Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9094) J.C.G.


J.C.G.
aktív tag

Sziasztok.

Linux szűz vagyok és szeretnék megszabadulni a win ökoszisztémától ha ez lehetséges. Már tesztelgettem 1-1 napig az Ubuntut és a Mint Cinnamon verziót és ez utóbbi tetszett meg. Ma megnéztem pár videót is és a KDE nekem a legszimpatikusabb Mint(d) közül. Átnyálaztam az összefoglalót és elbizonytalanodtam tőle. :D Szóval a gép amire feldobnám az a következő:
Alaplap: Asus A88X-PLUS
Proci: A8-7600
SSD: hyperx fury 120gb
Memoria: 8GB HyperX FURY DDR3 1866MHz

Amivel kiírtam/nám pendrivera az a LiveUSB Install 2.5.12 progi.
Tudom nem Intel/Nvidia párosra, de nekem valószínűleg nem lesz olyan gépem. Maradni akarok AMD alapon.
Mire kell oda figyelnem egy telepítésnél? Lecsatolom a többi háttértárat telepítés előtt mint win-nél és simán mehet? Live elindít és asztalról indítom a telepítőt?
Várható valami galiba telepítés közben vagy utána az AMD miatt?
Amit tapasztaltam Live rendszeren Ubuntun böngészés közben az egér görgető iszonyú érzékeny volt, míg Mint-en picit lassú, de ez kevésbé volt zavaró. Próbáltam személyre szabni, de ez csak újraindításig vagy kijelentkezésig volt életben. Magyar nyelvre egyáltalán nem tudtam átállítani, kivéve a billentyűkiosztást, az működött rendesen. Próbaképpen telepítettem a Comodo víruskergetőjét és sikerült. Nem tudom hogyan, mert csak találomra csináltam, de működött. Most már tudom hogyan kell külső forrásból telepíteni. Ami még hibás volt az az, hogy online film alatt párszor bevillant a kép, de csak Mint Cinnamon verzíónál.
Szerintetek van esélyem egy jól működő rendszerre?

Ha kérhetem a szakszavak kerülését amennyire ez lehetséges. Tudom nem lehet mindent, de közérthetően kérném.
Minden segítő szándékot köszönök.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.