- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #1997 üzenetére
lehet jobban
bár érhetnek meglepetések....amit kipróbáltam játékokat (quake3,4)szépen működött,igaz ezekhez nem is kellett a wine
de most olvastam egy blogban, hogy valakinél jobban futott a w3 linuxon mint winen
ballington :az ubuntu.hu-n is le van írva
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
ballington #1998 üzenetére
Jellemzően a /boot/grub/menu.lst-ből konfigurálható a GRUB. Szokott ott lenni egy ehhez hasonló sor:
default 666
Itt lehet állítani, hogy melyik rendszer induljon alapértelmezés szerint. Nullától kezdődik a számozás, tehát pl. a fenti sor hétköznapi nyelven szólva a 667. menüelemet választotta volna ki. -
ballington
addikt
a GRUD op-rendszerválasztóját hogyan lehet testreszabni?
azt kellene megcsinálni, h default az xp-re álljon rá, h automatice az induljon el.
mert most a linux az első, majd linux restore mittudomén, majd még kettő, aztán utoljára jön az xp. -
Forest_roby
őstag
Még egy jó könyv kezdőknek!
Pere László: LINUX Felhasználói ismeretek I.
[link]
mod:
DrGonzo22 : készülj fel rá, hogy nem biztos, hogy minden úgy fog működni mint win alatt.
[Szerkesztve] -
DrGonzo22
őstag
Üdv, warcraft3-at és wow-ot semmilyen módon nem lehet linuxon játszani? köszi
-
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #1983 üzenetére
-
L3zl13
nagyúr
válasz
T. Almeida #1983 üzenetére
Mármint Gagné...
-
polip
addikt
nem akarok senkit megbántani, de itt mindenkinek a lelke ilyen szenzitív?...
na mindegy...legyetek jók, béke! -
Grafiqs
őstag
Nekem mondod. Én is teljesen nulláról kezdtem. (Nem mintha nagyon messze jutottam volna.) Olvastam, túrtam sokat. Mire ráakadtam. De felrakatam és elvileg müxik is.
Igen lehet, hogy csak hálózati dolgokhoz jó, ezt nem tudom biztosan.
Egyébként restart sem segített. Device managerben pedig látszott. Live cd-ről bootolva működik.
polip: Maradjunk a Grafiqs megszólításnál. -
Sipi
addikt
válasz
Grafiqs #1974 üzenetére
Jesszus, abszolút kezdőnek ne ajánlgasd az ndiswrappert, mert kihullik tőle a haja!
Úgy tudom, ez csak hálózati eszközökhöz való keretrendszer, nem?
Csak kíváncsiságból: milyen kártya? A hibernálást pedig okozhatta a BIOS és a driver beállítása. Meg lehet adni, hogy ilyen esetben teljesen kapcsolja ki a kártyát (nem kap áramot, függetlenül a gép többi részétől), talán ettől tűnt el.
Sipi -
Grafiqs
őstag
válasz
ngabor2 #1968 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy találtam a wifi-kártyához linuxos drivert, ennek ellenére sem sikerült működésre bírnom. Illetve amit említesz kerülőút az ndiswrapper is felkerült, elvileg működik is. Grafikus frontendet kerestem hozzá, de Gnome alá sehogyem sikerült lelnem. Egyébként akkor tettem félre amikor egy hibernálás után képtelen voltam újra felismertetni vele az ethernet kártyámat. Egyszerűen ''elvesztette'', és semmi általam a neten fellelt megoldás sem segített. Érdekes módon live cd-ről műxik.
WN31RD: Igen lehet, hogy nem állja meg teljesen a helyét amit mondtam, de ez csak a saját véleményem, és benyomásaim alapján írtam. Nem bántó jellegel. Illetve nem félrevezetés célzatával. -
rollins
őstag
Jut eszembe, látogatja/látogatta valaki a #linux.uh irc chat.sz.-át? Már zárt körü lett rég(jelszavas) Na ott milyen kőkemény figurák voltak/vannak
[Szerkesztve] -
boszizsu
tag
válasz
ngabor2 #1922 üzenetére
Nagyon nem fogok boldogulni ezzel az egésszel, már látom. Főleg ilyen módon. Ajánljatok már nekem valamilyen szakirodalmat a linuxhoz, (nem középiskolás fokon), amiben még mondjuk alapfogalmak is fellelhetők. Nem akarok semmi extrát kezdeni, csak ne haljak már meg félig, hogy egy programot nem tudok felrakni erre a szerencsétlenségre. Kösz
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1967 üzenetére
itt nem a linux disztójával vagy verziójával van gond. nem működik egy hardverelem, ha jól tudom. egy wifi-kártya. amihez nincs natív linuxos driver. és a kerülőút se működik. ezért nem a linux a hibás. azért, mert a gyártó nem akarja kiadni a linuxos drivert, vagy legalább a normális specigófikációt, azért még nem a linux a szar.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Grafiqs #1950 üzenetére
udv!
Lehet, hogy most a 6.06 -os ubuntu fanok megdobalnak, de szerintem az a rendszer nem felhasznalobarat es foleg nem kezdobarat. irtam mar, hogy ha azzal a rendszerrel kezdetem volna az ismerkedest ubuntuval, akkor nagyon megutaltam volna. Elhiszem, hogy sokat szenvedtel vele, én is - fogtam es lelkiismeret furdalas nelkul leszedtem a gepemrol. Visszatettem az 5.10 -et es fun. minden muxik, ugy ahogy kell, a sources.list -es repokkal van egy ki gond -megoldhato-, de azt leszamizva fun. Nem akarlak rabeszelni semmire, de azert mert nem jott be a 6.06 ( nekem se ) meg nem kell felhagyni a dologgal!
sok sikert!
csa -
WN31RD
addikt
válasz
Grafiqs #1936 üzenetére
''meg sem közelíti a használhatósága még akkor sem a win-ét.''
Ez erősen függ az illető hozzáértésétől, Linuxszal vagy Unix-szerű rendszerekkel való tapasztalatától, és a szoftverek lelkivilágához való affinitásától. A fenti kijelentésed önmagában nem állja meg a helyét, nem ad teljes képet, ezért félrevezető. Nem egy embert ismerek, akik - függetlenül attól, hogy azt használják-e elsődleges rendszernek - bármiféle komolyabb probléma nélkül boldogulnak a Linuxszal.
Ellenpélda: Én olyan módon használom a Linuxot desktop rendszerként is, olyan eszközök segítségével, és olyan ''használhatóságot'' nyújt ez számomra (a saját, bevallottan nem tipikus igényeimnek megfelelve), amely Windows alatt nagyon körülményesen lenne csak elérhető még részlegesen is, teljesen pedig sehogy.
Neked (és minden olyan kezdőnek, aki nem hacker lelkületű) azt javaslom, ha nem adtad még fel a dolgot, vagy esetleg később újra kedvet kapsz hozzá, hogy keress magadnak valakit, aki rendesen ért a Linuxhoz, és nem csak távsegítséggel tud szolgálni, hanem könnyen elérhető teljes fizikai valójában, és be tudja állítani neked a gépeden, amit szeretnél, meg tudja mutatni, amire kíváncsi vagy, el tudja magyarázni, hogy mit miért és hogyan. (Ha esetleg azt mondja, hogy ő más disztribúciót preferál vagy ismer, akkor használd azt, nem számít. Lényeg, hogy hathatós segítséget tudjon adni.) Ha a feneked alá tolnak egy jól beállított, működő rendszert, arról sokkal könnyebb továbblépni, könnyebb azon keresztül megismerkedni először az egyszerűbb és majd csak később a bonyolultabb dolgokkal, mintha rögtön a mélyvízbe dobod magad, és mindenféle nehézségi szintű problémával egyszerre, azonnal szembesülsz. -
pisti666
aktív tag
lenne egy kérdésem léteznek e fordito programok xp rol linuxra ha igen hol találom meg öket
-
escie
őstag
válasz
VladimirR #1961 üzenetére
mkisofs-sel lehet egy iso-filet csinálni, cdrecord-dal meg kiírni. igaz, nem egy app, de nekem bevált.
innen szoktam puskázni, kimásolom a lényeget:
[link]
mkisofs -r -o cd_image amibolisolesz/
cdrecord -v speed=2 dev=/dev/cédéíróaholvan -data cd_image
próbaképp fel tudod mountolni a kész iso-t, mielőtt kiírod, keress rá az oldalon a mount-ra. garanciát nem vállalok, rég csináltam, de a doksi elég jó, a man meg ír a részletesebb beállításokról... -
VladimirR
nagyúr
hehe, grafi nem jol mukodo linux-rol beszelt, hanem hasznalhatorol - nem ugyanaz, elobbivel szemben sokkal kev
az meg, aki nem tudja fejbol, hogy pl pppoeconf kell az adsl beallitasahoz, nem feltetlen lama
most mondjam akkor en is, hogy mekkora egy lama vagy, hogy azt hiszed regisztripucolassal kell kezdeni win install utan? nem teszem, mert most nem all szandekomban ilyesmi, pedig kozelebb is allna a valosaghoz, mint a te allitasod
de mondom, ne menjunk ebbe bele, ez nem az a topic, ahol ennek helye van
(bar tudom, ugysem fogjatok kibirni, hogy ne bizonygassatok, hogy a linux akkoris hudesokkaljobb (ide gondoltam beirom, hogy nem jobb, csak mas, de ezt sem biztos, hogy elfogadnatok), csak mi vagyunk a jajjdesegghulyek, hogy meg ehhez sem ertunk)[/off]
inkabb ajanljtatok egy konnyen kezelheto, kis meretu parancssoros cdiro alkalmazast (tudjon osszevalogatott file-okat lemezre irni es tudjon iso-bol is cd-t kesziteni)
jah, debian -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr_strange #1958 üzenetére
''Ez egy ''abszolút kezdőknek'' szóló topik. Szerintem messzemenően félrevezetőilyen sommás ítéletet leközölni.'' - nem is tudom, ki irta be, hogy FUD
most akkor ki is itelkezett?
batorsagot meg a te viselkedesed adott -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr_strange #1956 üzenetére
tudod, hogy miert tett fel grafi linux-ot?
tudod, hogy grafinak milyen volt a hozzaallasa a linux-hoz, mielott feltelepitette?
tudod, hogy ez hogyan valtozott meg?
tudod, hogy miert?
van egy olyan sejtesem (es erre fel mernek tenni egy fel rekesz sort), hogy a legfeljebb tippelgetni tudnal
ezek utan honnan veszed a batorsagot, hogy elintezd annyival: ''FUD''
ha meg azt irta volna, hogy ''ehh, de szar ez a linux'', akkor jolvan, irjad neki
mindegy, ebbol csak annyi derult ki, hogy ugy veled ertesz hozza kicsit, s barki mast, aki nem,, azt jol lenezel
have pfun -
VladimirR
nagyúr
lolz
windoze-t a hulyegyerek is felteszi, netezik, jatszik rajta
ugyanaz a hulyegyerek szerinted honnan fogja tudni pl, hogy pppoeconf kell ahhoz, hogy netre tudjon menni az adsl-jevel (es most feledkezzunk meg arrol, hogy a pppoeconf-ot fel perc egy analfabetanak is beallitani, mert nem jut el addig)? megnezni neten a manual-okat? hogyan is? hisz nincs netje...
de ebbe ne is menjunk bele, midossze annyit kerek, ne irj hulyesegeket
koszonom
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
válasz
ngabor2 #1937 üzenetére
Amikor elhataroztam, hogy megismerkedem a linuxal, meg nem tudtam mekkora faba vagyom a fejszemet. Neki altam nagyon minimalis tudassal. De ejszakankent (meg neha nappal) 8-10 orakat, foglalkoztam vele, ugy egy hetig. Elolvastam mindent amit csak talaltam. Ha volt egy megoldando feladat akkor 2-3-4 helyrol is informalodtam, hogy hogyan s merre lehet a megoldas.
Ennyit a hozzaallasomrol.
Sipi:
Igen valoban nagyon sok mindent, meg lehet oldatni vele. En azt mondom, hogy lehet (sot tan biztosan igy van), de olyan alapveto dolgokban kepes volt hibazni ami mar kiakaszto volt. (Egy pl. hibernalas utan, ugy gondolta, hogy nincs a gepben halokartya. De semmilyen. Restart, device manager etc., de semmi. Live cd-rol semmi gond.) Na, itt lett vele tele a tokom, ugy hajnali fel 6 fele. Ugyhogy igen, valszeg frusztralt vagyok. Nemkicsit.
snowflake:
Allitasom fenntartom. Wines (Mac-es) szemmel nezve igen. Eletkeptelen, barmilyen alapveto (kikapcs, bekapcs) muveletnel tobbre. -
Troy.
addikt
sziasztok! tudnátok ajánlani egy olyan oprendszert ami XGL desktopot használ? Bocsánat ,de ősláma vagyok -e téren..Láttam egy videót, s most nagyon beleszerettem
[Szerkesztve] -
snowflake
tag
-
Sipi
addikt
válasz
Grafiqs #1936 üzenetére
Khm... Ez azért így mégsem... Oké, frusztrált vagy, de ha majd megoldódik, rájössz, hogy valószínűleg valami apró marhaság miatt nem megy neked.
Nekem karbantartás nélkül is elfutna lazán. Sőt úgy, hogy direkt pengeélen táncolok, sem kell nagyon piszkálni.
Fura módon mindenem működik, amit használok. Sőt, anno azért váltottam, mert pont Win alatt nem ment.
A jelenlegi rendszerem használhatósági szintjét valószínűleg soha nem tudnád elérni a jelenlegi Windows-okkal...
Alapfeladat... Ezen mit értesz? Pl. automatikusan letölteni a heti tévéműsort, s azt kijelezni a tévénéző-programban futási időben, illetve pár kattintással beállítani, hogy felvegyem?
A Linuxot nem arra találták ki, hogy kiszolgáld. Pont arra való, hogy kiszolgáljon. Csak ehhez tudni kell, mit is akarsz. Magától nem sok mindent tol az ember feneke alá.
Mindazonáltal abban igazad van, hogy nem mindenkinek való.
Mod: mijaza FUD?
Sipi
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #1932 üzenetére
Lehet engem zaklatni, csak ha valakinek azt mondom, hogy HUP Wiki Breezy Kalauz, akkor ne az legyen a válasz, hogy Ó de az hosszú. Nekem 5 napomba került lefordítani angolról, ettől függetlenül némelyeknek így is el kell magyarázni, hogy mc-t és stb-t hogyan kell telepíteni. Pedig van egy ''tanítványom'' aki megfogadta a tanácsomat és elolvasta legalább az első pár kérdést és választ. És érdekes módon neki nincsenek ilyen gondjai. Nem akarom én a kezdőket megbántani, de néha már nagyon fárasztó elmondani ugyanazt és ugyanazt.
Sianis -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr_strange #1938 üzenetére
na de ilyet mondani egy moderatornak?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #1933 üzenetére
nekem speciel semmi bajom azzal a szmájlival, csak a 42 hsz-e közül 30-ban szerepel... értelem nélkül.
Grafi: vagy csak máshogy kell hozzáállni... engem itthon a linuxom maximálisan kiszolgál. nem mondom, hogy nincsenek hibái, mert vannak bőven, de azzal együtt is inkább ennél maradok itthon. sajnos a melóhelyen több okból is maradnom kell a win mellett.
(de én is attól tartok, hogy nála ez csak egy fellángolás, és nem tart soká.) -
Grafiqs
őstag
válasz
pisti666 #1923 üzenetére
Csak akkor válts linuxra, ha marha sok idôd van. És még több türelmed. Abból sosem elég. Ugyanis semmi sem m?ködik még az sem aminek kellene, mégha 86 helyen elolvasott módon csinálod, mert valami ami még kellene, de igazából mégsem az nincs meg.
Nagyon-nagyon sok utánaolvasást igényel. És mégtöbb türelmet. Szerintem mire egy m?ködô rendszert összetákolsz rámegy jó pár heted. És meg sem közelíti a használhatósága még akkor sem a win-ét.
Állandóan dolgoznod kell rajta, hogy m?ködjön, és bármilyen (alap) feladatot el tudjon látni. Mert önmagában semmi sem képes.
A linux és a win közt az az alapvetô különbség, hogy a win-t arra találták ki, hogy kiszolgáljon téged, a linux-ot pedig arra, hogy kiszolgáld. Mert önmagában életképtelen.
Szal, hajrá!
És ne feledd külön partícióra. -
VladimirR
nagyúr
válasz
ballington #1933 üzenetére
igazabol en minden szmajlit utalok
-
ngabor2
nagyúr
válasz
pisti666 #1930 üzenetére
egy jótanács: Siant kezdő kérdéssel ne zaklasd, mert könnyen kiborul, aztán a komolyabbakban nem fog segíteni
engem egy kicsit jobban ismersz, bár ritkábban vagyok fenn msn-en. aztán ha bedühödök, akkor legfeljebb paintballon jól lelőlek
no és 2 dologra próbálj odafigyelni: helyesírás és írásjelek. nomeg ezt a gurulós szmájlit kicsit hanyagolhatnád... -
pisti666
aktív tag
kössz mindenkinek igy már v mit sejtek rola
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #1927 üzenetére
igen, a memóriában van neki a /, és a változó cuccok. ezért kell neki több memória.
-
ballington
addikt
tényleg...ha már live CD, akkor hova olvassa az adatokat? a memóriába?
mert ugye annak az a lényege, h ismerkedj vele telepítés nélkül. -
pisti666
aktív tag
honnan és mijen linuxot szerezzek le akarom cserélni a win emet linuxra elegem lett a lefagyásokbolmeg a stbstbstb
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #1921 üzenetére
ami amúgy egy igen dícséretes dolog. a linuxnak ez egy nagy ''hátránya'', a kezdők ezért nem szeretik. de ha egysze valaki megismeri, akkor nem hagyja ott
-
ballington
addikt
úgy látom azon kevés emberek közé tartozom, aki utána is olvasott a linux-nak, és csak utána kérdezett.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
boszizsu #1917 üzenetére
én meg a skipe-ot vagyok lusta belőni... íj...
de mivel ez kezdő topik, ezért írok róla pár szót:
- disztibúció, disztró, kiadás, terjesztés: ezeket kb. azonos értelemben szoktuk használni. a magyar név elég beszédes. a linux maga mindössze a magot, a kernelt jelenti. e köré épülnek a programok. ezek a programok szükségesek lehetnek egymás számára (függhetnek egymástól), vagy csak egyszerűen egy bizonyos felhasználói csoport igényei szerint vannak összeválogatva. ezek az egyes disztribúciók, pl. ubuntu, debian, fedora, suse, stb.
- ablakkezelő: a linux grafikus felülete önmagában nem egy barátságos dolog. hogy kényelmesebb legyen használni, kell hozzá egy ''feladat-kezelő'' és egy ablakkezelő. az ablakkezelő segítségével látod, hogy mit is csinálsz, azzal tudod az ablakokat rakosgatni, az teszi ki az ikonokat az asztalra, stb. sokféle ablakkezelő létezik, a 2 legelterjedtebb a gnome és a kde (hozzáértők: tudom, hogy ez így nem 100%-ig igaz, de első közelítésben jó, ne menjünk bele feleslegesen a mélyvízbe). hogy hogyan lehet hozzá nem értőknek megkülönböztetni őket? jó kérdés. talán onnan, hogy az alsó menüsor (vagy ha úgy tetszik, tálca) bal alsó részén van egy menügomb általában (mint win esetén a start menü), és ha ott egy K betű van, akkor szinte biztos, hogy KDE. -
boszizsu
tag
válasz
Forest_roby #1908 üzenetére
Azt mondja, nincs ilyen file vagy könyvtár. Ez a szerencsétlenség az asztalra lett lementve.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1910 üzenetére
... vagy ha grafikus felületen vagy, és grafikus filekezelőd van, akkor duplán kattintassz a file nevére. ha futtatható, akkor elindul. ha nem, akkor jobb klikk rajta, és a file tulajdonságainál a jogosultságok között pipáld/ixeld be, hogy a tulajdonos számára futtatható.
-
Forest_roby
őstag
-
boszizsu
tag
válasz
Forest_roby #1908 üzenetére
Oké, csak azt mondd még meg, hogy lépek át más könyvtárba, mert hogy a parancs soros izékkel nem nagyon boldogulok.
-
Forest_roby
őstag
válasz
boszizsu #1907 üzenetére
Ez egy futatható file, nem kell telepíteni!
Terminálban belépsz oda, ahol van ez a file és beírod ezt:
./RealPlayer10GOLD.bin
elvileg el kell indulnia
mod:
ha Permission denied hibakódot kapsz, akkor:
su
sh RealPlayer10GOLD.bin v. sh ./RealPlayer10GOLD.bin
ha ezután is hibaüzenetet kapsz:
chmod +x RealPlayer10GOLD.bin
sh RealPlayer10GOLD.bin vagy ./RealPlayer10GOLD.bin
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
boszizsu
tag
Sürgős segítségre van szükségem! Nem tudom telepíteni a linuxra a real playert. RealPlayer10GOLD.bin file letöltve, de gőzöm nincs, hogy hogyan tovább. Tudnátok segíteni, hogy mit csináljak? Lehetőleg soronként elmagyarázva, mert nőből vagyok és szőkének születtem.
Thanks.
-
dr_strange
senior tag
válasz
Forest_roby #1901 üzenetére
az alighanem conky
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1904 üzenetére
először is: a gkrellm, mint kinézet nem jön be, vagy nem hajlandó futni nálad?
ha leírod szép sorban, hogy mely alkönyvtárakra gondolsz, akkor megpróbálok segíteni. az összes (/etc, /usr, /lib, /var alkönyvtárait most inkább nem kezdeném el ecsetelni, mert az egy fél napomba telne szerintem... ). a legtöbbnek amúgy elég beszédes a neve.
és az elszállás-visszaállítást jól hallottad. nálam is volt egy rendszer (ki is van mentve), ami alatt kb. 4x cseréltem komplett vasat. apróbb dolgokat (saját kernel, graf. kártya cuccai, stb) persze váltás után kellett cserélni, de maga a rendszer rendesen ment tovább. ha a nagyon változó kt-kat különveszed, akkor pl. tar segítségével tudsz egy ''képet'' lementeni. linux esetén nem kell az, mint win esetén, hogy a partíció 1. szektorában legyen egy bizonyos file. itt a kernel helyét a boot manager találja meg, tehát arra kell csak vigyázni, vagy tudni kell, hogy lehet visszatenni. vissza lehet tenni pl. live cd-ről bootolva (ez is hamarosan megy az ubuntu 1. hsz-ába, mert arra kicsit ki van hegyezve... más disztribnél kicsit eltérhet, de az elv ugyan az). -
Forest_roby
őstag
Megen én....
Van pár kérdés, ami felmerült bennem, hát gondoltam most megkérdezem....
Az elöző két kérdésre még várom a válaszokat, a könyvtáras kérdésre, meg annyit, hogy nem a fökönyvtárban lévő mappákra gondoltam, azokat nagyából ismerem, sokkal inkább azok almappáira gondoltam, ugyhogy a megadott link elég kevés.
újabb:
Hallottam, hogy ha vmi ''elszáll'' akkor nem kell ujratelepíteni a linuxot, ugy mint a window$-t (persze a window$-t is le lehet menteni...), hanem le lehet vhogy menteni és abbol visszaálítani. kérdés: Meg lehet, azt csinálni vhogy, hogy egy fullra feltelepített rendszert dvd(k)re kimenteni és ha vmi történi, pl a winyó elszáll, akkor egy új winyóra visszarakni a mentett rendszert -minden beállítással, stb... (a particiós tábla nem feltétlenül egyezik meg a régivel.) ?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #1901 üzenetére
nem gkrellm, de az is hasonló.
-
Forest_roby
őstag
újabb:
[link]
A jobb felső sarokban lévő proginak mi a neve? -telepíteni szeretném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest