Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20101) totron válasza sh4d0w (#20100) üzenetére


totron
addikt

De mér' szűntek meg?

(#20102) sh4d0w válasza totron (#20101) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Eleve réteg tv volt, túl sok reklám sem volt, meg hát nem országos adó volt (még ha potenciálisan a lakosság ~20%-át el is érték), az anyagi gondok túl nagyra nőttek.

https://www.coreinfinity.tech

(#20103) Rimuru válasza ubyegon2 (#20099) üzenetére


Rimuru
veterán

különböző cli-s monitorozók memória kijelzésén - a free az kb de facto alkalmazas erre nem ugy mint pl a kedvenc inxid.

közben beugrott, hogy alapból a fizikai memó felét csinálja a rendszer zram-nak - lehet hogy valamelyik varazslo igy csinalja, nalam default 0 lesz a merete. ;)
# cat -pp /sys/class/zram-control/hot_add
4
# cat -pp /sys/block/zram4/disksize
0

Swap file mellé zram az nem normális eset - pedig ha elfogy a fizikai memoria csak a swap tud megmenteni (meg persze az oom killer)

jó bloat felhasználás lehet nálad - ezzel nem lehet vitatkozni, sok bloat cucc van (sway, firefox, qemu, kvm, raid, lvm, dm-crypt stb) - ez a resz lenyegeben valasz Frawlynak is. :DDD

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20104) Rimuru válasza Rimuru (#20103) üzenetére


Rimuru
veterán

Amit elfelejtettem.
Igazabol notebook miatt kezdtem el (ujra) zramot hasznalni, amikor swapolt (8gb ramnal nem nehez) mindig idegesitoen beragadt par masodpercre a zram pedig megoldotta ezt. Ryzen pedig siman elbirja a plusz terhelet szoval miert ne alapon ott is belottem.

Vigyázat, csalok!

(#20105) cigam válasza sh4d0w (#20100) üzenetére


cigam
félisten

Már hogy szűnt volna meg? [link]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20106) sh4d0w válasza cigam (#20105) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Inkább újra indulhatott: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Fix.tv

https://www.coreinfinity.tech

(#20107) cigam válasza sh4d0w (#20106) üzenetére


cigam
félisten

Akkor még nem volt nézhető nálunk kábelen. Én már csak az új fix-el találkoztam :B

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#20108) Apollyon válasza cigam (#20107) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A fix.tv (ejtsd: fix pont tévé) akkoriban egy tematikus tévé volt, nagyrészt számtech témák voltak, aztán kicsit színesebbek lettek (jó értelemben).
Amikor még indult kb. 8.-os voltam, és mentünk haza és suli után azt néztük. Volt egy Netburger nevű műsor, ilyen számtech dolgokról volt szó, meg érdekes és hasznos weboldalakat mutattak be, Bicskával meg Patrikkal az élen (meg Kristóf is, aki egy nagyon gázos ember volt). Meg később jött az az arc is, aki a mostani, már fix tv (ejtsd fix tévé) -nél dolgozik. Az új fix tévé sehol sincs a régihez képest.

Közben megvan, Vendi-nek hívták a régmúlt de ma is aktív tagot, akkor és most, elég nagy a kontraszt, bakker milyen öreg lett. :DDD Meg valami van a szemével.

A fix.tv-t én szerettem, kár érte, tök laza volt, emberközelibb és ugye értelmesebb fiataloknak szólt. Meg asszem már akkor is lehetett online nézni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20109) ubyegon2 válasza Rimuru (#20103) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

free....nem találom azt a topikot, ahol elég jól kivesézte valaki, mit miért úgy jelez ki egyes cli-s megoldás, pedig hasznos volt. A free ugye ebben az esetben pont nulla infót dob a zram-re, Te tudod, de más nem látja.Szóval néha Frawly minimalizmusa tényleg minimális eredményt dob, vagyis semmit! :D

Nem varázsló csinálja, felraktam a zram-config-ot és automatikusan feleannyi zram volt reboot után, mint RAM.

A bloat dolgot épp Frawly miatt dobtam be a hsz végére! Gondoltam, hogy piszkálja a csőrét nagyon! :DD

Szóval ja, szerintem is jó ez a zram, bár nem használom egy ideje, amit a HP8570p-n csinálok, ahhoz a 12GB RAM nagyon elég. Ennyivel eccerűbb a homeuser dolga.

Ryzen 8giga RAM-mal.... ;]

[ Szerkesztve ]

(#20110) Rimuru válasza ubyegon2 (#20109) üzenetére


Rimuru
veterán

Teged erdekel hogy az X darab ram modulodbol eppen melyiken mennyi foglalt/szabad terulet van? Nem eleg az hogy x=n0+n1+nn-bol csak az x-et latod? a free ezt mondja meg swap eseten is. Ez 99%-ban eleg, a maradek 1 pedig az hogy bele tudj kotni. ;)

Nem varázsló csinálja vs zram-config - tehat egy varazslo csinalja. ;)
Nalam zram-init a varazslo de tudod mi a vicces? Ha systemd-t hasznalnek default ez is a felet rakna bele - persze akkor se defaulton hagynam. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#20111) ubyegon2 válasza Rimuru (#20110) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Teged erdekel hogy az X darab ram modulodbol eppen melyiken mennyi foglalt/szabad terulet van?

Aham, néha. De igazán anno a cache-ek kijelzése érdekelt, az kicsit bonyesz volt nokedli szinten.

zram-init-et használsz! Na erre voltam először kíváncsi, nálad hogyan épül fel, de így akkor tiszta.

Itt is láttam, hogy lehetne eltérni default mérettől, gondolom ezt használod.

A /usr/bin/init-zram-swapping szkriptet lehet moddolni is, ott az osztót álligatva, lehet változtatni a zram méretét, nálam így 2*256MB a zarm swap forrás hsz

(#20112) Frawly válasza ubyegon2 (#20109) üzenetére


Frawly
veterán

A free egy minimalista alkalmazás, arra való, hogy minimális erőforrás mellett megnézd, mennyi memória van szabadon ÖSSZESEN. Nem a zram-ban, nem kukutyinban, hanem egy újonnan betöltödő program számára cakk-pakk cuzammen.

Ha annyira részletek kellenek, akkor cat /proc/meminfo segítségével nézz rá, talán az a zram-ot is írja, bár nem értem, hogy 12 GB RAM mellé minek neked zram. Értem, hogy a Menta-Cinmanó meg a Gtk3-bloatok sokat esznek, de azért azokkal is bele lehetne férni.

Ugyanis a Linux kernel a /proc/meminfo fájlban ír mindent, a legtöbb memóriakijelző tool innen szedi az infókat, csak erősen átalakítja, összevonja, átcsoportosítja.

(#20108) Apollyon: akkor ezek szerint van még fixtv? Én anno 2007 környékén néztem, mikor Pesten laktam, akkor Kristóf vezette a legtöbb műsort, és valóban fix.tv-nek volt kiírva, de a műsorvezetők „fix tévét” mondtak rendszeresen. Szegeden nem jött, így nem is néztem, aztán már tévét se nagyon, mert áttértem arra, hogy torrentről néztem mindent, szinkronizálatlanul.

(#20113) ubyegon2 válasza Frawly (#20112) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tudom mi a free, szerintem azt egy első hetes home user is tudja. Amúgy az a gond már megint, hogy a qrva gyorsolvasásod miatt egyszerűen átugrod a lényeget.

B+ pont leírtam teljesen egyértelműen, hogy 12gigához már nekem nem kell zram, de anno használtam. Mindössze az érdekelt, hogy swap file mellé hogyan alakítja ki a rendszer a zram-okat. :N Mia nyamvadt szarér ne érdekelhetne valami, attól, hogy nem használom? Miért nem olvasol már végre értelmezően??? :W

(#20114) Frawly válasza ubyegon2 (#20113) üzenetére


Frawly
veterán

Nem úgy néztél ki, hogy tudod. Elvártad tőle, hogy zram-kijelezzen neked, meg kacsalábon forogjon. Közben meg egy ~27 KiB-os kis CLI tool, ami néhány sor C forráskód. Ez neked az időjárást soha nem fogja megmondani, meg szép Gtk3-as csicsa GUI felülete se lesz soha.

Zramnál meg a rendszer úgy alakítja ki, ahogy beállítod neki. Ilyen egyszerű, lehet oszolni, nincs látni való. Nincs itt szó semmilyen gyorsolvasásról!

(#20115) ubyegon2 válasza Frawly (#20114) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az angol fű tényleg elég zöld, miért nem mész néha legelészni? Ha értelmezni nem is tudnál tőle jobban, addig se írnál marhabaromságokat koma! :K

Nem jelzi az időjárást.......tényleg marha vagy, sehol nem írtam, hogy én a free-től várom, hogy többet írjon ki. Más cli-s kimenetekre kérdeztem rá, ugye ezt felfogod, hogy a más az nem ugyanaz?

[ Szerkesztve ]

(#20116) Apollyon válasza Frawly (#20112) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"akkor ezek szerint van még fixtv? Én anno 2007 környékén néztem, mikor Pesten laktam, akkor Kristóf vezette a legtöbb műsort, és valóban fix.tv-nek volt kiírva, de a műsorvezetők „fix tévét” mondtak rendszeresen. "

Én kb. 2003-ig néztem a fix.tv-t, és a betelefonálókat meg kijavították, ha valaki "lefixtévézte" őket, hogy ez fixPONTtévé, legalábbis akkoriban.
Utána már egyre kevesebbet tévéztem, lett anno valami másik tévénk, és már nem tudtam egyszerűen váltogatni a kábeltévé és a földi szórás között, így elkopott a fix.tv nézés. De böngészve a netet, 2008-ban megszűntek, ami most megy, még ha a Vendivel is, ez már nem ugyanaz, hanem valami totál más branch.

Hasonlóan, mint amikor az EST FM-ből Rádiocafé lett, utóbbit bírtam nagyon, állati klassz műsorok voltak ott is, RIP. Pl. reggelente "Szalonnáskávé", azt hallgattam suli előtt.

Meg amúgy is, utoljára 2005-ben néztem egyáltalán tévét, akkor is már csak spongyabobot, aztán leérettségiztem, meg elkezdtem dolgozni/tanulni és itt szakadt meg a tévé thing örökre. De az is benne volt, hogy akkoriban kötötték be a upc chello-t, valami zseniális 512/128-as sebességet (akkoriban az király volt), de amit tévében néztem volna, azt már inkább lekaptam DC-ről.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20117) Rimuru válasza ubyegon2 (#20111) üzenetére


Rimuru
veterán

Aham, néha. - ilyet lehet?, megmutatod?

Vigyázat, csalok!

(#20118) Rimuru


Rimuru
veterán

Megint megtalalt az applespam support.
Aki ert a PDF-hez megmondja hogy hol van benne malicious code? Igy jott: REVIEW.ATTCH (safe pastebin link). Szamomra az egyetlen ertekelheto adat az hogy Heriyanto Budiman csinalta a pdf-et.
Kozmetikazott email: [link] (ez is pastebin)

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20119) ubyegon2 válasza Rimuru (#20117) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Meg, de ehhez az kell, hogy egyszer megtaláljam azt a thread-et, amiben szóba került. (persze érzem az ironikus hitetlenkedést a kérdésedben)

[ Szerkesztve ]

(#20120) Apollyon válasza ubyegon2 (#20119) üzenetére


Apollyon
Korrektor

...ironikus...
*szarkasztikus

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20121) ubyegon2 válasza Apollyon (#20120) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szarkasztikust akartam írni, de meggondoltam. Mindig elfelejtem, hogy a legelső, ami eszembe jut, az a jó. (vagy nem)

Köszi amúgy, mindig jó egy konnektor a háznál. :D

Amúgy mindig ódzkodtam a szar kezdetű szavaktól......

[ Szerkesztve ]

(#20122) totron válasza ubyegon2 (#20121) üzenetére


totron
addikt

Más meg megeszi a szart, így szines a világ. Itt most különös tekintettel a barnára.

(#20123) sh4d0w válasza Rimuru (#20118) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

https://zeltser.com/tools-for-malicious-pdf-analysis/

https://www.coreinfinity.tech

(#20124) ubyegon2 válasza totron (#20122) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Hát egészségére....bloáááá :Y

(#20125) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Érdekes hely lett ez a Poltopik/Zártosztály topik. Eddig is valami zártkörű valaminek éreztem, de ma látva az utolsó cc 50 hsz-t, már látom, mi volt a cél a minden hozzászóló legyen Tg ötlettel.
Gyakorlatilag Tg-k és nagybetűsök/szolgálati személyek beszélgetnek. Féltucat régi arc még beírogat, igaz ez még eléri a hsz-ek majd egyharmadát, de aki nem megszokott nick ott, azt nem szívesen látják. Zártosztály olyan értelemben is, hogy.....no mindegy, aki olvasta utóbbi időben, meg is lepődhetett a Tg-k összetételén, azt nem értem max, miért vállalták normális emberek is ott ezt a fölöttébb érdekes felkérést.

(#20126) totron válasza ubyegon2 (#20125) üzenetére


totron
addikt

Ez mindenki számára elérhetp topik vagy nagy titkosságos? Mondjuk én leszarom, csak ha már itt ennyire méltatod.

(#20127) ubyegon2 válasza totron (#20126) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Quasi nyílt a topik, szerintem kezdd ezzel a hsz-szel, utána inkább ugorgyunk állapot lesz.

Összesen ha bő tucat ember ír oda rendszeresen, de a zseniális ötlet, hogy kell 10 darab Topikgazda. Minek? Állandó moderák jelenlét is van, nem is szoktak nagyon banolni onnan senkit, engem is csak ha írok valami okosat. Egyébként undorító féregség, mennyire pofára megy, ki pofázhat ott, de ezt írtam már minap. :(((

(#20128) totron válasza ubyegon2 (#20127) üzenetére


totron
addikt

A politika dedó, nem mozgat. A tudomány, a szarevés, na, ezek már más kategória. Rossz annak, akit mozgat.

(#20129) Frawly válasza sh4d0w (#20123) üzenetére


Frawly
veterán

Ez megint olyan windowsos szoftver, ami olyan problémára talál megoldást, mai Windows nélkül nem is létezik. Linuxon az ilyen malicious pdf-ek nem tudnak semmit csinálni amúgy sem, ha álcázott binárisok, akkor azért, mert nem futnak, ha meg megjeleníthető pdf információ van bennük, akkor meg az megjelenítődik, az ártalmas kódrész meg megint nem fut le.

De igazából ezek a vírusos pdf-ek Windowson is kivédhetők, pl. ha valakinek rendes vírusirtója van, és pl. Sumatra PDF-fel nyitja meg a pdf fájlokat, nem Szardobbe Readerrel.

Tehát Windowson is lehet az embernek vírusmentes rendszere, csak normális toolokat kell használni rajta, nem a beépített meg mainstream hulladékokat, és figyelni kell az ember milyen mellékletet nyit meg meg honnan szerzi be a binárisokat. Nekem egész Windowsos korszakomban összesen két vírusom volt, úgy, hogy nem használtam vírusirtót sem. Egyszer egyet úgy szívtam be még Win98 SE alatt 2002-ben, egy KaZaa-ról jövő vírussal, úgy hogy a ZoneAlarm tűzfal (akkor ez a szoftver népszerű volt) process controlja meg is fogta, leblokkolta, kérdezte, hogy engedélyezem-e az illető folyamat másik folyamatot szüljön, csak én balga nem olvastam figyelmesen, és reflexből az OK-ra kattintottam a Deny helyett. De a kattintás után azonnal láttam, hogy hibát követtem el, azonnal le is sikáltam a rendszert kompletten. Másodszor meg amiatt szívtam még 2004-ben, mert csak régi XP telepítő CD-m volt, valami SP1-es vagy anélküli (akkor még ósdi forgalomkorlátos nettel nem húzgáltam le XP telepítőket), és ahogy felhúztam a rendszert és netre ment, azonnal betarolta a Blaster RPC reboot vírus. Ez a rendszer is azonnal ment a levesbe, szereztem valakitől inkább egy újabb telepítő CD-t.

Szóval nekem nem volt gondom a Windowszal sem, annak ellenére, hogy tré, ha valaki tudja mit csinál, el lehet használgatni, mai napig ellennék azzal is. Viszont ha tudom, hogy a Linux ennyivel jobb minden téren, akkor sokkal hamarabb átálltam volna, nem vártam volna 2014-ig, sőt, már egyszer majdnem 2012-ben átálltam, de akkor nyomtatót meg szkennert nem tudtam életre kelteni, az én hibámból, mert már akkor is lehetséges volt. De ha ezt tudom, amit ma tudok, akkor mindjárt a 2000-es évek elején Linuxot használtam volna.

Pedig a Linux mindig is tetszett. 1995-ben találkoztam vele először, valami újság mellékletének CD-jén, Slackware korai verzió, azzal nem nagyon tudtam mit kezdeni, ilyen text konzolos, minimalista móka volt, néhány floppys. Aztán valami Caldera Linux, KDE-vel, az tetszett. 1998-ben meg a Mandrake szintén KDE-vel, az még jobban tetszett, de csak 1-2 CD-nyi cucc volt hozzá, nem teljes tároló, így nagyon korlátozott volt, amit szoftvert lehetett rajta futtatni, és akkor még nem volt netem. De már akkor leesett az állam, hogy mennyivel gyorsabb, mennyivel futurisztikusabban néz ki, mennyivel stabilabb egy Win98-hoz képest. De mivel akkor még a nekem kellő progik meg játékok Windows alatt futottak, és nem volt netem, meg kellett a hely a HDD-n másra, így le kellett gyalulnom néhány hét után, amit már akkor nagyon sajnáltam, de a helyszűke rávitt, akkor még ilyen ~1 GB körüli HDD-vel nyomtam, és nagyon nem volt mindegy, hogy van-e rajta 200-300 MB szabad hely vagy nincs.

(#20130) ubyegon2 válasza totron (#20128) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A tudomány, a szarevés, na, ezek már más kategória.

Főleg, hogy a tudomány egy része azzal foglalkozik, hogyan etesse meg velünk a szart. Azzal is, aki amúgy szart nem akarna enni. :((

(#20131) totron válasza ubyegon2 (#20130) üzenetére


totron
addikt

Mire gondolsz? :o Mert hogy élelmiszer-hamisítók, piti, fos jellemű ügyeskedők jócskán léteznek, na rájuk áll ez, minden szinten is jelen vannak, nem mondom, hogy nem égető a probléma, a kisstílű porszívóügynök ott munkál tömegekben. De hogy a tudomány?

(#20132) sh4d0w válasza Frawly (#20129) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Oké, szerintem tisztázzunk néhány dolgot, mielőtt ebbe a témába belemerülünk.

Melyik windows szoftverről beszélünk?
Ki beszélt álcázott binárisokról?
Mi nem fut Linuxon?
Miért nem fut le az ártalmas kódrész?

Windowson jelen pillanatban az egyik legjobb AV a Defender - igen, a beépített, olyan meg nincs, hogy csak megbízható oldalakat látogatsz az interneten, mert ilyenek nem léteznek.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#20133) Frawly válasza sh4d0w (#20132) üzenetére


Frawly
veterán

Vírusos pdf-ekről linkeltél, ehhez tettem megjegyzést, általános jelleggel, nem csak egy szoftverre vonatkoztatva. Ártalmas kódrész nem fut le Linux alatt pdf-ből, mert binárisan nem kompatilibis a Windows-kód a Linuxszal. Még akkor sem, ha van fent Wine, mert az ártalmas kódrészt a pdf-ben nem tudja majd, hogy ahhoz Wine-nel kell meghívni.

A Defender az valóban kivétel, egy olyan beépített program, ami használható. Bár nem a Defender olyan jó, csak a többi virnyákirtó qrvult el annyira, hogy azok lettek használhatatlanok, hatalmas bloat felhős valamik lettek, amik elég erős gépeket is le tudnak küldeni a padlóra. Bár jó ideje nem néztem a virusirtókat, mivel 6. éve Linux megy, és előtte Windowson sem nagyon használtam. Win10 telepítéseimen viszont a beépített Defender fut, amit általában le sem tiltok, mert a hardver van annyira erős, hogy nincs negatív hatása a szoftverek futtatási sebességére.

Régen egyébként Windowson az Avast volt a legjobb, mivel a vírustalálati aránya korrekt volt, de emellett ingyenes változata is használható volt, meg a gépet is a legkevésbé fogta. De aztán néhány évre rá ebből is hatalmas bloatot csináltak, of course, hogy „modernizálni” kellett, mert túl jó volt.

(#20134) sh4d0w válasza Frawly (#20133) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem.

Olyan eszközöket linkeltem, amikkel analizálni lehet a pdf file-okat. Ahogy az angol mondja, unlikely, hogy bináris kód legyen a pdf-be rejtve, az ellenben gyakoribb, hogy javascript, ami viszont Linuxon is lefut. A futtatásához persze az kell, hogy az olvasóprogram támogassa a js-t (az evince nem ilyen). Az, hogy mire képes az embedded js, csak az olvasótól függ: ha van benne CE hiba, akkor akár komoly baj is lehet belőle.

Felhős cuccok: nem térdeltet le komoly gépeket, mert nem azon fut az analízis, hanem a felhőben - pont ez a lényeg. Ott akár több AV engine is egyidejűleg dolgozhat, lásd VirusTotal.

https://www.coreinfinity.tech

(#20135) Frawly válasza sh4d0w (#20134) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt nem tudtam, hogy JS kód is lehet benne, de szerintem a linuxos pdf-olvasók 99%-a nem támogatja a JS-et sem. Evince-en meg Zathurán, xpdf-en, mupdf-en, stb.-n garantálom, hogy semmi nem fut le.

De még a JS-et sem hiszem, hogy sok mindent tudna csinálni, ha le is fut. Mert Linuxon sose tudod, milyen grafikus felület fog futni, azoknak milyen rendszer és API hívásai lesznek. Még a pdf olvasó mibenléte sem biztos, mert ha van is benne JS támogatás, akkor sem biztos, hogy teljes körű, meg megéri támadni. Hiszen hiába is fut le JS, milyen műveletet tudna véghezvinni? A rendszeren semmi módosítást nem tud végezni, mert ahhoz rendszergazdai jog kell, anélkül el van teljesen szeparálva a user/kernel space.

Ez a felhős analízis meg elvben így működik, ahogy írod, ezzel is van reklámozva. A gyakorlatban meg mégis az van, hogy simán betérdeltet i5-i7-es, 16-32 GB RAM-os gépet is adott esetben, szemrezzenés nélkül, főleg, ha csak HDD-ről fut, SSD segít valamennyit az ügyön. Az ilyen Celeron N, meg Atom, meg AMD A4 és egyéb gyönyörűségeket meg inkább hagyjuk is, azokon elve esélytelen.

Az is igaz, hogy ez sokszor nem csak a vírusirtók hibája, hanem ezek a szoftverek is szükségszerűen komplexebbek lettek, egyre komolyabb sandboxingban és izolációban futnak, hogy a vírus ne tudja őket betámadni.

A virustotal.com-ot néha én is használom, feltöltök egy gyanús fájlt. Az tényleg hasznos, megéri használni, másoknak is ajánlom. Egyszerű, megbízható, több irtóval is átnézik, nem kell telepíteni hozzá semmi szart. Még feltölteni sem kell, mert sokszor meg lehet neki adni távoli linket.

(#20136) ubyegon2 válasza totron (#20131) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Dehogy, arra gondolok, hogy utóbbi pár évtizedben létrejött egy olyan tudományág, aminek köszönhetően már minden élelmiszert annak a fejlesztései alapján készítenek. 30+ évvel vagy még régebben miket ettél és miket eszel most? Ez qrvára a tudomány terméke mind.

(#20137) totron válasza ubyegon2 (#20136) üzenetére


totron
addikt

Megneveznéd ezt?

(#20138) ubyegon2 válasza totron (#20137) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem. Mit kéne megneveznem amúgy? A Marson éltél az utóbbi fél évszázadban? Mintha nem tudnád mekkorát változott mind az alapanyagtermelés, mind a feldolgozás az élelmiszeriparban.

(#20139) totron válasza ubyegon2 (#20138) üzenetére


totron
addikt

Láttam a jutubon műtojást, meg műanyagrizst, durvák voltak. Sokmindent magamnak termelek, kő alatt élek szigorúan. Látom a leírásokon, hogy mindenben ott a nátrium-glutamát és nátrium-nitrit és burgonyakeményítő.

(#20140) sh4d0w válasza Frawly (#20135) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Pl. egy drive-by-download. Ha elhasal, nincs hibaüzenet, ha nem, lefuttatja a letöltött cuccot - pl. egy keyloggert.
Tehát nehogy azt hidd, hogy csak mert Linuxon nyitod meg, biztonságban vagy. Akkor lehetsz, ha nincs js-támogatás az olvasóban.

"A gyakorlatban meg mégis az van, hogy simán betérdeltet i5-i7-es, 16-32 GB RAM-os gépet is adott esetben, szemrezzenés nélkül, főleg, ha csak HDD-ről fut, SSD segít valamennyit az ügyön."

Ez pebkac lesz, sem a 6. gen mobil i7 16 GB RAM-mal nem térdelt be, sem a 8. gen mobil i7 32 GB RAM-mal nem térdelt be, pedig én DE-t is használok és nem szempont, hogy tisztán tartsam a rendszert.

A sandboxban futás nem az AV saját védelmében van, hanem a teljes rendszerében. A biztonsági rendszerek pl. Windowson a core részeiket driverként telepítik, mert az olyan magas jogosultsági szint, hogy adminként sem tudod kilőni. Amivel ezt meg tudod tenni, kerüld el.

https://www.coreinfinity.tech

(#20141) ubyegon2 válasza totron (#20139) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Láttam a jutubon műtojást, meg műanyagrizst, durvák voltak.

Ilyenekre nem is gondoltam, amúgy nekem az volt a megdöbbentő, amikor valami port keverésztek vízben és egyszer csak egy hatalmas saláta vagy káposzta lett! :Y

De inkább arra gondolok, hogy mennyi segédanyag meg ballasztanyag van már mindenben, most az E számos vackokról ne is beszéljünk. Ezeket mind a tudománytól kaptuk, persze azzal fedezik, hogy lehetetlen lenne naturban termelt élemiszerekkel ellátni a népességet. Ez persze nem igaz, de a fogyasztói szokások piszokul megváltoztak, az biztos. Kölökkoromban egyféle tej volt, egyféle párizsi, egyféle kenyér, a népek kis cvekkerrel jártak vásárolni és nem volt műanyagpalackos víz! Hogy nem pusztultunk ki vajon? A mai tinik kipusztulnának, mert mobil meg net sem lenne! Meki meg KFC meg pizzafutár....

Amit termelsz magadnak, nem lopjál le a zorkok?

[ Szerkesztve ]

(#20142) totron válasza ubyegon2 (#20141) üzenetére


totron
addikt

Nem, impozáns szomszédjaim vannak, védett hely. Meg én sem ijedek meg az árnyékomtól. Egy úttal odébb meg törik föl a nyaralókat, de ide nem jönnek. Na meg aztán nem is esne jól. Lehetne mondani, hogy béke van totálisan, de nem lenne igaz. Ahogy az sem, hogy mindenhol háború. Élet van, ami zajlik.

Az E-szarok csak 1 része szar, van ártalmatlan halmaz benne.

Igaz, a fogyasztói szokások. A mennyiségi iparnak (az mikor nem mennyiségi?) is megvannak a maga megoldásai. Cserébe le lehet emelni a polcról a mindent is, fillérekért nem egyet. Kosárközösségek is vannak, amik viszont mentesek a fentiektől, igaz, kevésbé fillérekért. Kedvencem a pékgyerek, aki nem értette, hogy adalékanyag nélkül, lisztvízkovászsóból hogy lesz kenyér "de hogy lesz ebből kenyér?" Így.

(#20143) inf3rno válasza ubyegon2 (#20125) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudom, én nem vagyok normális. :D

Buliban hasznos! =]

(#20144) ubyegon2 válasza totron (#20142) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kevesek szerencséje, hogy védett helyen laknak és általában azok vannak inkább szarban, akik amúgy is védtelenek. Amíg az emberi társadalmakban nem jön létre harmónia, egyre több gond lesz. Ebből persze következik, hogy a jogok és kötelezettségek is harmonizáljanak, másként nem fog menni. Ezt be kell látnia mindenkinek és be kell láttatni azokkal is, akik jelenleg parazita üzemmódban vannak. A fennkölt humán elveinkkel annyit érünk el, hogy kipusztulunk.

Ja, tudom, hogy az E-szám csak gyüjtőkategória, nem is szoktam olvasgatni, ha veszek valamit, gyanítom a felsorolt 30-40 E-szám jó részéről úgysem tudom, mennyire káros.

A péktermékek meg a húsipari cuccok jó példák arra, mi változott az utóbbi fél évszázadban. Egyébként régen is mennyiségi élelmezés volt, mégsem haltunk éhen. Éhen most is afrikaiak halnak, mert nincs körülöttük senki, akin lehetne élősködni. Európában más a helyzet.

(#20145) ubyegon2 válasza inf3rno (#20143) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Jellemzően én sem, max másokon jobban észreveszem, ha nem azok! ;]

(#20146) totron válasza ubyegon2 (#20144) üzenetére


totron
addikt

Ez így egészen úgy hangzik, mintha a GDP-előállítás szerinted nettó élősködés lenne. Körbeélősködjük magunkat? Hát valahogy abszolválni kell.

(#20147) ubyegon2 válasza totron (#20146) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mindenki állít elő GDP-t? Mintha egyre kevesebben lennénk egyre több viszont a fogyasztó. Erre próbáltam nagyon szofisztikáltan utalni, meramúgymeg libfascnazi leszek.

(#20148) Frawly válasza ubyegon2 (#20136) üzenetére


Frawly
veterán

Én ugyanezeket ettem 30 éve is. Max. csak volt pár olyan külföldi alapanyag, amihez nem fértünk hozzá. Meg akkor szerintem az élelmiszerek jobb minőségűek voltak, nem volt benne ennyi ízfokozó, tartósító, szója, töltelékanyag, stb.. Mert nem Portugáliából, Kínából, Vietnamból származtak az alapanyagok, nem volt génkezelés, meg stb., hanem normális magyar gazdaságok állították elő, hagyományos módszerrel.

Egyébként most is vannak ilyen jó minőségű élelmiszerek, de rohadt drágák lettek, aki nem tehetős, kb. megfizethetetlen.

De ha már evés, most jártam pórul halászlével. Találtam a neten egy olasz halászléreceptet, gondoltam hasznosítom. Először a babérlevélre figyeltem fel, meg a fokhagymára, de aztán láttam, hogy oregánót is ír bele. A babérlevelet és fokhagymát lehet menteni, mert vannak magyar tájegységek, amik használnak ilyet halételekben, igaz nem mindig hallében és nem egyszerre. De az oregánón akadtam ki, az végképp nem illik bele, nem való halhoz. Így úgy voltam vele, hogy ez vagy a világ legrosszabb dolga, vagy a legzseniálisabb húzás. Hallgatnom kellett volna az előzetes főzési ismereteimre, mert kiderült tényleg nem illik össze. Nem lett végül is ehetetlen, de nem lett valami jó. Na, 30 éve legfeljebb ilyen baromságokat nem próbáltunk ki. Bár nálam most az is belejátszik, hogy külföldön nem kapok rendes magyar alapanyagokat, így külföldies kajákat főzök, de többször bebizonyosodik, hogy nem jó ötlet.

Tolna megyében nőttem fel, ott a tolnaiak, paksiak nem hogy babérlevelet, de fokhagymát se tesznek a hallébe, pedig utóbbi nem is nagy vétek. De az oregánó meg istenkáromlás, és igazuk van. Nem szabad rendes halászlébe ilyen külföldi bizbaszokat tenni, mert minden lesz, csak jó nem. Beugrottam a netes receptnek, mert olyan profin nézett ki a képeken, azt hittem ez valami mennyei manna lesz ezzel a spéci fűszerezéssel.

(#20149) Frawly válasza sh4d0w (#20140) üzenetére


Frawly
veterán

Ez mind elmélet. Küldj egy ilyen vírusos pdf-et, megnézem többféle olvasóval. De nem látom be, hogy a JS hogy férne hozzá a rendszerhez, mikor Linuxon nem is ugyanazok a hívások vannak, nincs Win32 API, más a fájlkezelés, stb..

A vírusirtó: ez megint eltérő tapasztalat csak. Szerintem brutális gépigényük lett a vírusirtóknak. Linuxnál külön áldás, hogy nem kell ilyet az átlag usernek futtatni, már ez jelentős könnyebbség akármilyen gépnek, ez a legfőbb előnye a Linuxnak, nem az ingyenesség. Ha v1.0-ás user átáll Linuxra, gyors fájlműveletek, nincs vírusirtás, nincs registry, ezzel a user a Windows három legfőbb betegségét egy csapásra kikerüli, és tapasztalni fogja, hogy olyan gyors így sallangok nélkül a gépe, amit nem is hitt volna. Közben meg de, ilyen gyors, csak Windows alatt felőrölte az erejét meg az erőforrásait a sok extra szutyok futtatása.

(#20150) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Egész jó ez a projekt, csak kár hogy azzal a delfines szarral kicsit dedó: [link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.