Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

Sziasztok!

Gondolkodom a közeljövőben linux alá attérni, és páran a mint-et javasolták mint olyannak, aki win alól térne át.

A temérdek sok alkalmazás között általános dolgokra szerintem mind találok megfelelőt, de például az ansi/utf8 text editor kérdésén megakadtam.

Windows alatt aki ismerős, biztosan látta már a notepadot. Nem a notepad++-t, meg a sok "powerfull" vacakot, hanem azt a pici text editort, ami nem 20 másodpercen keresztül indul, meg nem tölt internetről configot, meg mittudomén miféle őrültségek, hanem felpattan tized másodperc alatt, és akár egy nagyon lassú gépen is villámsebesen lehet vele megnyitogatni pici text file-okat, és szerkeszteni őket tucatszámra is, ha nekem úgy tetszik (és általában úgy tetszik). Azt a notepadot szerintem nagyon hiányolnám. Létezik-e pont olyan linux alá? Főleg a ctrl-insert / shift-insert kombinációk megléte pain-point. Ha nincs linux megfelelője, akkor az a wine és társai, amik mostanra win office-t is futtatnak, futtatnak-e windows notepad-ot is emulátor alatt?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés