- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #3994 üzenetére
Kézzel, tehát amit a ramokra szitáztak, azokat az időzítéseket. auto-ban valszeg hibásan ismeri fel a bios.
-
Siriusb
veterán
válasz
Core2duo6600 #3997 üzenetére
Nekem meg ez sikerült suse-ban.
-
Siriusb
veterán
Mandriva 2008-ban nem tudom az egéren beállítani, hogy az oldalgombok back/forward-ként működjenek.
xorg.conf-ot módosítottam:
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Buttons" "7"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSectionEzután terminálban: xmodmap -e "pointer = 1 2 3 4 5 6 7", de nem reagál.
Valami ötlet? -
Anakin007
aktív tag
Szeva mindenkinek!
Sztetek hw hiba ha a boot-kor hisztizik a kernel, hogy nem talált NUMA infót? Több kernellel is próbáltam már, de ua. XP alatt a vmware egyenesen azt javasolja, hogy frissítsek BIOS-t. Korábban mintha nem lett volna ilyen baja, linux meg még mindig lefagy néha, ha nem a kézel beállított ram időzítésekkel indítok. Kissé bosszant... A deszkám amúgy egy Asus M2N-SLI Deluxe
Kössz előre is mindenkitől!
-
Sziasztok!
Mi a ticketnek a másik neve,és hogyan lehet megnézni meddig érvényes?Már fél órája keresem,de nem találom -
Siriusb
veterán
válasz
Core2duo6600 #3989 üzenetére
Dicsekedj még! :-P
Azt mondd meg, nálam miért csak access denied-ozott? -
Siriusb
veterán
Felraktam a Mandrivát, simán engedélyeztem az ntfs írást, ugyanúgy mint suse-n, de itt működik!
Eszméletlen egyszerű és gyors volt a telepítés, az internet kapcsolat létrehozásáról nem is beszélve. -
Whaskes
senior tag
volna egy kis gondom, ubuntu 7.10. beállítom a hálózatot, kábeles kapcsolatot elvileg kilövöm, marad a wifi wpa2-vel. ez eddig nagyon jó, de minden újrainduláskor újra be kell lőnöm, el van mentve egy profil, home néven, hogy tudnám megoldani, hogy ne kelljen minden induláskor ezt a profilt alkalmazni?
mert minden újraindulás után be kell neki lökni a wpa2 jelszavát és kilőni a kábeles kapcsolatot...... network-adminnal csináltam. itt az interfaces fájl:auto lo
iface lo inet loopbackiface eth0 inet dhcp
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.2.123
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.2.100
wpa-psk XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
wpa-driver wext
wpa-key-mgmt WPA-PSK
wpa-proto WPA2
wpa-ssid Linksysauto eth2
#iface eth2 inet dhcpauto ath0
#iface ath0 inet dhcpauto wlan0
#iface wlan0 inet dhcpauto eth0
-
Tices
csendes tag
Sziasztok ismét!
sikerült végre rendbe kapni a vinyómat, tiszta xp fent, elkezdtem a linux-ot (suse-t) telepíteni, de megakad a Szoftver résznél, a csomagválasztékot nem találja, ha jól értem.
"Az(z) 'cd:///;devices=/dev/hdb' helyen nem található forrás."
Mi lehet a gond? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Siriusb #3981 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt ugy, hogy így csináltam meg
De ha belépsz root ként már tudod írni
én azt mondtam neki, hogy automatis config
megcsinálta
mind a 2 helyre betettem a pipat
reboot és már volt írásom mindenhova
Ha nekem ment, akkor neked is fogNem lehet, hogy már tul sokat turkáltál és azért nem megy ?
-
Siriusb
veterán
válasz
Core2duo6600 #3971 üzenetére
Felraktam a config-ot is, ez alapból valóban nem volt feltelepülve. Mindazonáltal elindítva az ntfs partícók write-ra vannak megjelölve, ám pl. új mappa létrehozásánál vagy másolásnál mégis azt írja, hogy access denied.
Ha más nem lesz, a leírások alapján turkálok az fstabban, csak félek, elrontok valamit. -
Core2duo6600
veterán
Nem lesz gond a ablakkelezővel, én azét választottam ezt, mert haveromnak ilyen van, és ha kell akkor tud segíteni, és ez van legjobban dokumentálva magyarul talán
És azt mondtákl, hogy a legnépszerübb is, ez nem tudom mennyire van így, de a kubuntú, és a Mandriva nem jöttek be, ezteket próbáltam eddig, bár megvan a UHU is kiírva (Minek ha le lehet tölteni) )
Azt még nem néztem meg -
Tices
csendes tag
a megjavult úgy értem, hogy...
először ugye xp megy a gépre, az létrehozza a maga kis bootolását. aztán jön a linux, átírja, hogy a kettő együtt menjen.
Aztán ha letörlöm a linuxot, a windows fixmbr-el újra betölti az eredetit, tehát az lesz az eredmény, hogy mint ha nem is lett volna más op rendszer, az xp bootol magától. (persze a linux partíciót majd vissza kell hozni az élők sorába, de ez most itt lényegtelen).Tehetném a 40-esre, csak mi van, ha megdöglik? mert öreg járgány, fütyül is, néha egy kicsit meg is hülyül, ezért már óvatosan bánok vele. Ha elszáll (a swap-al együtt, kifagy minden, ha jól gondolom, vagy az op rendszer mint ha mi sem történt volna, áthelyezi a saját partíciójára és megy minden tovább? Mert akkor nem lenne gond így külön ide kábelen menne a rendszer, egyszerre haszálná a swap-ot és mondjuk a rendszermeghajtót).
Egy mellékes kérdés, nem teljesen ide tartozik, de mivel amiről tudok az linux alapú ezért ide is tartozik. Létezik-e olyan program, amivel egy programhoz testreszabott mini op. rendszert lehet létrehozni? Gondolok itt a Geexbox-ra, amivel ugye filmeket lehet nézni, kis teljesítményű gépeken, és linux alapú. Én ugyanerre gondoltam, csak pl. játékra, hogy a windows ablakai, kinézete, egyéb betöltendő marhaságai ne lassítsák a rendszert, csak a játékhoz szükséges részek működjenek. Persze nem feltétlenül linux alapú lehet.
-
-
Tices
csendes tag
válasz
ngabor2 #3975 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Először is köszi az eddigi hozzászólásokat!
Először a swap-ról...azt olvastam, hogy érdemes a lemez elejére tenni, mert ott gyorsabban eléri a op. rendszer (mármint a vinyó pozícionálás), igaz minimális gyorsulás, de ha már szétbuheráltam a meglévő rendszert, próbálom "jobbra" megcsinálni, úgy vagyok vele sok kicsi sokra megy. ( a gép 1.6 P4, 2x256 Mb 233 Mhz). Belátom a 2 Giga sok a swap-nak, ezt már korrigáltam.
Suse: szeretnék több Linux disztrót is kipróbálni, ez volt kéznél. (Debian-al próbálkoztam már egyszer, de 0 Linux tudással és leírásokból (ami kifejezetten erről szólt) nem tudtam rávenni, a grafikus környezetre, láma vagyok, de igyekszem.Először ugye a grafikus rendszert szeretném megismerni.)
Ha szeretném később leszedni a Linuxot, akkor a windows-ból elég a hibajavító konzollal javítani az mbr-t és "megjavul" csak a windows-ra..ugye?
Ha cserélni szeretném, akkor is meg kell csinálnom, vagy a más disztró lekezeli az előző rendszertöltőt és átírja magára?
Tehát valami ilyesmi, jó:
1. 2. swap
3. 20 Gb XP (telepítés előtt a swap törlése, aztán ha kész, visszacsinálni a swapokat, így c:-nek nevezi a saját partícióját), ha így nem kavar be, nem akarom akkor már babprálni)
4. 20 Gb Linux (ext2 v. ext3 vagy amit ajánl a telepítő) (a rendszer lenne a Linux cuccok lelőhelye egyenlőre úgy sem csinálok rajta semmi komolyat)
5. a maradék jelenlegi adat maradna (ntfs)Üdv Tices
-
ngabor2
nagyúr
először egy, nem a témához kapcsolódó kérdés: az xp teljesen ki tudja használni a 2gb-os swap partíciót? nem akar mindenáron pár megát szabadon tartani az adott partíción? ha ki tudja hassználni, az a jobbik eset, ha nem, akkor érdemesebb az xp rendszerpartíciójához csapni azt a területet is.
w98 esetén volt arra lehetőség, hogy egy közös swap legyen, egyszerre úgyis csak egy oprendszer fut, a másiknak ekkor nincs szüksége arra a helyre.
a másik: miért pont suse-t telepítessz? azt ismered, vagy az van kéznél, nem lebeszélni akarlak róla, csak az utóbbi időben elég sok suse-s kérdésbe botlok, amik más, népszerűbb disztók esetén nem merül fel.
1gb ram mellett, ha nem hc grafikával, videoszerkesztéssel, meg egyéb memzabáló cuccokkal foglalkozol, a swap valóban felesleges. tehát én egyszerűsíteném a felállást:
20gb win
20gb linux
és kész. ha majd belejösz, akkor esetleg lehet finomkodni, hogy a /home-ot, meg a /usr-t, esetleg a /root, /boot külön partíción legyen, de otthoni rendszernél nem számít annyira.az ntfs-írásról van a logouton egy jó cikk Sianis tollából, érdemes elolvasni (ntfs-3g).
ha csak 2 partíció van, lehet mindkettő primary.
-
Vladi
nagyúr
Hello!
Nos az nagyon helyes, ha kész partíciós rendszerrel vágsz bele a telepítésbe. Általános szabály, hogy olyanra csináld amit könnyen és gyorsan átlátsz.
1. Külön partíció win swapnak? Ezt honnan vetted?
ok
2. Mennyi ramod van? Ha 1G vagy több akkor tök felesleges a 2G linuxnak. Sose fogja kihasználni.
3. Nem tom. Te tudod/látod mennyi kell.
4. Annyi tuti elég. Még a Quake 4-et is felteheted rá.
lehet ext3 is, sőt még néhány másik is. Érdemes azt választani amit a telepítő felajánl.
5. Ntfs írás olvasás teljes mértékben megoldható. Windowsnak lényeges a primariy. Linux az elég rugalmas, így lehet extended is. Bár ha már 5 partíciód van, akkor muszály, hogy legyen. De tényleg az a lényeg, hogy átlásd.
Suse-t elég régen telepítettem, akkor eléggé önkényeskedett a partíciók tekinetében.
A telepítés sorrendje meg elvileg mindegy, ha vissza tudod állítani az MBR-t. -
7
addikt
A sorrend majdnem mindegy, gyakorlatilag az adatok elerese kozti sebesseget befolyasolja, de szinte eszrevehetetlenul minimalisan.
Amit jo tudnod: Amennyiben van 1GB RAM a gepedben, a Linux szinte egyaltalan nem fogja hasznalni a Swap particiot, igy a 2GB tulajdonkeppen pazarlas (nekem 512MB RAM virit a laptopomban, de meg soha nem volt olyan sem, hogy a Swap hasznalata 20MB fole ugrott volna). Mivel a Linux ritkan hasznalja a Swapet, boven eleg neki a lemez vegen helyet foglalnia, illetve vidaman megelegszik 1GB-nyi Swapterulettel.
A viszonylag ujabb Linuxok mar automatikusan jonnek ntfs-t irni es olvasni is tudo modullal, emiatt nem kell aggodnod. Amennyiben alap telepitesben nincs benne, konnyeden tudod telepiteni csomagkezelobol.
-
Tices
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő linuxos vagyok (még csak láttam, használni még nem sokat volt alkalmam).
Szeretnék a gépemre Linuxot (per pillanat Suse-t) telepíteni, xp mellé. Addig ügyködtem, hogy sikerült bekavarnom. jelenleg 2 vinyó van a gépben, egy 160 Gb és egy 40 Gb-os, ez utóbbi jelenleg Xp, de csak ideiglenesen, hogy tudjam piszkálni a dolgokat, később kizárólag kiírt adatok tárolására lesz használva (idős, nem bízom már benne).
A 160 jelenleg a következőképpen néz ki 2 db 2 Gb-os part. a swapoknak, majd egy a maradék kb. 150 Gb, amin adatok vannak, tehát semmiképp nem szeretném elveszteni.
A kérdésem az lenne, hogy milyen sorrendent használjak így 1 vinyó esetén? A terv az, hogy (előzményekből olvastam), hogy a swap törlés, win fel, swap vissza, aztán linux. De nem tudom, hogy van-e jelentősége annak, hogy a win rendszeren kívül a többi partíció hogyan következik egymás után, esetleg gond lesz-e, hogy a linux swap is a vinyó elején van?
kb. így tervezem:
1. 2Gb win swap
2. 2 Gb linux swap
3. 20 Gb Xp renszer
4. 15-20 Gb Linux rendszer (ext2) (ext3 is lehet?)
5. megmaradt rész adatokkal (ntfs), ha jól tudom valahogy megoldható, hogy a linux is lássa az ntfs-t, egyenlőre nem életbevágó, még csak ismerkedem a linuxal)
Particion magic-el csipkodom a partíciókat.
Ja és az mennyire lényeges, hogy primary vagy Extended-et választom? Nagyon vagy csak jó ha úgy van?Azért bizonytalankodom, mert az előző próbálkozásomkor (jó, teljes zagyvaság volt partíciók terén), mindenáron az utolsó partíciót akarta használni, ami viszont nekem éppen az Xp-m volt) és akkor még azt nem akartam elcs&szni.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Anakin007
aktív tag
Egy ős-kérdés: most mégis, milyen kódolásbeállításban nyüstöljük kedvenc linuxunkat, hogy window$ alól is mindig jól látszódjon az az ominózus árvíztűrő tükörfúrógép? iso8859-2 a nyerő v. utf8? Azt se tudtam ma kideríteni, hogy az xp mit használ.
"Azé' vettük a XP-t, mer' abba' van a zinternet"
-
Anakin007
aktív tag
válasz
Narancs #3956 üzenetére
próbáld 'nodma' kernel opcióval röffenteni a cuccot. Amúgy nekem is volt egy pont ilyen gépem, csak nagyobb hdd-vel és relative simán futott rajta xp. mplayer2-vel gyönyörűen lehetett filmet (dvd-t) is nézni rajta, igaz, nem full screen-ben, mert ott már akadozott rendesen. Sztem ram hiány miatt, meg az ótvar 32megás S3 Savage4 miatt
Amit feljebb javasoltak a többiek op. rendszert videóra, sajna nem ismerem, de egy jó debian meg egy xterm biztosan elég, ha minden kötél szakad. Pakolsz rá mplayer-t az összes codec-el, akkor is 1 giga alatt marad a mérete és mindent lejátszhatsz. -
doc
nagyúr
válasz
Narancs #3960 üzenetére
ubuntunak azért kell gép (tapasztalat)
geexbox-ot mindenképp próbáld ki, nagyon jó kis cucc bár ha vmi nem megy, akkor beleturkálni macerás
vagy tegyél fel egy slackware-t pl., akár valami régebbi változatot
esetleg vector linux (szintén slacki alapú, de régebbi gépekre optimalizálva)
vector -
törölt tag
válasz
Narancs #3960 üzenetére
nem azert javasoltam ujabb UHU-t mert az gepigenyesebb, hanem mert talan jobb a hw-tamogatasa
olvastam milyen a geped. probald meg akar a DSL-t is, ha csak par funkciora kell (damn small linux). ez v pl egy knoppix v syslinux aztan vegkepp nem eszik sokat sem helyben sem eroforrasban. videolejatszasban nemtom milyenek, de jo lenne, ha a videokartya besegitene, mert a p3-500 nem egy atomeromu, persze le lehet butitani a lejatszast is (ha divx/xvid)
-
Narancs
őstag
válasz
#25954560 #3959 üzenetére
Nincsa biosban ilyen lehetőség, már kerestem énis.
