Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

Sziasztok!

Már kb. jó 2 éve rápróbáltam egyszer a Linux Mint-re, de akkor valamiért visszaváltottam Win-re. Viszont most live cd alól újra kipróbáltam és egy régebbi gépen külön egy msata drive-ra feltelpítetem, használtam pár napot, majd már fel is lett rakva a mindennapi használatban lévő gépemre (laptop) is. Általában megtalálom az engem érdeklő dolgokra a választ kereséssel, viszont 3 dologban szeretném kérni az itteni topiklakók segítségét:

1. LMDE4-et raktam fel alapból. Nem tudom milyen indíttatásból, de tetszik a dolog. Származik-e bármilyen hátrányom ebből? Lemaradok-e valamiről amit a 19.3-al megkapnék?

2. Mivel egy 14"-os laptopom van (dell-7480) FullHD felbontással (1920x1080 - 16:9), sok dolog elég kicsi. Ezt a windows úgy orvosolta, hogy 100% helyett 150%-ra tolta fel a megjelenítést ("A szöveg, az alkalmazások és más elemek méretének módosítása" menüpont a képernyő beállítások alatt). Ezt valahogy meg tudnám-e tenni Mint alatt is? A panel méretét már tudtam módosítani, de pl. a menü-t már nem.

3. A másik gépen amikor felinstalláltam a Linux Mint-et, miután kihúztam a pendrive-ot és újraindítottam a gépet az "Invalid Partition Table!" felirat fogad bootoláskor, majd egy enter megnyomása után már bootol is be. Olvastm, hogy amikor telepíteném a rendszert és megkérdezi, hogy a GRUB-ot hova telepítse, akkor az sda1-et kellene választanom, viszont így is marad a hibaüzenet a bootolás elején. Ezzel esetleg tudok-e valamit kezdeni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés