Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz K0zm0 #12799 üzenetére

OK, csak visszakerestem minapi hsz-emet és az SSD topikból nem idézek semmit direkt....

Kinek mi felel meg, de én például inkább áldozok a sebesség oltárán cserébe viszont hosszabb élettartamot kapok.

OK, de hány évre gondolnál? :D Mert ugye:

Csak érdekességképpen, a mostani WD Blue 3D 500GB SSD TBW értéke 200TB, a fenti használati szokás mellett kb 114 évig használhatnám. forrás

114 évig (azaz egyszáztizennégy esztendeig)

Most tényleg, mit mondjak erre a hosszabb élettartam kérdésre? ;]

Pár előnyt azért leírok:

-nincsenek tányérok, nincsenek mozgó fejek, amik mikronokra száguldoznak a 7200rpm-mel pörgő tányérok felett/között
    -mivel semmilyen mozgó alkatrész nincs bennük, hordozható eszközökbe ideálisak
    -az adatokat nem az ugráló fejek írják egy pörgő lemezre, ahogy esik úgy püffen alapon, hanem az adott mennyiségő NAND-okra elosztva írja a vezérlő
    -fentiekből következően gyakorlatilag nincs töredezettség
    -nincs súlya, nagyon apró méretű és gyakorlatilag hangtalan

Amit gyorsaságnak gondolunk, az csak a marketing része, mert a megadott 500MB/s írási/másolási sebesség napi szinten ritkán lényeges. Ami eszméletlenül fontos mondjuk egy oprendszer és a telepített programok napi használatánál, az az access time, azaz a hozzáférési idő! Fentiekből is következik, hogy ez 100x akkora, mint egy gyors HDD hozzáférési ideje! :Y

Nem 5x nem, nem 10x, hanem 100x akkora!

(itt most kizárólag egy középkategóriás consumer SATA3-as SSD-ről beszéltünk és csak azokat írtm le, amiket egy mezei felhasználónak is tudnia kéne!) ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés