Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: A csodálatos mandarin
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom a közeljövőben linux alá attérni, és páran a mint-et javasolták mint olyannak, aki win alól térne át.
A temérdek sok alkalmazás között általános dolgokra szerintem mind találok megfelelőt, de például az ansi/utf8 text editor kérdésén megakadtam.
Windows alatt aki ismerős, biztosan látta már a notepadot. Nem a notepad++-t, meg a sok "powerfull" vacakot, hanem azt a pici text editort, ami nem 20 másodpercen keresztül indul, meg nem tölt internetről configot, meg mittudomén miféle őrültségek, hanem felpattan tized másodperc alatt, és akár egy nagyon lassú gépen is villámsebesen lehet vele megnyitogatni pici text file-okat, és szerkeszteni őket tucatszámra is, ha nekem úgy tetszik (és általában úgy tetszik). Azt a notepadot szerintem nagyon hiányolnám. Létezik-e pont olyan linux alá? Főleg a ctrl-insert / shift-insert kombinációk megléte pain-point. Ha nincs linux megfelelője, akkor az a wine és társai, amik mostanra win office-t is futtatnak, futtatnak-e windows notepad-ot is emulátor alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Rowon