Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Juuhhhééé...!

Félsiker, de az teljes.

Az eredeti Ubuntumon update-grub, szépen felvette a pendrájvon lévő saját klónját, majd reboot és az indító menübe.
    Ubuntu 18.04 lts ezen: sdc4
    Enter, és csodálatosan felállt a pendrájvról a klónozott rendszer!!
    Biztosan az mert abba a / alá tettem kívülről egy plusz üres mappát, mivel ugye tökegyforma a 2 mappaszerkezet, meg a bebootolt 2 os is totál ugyanaz.
    Ott van a plusz mappa a / alatt, valamint a Megasync kicsit megzakkant mert érzékelte a változást, valamint megnéztem a partíció uuid-ket, meg az fstabot, és ez tutira a pendrájvos rendszer.
    Valamint ki is írja a saját partíciója alá a fájlkezelőbe hogy Cserélhető meghajtó.
    Ugyanolyan gyors, és a Megán kívül eddig minden ugyanúgy és tökéletesen megy mint az eredetin.
    Sőt épp most futott le egy auto-update szoftverfrissítés.
    Egyedül a swapfile nincs meg, illetve van 1,9GB az eredeti 8GB helyett és fstabból is hiányzik a swap sor de ezt létrehozom majd és az fstabba bedrótozott adatpartíció hiányzik de ez érthető.

Namostakkor. Ezt a csodát hogyan tudnám a Ventoy segítségével előidézni, ehhez szerintem kevés a tudományom. Ez tuti mert 1 hete ezen dolgozgatok-agyalok de eredménytelenül.
    Viszont hogy a módszer működik, arra ékes bizonyíték ez a hsz. mert ezt a portable Linux alól írom mit kb. 2 órája nyúzok, tesztelek.

Hogyan kéne ezt a Ventoy alá átvinni hogy az is elindítsa?

Új hozzászólás Aktív témák