Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Sziasztok!

Ide irányítottak, hátha disztó-specifikus. Mint 19, 64bites. Sima konzolon nem tudok belépni. Bekéri a user nevet, beírom, de mint leütöm az entert-t, megjelenik a 'Password' és alatta a kurzor, mintha üres jelszót adtam volna be, majd egyből dobja a 'Login failed' üzenetet. Innentől kezdve végtelen ciklusba kerül, magától dobálja fel a 'username' -t, majd 'password'-öt és failed logint, mintha folyamatosan ENTER-t nyomogatnék.
    journalctl --follow -ra ez történik:

systemd[1]: Started Getty on tty2.
    login[3495]: pam_unix(login:auth): conversation failed
    login[3495]: pam_unix(login:auth): auth could not identify password for [USER]
    login[3495]: FAILED LOGIN (1) on '/dev/tty2' FOR 'USER', Authentication failure
    login[3495]: pam_securetty(login:auth): cannot determine username
    login[3495]: FAILED LOGIN (2) on '/dev/tty2' FOR 'UNKNOWN', Error in service module
    systemd[1]: getty@tty2.service: Service has no hold-off time, scheduling restart.
    systemd[1]: getty@tty2.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
    systemd[1]: Stopped Getty on tty2.
    systemd[1]: Started Getty on tty2.

Neten számtalan oldalt találtam, ahol ugyanezt a problémát kérdezik, de megoldás sehol.. Valakinek valami ötlet? PAM-t nem buheráltam, elvileg más program sem. Lehet, telepítés óta ilyen, de csak most vettem észre, most próbáltam belépni konzolon.

Minden érdekel, köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés