Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20201) Rimuru válasza Frawly (#20198) üzenetére


Rimuru
veterán

aki böngészőben nyitogat pdf-et. Az ilyen 1 bites userek - Szerintem emberek 99%-at siman leegybitesezted most itt. :))

Vigyázat, csalok!

(#20202) sh4d0w válasza Frawly (#20198) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Mondtam, hogy nem fog működni a 3-as. Hardkódolva van a js-ben a letöltési URL, de a Volafile csak 2 napig tartja meg a file-okat, ha nem regelsz. (Nyilván ha valaki komolyan fertőzni akar egy ilyennel, akkor nem így oldja meg, meg keres egy CE hibát, hogy lefuttathassa, amit letöltött a háttérben, de nekem csak a demózás volt a célom, semmi több.)

Hülyének nem kell lenni ahhoz, hogy böngészőben nyissál pdf-et, mert amint felraksz egy épkézláb böngészőt, azonnal hozzárendeli a pdf-eket magához, anélkül, hogy szólna, vagy megkérdezné.
Az nagyon szép, meg jó, hogy te Zathurát használsz, de a userek 99%-a nem ennyire tudatos (lehet, hogy Linuxon ez csak 50%). Nem zavarja, hogy korábban evince-ben nyílt meg a pdf, most meg akármilyen böngészőben.

https://www.coreinfinity.tech

(#20203) ubyegon2 válasza sh4d0w (#20202) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Azért tud zavaró lenni az 1bites hülyéknek is, mint én. Ezért például:

FF-ból régóta ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#20204) sh4d0w válasza ubyegon2 (#20203) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Linuxon nekem is csinálja, Windows-on nem.

https://www.coreinfinity.tech

(#20205) ubyegon2 válasza sh4d0w (#20204) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kicsit bosszantó, de amiben nincsenek színes ábrák, azokkal nincs baja. Általában úgyis letölteném, amit megnyitok amúgy. Meg ettől függetlenül is a 99% 1bitesek közé tartozom.

(#20206) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Na felraktam windózra a 2004-es frissítést, kb 15 perc után ment is vissza a régebbi verzió.
Konkrétan szürkés lett a kijelző, mintha a gammát / brightness-t valaki feltolta volna, és a fekete szín eltűnt kb., csak szürke volt. Nem fekete-fehér, hanem mintha párás lenne a kijelző.

Persze állítgattam ezeket a csúszkákat, de csak rosszabb lett. Itt az egyik fórumtársnak ugyanez a gondja, és nem is sikerült megoldania még driver mókolással sem.

Gratz, csilliárd dolláros m$, de arra nincs elég erőforrás hogy helyrepofozzák az egyetlen OS-üket, lol.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20207) Frawly válasza ubyegon2 (#20200) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem a PH sose volt szimpatikus, se a tulajdonosi, se a moderátori gárda, a primitív forummotortól és fórumfelülettől meg mindig is a szemem rágott, nem is beszélve ezekről az idióta beépített avatarokról. Eleinte a HardwareOC-n lógtam, majd a hwsw-n, csak ezek szép fokozatosan megszűntek, vagyis a főoldalul létezik még, de a fórumuk bezárt. PH-ra is regelve vagyok 2004 novembere óta, de már korábban is olvasgattam, 2003-tól. Most csak azért vagyok itt, mert a többi opció megszűnt. De ahogy nézem, a PH is már csak vergődik, ez a Premium kunyerálás sem azért van, hogy neked nyújtsanak érte valamit, ez ilyen támogatási lehetőség számodra, hogy kisegítsd a PH-t a jelenlegi anyagi bajából.

Volt még az SG, de az mindig is komolytalan volt. Másik fórum meg kb. nincs. Az ilyen picik, mint a pcforum, prog.hu, meg hasonlók, azokon nincs forgalom, annyi erővel egy saját oldalra is írogathatnék magamnak.

[ Szerkesztve ]

(#20208) Frawly válasza Apollyon (#20206) üzenetére


Frawly
veterán

Nálam X220-on nincs baj a Win10 v2004-gyel, igaz nem frissítésként raktam fel, hanem friss telepítésként. Az viszont igaz, hogy a MS-nak felesleges spórolás volt megszüntetni a hivatásos tesztelőket, mert a saját komolyságukat ássák alá ezekkel a bugos frissítésekkel, egyszerűen az üzleti hírnevük nem ér annyit, hogy filléreken rágják a kakát.

(#20209) ubyegon2 válasza Frawly (#20207) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Én lehetőleg nem gondolok a háttér működtetésére, nem is nekem kéne, azt se bánnám, ha a nagybetűsök elfelejtenének. :D De mint írod, minden megszűnik/megszünt, multkor is úgy voltam vele, ha már pénzt spórolt nekem a PH valamelyik topikja, akkor veszek Premiumot. (megvan, hajzselét nem kellett sokáig vennem a rettegős topik jóvoltából) :D

De épp ez az, amit Kéklufi képtelen megérteni, nem akarom, hogy kiemelten, úgymond Prémium tagként bánjanak velem, max azt nem bánnám, ha nem szardarabként kezelnének, mert így túl nagy a kontraszt. Legyen agya annak aki ír, vegye észre, ha már azt észreveszi, hogy túl erős büntit kapcsolt be, szóval lássa már egy adott topiklakón, hogy annak tényleg kell-e kivastagított fenyegetéseket írni(főleg a Premium utolsó hetében). Nem azért, mert éppen Premium, hanem azért, mert pár kiemelt szaktopikba évekig irkált, 10000+hsz-e van, nem valószínű, hogy egy hónap kizárásért új reget csinál, hogy aztán végleg kibasszák. Egyébként is voltam már teljes topikos kizárásban. Különben legtöbb banom arrogáns, nagyképű, etc. Tg vagy nagybetűs miatt van. Akár régen a 6 elemis rendőr, azt hiszi hatalmat kap, akkor már próbálja használni is.

No de lényeg, hogy valahogy csak célszerű támogatni az oldalt, ha már használom, ha megszűnik még ez sem lesz!

Hu b+ már megint leírtam a lényeget, pedig már le lettem dorongolva, hogy......mondjuk Tg-k, nagybetűsök mindig ezt csinálják. :D Offtopikba szenvedni.....tényleg siralmas.

[ Szerkesztve ]

(#20210) Frawly válasza ubyegon2 (#20209) üzenetére


Frawly
veterán

Már pedig a PH is meg fog szűnni, szerintem belátható időn belül, legalábbis a fóruma. Max. a főoldal meg a hirdetések maradnak (hardverapró). A többi egy szinttől menni fog a süllyesztőbe, olyan alapon, hogy a Facebook úgyis átvett mindent, és nem éri meg a beletett pénzt a fórum. Ez a Premium kunyera, meg ne használj reklámblokkolót típusú fenyegetés is azért van, mert az utolsókat rúgja az oldal.

(#20212) ubyegon2 válasza Frawly (#20210) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az fasza lesz, mert nekem a FB ilyen-olyan csoportjai nem opció.

Max. a főoldal meg a hirdetések maradnak (hardverapró).

Főoldal? Az eddig se nagyon érdekelt senkit, sőt már a szakcikkekről sincs sok ember jó véleménnyel, persze a megrendelő fizet, de ezt az olvasó hamar kiszúrja és megunja. Önmagában az Apró.....

Lassan már tényleg a FB lesz meg amit a kormány fenntart. Super.

Egyébként nem látom azt a túlzott igyekezetet, hogy aki már egyszer fizet, azt próbáljuk megtartani. :N

[ Szerkesztve ]

(#20213) Rimuru válasza Frawly (#20210) üzenetére


Rimuru
veterán

Mindig lesz olyan alternativa ahova at tud menni a szubkulturank (egy resze). Lassuk pl a te eseted, tobbet voltal hwsw-n, az megszunt es jottel ide. Ha megszunne a PH indulna mas/tobbet jarnal jelenlegi helyekre, pl hup.
Persze lemorzsolodas mindig van, ki ide ki oda menne egy resze csak nagy social media feluleten maradna, de nem leszo olyan hogy mindenki utobbin lesz.
Van vegtelen mennyisegu discord server (most ez az aktualisan meno), vannak irc csatornak, stb a jovoben is lesz meg uj dolog ami akkor trendi lesz nagyokon kivul.

Vigyázat, csalok!

(#20214) totron válasza Frawly (#20207) üzenetére


totron
addikt

Nem tudom miért írod, hogy nincs másik fórum. A hup.hu az mi? A prog.hu-n alkalmanként megjelenik releváns tudás a kérdések alatt, na meg a tudástár is ott van. Igaz, a hupra meg én rágtam be, még abban az időszakban, mikor 5, azaz ÖT ismerősi ajánlás kellett egy reg sikeres lezajlásához. Ez már csak matematikailag sem jöhet ki másra, mint súlyos belterjesség. Ma már másképp van persze, de nehéz feledni az ilyen infantilis idiotizmust. Lényeg, hogy ott is tömörül tudás. Facebook csoportokat is lehet említeni, igaz, keveset. Ha szoktál még IRC-elni, ott is akad némi valami szerintem.

(#20213) Rimuru: mennyire vágta haza a maradék IRC-aktivitást a Discord felfutása?

(#20215) totron válasza ubyegon2 (#20212) üzenetére


totron
addikt

Mit kaptál a prémiumtól és miért gondoltad, hogy jó lesz előfizetned rá? A most aktuális sérelmeden kívül kérdezem. A leírását olvastam, de (nekem) messze nem nyújtott annyit, hogy akár 5Ft-ot mozgósítsak emiatt. Neked is rosszabb most, mintha ingyen tettek volna kispadra. Az ingyenesség amúgy is egy olyan közintézmény, amit vétek elpocsékolni. Te ezt valamiért feladtad.

(#20216) Apollyon válasza totron (#20215) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Hardkór aprósoknak esetleg jól jöhet, mert az elküldött privát üzeneteknél tudhatod hogy ki olvasta el, ki nem (addig engedi szerkeszteni, amíg el nem olvasták).
--------------------
Nekem bejön a logout fórum kinézete, remélem még sokáig marad ez, mert ha átmegy ez is az új felületre, akkor én is kevesebbet fogok fórumozni. A régi sokkal jobb, mert ugyanannyi területen több információ fér el, sokkal gyorsabban betölt, az új meg nem tud annyival többet mint amivel a hiányosságait kompenzálná.

Bár a legjobban a 2012-ig tartott hardverapró felület jött be, az is ilyen barnás (nem szar) felület volt. :D

Nem hinném amúgy, hogy a ph-t beszántaná az avulás, szerintem ez a fórum sokáig maradni fog, bár parci azt mondta valahol, hogy csak hobbiprojektnek indult, és nem gondolták hogy valaha nagyra nő, és ha mégis vége lesz, akkor is köszöni hogy addig tarthatott.

A fix avatarok nem zavarnak, én azt utálom amikor ilyen csicsás meg villogó szarokat meg bizbaszokat raknak be az emberek avatarnak meg aláírásnak. Másrészt meg pár év után lehet saját, de ha nem lenne semmilyen avatar, csak egy nicknév, engem az se zavarna, sőt még inkább tetszene is a minimalizmusa.

A reklámos gázról nem csak az adblokker fórumozó tehet, hanem a gúgel meg a faxbúk is elég nagy rohadék ilyen téren. Ma már faknóz, de régen a gúgel chromeja beépített reklámblokkolóval jött alapból, ami szinte mindent blokkolt, kivéve az övéket...

Ha csak jpg-png reklámok lennének, azt mondom oké, de a megbízók mohósága (arcodba pofátlankodó, high-end gépet is megszaggató hirdetés) abba fog torkollani, hogy nem kell majd senkinek a szar reklámjuk, és fizetős lesz egyre több oldal. Oh wait...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20217) inf3rno válasza Apollyon (#20216) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is a logout jön be, az újat ki nem állhatom.

Buliban hasznos! =]

(#20218) totron


totron
addikt

Voltak itt már nagy, személyes harcok is - nem nekem - a fizetős létezés konszolidálására. Szoktam gondolkodni elfele, hogy ha bólogatva minden pressziónak jógyermekek lennénk, akkor mennyire és milyen hamar darálna be a fogyasztói gépezet. Gyk. új gépet kellene venni sokaknak, ha a reklámokat engednék, tényleg olyan hézagos a kódja, annyira nagy az erőforrásigénye, optimalizáltság nulla, de ez a fogalom ismeretlen is igen sok esetben, mert hát úgyis van erőforrás: nehéz megfogalmazni mennyire lohasztóbosszantó ez a hozzáállásnak sem nevezhető szakmaiatlanság (nem állítom, hogy kifejezetten a prohardver ars poeticája ez, de egy random script kiddie elég könnyen ezt vallja, de még a magát grafikusnak nevező is soxor). Karjukat egymásba fonva lépeget reklámmegbízó és kivitelező és én még azt is értem, hogy mekkellélni-fenn kell tartani és hogy az reklámból megy, de a módja a nem mindegy. Szóval amikor összekapcsolódik a kettő, az taszít a legjobban. Így meg - blokkolót digitális páncélként magunk elé tartva - rendesen torrentlelkületű/ügyeskedő moralitásában még meg nem keletkezett titáncsemetének kell éreznie magát az embernek, mert a szöveg persze jön, hogy deszar vagy, ha nem nézed a reklámunkat. Igen, én pont ennyire szar vagyok, mint amennyire nincs megkérdezve/konfigurálva a reklám milyensége és hogy mennyit harap ki a gépemből.

Harr.

Az még az érdekes, hogy az új felületekkel a többségnek nincs baja. Így ebből következik, hogy velünk van.:) Nekem is fogyaszthatatlan az új. Nem vaskalaposság vagy megszokás, tényleg lehetetlen.

(#20219) ubyegon2 válasza totron (#20215) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Egyszer ki kellett próbálni ezt a Premium dolgot, amúgy egy hasznos opció van benne, ha valakitől arcidegzsábát kapsz, azt el lehet tüntetni. Nem Linuxos topikban volt is erre példa, egy nálam is hisztisebb koma volt is, akin alkalmaztam. De nem adtam fel semmilyen ingyenességet, mert semmi nincs ingyen! :N A sérelmem meg nem igazán a Premium miatt van meg nem is amiatt, hogy banolnak, enélkül is ugyanúgy zavarná az embert, ha egy boltba bemenet ráförmedne a secusember, hogy ne lopjon ám, mert feljelentjük meg kitiltjuk innen. A kispadozást meg szerintem rég megszoktam. Az alkalmatlanokat meg a gyagyákat nem szoktam még meg, pedig időm lett volna rá. Mondjuk ebben az országban a lelkesedés simán pótolja a qualitást.

Amúgy a fenti hasznosságon kívül nem nagyon van haszna a Premiumnak, de kidobott pénznek nem érzem, mert bőven hozott már hasznot nekem az itteni jelenlét.

(#20220) Rimuru válasza totron (#20214) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem tudom, eleg regen jartam utoljara ircen.

uby: egy hasznos opció van benne - A(z uj) PH scriptelhetosege egesz jo, konnyu megvalosiani a premium dolgokat userscripttel, sot meg jobb is lehet utobbi (de cafoljatok meg). :P
Nekem mobilon ki vannak kapcsolva az alairasok, a fizetos ph-n meg lehet csinalni hogy csak mobilon ne legyenek alairasok?

Vigyázat, csalok!

(#20221) ubyegon2 válasza Rimuru (#20220) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Sajna rajtad kívül kevesen bírják elviselni az új felületet, persze Te már akkor ezt nyúztad, mikor még csak a randazöld új oldal volt.

Ennyi opció van a Premiumban, meg a zavaró elemek letiltása persze:

Mobilon amúgy az androidos appot használom, ott vannak opciók.

(#20222) F34R válasza Apollyon (#20216) üzenetére


F34R
nagyúr

Ha most beszantanak a PH-t, akkor valaszinuleg nalam semmi nem potolna.. Es tobb mint valoszinu, hogy Reddit vagy mas iranyba mennek. De mivel az Sg se halt meg csak atalakult en nem feltem oket egy cseppet sem.

(#20223) Apollyon válasza F34R (#20222) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Dettó.
Azért elég nagy kár lenne, sokan vagyunk itt már ezeréves regekkel. Szerintem ha más nem is, pont, hogy a fórum rész, aminek meg kellene maradnia, rengeteg infó van itt, forum/index oldalon össze is lehetne számolni hány millió.
De ha a társoldalak nem is, a mobilarena elég erős, még mindig szinte naponta tolják a teszteket, a ph-n meg alig van már teszt... Régen az it.news-on (ami ma már itcafé) is sok hír volt, ma már alig... Pedig akkor is ugyanúgy a dajkopali vitte nagyrészt.

Legrosszabb esetben, ha annyi a lapcsaládnak, a mobilarena biztos megmarad, legalábbis a hetente beletolt kontent alapján ezt gondolnám. Így pedig a fórumnak is meg kellene maradnia. Szerintem a fórum túl pici ahhoz, hogy beszántsák (a politika topikot is csak regisztrációval lehet olvasni), és túl nagy ahhoz, hogy hagyják kárba veszni.

Redditet én is szoktam tolni, de agyfrászt kapok a pontozástól ott, szerintem elég kontraproduktív. Meg milyen gagyi, hogy a régi topikokat lezárják. Persze ok, nem jó a sok napirégész, de erre ki lehetett volna találni valami jobbat.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#20224) Rimuru válasza ubyegon2 (#20221) üzenetére


Rimuru
veterán

Szoval kulon nem allithato.

Amugy a felso 3 konnyen tilthato, az utolsot pedig nem kell ha ugyse fizet elo az ember. ;]

Vigyázat, csalok!

(#20225) ubyegon2 válasza Rimuru (#20224) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szerintem nem állítható külön. :N

Csinálj scripteket ezekhez, ami könnyen megoldható és akkor neked nem fizetünk érte! Ez jó deal, nem?

(#20226) Rimuru válasza ubyegon2 (#20225) üzenetére


Rimuru
veterán

Mar keszen vannak, sot ezeken kivuliek is leteznek. :P

Forumos cikkajanlot en rejtem de nem fogom publikalni itt PH-n mert az mar reklamblokkolas(nak is ertelmezheto).

Vigyázat, csalok!

(#20227) ubyegon2 válasza Rimuru (#20226) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Mar keszen vannak, sot ezeken kivuliek is leteznek.

Biztos voltam benne, az a rangátíró valahol megvan, mindjárt meg is keresem. De gyanítom, ha azt a linket meglelem, akkor többet is találok ott. :P

Egyébként tudják, hogy aki ért hozzá, mindenféle szarságot írkál hozzá erre a monkey-s valamire.
Engem ezek a felesleges reklámok, cikkajánlók nem zavarnak, a logout-os színvilágba beleférnek, a randazöldbe nem annyira. :D

(ja és nem árullak be, hogy a discordon ócsóért árulod a reklámgyilkos scriptet)

[ Szerkesztve ]

(#20228) Rimuru válasza ubyegon2 (#20227) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem talalsz masikat, nem volt idom feltolteni az elmult par evben (=lusta vagyok). :DDD

(nem is tudnal bearulni ;])

Vigyázat, csalok!

(#20229) ubyegon2 válasza Rimuru (#20228) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem talalsz masikat

Hát ez roppant szomorú. :-(

Pedig ha beárulnálak, jobban járnál, mivel valószínűleg kontraproduktív lenne a cselekményem. Ez tuti, fordított esetben is működött halljakendeknél.

*******************************************************

Qrva életbe, már két topikba is kellett volna írnom és lepattantam! :Y rohadt idegesítő, ha elfelejted, hol vagy éppen banolva.

[ Szerkesztve ]

(#20230) inf3rno válasza Apollyon (#20223) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én alig olvasok ilyesmiket. Csak a fórum miatt vagyok itt, annak is leginkább a milyen alkatrészeket vegyünk részei, amik hasznosak, mert baromi nehéz dönteni.

A pontozós rendszerek szerintem sem érnek semmit, sőt inkább károsak, mert bárki szavazhat, és a többsége olyan lesz, aki nem ért a témához. Nagyon át kéne gondolni a szavazatok súlyozását ahhoz, hogy bármi érdemlegeset jelentsenek a pontok. Onnantól meg, hogy valami pontszám alapján előrébb kerül a sorrendben borítékolható, hogy még több pontot fog kapni, mint amik hátrébb vannak, mert sokan azokat el sem olvassák, csak az első sok pontos választ.

Buliban hasznos! =]

(#20231) totron válasza inf3rno (#20230) üzenetére


totron
addikt

Onnantól meg, hogy valami pontszám alapján előrébb kerül a sorrendben borítékolható, hogy még több pontot fog kapni, mint amik hátrébb vannak, mert sokan azokat el sem olvassák, csak az első sok pontos választ.
Jé, ez pont olyan, mint az életben/üzleti életben. Üdv a lenyomatban!

mert baromi nehéz dönteni
Több ízben arra futott ki pl. a PWM-es érdeklődésem, hogy akkor tessen egy laptopjavítoldát/áruldát meglátogatni és ott lehet nézelődni. Nagyon hasznos a fórum, de megvannak a korlátai, főleg, ha olyan érdekel, amire a legtöbbnek nincs antennája és hiába használja, nem tud nyilatkozni, mert nem látja, nem érdekli.

(#20232) inf3rno válasza totron (#20231) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Persze, ezt elismerem. Én sem mindig kapom meg a tuti választ, de legalább rá tudok keresni, hogy valami miért jó vagy nem jó. Árukeresőn meg amazonon szoktam még véleményeket nézni, aztán ebből a háromból már elég jól kijön, hogy mit kell venni, meg persze azért kérdezek is a biztonság kedvéért. Amiben még sokat segít, hogy meg lehet ismerni vele a szempontokat, amik alapján választani érdemes.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#20233) Rimuru válasza ubyegon2 (#20229) üzenetére


Rimuru
veterán

Felraktam egy parat.
Sot frawly comment roviditojeben lattam fantaziat es tovabbfejlesztettem.

Pedig ha beárulnálak - igen de csak hamisan tudnal, nem osztogatok adblockot. :P

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20234) ubyegon2 válasza Rimuru (#20233) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Tényleg a Frawly rövidítő! :D Hát abban nem csoda, hogy láttál fantáziát! No ezt is elmentem. :) Bár én szinte mindent elolvastam eddig, amit írt, ha nem így tennék, honnan tudnám, hogy nem írt-é valami olyant is, amit én is értek! Például vannak szakterületek, aminél kifejezetten szeretem, hogy ilyen részletekbe menően ír, főleg az SSD témakör ilyen.

nem osztogatok adblockot

Mindegy, ha tagadod, rosszabb! :DD Persze, hogy hamisan megy a beárulás, alapból görénység, szóval belefér.....

(#20235) totron válasza ubyegon2 (#20234) üzenetére


totron
addikt

Ez az ember szembe megy önmagának. A minimalizmus alapelvét keresztül..hágja, ha belemenősen ír. Ki érti ezt!

(#20236) Rimuru válasza totron (#20235) üzenetére


Rimuru
veterán

Amugy van olyan itt PH-n aki jobban tolja a minimalizmust mint frawly, csak hitterites nelkul teszi mindezt.

Vigyázat, csalok!

(#20237) totron válasza Rimuru (#20236) üzenetére


totron
addikt

Betűjét sem látni, annyira minima, értem én! :D Ki ő és hol minimalizál?

(#20238) Rimuru válasza totron (#20237) üzenetére


Rimuru
veterán

domonkos, itt meg lehet hogy sose jart. :DDD

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#20239) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Off mod on. :)
A teljes videóért katt a linkre (youtube) Anna Durkin
[https://youtu.be/iKK_iLTeSxI?list=FLl_xF2H810NsAQXAhtpjiUQ&t=95]
alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#20240) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Hát öcsémek! Utóbbi évek Himalája hype-ja ellenére qrvára senki nem nyomja, hogy a csoda MX feladta a körbetáncikált előnyét, hogy csak XFCE verzió van belőle! :Y

2 darab körbeugra MX topik is van, de ott se írja kutya se. Címlapos készül már belőle? Elég sok iradékony fórumtárs használja, nyomjon már valaki közületek egy új felülettel szerelt cikket. thnx

(#20241) totron válasza ubyegon2 (#20240) üzenetére


totron
addikt

Himalája sóval eszed a kajád? Mert ha nem... Trendinek kell lenni. Legjobb, ha áthallás is van a területek között.

(#20242) F34R válasza ubyegon2 (#20240) üzenetére


F34R
nagyúr

Tudom nincs cinmano, de a tobbsegnek az XFCE teljesen megfelel.

(#20243) totron válasza F34R (#20242) üzenetére


totron
addikt

VÉGRE egy eset, mikor nem az erőforrászabáló tesó emelkedik fel és marad fenn, hanem a józanság/tradicionális beváltság. Nem vagyok ellenére az értelmes újításoknak egyébként.

(#20244) ubyegon2 válasza totron (#20241) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Himalája sóval eszed a kajád?

Nem, kanállal, villával. Ezt a himalája show dolgot hagyjuk, aki hólye, vegye meg a nacl-t 50x-es áron, mert egy kis vasoxid rózsaszínre színezte. Mitől jobb egy pakisztáni só? Ez a sómizéria totál elmebetegség. A rózsaszín mezei só a sikeres marketing legjobb példája.

(#20242) F34R

Nem is kell Cinmanó, de Plasma se, ha már itt tartunk. Most már tényleg nagyon erőltetett az a csodadisztró egyébként. Van mikor a hype rossz irányokat sugall. szerintem

No de a kérdés, ír valaki KDEMX bemutató cikket? Kíváncsi vagyok mit lehet még jobban megbonyolítani. Mepis, Antix, Debian alap, no systemd, Plasma.....fura mert már eddig is volt Kaos OS, minek még egy?

[ Szerkesztve ]

(#20245) totron válasza ubyegon2 (#20244) üzenetére


totron
addikt

Van mikor a hype rossz irányokat sugall.
Csak úgy 10-ből 9.9x. A maradék 0.1%-kal viszont szívtam már meg. Tanulságos volt. Okosnak hittem magam, de nem úgy volt. Azóta mégjobban az vagyok, kiegészítve pont 0.1%-nyi pluszkétséggel.

Az Antix vonal szimpi, de mégsem tüzel fel, mert erősen halandó mellékágon született, ott is fog megpusztulni, de cserébe legalább élete teljében/derekán is pislákol maximum. Ha őszinték akarunk lenni. A disztróhalmozás-aprózódtatás meg a legékesebb példája a tiszavirágú fellángolásoknak. A kérdés inkább az, hogy minek ingerküszöböt ilyen alacsonyra tenni, minek figyelni ezekre. Érdemi mellékág nem alakul már. Amit szerintem keresel vagy keresni érdemes az az Arch-kal megvalósult.

(#20246) ubyegon2 válasza totron (#20245) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Okos embernek mindig vannak kétségei, az idióta hülye marhabarom az magabiztos.

Amit szerintem keresel vagy keresni érdemes az az Arch-kal megvalósult.

Nem hiszem, bár már az örökélet se túlzottan vonz, de mi köze ehhez az Arch-nak? Ha valami számít még, az a nyugalom, de mi köze a nyugalomnak az Arch-hoz? Disztrót meg nem keresek, max néha kíváncsi vagyok egyikre-másikra, de szerintem kevesen használják a kezdetektől ugyanazt a megnevezésű disztrót és DE-t napi használatban. Nekem 6 év alatt jó volt, gyanús, hogy még 6 évet kibír, hogy ne változzon meg végletesen.....

(#20247) totron válasza ubyegon2 (#20246) üzenetére


totron
addikt

Nem t'om, az Arch mindig is olyan kis vékonyan szexi mellékszálas vonal volt, a jó értelemben. Ha nem akartad bűvölni, nem kellett bűvölni (túlzottan). Ha meg akartad, volt mit, lehetett hogyan.
Meg aztán minek van mihez köze? Arról tudunk beszélgetni eleve csak, amit nem hagytak el a fejlesztői. Álmodozni lehet, meg ezredfordulói Corel linux-szal nosztalgiázni, és a maga módján jó fűszer is ez, de ennyi és nem több. A kis disztrók teperéseiben én már csak ezt látom, hiába jelenidejűek, illékonyak/1személyes cérnaszálon függnek soxor, jelentéktelenek is. Pont ez adja a felemás hangulatukat.

Volt egy ilyen hullám, hogy mindenki azzal dicsekedett, hány éve nem telepítette újra a - jellemzően desktoplinux - rendszerét ellentmondásul a Wint örökké újrahúzóknak. Ami egy érthető ars poetica, de túltolták. Mint az uptime-életérzés (az sosem érintett meg, de érteni értem). Meglehet, hogy a mobilok csak indítsd újra és minden jó lesz elképzelésre volt ez válasz. Ez szülhetett példának okáért olyat, hogy valaki 15 éves ablakkezelővel nyomja aktívan, eredeti telepítés mellett. Közben más gépeken, a világban gondolom figyelemmel követte a Win fejlődéseit. Jó példa? Szerencsés az, aki ezt megteheti vagy szánni való szélsőséges? Ki tudja. A clean installban jobban hiszek. Ágyneműt is cserélünk időnként.

(#20248) Rimuru válasza totron (#20247) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem vetem meg az ujrahuzast de amikor nem kell akkor miert huznam ujra? Ha 10 evig nem kell akkor 10 evig nem is teszem meg ez ennyire egyszeru.
Archrol se hagyomanyos modon valtottam anno hanem kenyelmesen. :)

Amugy uptime huszar en vagyok a topicban. :P Egyszeruen praktikussagi okokbol, egy boot kenyelmetlenebb es lassabb mint suspendbol felebreszteni. Fenti analogiaval amig nem kell reboot addig miert rebootolnek?
Bar a "rebootot" neha megoldja a sway amikor segfaultol (minden grafikus cucc megy a levesbe). :DDD

Vigyázat, csalok!

(#20249) Apollyon válasza ubyegon2 (#20244) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Himalája sónak az lenne a lényege, hogy kevesebb a nátriumtartalma, ezáltal egészségesebb. A túl sok só (illetve magas nátriumtartalom) érelmeszesedést meg magas vérnyomást okoz hosszú távon.
Persze a himalája sónak kevésbé sós az íze, így a random pedesztrián 8x annyit tesz bele, aztán ugyanott vagyunk. Amúgy meg be lehet szerezni olcsóbban is, nyilván nem konyhasó áron, de ha ugyanannyi akkor inkább azt veszem.
----
MX linuxnak meg nem az a lényege, hogy kicsi erőforrás, az inkább az xfce érdeme, meg arra ott van az antix "branch".
Inkább az hogy out of the box működik, debianra alapul de mégse ubuntu, meg van benne jópár saját cucc.

KDE-fluxbox nem érdekel, inkább csináltak volna nativ i3wm verziót.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.