Azért gondoltam az UHU 1.1-re, mert a gép a következő:Adott egy P3 500Mhz gép, 256mb ram, 1.7Gb vinya.
Vagy az ubuntu is simán elfut ezen? Videó lejátszásra lenne használva a gép, egy vállalkozás keretein belül (ezért kell a linux).
-
Marty8
tag
hello!
ez lenne a bajom:
köszi -
Narancs
őstag
Hellász!
A segítségeteket kérném!
Adott egy P3 500Mhz gép, 256mb ram, 1.7Gb vinya.
Eddig win98 volt rajta, most szeretném rátenni az 1.1-es UHU-t. Telepítő elindul, de már az elején ezt írja ki: error: hda is waiting for DMA.
Xp telepítővel leformáztam Fat32-re, de ezután is ezt írja kiMi lehet a gond? Egyátalán jó ötlet UHU 1.1-et tenni rá? Vagy van valami jobb Linux is ilyesmi gépre?
Előe is kösz ia válaszokat!
Üdv,
Narancs -
Siriusb
veterán
válasz
qwertly #3950 üzenetére
Elvileg minden újracsatlakozásnál a szolgáltatódtól új ip címet kellene kapnod. Ahogy Core2duo6600 is mondja, valahol bent ragadsz.
Szerintem ha áramtalanítod a modemet kis időre, majd visszakapcsolod - a számítógép ne menjen -, akkor új ip címet kell legyen, s működnie kell a netnek. Próbáld ki ezt légyszíves. -
-
hutapali
csendes tag
Sziasztok!
Most telepítettem föl OpenSuse 10.3 -at. Idehaza mikrohullámú nettel rendelkezem, annyit tudok, hogy madwifi driverrel működne (innen le is töltöttem: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82936) Sajnos többet nemAki tudna segíteni legyen szíves írjon! Előre is köszönöm: dns
-
-
qwertly
addikt
válasz
Siriusb #3940 üzenetére
Szia nincsen router a gépembe csak sima Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller és egy D-link modem a világitás teljesen "normális" amikor az xp nem volt hálózati kapcsolat akor felhivtam a űgyfélszolgálatott.Ott látták,hogy van internetem linux alatt akor átváltottunk az xp-re ott megcsináltuk a "szokásos" ip törlést és ip megújítás parancsokat de így sem lett hálózati kapcsolatom
.Másnap inditt az xp ott van hálozat késöbb átvált ubuntura nincsen hálózati kapcsolat pedig már régóta görcsölök vele.Talán a biosba kell valamit álitani?
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#25954560 #3938 üzenetére
Xp esetében nálam így van :
title Microsoft Windows Xp
rootnoverify (hd0,0)
map (hd0) (hd2)
map (hd2) (hd0)
chainloader (hd2,0)+1Amikor még ezt összehoztam nem pontosan vágtam, hogy mit miért, csak találtam egy forumban valami hasonlót és addig állítgattam amig jó nem lett,
Ugyanezzel az elgondolással a vista nem indul el
Az van a 1 es mig a linux a 0 as winyon -
qwertly
addikt
Szia próbálom érthetően meg fogalmazni
.Na szóval ha el indul a pc akkor elsőnek a ubuntu töltödikbe ha hagyom hogy el induljon akkor tudok vele internetezni de ha váltok az xp-re akor vele pedig nem tudok internetezni mert kiírja,hogy nincsen hálózati kapcsolat.Pedig előtte való napon ment az internet az xp.De ha az indulásnál aszt választom ki,hogy az xp induljon el elsőnek akkor pedig a ubuntuval nem tudok internetezni.KB 6-7 óráig kell ki kapcsolva lenni a pc-nek,hogy a másik operációs rendszerrel is tudjak hálóztatott el érni.
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #3937 üzenetére
dehiszen barmelyik win-re v akarmire akinek csak atadod a bootot igy kell csinalni
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #3933 üzenetére
Hátha mást is érdekel közben rájöttem :
Be kell írni a menu.lst be :title Microsoft Windows Vista X64
root (hd1,0)
chainloader +1Ezt
Akkor ha a 2-ik HDD én van a win vista
Hogy a yastal hogy kell megcsináltatni azt nem tudom, mert az mindenáron root bejegyzést átírja rootnoverify re
De így müködik -
qwertly
addikt
Tele a hócipöm az a gondom,hogyha a linuxot inditom ell akor van inernet de ha az xp indul el akor csak rajta van internet,ha pedig a linux akor flotul megy az inernet rajta.Kitud erre megoldást?Mert a szolgáltatónál nem tudtak segiteni.
-
Core2duo6600
veterán
Hogyan tudom a grub - al a 64 bites vistat (ultimate) elindítani ?
2 kulon winyon van
a linxus van a sata 1 mig a másik a sata 2 es csatlakozóba a lapon
Úgy ahogyan a win xp et lehetett, nem lehet, úgy nem müködik, read errort mond -
Vladi
nagyúr
válasz
qwertly #3928 üzenetére
Hogyhogy nem történt semmi?
Naszóval még mindig ott tartsz, hogy az avahi démont akarod lelőni.
ngabor2 leírta, hogyan kell leállítani. sudo előtag azért kell, mert ugye csak root jobbal lehet ezt kivitelezni.
Amit én írtam az egy szövegszerkesztőbe (konzolos) nyitja meg a kérdéses konfig fájlt. -
hun005
csendes tag
Telepítettem a Mandriva 2008-at beállítottam a grafikus módot is de csak karakteres módban indul el.Mit lehet ilyenkor csinálni?Nem tetszik neki a videókártya vagy mi?Nvidia 7600
-
zsoi
senior tag
válasz
#25954560 #3923 üzenetére
igen, de ez a program a : karaktert vezérlő (új sor) karakernek veszi, nem tudom mivel lehetne "elnyomni", a help meg csak ennyit ír:
hd The directory in which the boot image file or menu boot file is stored. You can use this tag with the bf tag to create a complete path to the boot image file or menu boot file, or you can enter the complete path in the bf field.
Example: hd=\TFTPBOOT\: .így a c:\tftpboot\ nem jó...
-
doc
nagyúr
válasz
zoltanz #3922 üzenetére
a Linux már nagyon régóta támogatja a többcpu-s vasakat
hogy konkrétan tömörítésnél ez mennyire látszik, nem tudom, gondolom függ a tömörítőproggitól is
MOD: na ez kell neked: parallel bzip2 -
zoltanz
nagyúr
A Linux új verzióiban mennyire támogatják (gondolom igen) a több processzoros megoldásokat, ha már valamelyik tömörítő program 30-50 százalék idő megtakarítást fel tudna mutatni, érdemes lenne váltani valamelyik gyertó Intel AMD típusokra. Jó lenne ha valaki tudna olyan oldalat belinkelni ahol van ilyen összehasonlító teszt, eddig csak Windows -ra találtam.
-
zsoi
senior tag
válasz
#25954560 #3901 üzenetére
még mindíg küzdök.... a helyzet ua. IP beállításokat megkapja, de azután semmi.(tesztelni akartam egy memtest img indításával, de ezt kapom:
boot failure. Reboot and select proper boot device.... stb...
A gép amire telepítve van az emboot (PXE ÉS TFTP szerver is) program egy windows 2000 Prof. SP4 a C:\-n létrehoztam a c:\tftboot könyvtárat.
tartalma:
pxelinux.0
img file-k
pxelinux.cfg könyvtár, ebben default file, tartalma:
Label ghost
kernel memdisk
append initrd=ghost.img
konfig file-ban :-ezt kapja a kliens-:
hn
ip=10.0.0.113
sm=255.255.0.0
dn=agrikon.hu
ds=10.0.0.200
gw=10.0.0.2
hd=\tftpboot\
to=3600
emboot tftp szerver konfigjában a transmit secure mode +van adva a könyvtár.//kellhet még egy nfs szerver is....
// a hdd tápja le van véve
//lehet hogy windows 2003 standard r2 sp2 alatt kellene elindulnom(Windows Deployment Services...)
-
qwertly
addikt
Sziasztok múltkor kértem,hogy mondjatok linuxal foglalkozó könyvet
.Most olyat kérnék,hogy aki tud pesten olyan tanfolyamot ami csak linuxal foglalkozik,de nem csak a lét szedik be hanem tanitannak is legyen szives és ossza meg velem
.Mert szívesen áldoznék egy normálisabb linuxal foglalkozó tanfolyamra.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Rickenstein #3909 üzenetére
Naogyn háálás vaogyok a mgyaar nyelvimsreteem ilyen fokú elmeézséért, de a jöővben eletknitneék tőle.
Köösznööm.
Nagyon hálás vagyok a magyar nyelvismeretem ilyen fokú elemzéséért, de a jövőben eltekintenék tőle.
Köszönöm.
-
qwertly
addikt
válasz
ngabor2 #3886 üzenetére
Szia köszi az eddigi segítséget de /etc/defaults/avahi-daemon fájlt nem tudom módosítani mert nem engedi a rendszer még xp alól sem?Abba a fájlban 3db 1 van mindegyiket módosítani kell 0 vagy csak az egyiket?Csökkentett módban vagy miképpen tudnám a rendszer fájlt módosítani?Köszi
-
doc
nagyúr
válasz
zoltanz #3910 üzenetére
az a telepítő meg az fdisk két külön dolog
amúgy még mindig áll a kérdésem, hogy milyen filerendszert szeretnél létrehozni amit nem tud...
meg ha már a telepítőbe integrált partícionálóról van szó, az xp vagy pláne vista telepítő partícionálója hányféle filerendszert tud? az xp-é kettőt, ntfs és fat32, a vista meg gondolom csak egyet... (bár nem próbáltam)
cfdisk dokumentáció: man cfdisk
indítsd el, nem kell ahhoz más... -
zoltanz
nagyúr
Nem néztem el én, a telepítőben lévő partícionáló szoftverről beszélek. Az meg szerintem tényleg csak 10 - en egynéhányat tud. Az frankó majd körűlnézek egyet, de azt is leírhatad volna milyen kapcsolókkal működik vagy legalább valami linket tudnál adni ezzel a cfdisk -el dokumentációval kapcsolatban, köszi.
-
-
Core2duo6600
veterán
a krdc/KDE4 nevű progiban véletlen elrejtettem a menusort
milyen billentyukoddal lehet visszahozni ?
A meniben rossz helyre kattintottam így tunt el -
zoltanz
nagyúr
Próbáltam pár disztribúciót ami tetszett a SUSE a Fedora az Ubuntu viszont használható csak azt hinyolom benne amit a Red Hat 6.00 magyar tudott volt benne fdisk ami kb 40 féle fájlrendszert ismert ez meg jó ha 10 -et.
-
Core2duo6600
veterán
Egy hálozati mappát hogy tudok felmountolni, hogy könnyedén tudjam kezelni a tartalmát ?
Olyasmire gondolok, mint a win ben a hálozati meghajtó hozzáadása, stb...
Tehát a krusader file kezelőben szeretném egyszerűen használni
1 win es mappáról van szó -
sghc_toma
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3902 üzenetére
apró megjegyzés: az azureus project a sourceforge-on lakik, és ott bizony fent van a kettőfeles is: [link]
ja, és rendes tar.bz2, nem holmi rar -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest