Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20302) F34R válasza #20749568 (#20301) üzenetére


F34R
nagyúr

Meg leginkabb turelmet tanulni. :D

(#20303) ubyegon2 válasza Frawly (#20299) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az is igaz, hogy a Linux türelmesebbé tesz

Csak van ebben azért valami, mert visszagondolva amikor pár éve távhelp miatt párszor be kellett bootolnom a HDD-n lévő Win 8.1-gyel, simán kettő egerem bánta. :D

Türelem és némi nyitottság, tanulási hajlandóság kell csak hozzá.

Esetedben ezt mélyen tanúsítom, az a bő negyedéves Gentoo telepítési kísérlet, az mindent vitt!

Kicsit hiányolom, hogy nem óvtad a kollégát a bloat DE-ktől.

(#20304) ubyegon2 válasza F34R (#20302) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Ha egyszer Gentoo-ra cuppanok, tuti veszek pár tucat egeret. ;] Igaz már elpunnyadt utóbbi években a targoncakerék fogásom. Ezt nagyon bánom, egyetlen tuti volt a civil melómban.

(#20301) Aweriot

Hogyhogy ha kezdő lennél? Nem vagy az? :D

[ Szerkesztve ]

(#20306) ubyegon2 válasza #20749568 (#20305) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Már Te is? Üdv a clubban. ;]

Nincs kedved MX KDE bemutatót írni? Érdekelne piszokul, anno az MX is nagyon bejött, még évekkel ezelőtt, amikor a mostani hyperek még nem cuppantak rá. Nekem lassan palsmásítanom kéne a Mint 20-at, így nincs kapacitim.

[ Szerkesztve ]

(#20308) totron válasza ubyegon2 (#20306) üzenetére


totron
addikt

Kapucninak olvastam. Ez is csak azért lehetett, mert bocs, de olyan tinis motivációid vannak. Leszoktál az MX-ről, mert felkapott lett? Hm... Értem én, hogy gőzgép, de hajcsa mi? Mihajt téged tulajdonképpen

(#20309) sh4d0w válasza ubyegon2 (#20306) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Most ebrudaltam ki az MX-et. Az XFCE random újraindulgatott, a KDE meg fagyott... aztán Mint fel, nv driver felment pikk-pakk... de állandóan ment a kártya hűtője... Neptune fel (KDE), lassúcska volt, itt-ott hiányoztak ikonok... Debian fel - menne, de nem megy, install indításakor GUI-ban fagy, CLI aszondi, hogy a frissen lerántott iso nem megfelelő az installhoz... Anyád. Kiderült, hogy nem kezeli jól az USB3-mat installkor. Oké, USB2-ről fel... és fagy. Ha Windows alatt is fagyott volna, akkor szar a hardver, de ott nem csinálta. Egy fagyás előtt még sikerült elkapni, hogy CPU soft lockup... Amire sok okos azt mondta, hogy kevés a kakaó... Végül valami értelmes arc leírta, hogy blacklistelni blocklistelni kell a nouveau drivert. Azóta nem fagy.

Úgy emlékszem, anyáztam néhány egészségeset.

https://www.coreinfinity.tech

(#20310) ubyegon2 válasza #20749568 (#20307) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Aszittem már simán kész van! Nem valami jó meló akkor ez, ha nem tudsz közben ilyesmivel bíbelődni, mondjuk legalább spainperfect leszel, az is valami. :D

(#20308) totron

de olyan tinis motivációid vannak.

De azt még nem tudjuk, hogy ez rossz vagy jó....

Leszoktál az MX-ről, mert felkapott lett? Hm... Értem én, hogy gőzgép, de hajcsa mi? Mihajt téged tulajdonképpen

Ilyen alapon a Mint-ről is le kellett volna szoknom, nem amiatt volt, csak megjegyeztem, hogy régen próbáltam az MX-et. Nem hajt semmise főleg a tatár nem. Van egy rendszer, amit kezdetek óta használok(mindig az aktuálisat persze) meg sokáig volt állandóra egy Debian, mivel valamennyire meg kellett ismernem az apt csomagkezelést meg úgy egyáltalán a cli-s dolgokat, home user szinten csak, de nem akartam belefutni olyanba, hogy beüt a ménkű és csak pislogok majd, hogy jajistenem, most micsináljak!? Minden más disztrókat csak kíváncsiságból próbáltam ki, tini motiváció gondolom. ;)

[ Szerkesztve ]

(#20312) ubyegon2 válasza #20749568 (#20311) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem baj, ennél nem mondtad, hogy Húsvétra meglesz, mint az Ubuntunál. ;] Ha meg jó a meló, akkor legalább kárpótol azért, hogy foglalkoznod kell vele, ez is jó amúgy. :K A Mint 20 meg kb még 2 évig új lesz, szóval nem vagy lemaradva. Nagyon..... :D

(#20313) ubyegon2 válasza sh4d0w (#20309) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kiderült, hogy nem kezeli jól az USB3-mat installkor.

Ez az USB3 anomália most előjött több helyen is, egyszerűen nem ismeri fel az eszközöket. Érdekes, mert ennek már jó ideje nem kéne előjönnie....nagyon gáz!

Végül valami értelmes arc leírta, hogy blacklistelni blocklistelni kell a nouveau drivert. Azóta nem fagy.

Ez az nVidia is qrva szórakoztató tud lenni, de ezt se hallottam még, hogy így tud copatni a nouveau driver. Ha egyszer nagyon unni fogom magam, tuti nVidia VGA-t rakok a gépbe.

Egyszer bíbelődtem 8560w-n egy nVidia Quadro 1000M kártyával, ha az volt a ludas egyáltalán, simán copatott az is ezzel a systemd-udevd CPU 100%-on pörgéssel, azóta is égnek áll a hajam tőle. Oda kellett adnom a gépet, így nem szerettem volna ha a gazdája is szív ezzel, de azt hiszem azt simán a nouveau-n hagytam végül, bivaly gép volt, bírta meg amúgy sem akkuról használták.

Különben az lesz, amit régóta mondogattok, hogy lassan minden disztró teljesen elqrvul és folyamatosan lesznek ilyen apró szívatások. :K

[ Szerkesztve ]

(#20315) ubyegon2 válasza #20749568 (#20314) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Moduláris! :Y No, kezdek kíváncsi lenni.

December előtt biztosan, mert ha megjön a második gyerek akkor ez a projekt elhalt

Atyaég, rohadtul repül az idő..... :N No figyelj, akkor majd a második és harmadik gyerkőc között csak összejön az a projekt! ;]

(#20316) totron válasza ubyegon2 (#20310) üzenetére


totron
addikt

Az apt az tényleg jó origónak ismerkedéskor, gondolom azóta a hátulütők is utolértek. Végülis szereted még?

(#20317) ubyegon2 válasza totron (#20316) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az apt-ot? Persze, nem is bírtam mást megszokni, vagyis ez a más az Arch csomagkezelője lenne.
Semmi hátulütőt nem észlelek, annyira nem vagyok hozzáértő. :N

(#20318) Frawly válasza #20749568 (#20301) üzenetére


Frawly
veterán

Azért írtam, hogy ez egy folyamat. Egyébként igen, sokat lehet belőle tanulni. De kezdésnek kicsit durva lenne. Bár olvasok pár kezdőt, akik Arch-csal kezdtek, azért az sem piskóta. Kezdő meg kezdő között is van különbség, milyen háttere van informatikailag, mi az érdeklődése.

Ennek ellenére Gentooval is lehet kezdeni, de egy teljesen kezdőnél abból inkább kudarcélmény lesz. Lehetne lehet, de nem érdemes. Meg elég random is lenne, mikor a Gentoo Wiki sorolja, hogy initből, meg ebből-abból felteheted x-et, y-t, z-t, na most egy kezdő ezt hogy fogja eldönteni melyik, ha még egyiket se ismeri, meg azt se tudja milyen csomagok vannak, mi a csomagkezelő, stb..

(#20319) Frawly válasza ubyegon2 (#20304) üzenetére


Frawly
veterán

Szerintem te soha nem fogsz Gentoo-ra cuppanni, a nálánál egyszerűbb Archot is nagyon gyorsan feladtad. Igazából nálad a mentalitás, hozzáállás nem érett be hozzá, mivel lekorlátoztad magad erre az „örök kezdő” címre, meg eldöntötted, hogy neked csak is MBR BIOS boot, csak GRUB, csak Mint, csak Cinnamon, csak systemd, csak amaz, semmi más, soha többet. Pont a mentalitás az, amit nem lehet megerőszakolni, az vagy érik a linuxos haladósághoz vagy nem. Kell egyfajta kíváncsiság, nyitottság, próbálkozási hajlandóság. Pont ez a mindset különbözteti meg igazából a kezdőt, haladót, nem a technikai tudás.

Egyébként ez a Mint hibája is. Kezdőbarát, ez önmagában nem baj, de másik oldalról hozzászoktatja a felhasználót, hogy ez is olyan, mint a Windows, nem kell érteni hozzá, utánanézni dolgoknak, csak kattintgatni a next-next-finish-re, majd a cinmanó meg a grafikus frissítő mindent megold, meg az LTS. Az Arch-vonal ennyiből is jobb, hogy jobban belevisz a részletekbe, de még nem olyan mélyre, hogy annyira frusztráljon. Pl. egy Arch user jobban rá van kényszerítve, hogy kipróbálja a forráskódból forgatást, kipróbálja az AUR-t, szerkesszen konfigfájlokat, merjen hozzányúlni a rendszer részleteihez. Ez egyfajta sokoldalúságot alapoz meg a Mint egyoldalúságával szemben, ami a mi mindent megoldunk Ön helyett filozófiájáról szól.

Az a baj, hogy a túlzott kezdőbarátságnak van egyfajta csapdája, mert rettenet kényelmesnek érzed, de nem veszed észre, hogy igazából nem téged szolgálnak ki, hanem elveszik a választási szabadságod, ránevelve, hogy átlagfelhasználó maradj. Eldöntenek helyetted mindent, próbálnak önnönmagadtól megvédeni, és ez a másik véglet. Ez tipikus windowsos gondolkodás, ami miatt a Linux legjobb oldaláról maradsz le.

(#20320) totron válasza Frawly (#20319) üzenetére


totron
addikt

Elképzelem, ahogy helyzet van és a szex elkezdése előtt inkább lenyomod verbalitásban ezt a fentit. Vagyis te hiszed, hogy előtt, mert végül helyett lesz belőle. Mégha mégoly jó is a linu.gzról beszélgetni, nálad felvillog vadul a sok a duma fény. Na persze ezt értsd jól, nem a szót akarom beléd fojtani - tudnám?:D - csak a viccfaktorra próbáltam ráirányítani a fókuszfényt 1200s Ladából kioperált reflektorral.

(#20321) ubyegon2 válasza Frawly (#20319) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Egyébként ez a Mint hibája is. Kezdőbarát, ez önmagában nem baj, de másik oldalról hozzászoktatja a felhasználót, hogy ez is olyan, mint a Windows, nem kell érteni hozzá, utánanézni dolgoknak, csak kattintgatni a next-next-finish-re

Ha ezt hibának mondjuk, akkor igaz, a Mint hibája, hogy 6 éve tudom használni totál hibamentesen napi 16 órában. Bár minden dolog ilyen hibás lenne az életemben! :K

nem kell érteni hozzá, utánanézni dolgoknak, csak kattintgatni a next-next-finish-re

Hát sajna nem is értek hozzá, jellemzően nem is nézek utána a dolgoknak, igazad van. Néha persze ezt ügyesen tudom imitálni, ha azt a 10000+ hsz-t nézzük, amit a 3 kezdő topikba összeidétlenkedtem.

Az nem jutott eszedbe, hogy van olyan is, hogy valaki felméri, mi az a szint, amin még magabiztosan tud operatívkodni és már nem akar feljebb erőlködni, mert látja a saját korlátait? Akinél nem voltak meg az IT alapok, az szerintem me akarjon Ikarus-szá válni. Mert azzá válik.

capisco?

(#20322) F34R válasza totron (#20320) üzenetére


F34R
nagyúr

En pont forditva vagyok, keptelen vagyok ennyit irni. Egyszereun nincs eleg mondanivalom :P Es nem kapok agyergorcsot ha kussba kell maradnom egy napig. :DDD

(#20323) totron válasza F34R (#20322) üzenetére


totron
addikt

Neki sincs.:D Csak úgy tesz. De legyen neki ez a kielégülés, enni nem kér (tőlünk).

(#20324) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Ne galádkodjatok már! Nem vagyunk egyformák és a kolléga jó szándékúan csak a gyengeelméjűeknek tartottaknak ír ilyen sokat. Pont azoknak minek, de ez más tészta. :N

(#20325) inf3rno válasza ubyegon2 (#20321) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az a 10.000+ hozzászólás csak bloat. Egy tisztességes disztrónál az egészet el lehetne intézni egy tucat hozzászólással. :P :P :P

Buliban hasznos! =]

(#20326) inf3rno válasza F34R (#20322) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én most készülök nyelvvizsgára és pont ezzel küzdök, hogy egy mondatos válaszaim vannak a legbonyolultabb témára is. Lehet Frawly-tól kellene leckéket vennem. :D Most gyakoroltam pár órát muterral a beszédet, aztán kitaláltam hogyan kell fosni a szót. Az én stílusomban, úgyhogy nem lesz baj. Még van 3 napom, azt kihasználom beszédkészség fejlesztésre.

Buliban hasznos! =]

(#20327) inf3rno válasza ubyegon2 (#20324) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó, de a tésztát is a szájukba kell rágni, mert nincsenek csak vas fogaik, mint az időnek, ami elszállt. Lehet aludnom is kéne néha, most is csak a két adag dupla kávé tart ébren. Később még tolok egy páleszosat is, hátha kibírom ma alvás nélkül.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20328) totron válasza inf3rno (#20327) üzenetére


totron
addikt

Jobb, ha alszol, segíti a kreativitást, megjön a szókincs is. Anyáddal való konzultálás az ügy érdekében vicces. :)

(#20329) F34R válasza totron (#20328) üzenetére


F34R
nagyúr

:D Kiveve ha az anyja standupos :C

(#20330) ubyegon2 válasza inf3rno (#20325) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

No de bloat disztrókról is van szó! Naná, hogy a hsz-ek is bloat-ok. :D

(#20327) inf3rno

Ez az alvás dolog nekem is deficites most kb egy nappal, de a páleszes kávé nem jutott eszembe! :Y

Muterommal én úgy tudok beszélgetni, hogy 5 percente megkérdezi, hogy én hogy vagyok, aztán mondja tovább. ;] Biztosan standup-os.

[ Szerkesztve ]

(#20331) inf3rno válasza totron (#20328) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A környezetemből ő tud a legjobban angolul, valakivel meg beszélgetni kell, ha beszédkészséget akarok fejleszteni. Ő amúgy külkeres, nem standupos, de a külkerbe valamennyire beletartozik, hogy beszélgessen az ügyfelekkel a semmiről.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20332) inf3rno válasza ubyegon2 (#20330) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja normál esetben nálunk is így megy, de ha angolul kell beszélni, akkor inkább rám hagyja, és nem erőlteti meg magát. Lehet nálatok is beválna ez, mint csodafegyver. Csak elhinted neki, hogy nyelvvizsgára készülsz valami olyan nyelvből, amit ő is ért, de azért nem teljesen perfekt benne, aztán úgy már szóhoz jutnál.

Igazából bármilyen töménnyel fel lehet önteni. Rumos kávét meg teát szoktak, de a kakaó is jó. Viszont nekünk jó fajta pálesz van itthon, úgyhogy én azt öntök bele.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20333) totron válasza inf3rno (#20332) üzenetére


totron
addikt

Anyukád egyedi eset. Az előző generációk még bezárva éltek vagy ha úgy tetszik beszántva, nem volt szükség idegennyelvre. Az irosz elfogyott, angol meg nem is volt.

Szerkimerki: orosz. Az irosz az Frawly nyelvezete.

[ Szerkesztve ]

(#20334) inf3rno válasza totron (#20333) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nála még nyelvi pótlék is volt valami olyan rendszerben, hogy minden nyelvvizsgáért külön extra pénz járt, úgyhogy van nyelvvizsgája angolból, oroszból, németből, spanyolból is. Meg kék útlevele volt annak idején.

Buliban hasznos! =]

(#20335) ubyegon2 válasza inf3rno (#20332) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

amit ő is ért, de azért nem teljesen perfekt benne,

Ez kb az anyanyelvünk, sajna emiatt is van az, hogy kb megértem a hétköznapi angol hozzámszólást, de hirtelen nem ugrik be a válasz, max utána. De ez amúgy tényleg a minimál konyhaszint amúgy. Legutóbb egy lengyel családdal beszélgettem jót, akik hasonlóan vágják az angolt, mint én. Szegényeknek éjfélkor semmi infójuk nem volt, melyik házban melyik RbnB lakást foglalták le, valahogy a legutolsó email-t nem kapták meg.

Pár éve én is iszogattam a rumos kávét, 60 fokos Portorico rum teljesen jó bele. Páleszt nagyon régen teába próbáltam, tudtam is tőle alvadni rendesen. :)

[ Szerkesztve ]

(#20336) inf3rno válasza ubyegon2 (#20335) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez kicsit olyan, mint amikor biciklitúrán fő szezonban kerestünk szállást este 10-kor Siófokon. :D A végén valami gimiben egy poros raktár szobát adtak 20k-ért zsebbe. :D Én már úgy voltam vele, hogy a padon alszom aztán kész, az se lett volna sokkal rosszabb amúgy.

Buliban hasznos! =]

(#20337) ubyegon2 válasza inf3rno (#20336) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szegény népek szintén bárhol elaludtak volna, az volt a szerencséjük, hogy belegondoltam, mennyire szar valahol így ottrekedni ill odakerülni, így kb egy óra telózgatás után kiderült, hogy az a szállásadó, aki elsőre azt mondta, hogy neki nincsenek ma lengyeljei, no az nézett be valamit. Amúgy azok az email-ek, amiket kapnak ezek a népek, ahhoz aztán tényleg kódfejtő kell, de persze nem véletlen, hogy a tetü RbnB-sek nem írják le pontosan a szükséges infókat. A jóqrva mocsok adóelkerülő qrvannyát mindnek egyébként. Van, hogy csak az iroda címe van leírva, az ugye meg éjszaka sokat nem segít, hiába többnyire abban vagy a szomszéd házban székelnek, ahová a vendég beesik.

(#20338) totron válasza inf3rno (#20336) üzenetére


totron
addikt

Íjj, fáj ez a 20 ká.

(#20339) inf3rno válasza totron (#20338) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is fájt, de akkor már minden mindegy volt. Le kellett volna alkudni 10-re vagy 5-re.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20340) Fuel válasza Frawly (#20299) üzenetére


Fuel
tag

Én meguntam a folyamatos "Kernel-Power 41"-es hibát a Win frissítése óta, folyamatosan újraindulgatott váratlan időközönként a gép, ezért is váltottam, régebben pedig azért nem mert úgy tudtam nincs vírusirtó rá és hogy milyen lehet a tűzfal ha egyáltalán az van, nem olvastam utána, nem tudtam hogy biztonságosabb-e a Linux mint pl. a Win, most se tudom, de nem izgat már annyira. (meg az összes haver azt mondta hogy a Linux az ....)

Hát a türelem pedig remélem rózsát terem majd nálam Linux terén. :K

Csak Steam-es játékokkal játszok, de a CS:GO sehogy se akar úgy döcögni mint Win-en, alacsony az fps, a Dirt Rally pedig bugos, úgy hogy lőttek neki, de ezért se váltok vissza, ha lesz új vas, akkor úgy is megoldódik majd, nem idegelem magam rajta. :)) (régi a videokártya is, na meg az egész gép :DDD )

Köszi a tippet is, hogy meg kell válogatni bizonyos dolgokat, de gondoltam már erre, mint pl. van egy gamer egered és nincs Linux-ra írva program neki ami hivatalos lenne és a firmware-t nem buherálja szét, de az is megoldható, hogy egy Win-es gépen beállítod és rádugod utána a Linux-ra. Számomra AMD mindhalálig! ;] (Max. Laptop-ból Intel)

Már teljesen megszoktam a Mint-et, kipróbáltam az Ubuntu-t, Fedora, Manjaro-t és még sorolhatnám, de a Mint az ami számomra a legjobb, ClamTK, BleachBit, Ufw, ezek számomra elengedhetetlenek lettek, a tisztító kell számomra, a vírusirtó és a tűzfal-tól pedig nyugodtabbak az éjszakáim, hát igen a Windowst is meg kellett szokni valamikor.

Hamar tanulok, azzal nem lesz baj. ;)

(#20341) ubyegon2 válasza Fuel (#20340) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mint-et? bloáááá.....Te sem olvasol eleget Frawly bloattalanító processor maestro írásiból! Akár a legutóbbi is ki tud libbenteni talán elmepunnyadtságodból!

ClamTK, BleachBit, Ufw, ezek számomra elengedhetetlenek lettek, a tisztító kell számomra, a vírusirtó és a tűzfal-tól pedig nyugodtabbak az éjszakáim

Úúúú....no erre már én is aszondom, hogy ezek inkább totál feleslegesek! Max az Ufw, amit fenn hagyhatsz, de annyit azért sejtsél, hogy az így alapból annyi biztonságot jelent, mint amikor eltakarod az egeret, ha kattintasz. :N Bekapcsoltad amúgy már, mert alapból inaktív!?

Megnézhetnéd az ebben lévő csomagok takarítása c.* linkelt írást a bleachbit helyett, utóbbival simán kinyírod majd a rendszert. Ez az a pont, amikor tényleg ki kell vágni a Windowsos szemléletet, mert ha registry pucoló programot használsz.....szóval ja.

******************************************************************************
No de miért kellett ezt az írást kiszedni a Kezdő topik Összefoglalójából????

*Csomagok takarítása - törött csomag, telepítési hibák, hibaüzenetek, stb. esetén (hasznos parancsok)

:F :U

(#20342) ubyegon2 válasza Fuel (#20340) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mint-et? bloáááá.....Te sem olvasol eleget Frawly bloattalanító processor maestro írásiból! Akár a legutóbbi is ki tud libbenteni talán elmepunnyadtságodból!

ClamTK, BleachBit, Ufw, ezek számomra elengedhetetlenek lettek, a tisztító kell számomra, a vírusirtó és a tűzfal-tól pedig nyugodtabbak az éjszakáim

Úúúú....no erre már én is aszondom, hogy ezek inkább totál feleslegesek! Max az Ufw, amit fenn hagyhatsz, de annyit azért sejtsél, hogy az így alapból annyi biztonságot jelent, mint amikor eltakarod az egeret, ha kattintasz. :N Bekapcsoltad amúgy már, mert alapból inaktív!?

Megnézhetnéd az ebben lévő csomagok takarítása c.* linkelt írást a bleachbit helyett, utóbbival simán kinyírod majd a rendszert. Ez az a pont, amikor tényleg ki kell vágni a Windowsos szemléletet, mert ha registry pucoló programot használsz.....szóval ja.

******************************************************************************
No de miért kellett ezt az írást kiszedni a Kezdő topik Összefoglalójából????

*Csomagok takarítása - törött csomag, telepítési hibák, hibaüzenetek, stb. esetén (hasznos parancsok)

:F :U

(#20343) Fuel válasza ubyegon2 (#20341) üzenetére


Fuel
tag

Te ajánlottad a Mint-et és tényleg az a legjobb számomra is, bármelyikkel is kezdtem volna el, amit nagyon szépen köszönök. :R Jó, de Ő eléggé benne van a témában, sok szó nekem kínai. :DDD

Be van állítva minden, személyre szabva, az Ufw nyilvánoson van, amúgy meg nem fogtok rávenni hogy vegyem le a ClamTK-t és a BleachBit-et. ;] Megférnek azok, de gondolom terminálba is lehet tisztogatni, majd utána nézek.

Remélem nem volt ON az OFF-ba megint. :F (az én részemről)

(#20344) ubyegon2 válasza Fuel (#20343) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Én ajánlottam? Ez nem zárható ki, mivel mindenkinek ezt ajánlom és örülök is, ha valaki megfogadja, mivel nem jellemző, hogy bárki utána panaszkodna, hogy nem jött be neki! ;] Szóval igazán nincs mit! :)

Frawly komára való hivatkozás inkább csak poen lett volna, de ne aggódj, többeknek kínai, amit ír! Kétségtelen, hogy jókat is ír,, de nem látja be, vannak olyanok, akik csak egy könnyen használható biztonságos rendszert akarnak és nekik éppen a bloat fullos asztali felületek jelentik ezt a kényelmet.

Megférnek azok, de gondolom terminálba is lehet tisztogatni, majd utána nézek.

4-5 egyszerű, parancsot kell csak ismerned, amit egyből meg lehet jegyezni, mert clean, remove, purge, autoclean....ezeket kell a sudo apt mögé irkálni, de a csomagok takarítása írásban benne van, melyik mit csinál pontosan.

Ha nagyon vadulni akarsz, akkor itt ez a két csoda: (arra, amit még az autoremove se távolít el)

deborphan

gtkorphan

A BleachBit-et pedig ne futtasd rendszergazdaként, amíg nem tudom pontosan, mit fog csinálni a kijelölt részekkel! ClamTK-t nyugodtan hagyhatod, elfér a többi 25ezer+ csomag mellett, nem csinál semmit. Max akkor van értelme, ha egy adott meghajtó Linux-Win között van hurcolászva, olyankor le lehet futtatni, de csak a Win fájlrendszere miatt.

(ja tényleg bamm* ez az Offtopik)

[ Szerkesztve ]

(#20345) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Napitalálós kérdés, millen disztró infósablaka van a képen? (kell-e, hogy az alapinfók között azért a saját neve jelenjen meg a disztrónak?)

[ Szerkesztve ]

(#20346) Rimuru


Rimuru
veterán

Nagyon beindult itt az elet, megint nem olvasok vissza. ;]

Latom mindenki atvette a szophosast is, mindent rovidit a scriptem. :DDD
[kép]

Vigyázat, csalok!

(#20347) Fuel válasza ubyegon2 (#20344) üzenetére


Fuel
tag

Köszönöm még egyszer azért! :R

Hát én nem tudok ebben véleményt alkotni, Ő neki nagy szakértelme van benne az tuti, én pedig csak egy lelkes újonc vagyok. :K

Ezeket írom, másolom is a txt gyűjteménybe, amíg meg nem jegyzem őket, köszi. :))

Hát sajnos az már lefutott rendszergazdaként, ott is egy autoclean-el kezdte, de sorba megy mindenen, nem is tudom mennyi gigát szabadított fel 1-3 ig maximum. Naponta lefuttatom a clamscan -r / parancsot. Mondjuk tényleg nem lenne jó, ha pl. valamit átvinne Win rendszerre, ha valami olyasmi van, de itt már csak linux fut a gépen. :DD

(#20348) ubyegon2 válasza Rimuru (#20346) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A jó kis frawlyscript! :DD Van a rangátnevező script-ed is, remélem termékeny kománkat rég átírtad már vele szophoso-ra.

Nem lett volna elég amúgy 3sorosra rövídíteni, mert ugye azt írtad egyszer, hogy a 3 soros +-t el sem olvasod.

(#20349) ubyegon2 válasza Fuel (#20347) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Még 1x nincs mit! :N

Hát én nem tudok ebben véleményt alkotni, Ő neki nagy szakértelme van benne az tuti

Emiatt ne bánkódj, alkotnak épp elegen véleményt, látod már script is lett alkotva munkássága következményeként. Van szagértelme valóban, de még lelkes is, ami ugye inkább kezdőknél egészséges.

Amúgy nem baj, ha lefuttattad root alatt a bleach-et, ha olyanokat nem pipálsz be, amiről fogalmad sincs, micsoda. clamscan -r / meg gondolom ártalmatlan, de pont a / az a hely, ahol semmit nem tudna csinálni a Wines vírus és onnan soha nem is fogod átvinni Win-re. Majd ráunsz ezekre idővel. ;]

(#20350) Rimuru válasza ubyegon2 (#20348) üzenetére


Rimuru
veterán

O mar nagyon reg megkapta a nagyArchu-t. :P

Nem lett volna elég.. - probaltam egy arany kozeputat beloni.

Vigyázat, csalok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.