizálna időnként?Úgy látom a google-ban se nagyon lehet sok mindent beállítani. Ott is csak Mac és Win sync programot ajánl fel letöltésre. Akkor ez a fiókkezelő úgy látszik ennyit tud.
gvfs-t kéne valahol esetleg konfigolni, hátha valaki ért hozzá.

-
Most, hogy mondod.....észre sem vettem, most átbootoltam oda. Teljesen értelemszerüen belépsz a google fiókodba vagy másba és ha leokéztad, utána meg kell jelennie a Nemo-ban legalul a Hálózatok között:

Kipróbáltam egy emailcímmel és megjelent az emailcímem meghajtóként és a Drive-on lévő anyag is benne van a mappában.
Azt látod nem tudom, hol van a szinkron beállítása, de valahol cron-ban lehet.
Nem jó a default szinkron érték neked? -
válasz
Mtbsrác
üzenetére
A flash-nál szerintem felesleges a -kde és a -gtk végű együtt.
Másik kérdésre:
Duplikáció van ilyenkor, ha jól látom fenn van 1 és 2 ugyanabból, ami nem kéne a sources-ben.Nyisd meg rendszergazdaként a Nemo-t és menj a /etc/apt/sources.list.d mappába, ott ki tudod szedni, a feleslegeset vagy csak kikommenteled a sor elején a #-vel. Ez esetben töröld inkább a 2-est.
A Synapticban is ki lehet szedni a pipát a szükségtelen sorból a Beállítások/Tárolók menüben ilyen esetekben.
-
válasz
Mtbsrác
üzenetére
Milyen flash van fenn nálad? Próbáltad a pepperflashplayert? Ill. ezt
De lehet, hogy a Chrome flash felrakása lesz a megoldás. [link]
ez talán használható leírás:
http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/10/pepper-flash-chromium-opera-ubuntu/ez meg elég bonyolultnak néz ki:
Installation of Plug-ins for Opera on Linux -
válasz
Mtbsrác
üzenetére
Firefoxban is üres ablak van, Chrome-ban viszont kiírta, hogy a flashplayer nincs engedélyezve, engedélyeztem és lejátszotta. Operában is keresd meg, hol kell engedélyezni a flashplayert, gondolom alapból ott is le van tiltva.
A YT szerintem html5-ben játszik, azért fut.
-
Én elsőre úgy emlékszem, hogy ebben van még utoljára és utána szüntetik meg az integrált verziósat. Úgy néz ki, én emlékeztem jobban!
Ha már béta van.......Jól emlékeztem https://itsfoss.com/linux-mint-drops-kde/
azért beleolvastam még egybeFogaskeréknek lassan kampeca
-
Megjelent a Linux Mint 18.3 „Szilvia” XFCE és KDE Béta verziója
"A Linux Mint fejlesztő csapata büszkén jelenti be a Linux Mint 18.3 BÉTA XFCE és KDE kiadását, amely a Sylvia nevet kapta. Ahogy a 18-as kiadás is, a 18.3-as kiadás is az Ubuntu – 2016. áprilisban megjelent – 16.04-es hosszan támogatott (LTS) verziójára alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően a VÉGLEGES verzió 2021-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt évek keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.
Ez a kiadás tartalmazza a XFCE 4.12-es és a KDE Plasma 5.8 verzióit, illetve sok más újdonságot is. Ez a kiadás elsősorban a meglévő szoftver-környezet további finomítását hozza el, hogy a felhasználók még kényelmesebben használhassák a Linux Mint rendszert."Az angol nyelvű újdonságok fordítás alatt. Eredeti nyelven a fenti linken elérhetők.
-
-
Videátorunkat is megcsapta az idők szele és rátalált a fő DE-re, igaz nagyon az ismerkedési szakaszban van, de majd megszokja, akár a többi KDE fan!

a new yt video
Linux Mind #18 - Témázás alapfokon
Olyan egyszer nézhető, de ha érdekel a téma/témázás, mindenképpen nézd meg! imdb 3/10

(#8509) KAMI911 A fene vigye el, hogy még konyhanyelven sem tudok fordítani.

-
válasz
Damateo
üzenetére
Ezt a Padoka féle dolgot a laptopomon én sem tudtam megoldani Mint Cinnamonon, pedig próbálkoztam sokféle módszerrel, még a Synaptic se tudott mit kezdeni a törött csomagokkal.
Egyszerűen el kell távolítani a PPA-t, ami egyébként is aggályos, mert ugyan stable maga a PPA, mégis RC változatokra frissít az utóbbi időben. Pont nem kéne, ha egyszer ez a stabil verziókat tartalmazná.

A leírás alapján a ppa-purge-vel érdemes leszedni magát a PPA-t, az vissza is fejleszti az érintett csomagokat ügyensen, bár egy apró részt így sem kezelt jól, de igazán gondot az nem okozhat. Remélem észhez térnek és normális verziókat fognak berakni ezután, de ha valaki nem rakja fel a PPA-t ,akkor sincs gond, mert már a hivatalos xenial tároló is 17-es mesa-t rak fel.
Gondolom, hogy már megoldottad, csak azért írtam le, hátha valaki még belefut ebbe, mert egy hét alatt semmi változás nem történt sajna.
-
Spotify topik jó ötlet, ott elég ismerős is a kolléga, mint Topikgazda, majd jól megválaszolja a kérdését.....

Bocsi, de ezt nem akartam kihagyni!
(tudom, hogy nem tudhattad)Aweriot
Ezeket a verziókat kéne megnézni, hátha van frissebb, mint a tárolóban lévő verzió!Ja, frissebb,
2017-09-29 21:07:44 UTC spotify 1:1.0.64.407.g9bd02c2d-26 a PPA-s stable,mert a tárolóban csak 1.0.55.487 van.
Bár ezt gondolom jobban tudod nálam, mint Spotify-gazda!

(#8476) Aweriot
Nem biztos, hogy nem használják Linuxon amúgy, csak a Linuxosok nem oly bénák, mint a Winesek, mindent megoldanak maguk vagy itt kérnek segítséget! Bocs, de ezt is le kellett itt e helyütt csapnom.
-
válasz
üzenetére
Szerintem ezt a Chromium is megenné, de még a Vivaldi is talán, mert Chrome alapú az is, így a jelszavakat is átveszi, bár ebben azért nem vagyok biztos.
Néha ezek a Linuxos kliensek nem olyan tudásúak, mint a Wines megfelelőjük, de sokaknak totál megfelel, nem mindenki van ennyire kihegyezve erre a Spotify-ra sem. Kompromisszumok kellenek néha. Mondjuk én nem vagyok autentikus forrás, mert ilyen klienseket csak azóta használok, mióta Wint nem, de megjegyzem az ilyen infókat, amiket tőled is kaptunk most.

-
-
válasz
üzenetére
Ha nem írt ki semmit, akkor nem szoftveresen fut a DE. Viszont az a rossz hír, hogy elsőre minden jónak látszik, kivéve a tükrök beállítása.
Anno 18.1-nél is voltak ugyanezek a problémáid, akkor a FF-ban vagy a Chrome-ban a finomgörgetés kikapcsolása megoldotta.

Próbáljuk meg ezt először.
A tárolókat viszont mindenképp állítsd át az alapról valamelyik hazai vagy közeli tükörre, de ne az eurowise-re.
Ha viszont továbbra is pörgeti a ventit, akkor ki kéne próbálni a tlp csomagot, az alapkonfiggal is reboot után akár kezelheti is a problémákat, a konfigolása elég hosszadalmas nekünk szerintem.
Ha nem megy jól a dolog, akkor vissza kell mennünk lépésenként a verziókkal, alapvetően a Dell ezeket a gépeket Ubuntu 14.04 verzióval adta ki, saját kutyulással persze. Emiatt lehet, hogy a 18.1, 18 ill. a 17.3 lesz a működő azon a gépen! (a 17.3 felel meg az Ubuntu 14.04-nek)
A legutóbbi 18.1 nem csinálta ezt, mert akkor írtad volna anno ezt is.
-------------------Ahogy olvasom, a múltkor áttértél az XFCE változatra, majd azt is tervbe kell akkor venned.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Legfeljebb ne úgy vezessétek elő, mint ha csak az lenne a tuti, a Debian/Ubuntu vonal meg tulajdonképpen használhatatlan.
Egyébként ami a Rendszerbeállításoknál ott van, azt felrakhatod, az egyszerű. A többi sem nehéz, majd segítünk a felrakásában, ha elakadsz.

Te pedig megérdemled a sikert és a működő rendszert, mert kitartó voltál és ügyesen csináltad!

Váltanom kellett, de majd írok egy búcsúbeszédet. Egyet már írtam, mikor kivágtak, de azt hamar levették, pedig szerintem szalonképes volt!
megzavart ez a nick-váltás.
Igaz ki lehet bírni mintupdate app nélkül is.

Rowon