Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10182) ubyegon2 válasza paatrick (#10179) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

No pont az a rész elég.....mindegy, mivel nincs gazdája a topiknak, így nem is lesz karbantartva, pedig eléggé ráférne már. :(

A barátságos Linux cikkben szerintem jól leírják a DE-ket ..........

"Melyiket válasszuk?

A Linux Mint támogatja a 32 és 64 bites rendszereket is. Általánosságban: minden gépen, ahol 4 Gigabyte vagy annál kevesebb memória van, a 32 bites operációs rendszert ajánlott feltenni. Ha a gép memóriája bővíthető 4 Gigabyte-nál nagyobbra is, vagy már eleve több van benne, akkor érdemes a 64 bites verziót telepíteni.

A felhasználó szempontjából a legfontosabb és talán legnehezebben eldönthető kérdés, hogy milyen asztali környezetet használjunk. Mivel ez erősen ízlés kérdése, erre nyilván nem lehet általános tanácsot adni. Viszont a különféle környezetek és a hozzájuk való ablakkezelő hardverigénye eltérő, így a telepítés céljául választott számítógép képességei is befolyásolhatják döntésünket. Általánosságban elmondható, hogy a KDE és a Cinnamon asztali környezetek rendszerigénye a legnagyobb. Ezeket legalább 2 Gigabyte memória esetén ajánlható. Ha a rendszer memóriája kevesebb mint 1 Gigabyte akkor a Xfce az elsődleges ajánlat, valamint 1 Gigabyte-tól a MATE is megfelelő sebességgel fut majd."
................
......... folyt.

.....és az említett YT videocsatornán is van kifejezetten ezzel foglalkozó rész, ott akár láthatod is.
Linux Mind #09 - Asztali felületek alapozó

*****************************************************************************
- ez ennyit fogyaszt, ennyi ramot eszik
- ebben csillivilli animáció van, a másikban meg nincs

halkan jegyzem meg, hogy az alábbi szavak azért valamit sugallnak:

intuitív és elegáns
egyszerű és kis gépigényű

Az, hogy kinek mi a csilivili, egyéni preferenciáktól függ, ráadásul rendkívül jól testreszabható minden DE, így ha akarod egyszerű kinézete lesz, ha akarod csilivili. Ez nem Windows, hogy így néz ki ezt kaptad!
A RAM-fogyasztás is sok mindentől függ, de annyit azért már csak kilogikáztál az egyszerű és kis gépigényű-ből, hogy az eszik kevesebb memóriát! ;]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.