Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #9043 üzenetére

Ennek nincs köze sem a rollinghoz, sem a kernelverzióhoz. Már a Mintben sincs annyira régi kernel (4.10), hogy számítson, elég rég kiforrott benne a modesetting driver. Lehet talán a Xorg régi benne (1.18.x, Arch-vonalon pl. már évek óta 1.19-es van). Mondjuk ettől a 12-es Mesától is lementem hídba, korszerű disztrókon már rég 17.3.x ágat nyomják, és nyakunkon a 18-as ág megjelenése is, ami nemsokára várható bleeding edge rendszereken. Ez kell a kezdőnek, jó friss disztró, hadd szívjanak az emberek, ha valamit repón kívül kell feltenni, vagy jó grafikus teljesítményt akarnak, mert játszanának is (amit lehet is már Linuxon). Használhatatlan, de legalább 2387-ig támogatott ultraeltées vőrzsön, mert ezt a hihetetlen frissességet és üdeséget muszáj megőrizni az utókornak még évszázadokig. Abban igazad van, hogy lehet csak én szoktam hozzá a tutihoz rolling rendszerek alatt, és ezzel eltolódott az értékrendem, de ezt azért kétlem, mert a topikban előjövő tearing problémák arra utalnak, hogy erre friss linuxosoknak is igénye lenne valahol tudat alatt egy távoli galaxisban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés